Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בעיה קצת מוזרה באופל קורסה 2012 (שהיא בעצם 2011 שעלתה לכביש ב-2012).

במהלך נסיעה, ללא שום סימן מקדים, נדלקת נורית אזהרה המודיע על תקלה/טיפול ובמקביל אליה נדלקות נורות נוספות - נורית ההחלקה ונורית המודיעה על תקלה במצבר.

מאותו רגע הרכב כאילו נדלק ונכבה בהבזקים של שניות בודדות - המשמעות היא שבאותן שניות קצרות אין תאוצה בלחיצה על הדוושה ואז הרכב נדלק וחוזר לפעולה רגילה. וכך שוב ושוב ושוב.

מכיוון שאני לא יודע מה רלוונטי לזיהוי התקלה - אציין כי בזמן שהבעיה מופיעה, מד המהירות ומד הדלק יורדים לאפס בעוד שמד הסל"ד נופל בכיבוי אך עולה חזרה מיד אחר כך כשהרכב שוב חוזר לנסיעה בעוד ששני המדים האחרים לא.

זה קרה בפעם הראשונה לפני כחודשיים, במקביל לנזילה ממיכל נוזל הקירור שמשכתי עד לתיקון במשך יומיים שלושה.

בדרכי למוסך האוטו הדליק את נורות האזהרה וקירטע את למוסך כשהוא נדלק ונכבה. לאחר תיקון הנזילה הרכב נסע כרגיל במשך כחודש בלי שום סימן לתקלה הזו או כל תקלה אחרת.

כעבור חודש - שוב אותה תקלה בזמן נסיעה בכביש מהיר, שוב למוסך. הראתי צילום וידאו (שעדיין ברשותי אבל אי אפשר להעלות כאן) והסברתי שוב למוסכניק על התקלה. כנראה כי לא הסברתי טוב או כי הוא הבין לא נכון, הוא הסיק שמדובר בבעיה במצבר ובהנעה (האוטו הניע מצוין גם כשעצרתי בצד, כיביתי את המנוע והנעתי שוב. הבעיה חזרה מיד במהלך הנסיעה). הוא ניקה קורוזיה מהמצבר עשה סיבוב ברכב והתקלה כאילו לא הייתה.

מאז עברו כשבועיים ללא תקלה אבל הבעיה מטרידה אותי, מה גם שאני אמור להחליף רכב בקרוב ולא ארצה להעביר אותו ככה לידיים הבאות.

אני מצרף שתי תמונות שאולי יעזרו להבין ועל ידי כך למצוא פתרון או לפחות הסבר לבעיה.

בתמונה אחת דולקות נוריות התקלה+המצבר+החלקה - זה מה שקורה בשנייה שבה האוטו נכבה - ניתן לראות שמד המהירות והדלק לא עובדים.

בתמונה השניה - רק נורית ההחלקה דולקת, זה מה שקורה כשהרכב כביכול חוזר למצב לתקין. אינו נכבה ומגיב ללחיצה על דוושת הגז. מד הדלק והמהירות לא עובדים.

שבוע שעבר פגשתי חבר שקנה את אותו רכב מאותו שנתון וסיפר לי כבדרך אגב על בעיה שנשמעת זהה אז אולי עוד מישהו פה נתקל בתקלה הנ"ל עם רכבי אופל.

אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שזאת בעיית חשמל כלשהי, בשני המקרים ניקו קורוזיה מהמצבר ובעיה נעלמה.

אבל אשמח לדעה מקצועית יותר.

תודה רבה.

החלקה.jpg

כל הנורות.jpg

עריכה אחרונה על ידי YOG_B
  • תוכן חדש...