Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי לפני שלושה חודשים רכב מזדה לנטיס 2002

מנוע 1600

הרכב מצויין ובמצב טוב. לפני זה היה לי רנו מגאן...

החלטתי לעבור לעולם היפניות ובינתיים הכל טוב.

יש כמה דברים שרציתי לשאול

1. הרדיאטור - מלא עד לפקק, מיכל עיבוי עד האמצע - איפה שרשום FULL

המים ברדיאטור חומים לגמרי, הפקק מלא חלודה מסביבו

הרכב לא מתחמם בכלל. מגיע ל-95 מעלות והמאוורר פועל עד לקירור.

אבל אני יודע שזה לא ממש מומלץ להמשיך לנסוע עם מים כאלה ברדיאטור.

המוכר אמר לי שהוא השתמש במי ברז ב-3 שנים אחרונות...

נכנסתי ביום חמישי למוסך מורשה של מאזדה

קיבלתי הצעת מחיר, אמרו לי שעבודה תעלה לי 90 ש"ח על ריקון רדיאטור ומילוי

ונוזל קירור אני צריך 6 ליטר, כל ליטר יעלה 38 ש"ח (מדובר בנוזל FL-22, הבנתי שהכי מומלץ?)

בסך הכל, העבודה + מילוי נוזל קירור FL22 יעלו לי 300 ש"ח.

זה מחיר סביר? עדיף לעשות את זה במורשה?

במוסך אחר, לא מורשה, הציע לי לרוקן מים קיימים, לשטוף את הרדיאטור עם צינור

ולמלא נוזל קירור של פרסטון, המחיר שהוא רצה זה 210 ש"ח. כולל עבודה ונוזל קירור.

מה דעתכם?

דבר נוסף, הגיר קצת בועט בתחילת נסיעה אני מרגיש כמו מכה כזאת בהילוך ראשון לשני

אבל זה די נעלם תוך כדי נסיעה ואחרי שהרכב מתחמם זה פחות או יותר מסתדר.

כמה יעלה לי במורשה להחליף את השמן של הגיר עם עבודה? אולי מישהו עשה ויודע?

וזה בכלל עדיף לבצע במורשה או בכל מוסך אחר?

תודה מראש על העזרה

פורסם

אלו עבודות פשוטות מאד שאפשר לעשות לבד במינימום כלים ומאמץ.בוודאי שאין צורך במורשה.

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אני יודע שאפשר לבד, אני פשוט מעדיף, בעקבות בעיות רדיאטורים שהיו לי בעבר, שמישהו מקצועי יפתח את הצינורות

ירוקן, ינקז אוויר כמו שצריך וישים נוזל קירור מתאים, אני חושב שעדיף FL22 או שגם פרסטון ירוק יכול להיות טוב לרכב שלי?

אני בעצם רוצה לדעת אם המחיר הזה סביר?

ואם יצטרכו להחליף גם תרמוסטט, אז עדיף שהם יעשו את זה ולא אני שאין לי ממש ניסיון בזה.

פורסם (נערך)

בקשר לגיר, תחליף שמן גיר + פילטר.

עלות החלפת שמן גיר במורשה עם מכונה מיוחדת שמוציאה את כל השמן(7 ליטר) עלתה לפני כמה שנים 700 שקל, בהחלפה חלקית בתנאים ביתיים זה עלה לי 200 שקל ובעתיד אעשה עוד החלפת שמן כזאת.

החלפת נוזל קירור זאת עבודה של חצי שעה בהגזמה, נוזל קירור מקורי של מאזדה עולה 250 שקל.

אין מה להסתבך עם הרדיאטור אז תמצא את המוסך הזול ביותר מאחד המוסכים המומלצים בפורום.

שים לב לשמן גיר שלא ישימו לך דקסרון 3 או חרטות אחרות, תריץ חיפוש פה בפורום ותראה שירשור שלי עם הסברים.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

תודה אדם

החלפה עם מכונה זה דבר שעושים בדרך כלל באופן רגיל כשמחליפים שמן גיר?

אני חייב להחליף גם את הפילטר? הוא לא נמצא בתוך האגן של השמן גיר או שהוא חיצוני?

איזה שמן גיר לשים בלנטיס שלי? סינטטי? או משהו אחר, איזה סוג הכוונה

בעניין הרדיאטור, 300 שקל במורשה מאזדה כולל נוזל קירור ועבודה זה נחשב יקר?

כמה יעלה לי במוסך רגיל לדעתך? כולל הנוזל קירור?

פורסם

ראשית כל תתחדש, בחרת ברכב מצוין. לשאלותיך:

בעניין נוזל הקירור, אין בעיה לשים פרסטון ירוק הוא אכן מתאים לריכבך, אך שים לב שמכיוון שמערכת הקירור נסעה לא מעט זמן על מיי ברז והצטברו לא מעט מישקעים בה ואני מניח שישנם מקומות במערכת הקירור כמו הרדיאטור או צנרות שפשוט החלו להיאכל ואם נוצרו סדקים קלים שניסתמו על ידי קורוזיה ואבנית שקיימים במיי הברז הם עלולים להיפתח משימוש בנוזל קירור איכותי שמכיל חומרים שמנוניים ויכולים פשוט "לקלף" את הסתימות שיצרה האבנית ומה שאתה עלול לראות בהמשך זה נזילות. שוב, זה לא מחייב אבל קח זאת לתשומת ליבך שזה עלול לקרות ותהיה במעקב אחרי המיפלס של נוזל הקירור החדש. עוד מומלץ כן להריץ שטיפה בלחץ למערכת הקירור כלומר ברדיאטור עצמו וברדיאטור החימום הפנימי שיש מצב שמלא בלא מעט מישקעים שסותמים אותו בחלקו ואולי תרגיש זאת בחימום לקוי ופושר לתא הנוסעים בימים קרים.

לגבי בעייתך השניה (הגיר): ראשית כל תבדוק מה מצב תושבות המנוע והגיר כי ייתכן ואתה מרגיש בעיטה שניגרת מתזוזת הגיר והמנוע בעת העברת הילוך ואם תושבת בלוייה זה מה שתרגיש. במידה וכל התושבות תקינות ומיסתמן שהבעיה היא בגיר מומלץ לבצע החלפה חלקית של שמן הגיר ולא החלפה של כל השמן שעלול להחמיר את מצב הגיר בגלל שינוי קיצוני של תכונות השמן שעבד בגיר וצמיגותו.

פורסם

DIYMAN

קודם כל תודה, אני שמח לשמוע. וגם תודה על העזרה.

לדעתך, עדיף נוזל FL22 שהציעו לי במורשה על הפרסטון?

כבר היום ראיתי שבצינור העליון, בחיבור שלו יש קצת רטיבות, וכשעברתי אצבע על החיבור נשאר לי משהו שמזכיר

שומניות כמו שלפעמים מוצאים שכמנקים ביוב, משהו שנראה כמו סבון רך בצבע אפור שהצטבר בחיבור של הצינור העליון אל התרמוסטט, או יותר נכון קצת לפני התרמוסטט.

דבר נוסף ששמתי לב אליו, כשהרכב מגיע לטמפ' עבודה לאחר נסיעה נגיד של רבע שעה

אני נוגע בצינור עליון של הרדיאטור הוא ממש רותח, אי אפשר ממש לגעת בו, זה כמו לגעת בברזל רותח

ואם אני בכל זאת מנסה ללחוץ עליו בעדינות, הוא ממש קשה במצב כזה וקשה ללחוץ עליו.

אחרי שהרכב התקרר קצת, הוא מתרכך, ואז אני יכול ללחוץ עליו, אבל אז אני שומע רעש של אוויר כשאני מפמפם את הצינור העליון עם היד, אז הצמדתי אוזן וקלטתי שרעש האוויר כשאני לוחץ מגיע מהפקק של הרדיאטור, להחליף אותו?

אגב, גם המיכל עיבוי די בצבע חלודה, אפשר פשוט לשלוף ולנקות אותו בבית?

לגבי הגיר

אם זו תושבת, זו לא בעיטה שהייתי צריך להרגיש כל הזמן? בכל ההילוכים ולא בעיקר (אבל לא רק) כשהרכב קר

ואני מתחיל בנסיעה? - כי אז המכה ממש מורגשת, ואני מנסה ללחוץ על הגז ממש בעדינות כדי לעדן את הבעיטה הזאת

איזה שמן צריך לשים בגיר שלי? סינטטי מלא? חברה מסויימת?

פורסם

רדיאטור תלך למכון רדיאטורים שיעשו לך שטיפה בלחץ.

שמן גיר מקורי עולה 100 שקל לליטר, זה השם שלו M-V M5, בזמנו אני קניתי 4 ליטר ממוסך מאזדה, זה מגיע בפח ענק ומעבירים לך לבקבוקים. והחלפתי לבד, עשיתי החלפה חלקית. לפני זה שמתי דקסרון 3 ופילטר, והגיר בעט אז מהר החלפתי לשמן גיר מקורי.

אם אתה רוצה להחליף את כל השמן במכונה, אתה צריך לקחת בחשבון או שיהיה שיפור גדול, או שהגיר יגמור.

מאז הרכב עשה 40 אלף ק''מ, הרכב עכשיו על 240 אלף ק''מ, והגיר מושלם, העברות נקיות נקיות, לא מרגישים כלום.

פורסם

אבסולוט, תודה רבה

אגב, במאזדה לא יעשו שטיפה בלחץ? רק במכון רדיאטורים?

אני יכול לקנות במקום את המקורי שמן גיר בתקן M-V אבל של חברה אחרת, למשל ראיתי שיש של BG (לא מכיר אבל אולי אתה כן)

זה מה שמצאתי:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-BG-Synthetic-ATF-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D

יש גם משהו של דלקול - סינטטי שקראתי שהוא לא יקר.

זה יכול להיות תחליף טוב?

איך אני מרוקן את השמן גיר הקיים? יש בורג מתחת לגיר כמו שיש בקרטר שמן ברכב?

פשוט פותח אותו, מרוקן, סוגר, מוסיף שמן מהמדיד?

אני לא רוצה להתעסק עם הפילטר, הבנתי שזה נמצא בתוך האגן שמן גיר, לא רוצה לפתוח אותו.

כמה שמן אני אצטרך בשביל החלפה כזאת? כמה יצא מהגיר אם אני עושה החלפה כזאת?

פורסם

אין כמו הנוזל קירור המקורי לעומת חליפי אבל בשביל זה יש מחיר. גלון פרסטון של כימעט 4 ליטר עולה סביב ה 50 ש"ח והוא יעשה אחלה של עבודה. לגבי הצינור הרותח והקשה שהרגשת זהו צינור המוביל מהטרמוסטט לכיוון הרדיאטור ונגעת בו מתי שהטרמוסטט ניפתח ומיים בטמפרטורה גבוהה מאוד עוברים לצינון מהבלוק לכיוון הרדיאטור ובגלל לחץ החום שהמיים יצרו בצינור הוא הופך לקשה. דבר נוסף שאני ממליץ לך הוא לעסות את הצינורות של הרדיאטור העליון התחתון ולהרגיש אם הם קריספיים בגלל המעבר של מיי ברז בהם תקופה כה ארוכה. במידה וכן החלף אותם. לגבי הרטיבות שהרגשת באיזור הטרמוסטט תמשיך לעקוב גם אחרי החלפת הנוזל. משהו נוסף לגבי ה 6 ליטר שאמרו לך זה החלפה מלאה לחלוטין כלומר מה שיש בבלוק עצמו אך כדי לרוקן את הבלוק צריך לפרק לפחות משאבת מיים שהמיים מהבלוק ייצאו דרכו או שאולי הם מתכננים לפרק טרמוסטט ואז בהכנסת לחץ להעיף את המיים מהבלוק אבל אני בספק אם זה מה שייעשה באמת ב 90 שח ולכן 6 ליטר החלפה זה לא הגיוני אלא בסביבות ה 4 וחצי ליטר.

לגבי הגיר שוב - בדוק לפני הכל תושבות. בלי קשר אם לא ידוע לך מתי הוחלף שמן גיר תבצע החלפה חלקית לראש שקט יותר. בורג הריקון נמצא באגן שמן הגיר עצמו והמילוי נעשה דרך פתח המדיד. תבדוק שהכמות כרגע ששי בגיר לפי המדיד היא נכונה ואין חוסר או עודף. הבדיקה נעשית על מנוע עובד לאחר כחצי שעה של נסיעה תעביר ל P ותבדוק. במידה והמיפלס תקין אז בריקון תמדוד כמה הוצאת וזה הכמות שתכניס בדיוק.

פורסם

אוקיי, אז אני באמת אלך על הפרסטון בבקבוק הצהוב, נוזל ירוק נדמה לי.

לגבי הצינור העליון - הוא מתחיל להתחמם כאשר אני מניע את הרכב, הוא מתחיל להיות קצת חם אחרי 3 דקות עבודה

אבל אחרי 10 דקות הוא ממש רותח. אני לא חושב שהוא בכלל אמור להיות אפילו קצת חם , אלא רק לאחר שהטרמוסטט נפתח, לא?

מה שכן, הצינור התחתון נשאר קר, העליון מתחמם לאט, ואז אחרי 10 דקות רותח, והתחתון חם מאוד, אבל לא רותח כמו העליון, לפחות ככה נדמה לי.

לגבי הצינורות, הם לא קשיחים או משהו כאשר אני מעסה אותם, הם מרגישים גומיים למדי

אגב, כשאני פותח צינור תחתון או עליון, יש איזה חומר שצריך למרוח כשאני סוגר, כמו דבק או סיליקון כלשהו?

או שזה פשוט כמו צינורות ביוב וכאלה, שמוציאים ומחזירים תוך כדי סגירה בלחץ עם הבנד שעליהם?

ואיך באמת מחליפים את כל הנוזל קירור כולו, הדרך היחידה היא לפרק משאבת מים?

במוסכים מורשים מחליפים ללקוח רק חלק מהנוזל קירור? נשמע לי קצת מוזר, אבל אולי זה באמת ככה.

ולגבי הרעש אוויר שאני שומע מכיוון הפקק רדיאטור כשאני לוחץ על הצינור העליון כשהרכב קר

זה אומר שהפקק לא עושה את תפקידו אני מניח, ויש איזו בריחה כלשהי ממנו

אני צריך לקנות פקק מקורי או שיספיק סיני כלשהו שמוכרים בחנויות חלפים?

תודה שוב

פורסם

אם אין לך ניסיון וידע אל תיגע ותפרק שלא תעשה נזק כי במיוחד עם מערכת הקירור לא משחקים.

כדי להחליף את הנוזל כולו מרוקנים את הנוזל הקיים, ממלאים מים רגילים ומניעים את האוטו למספר דקות, מחכים קצת ואז שוב מרוקנים וככה עד שיוצאים מים נקיים.

ברדיאטור של לאנטיס יש פקק ריקון תחתון אבל אפשר לשחוק אותו אם לא עובדים בזהירות, אפשר פשוט לפתוח צינור תחתון הוא מחוזק ע"י בנד מתכת, אין צורך בשום סיליקון ודבק.

אחרי מילוי נוזל קירור תשאיר את פקק הרדיאטור פתוח עד שהמאוורר נכנס לפעולה ותשלים נוזל קירור אם יש צורך, תצייד ב5 ליטר בערך.

פורסם

לא רוצה לבאס ובכל זאת עדיף שתדע, בעיטות בגיר של הלאנטיס זה לא סימן טוב.

תשים לב לאופן שילוב ההילוך בתחילת נסיעה בעיקר כאשר המנוע קר לגמריי, נגיד אחרי לילה של עמידה.

אם אין שילוב חלק ומידי ל-D ויש בעיטה חזקה או חוסר רצון לשלב הילוך מיד, כנראה שהגיר בדרך לשיפוץ.

מההכרות שלי, שמן גיר לא אמור לפתור את הבעיטות האלו, אולי כן יהיה לך מזל.

למלא רדיאטור זה פשוט למדי, פותחים את המכסה של הרדיאטור ושל המיכל עודפים, ממלאים באיטיות

עד ששניהם מתמלאים, הרדיאטור מלא לגמריי, המיכל עודפים עד קו האמצע.

ניקוז אויר קורה לבד תוך כדי מילוי ללא פיטמות ניקוז כמו בצרפתיות למשל.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...