Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנצי, ביחסי מחסר אין אהבות ופרנציפים.

תוציא לך את זה מהראש, יש מוצרים שלעולם לא ייוצרו עוד בארה"ב, בדיוק כמו שלא ייוצרו בגרמניה או בישראל.

ואם טראמפ יחליט בכל זאת לייצר אותם בארה"ב, הוא יצטרף לממן מהתקציב הפדראלי סובסידיות והשלמות הכנסה.

לא ייצרו במקסיקו ? ייצרו בסין, אין בעיה.

או שמוצרים בני קיימא ייתיקרו בצורה משמעותית, ואז הנפגעים הראשונים יהיו דווקא השכבות החלשות.

אולי, בדגש על אולי, יהיה להם עבודה, אבל כל המוצרים שירצו לקנות יתייקרו משמעותית, ואז שכרם ייצא בהפסדם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ישה , יש קצת בעיה בניתוח שלך

כלכלת מקסיקו נשענת על היצוא לארהב, הטלת מס כזה תעצור את הכלכלה לפי ההסבר שלך. ממשלת מקסיקו תראה את המצב ותכנס למומ עם הממשל האמריקאי וזה מה שטראמפ רוצה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
בנצי, ביחסי מחסר אין אהבות ופרנציפים.

תוציא לך את זה מהראש, יש מוצרים שלעולם לא ייוצרו עוד בארה"ב, בדיוק כמו שלא ייוצרו בגרמניה או בישראל.

ואם טראמפ יחליט בכל זאת לייצר אותם בארה"ב, הוא יצטרף לממן מהתקציב הפדראלי סובסידיות והשלמות הכנסה.

לא ייצרו במקסיקו ? ייצרו בסין, אין בעיה.

או שמוצרים בני קיימא ייתיקרו בצורה משמעותית, ואז הנפגעים הראשונים יהיו דווקא השכבות החלשות.

אולי, בדגש על אולי, יהיה להם עבודה, אבל כל המוצרים שירצו לקנות יתייקרו משמעותית, ואז שכרם ייצא בהפסדם.

תעשיית הרכב צריכה לחזור לארה"ב, כמו שכבר פירטתי בעבר, העסקת 1000 עובדים במפעל תייצר 4000 משרות נוספות.

פתחת מפעל? זאת דאגה להרבה בתי אב, הם צריכים לאכול, לבלות וכד'.

ככה מניעים את הכלכלה, זה מתחיל בקטן.

לגבי הייצור במקסיקו, כמו שנאמר מעלי, הכלכלה המקסיקנית נשענת על ייצוא לארה"ב ככה שצריך להיות מצב של יד לוחצת יד.

עוד נקודה לגבי חוסר הצדק, אמריקאי לא יקבל לעולם אזרחות מקסיקנית, גם אם התחתן עם מקסיקנית, אם אתה לא אזרח מקסיקני, אתה לא יכול להיות בעלים של נכס במקסיקו, אבא שלי חכר אדמה ל99 שנים כי הוא לא יכול לרכוש, לא פייר.

Sent from my Alcatel_6055U using Tapatalk

haters will hate

פורסם

בנצי, זה בדיוק כמו להחזיר את תעשיית הטקסטיל לישראל או תעשיית הטלוויוזיות לגרמניה.

זה אפשרי, זה פשוט לא כדאי, נקודה.

או שלחילופין, טראמפ יטיל מכסי עתק על מוצרים מיובאים, וזה יהיה מצב שכולם יפסידו ממנו, בלי יוצא מן הכלל.

מה שהלך, מת.

אין אבטלה גבוהה בארה"ב, יש פערי שכר בלתי נתפסים, וכאן אין הרבה מה לעשות, עם כל הצער שבעיניין.

פורסם (נערך)

בנצי

אם זו תשובה למה שכתבתי

קיבלת ציון בלתי מספיק.

הייצור עבר למדינות אחרות כי העובד האמריקאי היה יקר למעביד שלו.

בהנחה שהייצור יחזור

כל המוצרים יעלו יותר.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בשיעור הראשון בכלכלה אמר המרצה

אתה רואה חשבון מחייב את לקוחותיך ב 200 ש"ח לשעה

אתה גם המכונאי הטוב ביותר בעיר.

עכשיו עליך לבצע תיקון לרכבך

אתה יכול לתקן לבד או לתת למכונאי מעולה כמעט כמוך שייגבה ממך 100 ש"ח לשעה.

כמובן שמבחינה כלכלית עדיף לך לתת למכונאי לבצע את העבודה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ישה , יש קצת בעיה בניתוח שלך

כלכלת מקסיקו נשענת על היצוא לארהב, הטלת מס כזה תעצור את הכלכלה לפי ההסבר שלך. ממשלת מקסיקו תראה את המצב ותכנס למומ עם הממשל האמריקאי וזה מה שטראמפ רוצה.

בוא נגיד לרגע שאין ניהול מו"מ

ככה קבעתי ממן את החומה או מיסים על הסחורות ממקסיקו.

לא מכיר את כלכלת מקסיקו על בוריה כדי לאמר לך עד כמה היא תלויה בייצוא לארה"ב, לא ברור עד כמה חברות אמריקאיות יעבירו את הייצור חזרה לארה"ב וכאמור מחירי הייצור יהיו גבוהים בהרבה מאשר היום.

וזה יפגע בכולם באלה שהיום עובדים, ובאלה שהיום לא עובדים ויתחילו לעבוד עקב החזרת הייצור לארה"ב.

ברור שטוב לא ייצא מזה בטווח הקרוב לפחות, גם לא ברור מה זה יעשה בטווח הארוך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
כשיחילו מס על חברות אמריקאיות שמייצרות במקסיקו זה יהיה מבורך, הכי היום משלמים מס על דברים שנכנסים ממדינות אחרות, למה להפלות?

טראמפ לא מאיים על מדינה שכנה אלא מנסה להפסיק את המצב הקיים שבו אמריקה היא הזונה של העולם.

קודם שיחיל מס על חברות אמריקאיות שיושבות בארצות הברית ולא משלמות לקופה הפדרלית, אבל הרבה יותר קל להסיט את האש מבעיות אמיתיות על ידי יצירת אויב מדומה מבחוץ.

תעשיית הרכב צריכה לחזור לארה"ב, כמו שכבר פירטתי בעבר, העסקת 1000 עובדים במפעל תייצר 4000 משרות נוספות.

פתחת מפעל? זאת דאגה להרבה בתי אב, הם צריכים לאכול, לבלות וכד'.

ככה מניעים את הכלכלה, זה מתחיל בקטן.

שידאג לייצר תעשיות עתירות ידע וישקיע כסף בחינוך טכנולוגי, במקום להשקיע כסף בניסיון להחיות את העבר. אף אחד לא יחזור לייצר בארצות הברית וממילא עוד 20-30 שנה פועלי ייצור יוחלפו ברובוטים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

זה יקרה בדיוק ביום שטבע הישראלית תשלם מס כמו שאר החברות.

GM, פורד, אפל וכו' היו הרבה לפני טראמפ והיו עוד הרבה מאד אחריו.

אף נשיא או ראש ממשלה לא יכול להצליח אם הוא מתכוון להכריז מלחמה על כל העולם, החל בסין וכלה בחברות אמריקאיות.

פורסם
בוא נגיד לרגע שאין ניהול מו"מ

ככה קבעתי ממן את החומה או מיסים על הסחורות ממקסיקו.

לא מכיר את כלכלת מקסיקו על בוריה כדי לאמר לך עד כמה היא תלויה בייצוא לארה"ב, לא ברור עד כמה חברות אמריקאיות יעבירו את הייצור חזרה לארה"ב וכאמור מחירי הייצור יהיו גבוהים בהרבה מאשר היום.

וזה יפגע בכולם באלה שהיום עובדים, ובאלה שהיום לא עובדים ויתחילו לעבוד עקב החזרת הייצור לארה"ב.

ברור שטוב לא ייצא מזה בטווח הקרוב לפחות, גם לא ברור מה זה יעשה בטווח הארוך.

טוב לא יצא מזה לכלכת מקסיקו , זה בטוח. מה ההשפעה לכלכלת ארהב, יהיו מפסידים ויהיו מרוויחים. כמובן כמו שאמרת בהתחלה הגיוני שעוד כלכלות יקחו חלק במשחק וירוויחו מכך. ואני חושב שהנשיא פשוט לא מתנהג כמו שמצופה מדיפלומט מנוסה אלא כמו שהייתי מצפה מסוחר ממולח. מציג עמדת פתיחה , חושב על האינטרס הצר לפתור את הבעיה, ופועל ללא לאות לסגור את העניינים כי תכף מגיע הדוח הרבעוני.

פורסם
אני לא מבין מה אתה לא מבין :-)

ראשית, כל (או רוב..) מי שהצביע לו עשה זאת בגלל ההבטחות שהבטיח ומתוך תקווה שהוא יממש את ההבטחות האלה, לא משנה כמה המהלכים נראים לך או לי לא הגיוניים.

שנית, במשך כל הקמפיין אחת הטענות שהעלה מחנה קלינטון בעקביות היה שאי אפשר לסמוך על טראמפ ושכל ההבטחות שלו מופרכות וישכחו לאחר הבחירות (מודה - גם אני חשבתי כך). והנה כמה ימים אחרי הבחירות האיש כבר מראה סימנים שהוא הולך לעמוד במילה שלו (שוב, אם באמת יעמוד או לא - הזמן יגיד).

ברור שכל מי שהצביע לו מרגיש נחת, גם אני הייתי מרגיש כך אם הייתי מצביע לו.

מה שאני לא מבין הוא איך כל (או רוב) מי שהצביע לו, לא רואה את המשמעות של מה שטראמפ מציע או מנסה לעשות. כלומר אני מבין איך זה, אבל לא נעים להגיד :-P

ויופי שמי שהצביע לו מרגיש נחת. כמו שמצביעי אובמה הרגישו נחת כשהוא חתם על הצו לסגור את גואנטנמו ביי. בוא נראה...

כשיחילו מס על חברות אמריקאיות שמייצרות במקסיקו זה יהיה מבורך, הכי היום משלמים מס על דברים שנכנסים ממדינות אחרות, למה להפלות?

טראמפ לא מאיים על מדינה שכנה אלא מנסה להפסיק את המצב הקיים שבו אמריקה היא הזונה של העולם.

טראמפ הוא קוסם. קודם כל הוא שכנע אותך שאמריקה היא הזונה של העולם, ועכשיו הוא אומר לך "אל תדאג, אני אטפל בזה".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טראמפ הוא לא קוסם, הוא פשוט איש מכירות מעולה, בדומה לאיש מכירות אחר שהת׳חיל ברהיטים בישראל והגיע למעלה למעלה.

פורסם (נערך)

מה אתם מצפים מאומה שקים קרדשיאן זה הגורו שלה?

לצערי אנחנו גם בכיוון של הטמטום הזה.

לדעתי האנושות מיצתה את עצמה הגיע הזמן לתוהו ובוהו.

עוד גאון שחושב שהוא יכול לאיתני הטבע, הטבע תמיד דואג לעצמו בסוף.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם

^

התוהו ובוהו שהעולם הולך אליו, זה כבר נושא לשרשור אחר. ברמת האידיאל, מה שטראמפ עושה ומתכוון לעשות-מבורך. רק הכלכלה ומבנה המיסים במדינות המפותחות בנויים בכזאת צורה, שפשוט יותר משתלם לייצר במדינות היותר עניות. כלומר צריך לטפל במערכת המס, כדי שליצרן יהיה משתלם, כי מלהכריח לא יוצא מתוק בטווח הרחוק. זה מצד אחד. מצד שני יש יצרנים גדולים ומאד מפורסמים כגון זיפו והארלי דוידסון שמייצרות בארה"ב באופן מסורתי, ומרגישות מצוין עם קרקע כלכלית איתנה, ומוכרת את מרכולתה במחירים מאד מאד נוחים.

האם מדובר על חמדנות יתרה של היצרניות שמעבירות את הייצור למכסיקו/סין או שמא יש משהו שאנחנו לא יודעים?

אם למישהו יש תשובה, יהיה מעניין לשמוע.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תוכן חדש...