Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב עם תקלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Stum,

סימפטומים ובעיות ידועות. מכיר את המערכות האלו די טוב. הסבירו לך נכון, רק "שכחו" או לא ידעו על שאר "הנדוניות" של הגיר הזה. הגיר עצמו באמת פשוט, זה באמת גיר רגיל. הבעיה זאת כל המערכת שמחליפה את הנהג בהחלפת ההילוכים. אותן בעיות בדיוק קיימות גם בפרארי, מזראטי, למבורגיני, אלפא רומאו,אסטון מרטין וב.מ.וו. האמינות הלקויה של הגירים הללו הביאו את היצרניות להפסיק להשתמש בהם. הם נשארו באירופאיות הקטנות שאפשר לדחוף לצרכן האירופאי שבאופן כללי לא מודע לאיך גיר אוטומט נורמלי אמור לעבוד, וכל זה תודות למיסוי האירופאי המעוות לחלוטין.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

גפ אני בעלים של הרובוט המפרוסם, גרנדה 2007 ועד היום רק עברה ניקוי חיישן רובוט/שיפוץ עצמאי של המשאבה בכמה שקלים/החלפת צובר לחץ והחלפת קלאצ' בפעם הראשונה(זה כבר חלק מיתבלה) אבל כי שלי עדיין כמו חדשה עם רק 75K ק"מ.

מאוד מפחיד כל העניין ושאני קניתי אותו בתחילת 2010 בקושי היה מידע עליו ברשת, מה שלמדתי לאורך השנים הוא שאת הרובוט הזה לא משפצים בשום מצב כי זה כסף לפח, אם הרכב במצב מושלם ומטופל היטב וניקנה במחיר טוב אז הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא החלפה קומפלט של הרובוט(אני מדגיש-קומפלט!, ולא מוח הרובוט!).

ככה בהשקעה של 10K אם זה מישתלם אפשר להרוויח כמה שנים טובות של אמינות מהרובוט, חוץ מזה אני לא מכיר בעיות אמינות משאר הרכיבים, אולי רק ההגה החשמלי שכבר שנים נותן לי אזהרה בעת התנעה, אני באמת חושב ליקנות גרנדה דומה עם בעיית רובוט בכמה שקלים לחלפים חחח.

לצערי ב2010 ממש לא היה מיבחר מכוניות נורמאליות של עד 3 שנים מעלייה לכביש במחיר נורמאלי, רק הפיאט ניקנתה בכמעט חצי מחיר והוא עלתה לכביש בסוף 2007, כלומר קניתי אותה במצב חדש בת שנתיים וקצת, כיום אני לא יכול לימכור אותה כי אני קשור אליה(רכב ראשון ועוד סיבות) וגם ככה היא שווה פרוטות אז היא תישאר לעד חחח :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני הייתי מוכר את הרכב לחלקים ולא לוקח סיכון כ''כ גדול. נשמע כמו בור ללא תחתית.

האם מישהו פנה לפיאט? או שאחרי האחריות אין עם מי לדבר. אם זה כ''כ נפוץ, נשמע שצריך ליידע אותם על זה. באיטליה וארופה בכלל, מכוניות שנמצאות 10+ שנים על הכביש הן מיעוט. בעוד אצלנו הן בשיגרה, דבר אשר חושף אותן לתקלות שיכל להיות שאף לא מודע אלייהן כלל.

האם במודלים החדשים יותר החליפו את הגיר?

פורסם

ניסית לדבר עם המוסך הזה? להבנתי הם מתמחים בתיקון התקלות הללו במחיר סביר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב לא שווה יותר מדי. אפשר למכור ב-1000 ש"ח לפירוק.

מחיר מכירה הגיוני כאשר הרכב תקין - סביבות 8 עד 10K.

עכשיו נשאר לדעת, כמה עולה לתקן אותו עם החלק מחו"ל. תקזז את המחיר של התיקון מהמחיר של מכירת הרכב, נגיד 9K לצורך הדיון, ותקזז את האלפייה שתקבל עליו אם תמכור לחלקים - ואז תדע כמה אתה מרוויח במידה ואתה מתקן ומוכר אח"כ.

רק אתה יודע אם הסכום הזה שווה לך את ההתעסקות או לא.

אני בזמנו התייאשתי מסיטרואן קסארה שהייתה לי ומכרתי אותה ב-2000 ש"ח עם תקלה.

פורסם

זה באמת ביזיון מה שקורה עם הגיר הזה - בטח כשהעלויות של כל חלק בנפרד שלו בשמיים (סמל"ת):

מח - 6400 לפני מע"מ

משאבה - 5800 לפני מע"מ

יש בנוסף ברובוט צובר שאני לא יודע מה מחירו בארץ

רובוט קומפלט - 8500 לפני מע"מ - תבינו כמה קורעים את הלקוח, בטח על כל חלק בנפרד של הגיר.

המוסך הציע לי הנחה על הרובוט - 35% - מה שמביא את המחיר ל6464 אחרי מע"מ - נוסיף עבודה של איזור ה1000 מינימום ובכיף הגענו ל-8 אחרי מע"מ - על רכב שאני אצליח למכור אח"כ באיזור ה-11-12 לכל היותר (לא חושב שאקבל מעל למחירון כי הרובוט חדש). לא נשמע אטרקטיבי. אילו הייתי חושב להחזיק ברכב הייתי שוקל את ההצעה - בגלל שאני רוצה למכור (כי כבר נרכש רכב אחר במקומו), זה פשוט לא בא בחשבון.

אני מבאר שבע למי ששאל (והחלפה לא באה בחשבון).

פורסם

אכן התנהלות היבואן הזויה במיוחד שלפיאט שם רע גם ככה. כשיש בעיה שמתרחשת בלא מעט רכבים עם אותו הגיר הייתי מצפה להתייחסות אחרת. הן בתמחור הרכיבים והן בגישה ללקוחות.

מספיק לראות איך מתייחס יבואן מאזדה ללקוחות שלו ולהסיק את המסקנות. אני כותב את זה בכאב, אני מחבב את פיאט כיצרן. בשנים האחרונות עברו במשפחתי פיאט פנדה רובוטית, פונטו איבו ידנית, ו3 פונטו איבו רובוטיות (שתיים עדיין ברשותנו). התנהלות כזו בהחלט תגרום לי להרחיק משפחה ומכרים מהיבואן הזה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מצער מאוד

זאת הסיבה שלעולם לא אקנה רכב רובוטי ישן להבדיל אם הוא חדש באחריות.

במידה וביכולתך לתקן בעלות מוזלת עדיף, במידה ולא תמכור במצב הזה.

ולהתקדם הלאה

פורסם

מה הבעיה עם היבואן בטענה הספציפית? לא מדובר על תקלה שייחודית לפיאט. גיר רובוטי בעל מצמד אחד, זאת מערכת לא מוצלחת מטבעה, אצל כל היצרנים, ללא יוצא מן הכלל (תקרא על הSMG של ב.מ.וו או על הרובוטי של אסטון מרטין). כפי שציינתי כבר, הפסיקו לצייד בו מכוניות יקרות בגלל ריבוי תקלות, ובקטנות הוא קיים בגלל שכולם רוצים לחסוך חצי ליטר ל100 ק"מ. זאת התוצאה, שרכב מצוין הולך לפח. לא סתם הפיאט 500 לשוק האמריקאי מצוידת בגיר אוטומטי רגיל.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

לדעתי למכור לפירוק כמו שהוא. פיאט, ועוד רובוטית, ועוד כזאת שעברה תיקון גיר, יהיה קשה עד בלתי אפשרי למכור במחיר שיצדיק שיפוץ גיר.

תעשה לעצמך טובה, ואל תיכנס להוצאות חדשות. תמכור לפירוק (כי לא כל סוחר יקבל אוטו עם תקלה בגיר) ותקנה אוטו אחר. אם אין כסף, קח הלוואה בבנק, אבל אל תמשיך לזרוק כסף כדי להחיות נבלה ישנה, הוא לא יחזור אליך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...