Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שרשור הרכישה הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=606415

הסאגה לא נגמרה שם, בעולם ורוד הייתי נהנה מהרכב עוד שנתיים או שלוש מוכר וקונה אחר, אך במציאות נתקלתי בנתיים בקצת תקלות.

בקצרה, ככל הנראה יש צורך להחליף מחשב גיר ברכב, בסעיף האחריות תחת גיר כתוב "אחריות על חלקים פנימיים בלבד", הגעתי לתובנה שבוודאות אין אחריות על מחשב גיר והוא יוחלף על חשבוני. ממקרים קודמים הבנתי שבד"כ זה לא נגמר במחשב גיר וממשיך למכלולי הגיר עצמו כגון קלאצ'ים ועוד.

התקשרתי ל lease4u על מנת לוודא שאכן יש למכלולי הגיר אחריות ונמסר לי שלקלאצ'ים וכו' אין אלא רק גלגלי שיניים ועוד קצת, לפי הידע הטכני שלי קלאצ'ים הם חלק מהגיר ולדייק חלק מחלקיו הפנימיים אך אני כבר מריח נסיון להתחמק מאחריות.

נמסר לי מהם שאתחיל להתקדם בתיקון הרכב ואקבל הצעה מדוייקת של מה לא בסדר והם יגידו לי מה באחריות ומה לא, בכל מקרה מחר כנראה הרכב יכנס לטובת טיפול במחשב גיר ולאחר מכן נראה לאן זה יגלוש.

מה ניתן להבין ב"אחריות על חלקים פנימיים בלבד"?

זה מה שנכתב בחוזה וזה גם מה שכתוב אצלם אך בבדיקה שלו מול מחלקה טכנית קלאץ' אינו נכלל.

ביקשתי העתק של מה שכתוב אצלהם לגבי הכיסוי על מנת שאדע איך להתנהל מולם ובמידת הצורך לערב עורך דין.

Sent from my C6603 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כעת שלחו לי מייל עם המלל הבא:

היי,

אלה החלקים הכלולים באחריות הגיר

גלגלי שיניים סינכורונים טבעות דיסקית בתוך

מכלול מכני בתוך הגיר 

מאיה מרי

השאלה אם זה נראה לכם ממצא את ה"חלקים פנימיים בלבד" שרשום לי באחריות או שיש מקום לויכוח מוצדק מצידי?

Sent from my C6603 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אתה נפלת באותו פח שנופלים כל אותם אלו שקונים ממגרשים בשביל אחריות. האחריות הזאת מכסה את כל מה שלא יתקלקל לעולם.

תתקן את הרכב במוסך שנראה לך, אם הוא חדש אולי מורשה ייתן לך אחריות של רצון טוב ושלום על ישראל

פורסם

כרגע הרכב תקין ולא הגענו לשלב של לחשוב על האחריות.

בכל מקרה כל הרכב מתבלה, שידעו לנסח סעיפים נורמלי או סייגים.

מבירורים שערכתי אם הייתי מגיע לבוררות או תביעה על פי הניסוח שלהם הייתי זוכה.

בהזדמנות אעלה לכאן את כתב האחריות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)
קלאץ' הוא חלק מתבלה, בדיוק כמו בלמים וצמיגים. במקרה הספציפי הזה הצדק איתם.

קלאצי, הוא חלק מתבלה ב-גיר ידני, לא בגיר אוטומטי. ולכן יש להיתייחס אליו כחלק מהגיר עצמו, כמו גלגלי שיניים או כל חלק פנימי אחר.

*כמובן שבקנייה ממקומות כאלה, מומלץ לקרוא כל אות בתעודת האחריות, לפני הקנייה, ולבקש את הנוסח המלא שלה.

אנשים רבים "מסתנוורים" מהמילה אחריות, ואז קונים. זה באמת עניין של מזל כל העניין, כי כשצריך לממש את העניין, צצים התירוצים.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

טוב זה הוריד אותי סופית מפלואנס דיזל משומשת.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
אתה יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין קלאץ בגיר ידני לבין קלאץ בגיר רובוטי?

Sent from my SM-C5000 using Tapatalk

זו שאלה אמיתית, או הלצה?

כשאתה מחליף קלאצי בגיר רגיל, אתה מפרק את מכלולי הגיר בשביל זה?

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
אתה יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין קלאץ בגיר ידני לבין קלאץ בגיר רובוטי?

Sent from my SM-C5000 using Tapatalk

זו שאלה אמיתית, או הלצה?

כשאתה מחליף קלאצי בגיר רגיל, אתה מפרק את מכלולי הגיר בשביל זה?

קלאצי, הוא חלק מתבלה ב-גיר ידני, לא בגיר אוטומטי. ולכן יש להיתייחס אליו כחלק מהגיר עצמו, כמו גלגלי שיניים או כל חלק פנימי אחר.

*כמובן שבקנייה ממקומות כאלה, מומלץ לקרוא כל אות בתעודת האחריות, לפני הקנייה, ולבקש את הנוסח המלא שלה.

אנשים רבים "מסתנוורים" מהמילה אחריות, ואז קונים. זה באמת עניין של מזל כל העניין, כי כשצריך לממש את העניין, צצים התירוצים.

אתה עדיין עומד מאחורי הדברים שלך? קלאץ' הוא במסגרת אחריות בגיר רובוטי? בטוח בעצמך?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?631111-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%95-%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%96%D7%94-2015-%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5

אסף

פורסם

אסף

קלאצים אכן במסגרת אחריות, אני מדבר מניסיון אחרי החלפה שלהם תוך כיבוד אחריות של קרסו.

אני מדבר על רנו, לא יודע על רכבים אחרים, הכל תלוי באחריות שמספק היבואן, מגרש וכו.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

אסף,

לא רציתי להגיב לשרשור "ההוא", כי עדיין לא נאמרה המילה האחרונה על ידי היבואן.

לענייננו:

בגיר ידני, הנהג שולט על הקלאצי בצורה מלאה, בעזרת הדוושה{השלישית},והוא יכול לשמור עליו, או לשרוף אותו מאוד מהר. וזה בהחלט באחריותו המלאה, ואין על זה וויכוח בכלל.

בגיר אוטומטי/רובוטי, ללא דוושת קלאצי, יש מע" אלקטרונית, שמעבירה הילוכים בהתאם לעומס על המנוע, ולחיצה על הגז.

"הקלאצים" בגיר הרובוטי, דינם כדין הדיסקיות בגיר האוטומטי ה"רגיל". ההתנהגות של הגירים הללו, {מבחינת הנהיגה}אמורה להיות זהה.

כמו כן, כשאתה קונה רכב חדש, רובוטי, הוא משווק כאוטומטי מן השורה בפרסומות המכירה.

אחר כך, כשזה מתקלקל, הם מאשימים את החלקים שנקראים "קלאצים",שזה חלק מתבלה,{איך לא?} ואז,{כמה קל}, להפיל את זה על הלקוח, בגלל השם של החלקים הללו.

היבואנים צריכים לקחת אחריות על הגירים הללו. זה שזה לא קורה בשטח, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

קל מאוד להתחמק מהאחריות בגלל מילה מסויימת.

פורסם

גם ברובוטי חד מצמדי קל מאוד לשרוף את הקלאץ', פשוט נשענים עליו בעליה (שמים גז קצת שהאוטו ישאר במקום) במקום פשוט להחזיק את הברקס.

פורסם

הכוונה הייתה לדו מצמדי.

לגבי מה שהזכרת, האם קיים HILL HOLD?

אם לא, זו אכן בעיה. לא נראה לי שמישהו ירצה לשרוף את הקלאצי, בחד מצמדי בכוונה.

• תוכן חדש...