Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני\סופר-מיני עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל מראש על עוד דיון, הדרישות בדיון הקודם השתנו וגם הדיון עבר לשיחה על האם ליסינג משתלם או לא.

הדרישות השתנו בעיקר בגלל שאני לא סגור על עצמי בכלל, מצד אחד אני רוצה רכב מיוחד יחסית ומצד שני אני לא רוצה בנקודה הזו בחיים להתעסק עם יותר מדי תקלות מוזרות ויקרות - ולכן ירדתי לחלוטין מעניין המיטו או רכבים 'מעניינים' בסגנון. גם אין לי זמן להתעסק עם זה יותר, אני חייב לסגור את העניין בשבוע שבועיים הקרובים לכל היותר.

הדרישות כרגע הן הרבה הרבה יותר פשוטות ממקודם:

• נאה וצעיר
  • רכב קטן
  • חסכוני
  • אמין יחסית
  • לא עגלה

על מנת לענות על הסעיף הראשון אתן דוגמה לרכבים שלדעתי נראים טוב:

• פיאסטה
  • איביזה
  • 208 החדשה
  • פולו בשנים האחרונות
  • קורסה
  • BMW סדרה 1
  • מרצדס A
  • מיני קופר

התקציב הוא עד 60K אבל כמובן אם אפשר לענות על הדרישות בפחות - מה טוב.

עוד אציין שאין לי בעיה להחליף רכב עוד שנתיים כאשר יהיה לי יותר זמן פנוי להתעסקות - לכן אפשר להתפשר במעט בידיעה שזה לא ליותר מדי זמן.

פורסם

על 2 בחירות עם גיר אוטומטי דיברנו..האיביזה בעלת גיר אוטומטי(dsg) בעייתי(אם תלך מספיק אחורה במודל אולי תמצא 1600 עם גיר אוטומטי רגיל בעצם)..הפיאסטה הרלוונטית היא רק אלו שמודל 2013 ומטה ועם מנוע 1400. שבאו עם גיר אוטומטי רגיל.. ה1600 הגיעה עם גיר רובוטי כפול מצמדים בעייתי כמו הפוקוס.

פולו יקרה יחסית ודורשת ירידה בשנתון.

קורסה דיי מיושנת בטווח המחירים שאתה מחפש אבל תעשה עבודה.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לדעתי רנו קליאו מודל 2013 עונה על ההגדרות,ניראית טוב במיוחד באדום,זריזה, יחסית חיסכונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבדל גדול במנוע,ה1.6 חלש יותר ופחות חיסכוני אבל תנסה.

ה1.2 הוא מנוע טורבו עם תיבה בעלת 6 הילוכים לעומת מנוע 1.6 עם 4 בלבד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסיבה היחידה - כי זו פיג'ו.

רכב מעולה במחיר מעולה, ההבדל בין ה1.2 ל1.6 הוא שה1.2 משודך לתיבה הידנית בדגמים הישנים וה1.6 לאוטומטית.

בדגמים החדשים בדגם האוטומטי לפיג'ו מנוע 1.2 טורבו.

רנו קליאו היא גם אחלה אופציה כמו שיוליאן ציין. היא בעלת אותו הספק כמו הפיג'ו 1.6 אך לעומתה היא בעלת מנוע 1.2 טורבו שכנראה ירגיש מעט זריז יותר ויהיה יותר חסכוני.

פורסם (נערך)

ה-208 איכותית, נוחה וזולה לאחזקה מהקליאו (טיפולים ותיקונים), דלק וביטוח דומים. הפיאסטה מעט מיושנת מה-208 מבחינת תא הנוסעים, ומנגד נוחה ומהנה יותר לנהיגה. תיבת המצמד הכפול שלה לא מהמצטיינות, הגרסה הידנית מצוינת.

הקורסה מיושנת מבחינת מנוע (רועש ולא חסכוני) ואיכות תא הנוסעים. מלבד זאת היא סבירה, אבל נותן השירות שלה (שלמה) הוא הימור.

הפולו יקרה יחסית לאחזקה, מלבד זאת היא מכונית לא רעה אך לדעתי לא משתלמת ביחס ל-208. האיביזה דומה, מעט פחות איכותית ויקרה יותר לביטוח, אבל מציעת חבילת מחיר-אבזור לא רעה. תיבת ה-DSG שלה מדאיגה מבחינת אמינות והאחריות קצרה.

סדרה 1 ו-A קלאס בסגמנט מעל (משפחתיות קומפקטיות) ויקרות בהרבה לאחזקה מכל בחינה, גם בגלל הסמל. המיני אחלה, אפילו ה-One, אבל גם כאן צפויות לך עלויות אחזקה גבוהות מה"עממיות".

לסיכום - בתנאים שציינת הייתי מתלבט בין 208 (במיוחד אם אוטומטית) לפיאסטה.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם
הסיבה היחידה - כי זו פיג'ו.

רכב מעולה במחיר מעולה, ההבדל בין ה1.2 ל1.6 הוא שה1.2 משודך לתיבה הידנית בדגמים הישנים וה1.6 לאוטומטית.

בדגמים החדשים בדגם האוטומטי לפיג'ו מנוע 1.2 טורבו.

רנו קליאו היא גם אחלה אופציה כמו שיוליאן ציין. היא בעלת אותו הספק כמו הפיג'ו 1.6 אך לעומתה היא בעלת מנוע 1.2 טורבו שכנראה ירגיש מעט זריז יותר ויהיה יותר חסכוני.

הקליאו תהיה משמעותית זריזה יותר מהפיגו 1.6.

פורסם

הציעו לי 207 רובוטית שנת 2008 עם ק"מ נמוך במחיר ממש טוב, מה אומרים על הרכב באופן כללי? ראיתי שהצריכת דלק שלו לא מדהימה בכלל, אבל במידה והוא אמין אני יכול לספוג את זה

פורסם

האם נהגת על הרכב? הגיר הרובוטי החד מצמדי מאוד יחודי בהתנהגות שלו והוא בהחלט לא מתאים לכולם.

מה המצב שלו? מסוחר? כמה קילומטרז? כמה ידיים?

פורסם

לא צורך יותר דלק מסריון..אבל מעצבן בטירוף - בנוסף נדרש לבדוק את המצב של הגיר במורשה מכיווון שמאחורי הקלעים מדובר עם גיר ידני עם רובוט שמפעיל את ההילוכים(מנגנון פשוט יותר מגיר כפול מצמדים - שמה כל המנגנון של הגיר מחולק ל2) ולכן מומלץ ללכת למוסך שמתמחה בצרפתיות שיבדוק את המצב של הגיר וכמובן! נסיעת מבחן! הגיר מצריך לסגל סגנון נהיגה ועלול להיות מעצבן במצבים מסויימים.

• תוכן חדש...