Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2016 או לחכות 2017

moose
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשעה טובה הזמנו רכב. חדש מסוכנות.

עכשיו יש שתי אופציות:

א) לקחת שנת 2016, מקבלים את הרכב תוך שבועיים.

ב) לקחת שנת 2017, מקבלים את הרכב, במקרה הטוב, תוך חודשיים.

מנסה להבין/לכמת את המשמעות של ההבדל.

כרגע אנחנו במצב של די חייבים את הרכב כמה שיותר מהר, ברמה של אם הולכים על האופציה של 2017, כנראה נצטרך בחודשיים האלו לקחת רכב בשכירות ליום/יומיים, פעם בשבוע או משהו כזה...

אני מניח שאם בעוד X שנים נרצה למכור לאדם פרטי, אז חודשיים הבדל בעלייה על הכביש לא יהיו משמעותיים, נכון?

מדובר רק אם נרצה למכור לאיזו סוכנות ליסיניג/טרייד אין, משהו כזה? על כמה פער מדובר? שווה להמתין?

כמובן שמבחינת הקנייה כרגע, אין שום הבדל בסכום הרכישה.

אגב,

מדובר על סוזוקי קרוסאובר.

תודה רבה ושבת שלום.

פורסם

שלום לך,

אני יכול להגיד לך שאם תרצה לעשות טרייד אין בעוד x שנים זה יכול להיות מאוד משמעותי. העניין הוא שברוב סוכנויות הרכב, ואולי בכולן, לא מתחשבים בחודש עלייה על הכביש כאשר נותנים לך הצעה. כלומר לרכב שעלה לכביש בדצמבר 2016 יקבל אותה הצעה כמו רכב שעלה בינואר 2016. איני יודע מה ירידת ערך ממוצעת של הסוזוקי שעליה אתה מדבר, ניתן לבדוק בלוי יצחק או באינטרנט. אבל אם זה למשל 400 ש"ח אז תקבל 4400 ש"ח פחות. בנוסף נדמה לי שעניין זה של התנהלות טרייד אין גם מופיע במחירון של לוי יצחק, כנוהל שתקף כמעט לכל הדגמים, אבל אני לא בטוח. לגבי ליסינג אין לי מושג. בנוסף ישנם מקרים בהם אם רואים שהאוטו במצב מעולה נותנים לך הצעה יותר טובה בסוכונות, במיוחד אם אתה לקוח חוזר. ודבר אחרון בטרייד אין תקבל בדרך כלל פחות מהערך שאתה יכול להשיג בשוק, אבל זה חוסך זמן וטירחה של מכירת רכב. זו לפחות ההתרשמות שלי

פורסם

נכון להיום שוק הרכבים המשומשים (מכירה עצמאית וטרייד אין) אינו לוקח בחשבון את עניין חודשי עליה על הכביש כך שרכב שעולה בנובמבר 2016 יחשב כרכב שעלה בינואר 2016. לכן, תבדוק במחירון המכוניות המשומשות מה ההבדל בין שנתון לשנתון בקרוסאובר בן שלוש או ארבע שנים (להערכתי 6000 ש"ח בערך).

אחרי שיש לך את הנתון הזה תבדוק כמה עולה לך ההמתנה לינואר (שכירת רכב, כאב ראש, אולי היבואן נותן "תמריץ" בדמות הנחה לרכב שעולה ב- 2016 על הכביש).

כלל האצבע הוא שככל שהרכב זול יותר (דין קרוסאובר שונה מדין טויוטה לנד קרוזר) ושתחזיקו את הרכב יותר זמן אז המשמעות של השנתון קטנה.

בהצלחה.

* כל מה שכתבתי מתייחס למקרה בו אין הבדל ברכב עצמו בין רכב שעולה עכשיו לרכב שיעלה בינואר 2017 (לרוב אין הבדל)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני הייתי בהתלבטות בדיוק כמוך בנוגע לאיביזה שהזמנתי לפני שבועיים. לבסוף החלטתי לקבל את הרכב השנה, שכן הפער במחירון נמוך יותר מהשכרת רכב לחודשיים - וזאת מבלי לשים במשוואה את האפשרות הסבירה לאיחור משמעותי במסירה בינואר. בניגוד ליתר החברים, אני כן חושב שיש משמעות כלשהי לחודש העלייה לכביש של הרכב, גם אם היא פחותה מזו של שנת העלייה.

פורסם

לדעתי השיקול המרכזי הוא ההזקקות הקרובה לרכב. לטעמי קונים רכב כאשר זקוקים לו, ולא חושבים על המכירה כפרמטר מרכזי בבחירת ררכב, ועוד פחות בתזמון הרכישה.

השאלה הגדולה היא מה מדיניות החזקת הרכב שלכם. אם אתם נוהגים, כמוני, להחזיק רכב שנים רבות משמעות חודש העליה לכביש קטנה, אבל אם אתם מאלה שמחליפים רכב כל 3 שנים יש לו משמעות.

במקרה של הקרוסאובר יש עניין חשוב נוסף - הדגם עומד לפני החלפה לדגם חדש, ואיני יודע מתי ההחלפה תתבצע בשטח. אישית כנראה שהייתי רוכש את הדגם המוכר והטוב (גילוי נאות - אני בעל 3 סוזוקי, אחד מהם הוא קרוסאובר בן 8 חודשים), אבל אולי תרצה דווקא את הדגם החדש עם המראה האגרסיבי (לטעמי יותר מכוער מהנוכחי) ומנוע הטורבו הצפוי. מצריך בירור בסוכנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי שמוכר רכב בין פחות מ 3 שנים ולא לוקח בחשבון חודש עליה לכביש, פשוט נותן הנחה לקונה לפני בכלל שהתחיל משא ומתן. טעות!!

חודש עליה לכביש, הוא בדיוק כמו תוספת / הפחתה של בעלים, יד, רכב חברה וכולי.

יש מחירון אחד (לצערי) בישראל שקובע, וחודש עליה הוא פרמטר נוסף שניכנס לשיקלול .

Sent using LG V10

• תוכן חדש...