Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שבנושא עבר 73,000 ק"מ עם הבלמים המקוריים. אני מייחס זאת לכך שרוב הנסועה מחוץ לעיר, ובבלימות אני מאט תוך שימוש בטיפטרוניק. בשבוע שעבר בירידות ערד סדום תוך כדי שאני נהנה מהפיתולים, שמתי לב שבבלימות חזקות יש רעידות חזקות מהבלמים. מנסיון קודם אני מעריך שמדובר בדיסקים הקדמיים שהם או דקים או מעוותים. החלטתי להקדים את הטיפול התקופתי וביקשתי הצעה מהמוסך המרכזי להחלפה של כל הסט, ועל הדרך של נוזל הבלמים אף שהוא בן שנה וחצי (התקן אומר כל שנתיים). במוסך מסרו שלא בטוח צריך להחליף את הכל. העלות להחלפה מלאה חלפים מקוריים ועבודה כ 2,300 ש"ח.

ההתלבטות - האם להחליף בכל מקרה את הכל גם כי יש רעידות וגם כי עבר ק"מ גבוה על הסט המקורי, או לתת למוסך להפעיל שיקול דעת מה כן ומה לא ועל הדרך לחסוך מזומנים (אם בכלל).

פורסם

טיפ חשוב להתנהלות כללית עם גיר אוטומטי, עזוב את הטיפטרוניק ותבלום עם הבלמים.

זול יותר להחליף רפידות פעם בחצי שנה או שנה מאשר לשפץ גיר או לאמץ את הגיר.

לחץ על הבלמים.

רעידות יש להן 2 אפיונים:

1. רעידות מורגשות בהגה בעת הבלימה - בלמים קדמיים

2. כל הרכב רועד בעת הבלימה - לרוב בלמים אחרוניים

עלייך לבדוק את הבלמים ולהחליף את הצלחות בילום + רפידות בהתאם לצורך, גש למוסך לצורך בדיקה.

ככל הנראה הצלחת מעוותת, אולי לא יושבת נכון, אולי יש בעיה עם הרפידות, סגירה נכונה וכו', יכולות להיות מספר סיבות לנושא.

פורסם

מה שאתה מתאר לבלום עם הבלמים ולא עם הגיר זה לא מה שאני מכיר מכל התאוריות של נהיגה נכונה מאז שאני נהג (וזה היה די מזמן). תמיד אומרים בהאטה להאט עם הגיר - כך זה היה בגיר ידני אמנם. בגיר טיפטרוניק אפשר להוריד הילוכים כמו בידני - מה ההבדל? אולי בגלל שזו תיבה שונה? אני חושב שזה גם יותר בטיחותי להאט עם הגיר, בטח בבלימת חירום. אבל אני מוכן לשמוע דעות נוספות ואם אני נוהג לא נכון אז צריך לשנות. למישהו נוסף יש דעה בנושא?

אני חושב שהאוטו רעד גם בהגה וגם כולו - אבל כרגע אני לא יודע לשחזר את זה, כי בירידות לים המלח לחצתי יותר חזק על הבלמים ממה שאני משתמש בנהיגה רגילה מחוץ לעיר.

אני עדיין שואל אם בקילומטרז' כזה והתופעה שאני מתאר אולי פשוט להחליף הכל וזהו. גם אין לי זמן ללכת ולבוא מספר פעמים למוסך. מה דעתכם?

פורסם

תיבת הילוכים אוטומטית הרבה יותר רגישה ויקרה לתיקון מתיבה ידנית וכמובן ששיפוץ שלה יותר יקר מהחלפת בלמים, לכן מומלץ לבלום באמצעות הבלמים ולא באמצעות ההילוכים. כמובן שבמקרים מיוחדים כמו ירידות ארוכות או כאשר הרכב עמוס יש טעם להשתמש בתיבת ההילוכים.

אם תחליף את הכל אתה אמור לקבל עוד חמש שנים של שקט. אם תחליף רק את הקדמיים, כנראה תצטרך להחליף את האחוריים עוד שנה שנתיים אבל תחסוך. שיקול שלך.

אני הייתי מחליף את הכל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
תמיד אומרים בהאטה להאט עם הגיר - כך זה היה בגיר ידני אמנם.

טעות. מאטים עם הבלמים, אבל שומרים את הגיר בהילוך מתאים.

בירידה חכם לשמור על מהירות על ידי שילוב הילוך מתאים, אבל לא בשביל לבלום, בשביל זה הומצאו הבלמים והם הרבה יותר יעילים וזולים לשימוש הזה.

הדברים הללו נכונים באותה מידה לגיר אוטומטי, ידני, רובוטי וכו'..

אני חושב שזה גם יותר בטיחותי להאט עם הגיר, בטח בבלימת חירום.

אם יש לך זמן לחשוב על הגיר - זו לא בלימת חירום.

בבלימת חירום צריך להוריד מהירות ומהר! זה המטרה הבטיחותית היחידה שלך ושום דבר ברכב לא עושה זאת טוב כמו הבלמים (בשביל זה הם שם כאילו דאא). לא חושבים על כלום חוץ מתפעול אופטימאלי של הבלמים והיגוי. שהמנוע יכבה, או יופרד עם קלאצ', זה לא באמת משנה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

תודה על התגובות. כולכם אומרים אותו הדבר ואני מבין שצריך יהיה לשנות הרגלים.

לגבי החלפה כנראה אחליף הכל. עכשיו נשאלת השאלה מה ההבדל באיכות ובמאפייני סט מקורי לעומת סט איכותי חליפי.

מקורי דיסקים רפידות עולה 1,960

חליפי אצל אבי, דיסקים קדמיים BREMBO, דיסקים אחוריים מקורי (לא היה חליפי איכותי והמקורי יקר), ורפידות קדימה אחורה REMSA עולה סה"כ 1,060. חסכון של 900 ש"ח.

נניח שנשים את הפער בעלות בצד, מבחינת בטיחות, ביצועים ואריכות ימים (תרתי משמע) מה עדיף?

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

מסכים.

לגבי התנהלות עם הבלימה, יש לך גיר אוטומטי, גיר הרבה יותר רגיש וזה שהוא טיפטרוניק, עדיין מדובר על גיר אוטומטי רגיל, לא כפול מצמדים אפילו (ששם העיקרון הוא דמוי ידני ופשוט מוח מחליף את זה במקום הדוושה).

החלפת הילוכים תדירה מאוד, מאוד עלולה לחמם עוד יותר את השמן גיר ולהעמיס עליו במקרים שאין בהם צורך באמת.

חד וחלק, בבלימת חירום עלייך לבלום במלוא העוצמה עם הבלמים, לחנך את עצמך במגרש ריק לבצע בלימת חירום וכיצד זה מרגיש, בכדי לא להבהל.

בנוסף, הרכב שלך מצוייד במגברי בלימה וכו', אין שום סיבה שלא להפעיל אותם.

כיוון שאם יש לך זמן לחשוב ולחשב ולהוריד הילוך בזמן בלימת חירום וללחוץ על הבלמים, אתה כנראה אדם מיוחד מאוד :)

זכור, זול יותר להחליף רפידות ודיסקים מאשר לשפץ את הגיר וגם במקרה חירום, במידה ונפגש על הכביש, אתה חייב לתפעל את הבלמים.

מה שלימדו בעבר, עם תיבות ידניות, היה פשוט להשאר בהילוך הנכון בהתאם למהירות, בדיוק כמו שעושה התיבה האוטומטית לדוגמא, בעת האטה, היא לאט לאט "מורידה" הילוכים עד לעצירה, זה נעשה אוטומטי.

כך גם בידני, זה מה שזכור לך, פשוט להוריד הילוכים עד שאתה מגיע לרמזור ברמה סבירה ומותאמת מבלי להאמץ את המנוע והקלאצ'.

בירידות לים המלח/אילת עלייך להשאר בהילוך המתאים בסה"כ, אבל ממש לא לבלום עם הגיר. איפה שנדרש? לחץ על הבלמים.

הבעיה? אנשים שנשארים ב D וכל הדרך לוחצים על הבלמים = סכנת חיים בחימום השמן בלמים ומשם, הדרך לההרג קצרה מאוד.

בהצלחה :)

• תוכן חדש...