Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב עם תקלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ידוע לכם על גופים שרוכשים רכב עם בעיה (במקרה שלי לצורך העניין בעיה בגיר - כרגע בעקבותיה הרכב לא זז) במחיר הוגן יחסית? כלומר ברור לי שזה יהיה בהפסד ביחס למצב בו אני אתקן עצמאית, אבל אז אני לא צריך להתעסק עם כל התהליך של התיקון פלוס המכירה של הרכב.

תודה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה מחיר הוגן? אם יש תקלה, אני בספק שתקבל מחיר סביר. קרוב לודאי תקבל מחיר שחיטה אצל סוחר סוג ג'. אם יש לך רכב מבוקש ואתה מאמין שתמכור אותו במחיר סביר, למה לא לשפץ את הגיר ולמכור?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

מי שאומר לפרסם נבלה ביד 2 כנראה שלא היה בשוק עם נבלה כבר הרבה הרבה זמן.

בכללי יש 2 קטגוריות של אנשים שקונים רכבים סטנדרטיים עם תקלה (במיוחד תקלה בגיר) ביד2:

1. סוחרים

2. אנשים פח

ככל שמחיר הרכב נמוך יותר , כך מתאחדות להם הקטגוריות.

פחות או יותר, מתחת ל5,000 שקל, המילה "אנשים" נעלמת מהקטגורייה השנייה והפלא ופלא - האיחוד בין הקטגוריות הושלם.

נדירים הם האנשים שלוקחים על עצמם פרוייקט.

אגב, איזה רכב מדובר, או באיזה סכומים מדובר?

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

מדובר בפיאט פנדה רובוטית בת 10 שנרכשה לפני מספר חודשים, ולצערי הרובוט עושה בעיות (גם בעקבות טעות שעשיתי - מילאתי יותר מידי שמן, אבל זה לא רק זה). לא ניתן להשיג רובוט מפירוק בארץ, רק גיר שלם, והמחירים יקרים מאוד ביחס לעלות הרכב (רכשתי ב12.5) - גם ההיצע מוגבל מאוד. לגבי שיפוץ - המחיר לא זול ממה שבדקתי, וגם מי שמשפץ נמצא במרכז ואני גר מרחק נסיעה של שעה משם (הרכב לא זז ובמוסך כרגע, וגרירה תעלה המון). גם נאמר לי על ידי מוסך נחשב לפיאט שהשיפוצים לא תמיד מוצלחים, ובכלל כמות המכונים שיודעים לשפץ את הגיר הזה מוגבל ממש (לא גיר אוטומטי רגיל). האופציה הטובה ביותר שאני בודק היא יבוא רובוט משומש ועובד מחו"ל במחיר דיי אטרקטיבי, אבל גם בזה כרוך סיכון לא קטן כמובן.

פורסם

מהו המחיר הנדרש עבור הרכב? As is ?

אם תמכור לחלקים, עם כל הצער שבדבר... אשמח לקנות ממך מספר .

נ.ב ממליץ לך לברר במוסכי פיאט שונים, ולהמשיך לחקור את התקלה... לפעמים נתקלים בבעל מקצוע שמציל אותך במחיר הגון .

פורסם (נערך)

אז לידיעה, אני כרגע עם גרנדה פונטו 2007, אותו גיר מקולל, יושבת כבר כמעט חודש בחנייה בדיוק על אותה בעיה של הפנדה שלך, הגיר נתקע \ מעביר לניוטרל \ לא מוריד הילוכים, אחרי שעבר שיפוץ, בפעם השלישית, לפני כמה חודשים. הגיר הזה מחלה.

הצעות שקיבלתי כשפירסמתי אותו נעו בין 500 ל 800 שקל. (והרכב עם טסט לעוד חצי שנה, עם צמיגי פאלקן בני שנה, ומצבר חדש).

וזה מעבר לאין סוף בילבולי שכל. תוך מספר ימים הסרתי אותו מהלוחות ונראה מה נעשה איתו.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
אז לידיעה, אני כרגע עם גרנדה פונטו 2007, אותו גיר מקולל, יושבת כבר כמעט חודש בחנייה בדיוק על אותה בעיה של הפנדה שלך, הגיר נתקע \ מעביר לניוטרל \ לא מוריד הילוכים, אחרי שעבר שיפוץ, בפעם השלישית, לפני כמה חודשים. הגיר הזה מחלה.

הצעות שקיבלתי כשפירסמתי אותו נעו בין 500 ל 800 שקל. (והרכב עם טסט לעוד חצי שנה, עם צמיגי פאלקן בני שנה, ומצבר חדש).

וזה מעבר לאין סוף בילבולי שכל. תוך מספר ימים הסרתי אותו מהלוחות ונראה מה נעשה איתו.

שאלה:

האם לא ניתן לנסוע עם הגיר הזה כלל? פשוט נתקע באמצע? או אולי כדאי לנסוע אתו עד שייגמר לגמרי, אם יש לו טסט?

יש בלוחות רכבים רבים עם תקלה בגיר ב-1000-4000 ש"ח ואני תמיד שואל את עצמי האם אלו תקלות שניתן "לסחוב" איתן, בעיקר בתוך העיר.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
מדובר בפיאט פנדה רובוטית בת 10 שנרכשה לפני מספר חודשים, ולצערי הרובוט עושה בעיות (גם בעקבות טעות שעשיתי - מילאתי יותר מידי שמן, אבל זה לא רק זה). לא ניתן להשיג רובוט מפירוק בארץ, רק גיר שלם, והמחירים יקרים מאוד ביחס לעלות הרכב (רכשתי ב12.5) - גם ההיצע מוגבל מאוד. לגבי שיפוץ - המחיר לא זול ממה שבדקתי, וגם מי שמשפץ נמצא במרכז ואני גר מרחק נסיעה של שעה משם (הרכב לא זז ובמוסך כרגע, וגרירה תעלה המון). גם נאמר לי על ידי מוסך נחשב לפיאט שהשיפוצים לא תמיד מוצלחים, ובכלל כמות המכונים שיודעים לשפץ את הגיר הזה מוגבל ממש (לא גיר אוטומטי רגיל). האופציה הטובה ביותר שאני בודק היא יבוא רובוט משומש ועובד מחו"ל במחיר דיי אטרקטיבי, אבל גם בזה כרוך סיכון לא קטן כמובן.

אם אין בעל מקצוע עם הצעה חלופית או הצלחה ברכישה מחו"ל אז מדובר ברכב שאתה כנראה צודק בחוסר רצונך לשפץ. מה שהופך את הרכב שלך ללא כדאי כמעט לכל רוכש אחר.

המסקנה היא שכרכב נוסע הרכב שלך לא שווה אגורה....

מכור לחלקים או לברזל.... או שתהמר עם הרכיב מחו"ל. אבל זה באמת הימור.

פורסם

מה זאת אומרת שיפוץ גיר? זה גיר ידני של פיאט, אין מה לשפץ שם. כמובן שכל מיני "מומחים" יקבעו שדרוש שיפוץ, זה הרי משתלם ("למומחה" כמובן). גירים רובוטיים חדי מצמד, זאת המצאה בוסרת מכל הבחינות ואצל כל היצרנים. ברכב הזה יכל להתפגר האקטואטור (הרובוט עצמו), או שמדובר בתקלה חשמלית, שבידי בעל מקצוע הגון, תיקונה לא אמור לעלות הרבה. תכתוב מה הסימפטומים, וננסה לכוון אותך. פנדה רכב מאד נחמד, חבל לזרוק אותה.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
שאלה:

האם לא ניתן לנסוע עם הגיר הזה כלל? פשוט נתקע באמצע? או אולי כדאי לנסוע אתו עד שייגמר לגמרי, אם יש לו טסט?

יש בלוחות רכבים רבים עם תקלה בגיר ב-1000-4000 ש"ח ואני תמיד שואל את עצמי האם אלו תקלות שניתן "לסחוב" איתן, בעיקר בתוך העיר.

אני משער שרכב עם בעיה בגיר שנמכר במחירים הללו לא ממש יכול לסחוב בעיר. בטח לא לאורך זמן.

פורסם
מה זאת אומרת שיפוץ גיר? זה גיר ידני של פיאט, אין מה לשפץ שם. כמובן שכל מיני "מומחים" יקבעו שדרוש שיפוץ, זה הרי משתלם ("למומחה" כמובן). גירים רובוטיים חדי מצמד, זאת המצאה בוסרת מכל הבחינות ואצל כל היצרנים. ברכב הזה יכל להתפגר האקטואטור (הרובוט עצמו), או שמדובר בתקלה חשמלית, שבידי בעל מקצוע הגון, תיקונה לא אמור לעלות הרבה. תכתוב מה הסימפטומים, וננסה לכוון אותך. פנדה רכב מאד נחמד, חבל לזרוק אותה.

רשמתי שמדובר ברובוט עצמו - כרגע עם משאבה שובקת חיים (מתח יתר ששורף את הפיוז) ויחידה הידראולית שזקוקה לשיפוץ.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם (נערך)

אז גם לי בזמנו שרכשתי הוסבר שזה גיר ידני לכל דבר, וטיפולים ותיקונים יהיו פשוטים.

ואז לא איחר לבוא התיקון הראשון, והשני, שבהם הבנתי שזה לא בדיוק ככה, לא מבחינת עלות תיקון, לא מבחינת מי יודע לתקן את הגירים האלו, או כמה זמן התיקון יחזיק.

הסימפטומים ? אתה מוזמן לקרוא כאן סיכום קצרצר לא ממצה וכבר לא עדכני בעליל (היו עוד הפתעות מאז) של הרכב הזה.

מה שהגיר הזה עבר זה שיפוץ מלא אצל הבעלים הקודמים, שיפוץ אצלי ממש איך שרכשתי אותו תחת אחריות של טרייד-אין, מאז כמה חודשים שקט ואז אטאט החלו הבעיות שהיו גם קודם, פעמיים החלפת שמן, חיישנים ברובוט, תוכנה, צובר לחץ פעמיים (עכשיו נוזל שוב).

הסימפטומים אצל מי שבעלים של הרכב הזה הם פחות או יותר אותו דבר, מתחילים באיזי עם 30 שניות המתנה בהפעלת סוויטצ' אי אפשר להניע את האוטו כי הוא זורק את הגיר לניוטרל ולא מוכן להניע עד שלא נבנה מספיק לחץ שמן,(אחרי 30 שניות מניעים וכאילו כלום), אחרי זה החלקות לניוטרל לעיתים רחוקות, תקיעה של הגיר במצב ידני בלבד, תן לזה קצת זמן הכיף האמיתי מתחיל - זריקה של הגיר לניוטרל לקראת עצירה, מכה חזקה בשילוב לרברס, אם בזמן נסיעה הגיר עובר לניוטרל, לא בטוח שתוכל להחזיר אותו לראשון, ואז הדובדבן שבקצפת, תקיעה של הגיר על הילוך מסויים ללא אפשרות להוריד או להעלות הילוך, מה שגורם למנוע להכבות לקראת עצירה, תלוי איזה הילוך הייתה, אתה והמזל שלך, כשתבוא להניע שוב, תקבל שוב הודעות שגיאה ותאלץ או להמתין או להזמין גרר, אתה והמזל שלך.

כל התקלות האלו מלוות ברעש התראה מציק ולא פוסק. שאין אפשרות להשתיק אותו (DING DING DING DING DING), אם תשחק יותר מידי עם הידית הילוכים (יש תקלה אתה מנסה להכניס הילוך רבאק) באיזשהו שלב תראה הודעה בסגנון "ניסית להכניס הילוך יותר מדי, תנסה לשחק פחות עם ההילוכים" שגם היא מלווה בדינג דינג דינג והשבתה זמנית של העברת ההילוכים.

בקיצור. נבלה.

לשאלה "אם ניתן למשוך עם הגיר הזה" התשובה היא לא.

כי אתה לא יודע מתי זה יתפוס אותך, בחזרה מאירוע ? בחזרה מהעבודה ? באמצע כביש 6 ?

רכב שאתה לא יכול לסמוך עליו ולא בטוח שהוא יגיע ליעד בלי לעצור בצד להרים טלפון לגרר זה הרכב הכי גרוע שאפשר להחזיק.

מילא אתה נוהג לבד, או עם בת הזוג, אבל מה קורה שאתה לוקח מישהו איתך, משכתי כמה שיכולתי עם הרכב הזה, ואפילו מעבר לזה, הגיר הזה זה מכה, לשונאים שלי אני לא מאחל אותו.

נכון לעכשיו אגב, אני לא בטוח שהוא בכלל יכול "לסחוב" אל מחוץ לחנייה, שברגע זה הוא נמצא בה.

אני כבר קניתי רכב אחר, ידני הפעם.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)

(אמ:לק)

החלפה באה בחשבון?

מאיזה איזור אתה בארץ אם אפשר לשאול?

עריכה אחרונה על ידי yossy

• תוכן חדש...