Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות הנעה 206CC 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה זמן כשאני מניע את הרכב, המנוע מקרטע, משתעל ונכבה. בפעם הראשונה הלכתי למכונאי והוא אמר שהוא לא מצא כלום, ההנעות בסדר גמור.

בסדר, מקבל את הרכב חזרה, אין משהו מוזר בהנעות. חולף שבוע וחצי, יום שישי האחרון והצרפתייה שוב לא רוצה שיגעו בה - שיעולים, הסל"ד נלחם לעלות והרכב נכבה. מגיע היום למכונאי מנסה להניע ו... פיקס. מגיע אליו ומסביר לו את המצב. הוא מבקש שאני אניע ושוב שיעולים וכו'. מנסה שוב, ושוב אותו סיפור. מנסה שוב ו... פיקס.

המכונאי אמר שאין לו דרך לעלות כרגע על הבעיה מבלי לעקוב אחר הרכב, והוא היה עמוס היום.

מה הבעיה יכולה להיות?

- קניתי שמן הנ"ל אחרי המלצות של חנות החלפים.

1478699069362-196392001.jpg

הבעיה היא, לדעתי זו יכולה להיות בעיה, ששמתי את השמן הנ"ל כשהיה סוג אחר של שמן בתוך.

השמן שהיה ברכב לפני ההוספה גם הוא של ולווליין, באותה צמיגות, לא זוכר את התקנים וחצי סינטטי(השמן שבתמונה בטכנולוגייה סינטטית), אבל מבחינת "דגם" הדגם שבתמונה שני רמות מעל כביכול

זאת יכולה להיות אולי הבעיה? ערבוב שמן מסוגים שונים, אפילו שהצמיגות זהה ואני מאמין שגם התקנים?

תודה לעונים.

פורסם (נערך)

בגדול אני יודע שלא מומלץ לעשות את זה אף פעם

וסינטטי וחצי סינטטי עוד יותר בעייתי , לא אסון עולם אבל עדיף שלא

אל תתקמצן על הדברים האלה..תחליף כבר את כל השמן ופילטר שמן ביחד

עריכה אחרונה על ידי young97

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

ממתי שמן גורם לשיעולים בהתנעה? בעיות בהתנעה זה לא קשור.

מתי החלפת פלאגים לאחרונה? מה תדירות ההחלפה שאתה נוהג להחליף? יש סיכוי גם שהכויל הצתה או המאריכים שלו פגומים וצריכים החלפה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

חיבור למחשב יתן לך כיוון מדויק

בגדול הייתי מתחיל מלנקות מצערת בכל מקרה כטיפול מונע והכיוון השני שהייתי בודק וזה לאחר חיבור מחשב זה פלאגים וסלילים

בהצלחה

פורסם

המצערת שלי נוקתה לפני שנה בערך, אולי יותר או פחות.

זה יכול להיות שיש בעיה בפלאגים/קוילים מבלי שתדלק נורת "בדוק מנוע"?

לא החלפתי את אחד מהדברים האלה אף פעם מאז שהרכב אצלי,שנה וחצי.

ובקשר לשמן, חשבתי שאולי בגלל ערבוב השמנים, זה יכול להזיק לראש מנוע, ומכאן בעיות הנעה. סתם השערה שעלתה לי.

• ספונסר פורום
פורסם

אם התופעה המדוברת מופיעה רק כשהמנוע קר, ככל הנראה מדובר במרימים הידראולים תפוסים מהיווצרות בוצה.

אפשר כשלב ראשון לנסות תוסף פלאש ואחר מכן למלא שמן סינטטי מלא בצמיגות נמוכה יותר כמו 5W30.

במידה ואים שיפור יש צורך לפרק את המרימים לניקוי או החלפה.

אורן

פורסם

אז זהו, שגם כהמנוע קר ההנעה יכולה להיות חלקה ועגולה. זה לפי מצב הרוח של הרכב.

איפה נמצאים המרימים? אפשר להוציא ולנקות אותם בלי כלים מיוחדים?

פורסם

אם כבר פירקת אותם, תחליף. כחלקים - הם לא כאלה יקרים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בשביל להחליף מרימים צריך ידע בסיסי פלוס במכונאות ורצוי לעשות עם מישהו לפני שעושים את זה.

כשהמרימים לא מתפקדים כראוי שומעים בבירור דפיקות מהשסתומים

אלא אם כן מדובר על סתימה חלקית ופשוט השסתומים לא נפתחים עד הסוף

• ספונסר פורום
פורסם
בשביל להחליף מרימים צריך ידע בסיסי פלוס במכונאות ורצוי לעשות עם מישהו לפני שעושים את זה.

כשהמרימים לא מתפקדים כראוי שומעים בבירור דפיקות מהשסתומים

אלא אם כן מדובר על סתימה חלקית ופשוט השסתומים לא נפתחים עד הסוף

כאשר המרימים גורמים לזיוף מנוע הם לא נוקשים, להפך, הם נשארים תפוסים במצב פתוח ומשאירים את השסתומים פתוחים מעט, מה שגורם לאיבוד דחיסה.

אורן

פורסם

אשמח להסבר איך הם נשארים פתוחים הרי מה שנסתם זה מעברי השמן ואז לא מגיע מספיק לחץ/ספיקה בכדי לפתוח את השסתומים.(תקן אותי אם אני טועה)

אז איך הם נשארים פתוחים

השאלה היא בכדי להחכים ולא חלילה לשלול את דעתך.

• ספונסר פורום
פורסם

מה שנסתם זה בוכנת המרים ההידראולי עצמו, יש שסתום קטן בפנים שנתפס, וגורם ללחץ השמן לפתוח את המרים קצת יותר מה שיוצר לחץ על עקב השסתום ומשאיר אותו מעט פתוח.

• תוכן חדש...