Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

יש ברשותי i40 (ליסינג מהעבודה).

אתמול נכנס בורג בדופן של אחד הצמיגים האחוריים, הבוקר הגעתי לפנצ'רייה מטעם חברת הליסינג והוחלט להחליף צמיג לצמיג סיני כלשהו (FARROAD) במקום ה-HANKOOK שהיה לי.

- האם חוקי לנסוע עם צמיגים לא זהים מאחור? שלושת הצמיגים האחרים מאותו סוג (HANKOOK).

- האם עצם העובדה שהצמיגים האחוריים לא זהים, אחד מדגם טוב והשני - סיני, פוגע בבטיחות באופן ניכר?

הרכב אצלי כשנתיים וארבעה חודשים (עוד 8 חודשים צפוי להחליף בחדש).

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי DWK
פורסם

לא, זה לא חוקי. לא שזה מונע מחברות הליסינג לעשות את זה, יצא לי לראות רכבים עם צמיג סיני שונה בכל גלגל.

וכן, הדבר פוגע בבטיחות, לא סתם זה לא חוקי.

אם יש אפשרות הייתי מתעקש על החלפה, אבל כנראה שגם אם יסכימו, פשוט יחליפו את ההנקוק לצמיג סיני, ואני לא חושב שתצא מורווח מכך.

בכלל, ברכב עם ESP כנראה שהמערכת תוכל להתמודד עם המצב במקרי קיצון.

פורסם

מה שחשבתי אך בעל הפנצ'רייה התעקש שהוא כבר 40+ שנים בתחום ושזה חוקי ובסדר והשאר "מבלבלים בשכל".

אני מבין שעדיף לי להשאר במצב הנתון מבחינת בטיחות? בספק מאד אם יחליפו לצמיג מבית טוב.

פורסם

ככה זה עובד בליסינג.

לא יודע לגבי חוקיות אבל זה עובר ככה טסט בלי בעיה ונוסע מנהלתית בלי שום בעיה

כפי הנראה במקרי קיצון (סיבוב חד או בלימה רטובה) תהיה ירידה בביצועים

פורסם

חוקי. אין חוק שאומר שצמיגים צריכים להיות זהים מבחינת יצרן ודגם.

הם אמורים להיות במידה זהה ומאותו סוג כלומר שניהם צמיגי כביש או צמיגי שטח או צמיגי ספורט.

יצרן שונה מותר.

פורסם

אני מכיר את ההוראה הזו.

זו הוראה לצמיגאים, היא מצויינת.

אבל אין היא אומרת למייטב הבנתי שרכב שיש בו צמיג מיצרן שונה לא חוקי לנסיעה על כביש. אני לא אומר שזה מומלץ, אני רק אומר שאם למשל אתה בבית מתקין צמיג ספייר במידה סטנדרטית אבל מיצרן שונה משאר הצמיגים, הרכב שלך חוקי ועובר טסטים.

פורסם (נערך)

נכון, הרכב עובר טסט כי זאת הנחיה רק לצמיגאים.

עוד דוגמא טובה לזה שיד שמאל לא קשורה ליד ימין.

ועדיין, לצמיגאי זאת ההנחיה. ועם כל הכבוד ל 40 שנות ניסיון שלו, 38 שנים זה היה תקין ועכשיו לא.

ולטסט לא אמורים להגיע על גלגל הרזרבי כאשר יש גלגל מפונצ'ר.

צריכים לתקן את התקר ולהחזיר גלגל רזרבי למקומו, ורק אחרי זה להגיע לטסט.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דוגמא של טסט הייתה רק דוגמא.

נכון להיום אני לא מכיר חוק שאוסר נסיעה או מעבר טסט גם כשכל ארבעת הצמיגים הם מיצרנים שונים, כל עוד מידה זהה, קודי מהירות ועומס לפי הוראות היצרן או מעל וסוג הצמיגים זהה.

פורסם (נערך)

יש הנחייה לצמיגאי האוסרת מכירת צמיג בודד, מיצרן שונה מהמציג השני על אותו הסרן.

הנחייה חסרת שיניים כי הרכב עדיין עובר טסט .

הרכב שייך לחברת ליסינג. ברגע שהצמיגאי, אשר עובד מול חברת ליסינג, יתחיל למכור צמיגים רק בזוגות, חברת ליסינג תמצא צמיגאי אחר שמוכן לצפצף על התקנה הזאת.

אבל אם אתה כאדם פרטי תגיע לאותה הצמיגיה, הוא לא יהיה מוכן להתקין צמיג בודד ומיצרן שונה ( התקנה בסך הכל לטובתו כלכלית ).

מצד שני, מעניין לדעת מה האחוז של לקוחות פרטיים ( משלמים מכיסם ולא על חשבון חברת ליסינג ) אשר יקבל בהבנה ובהסכמה החלפת זוג צמיגים כאשר רק צמיג אחד נהרס.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בוקי, החוק היבש מתייחס כמו שאמרת למידה, סוג וקוד עומס בלבד, ועל אותו סרן.

ההרחבות שקיימות בחוברת "הצמיג והטיפול בו" בהחלט מומלצות לאימוץ גם "לציבור הרחב", ואף מעבר לכך, לשמור על אחידות כללית.

וכמובן, שאצרף כאן את השרשור שפתחתי בזמנו על ההתכתבות שלי מול משה"ת בענין (טפיחה על השכם :lol:).

• תוכן חדש...