Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חניה בבניין משותף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחבריי הפורום.

יש לי בעיה והייתי רוצה להתייעץ עמכם כיצד עליי לנהוג במקרה שאציין כאן.

יש לי שכן שהוא בעל 2 רכבים, רכב פרטי ורכב הסעות מסחרי. אני גר בבניין משותף ולכל דייר יש חניה פרטית 1 בטאבו. כמו כן ישנן עוד 6 חניות שהן מיועדות לאורחים או לבעלי 2 מכוניות ויותר (על בסיס מקום פנוי).

השכן החליט שאת רכב ההסעות הוא מחנה בחניה שלו (חניה מס׳ 30) דבר זה יצר בעיה בכניסה או יציאה מהחנייה לדירות 29 ו 31 הצמודות, ובנוסף לכך אם כבר נכנסנו לחנייה אז בלתי אפשרי לצאת מהרכב מכיוון אחד שפונה לרכב ההסעות. בנוסף לכך את הרכב השני (הפרטי) שלו הוא החליט שהוא מחנה בחנייה של אישה מבוגרת שאין לה רכב וזו חניה 28 (הדיירת מאפשרת לכ 5 משפחות להחנות את הרכבים שלהם בחנייה שלה) אך רוב הזמן החנייה שלה היתה פנוייה וזה היה מאפשר לי את החנייה בדירתי 29, כעת בגלל שהוא מחנה בה זה בלתי אפשרי,הבעלים של דירה 31 פשוט החליט שהוא לא נכנס לחנייה שלו כל עוד יש חנייה אחרת פנוייה, אך זה לא תמיד פנוי ובעייתי, כמו כן לאחרונה דפקו לי את הרכב מהצד של החנייה של הגברת המבוגרת ופעם נוספת שברו את המראה.

יש לי 2 שאלות ברשתוכם?

כיצד עליי לנהוג על מנת שנהג המיניבוס יעיף את הרכב הסעות שלו מהחניה, שכן היא לא מאפשרת שימוש אפילו סביר בחנייה שלי ושל השכן מהצד השני??

ושאלה שנייה מה לעשות עם החנייה של האישה המבוגרת ?היא הפכה אותה לחנייה ציבורית למרות שהיא חנייה פרטית ואני לא יודע מי בדיוק גרם לי את הנזק (למרות שיש מצלמות אבטחה הרכב הסעות של השכן מסתיר את זו שעל הרכב שלי).לדעתי יש מה לעשות מכיוון שהיא הפכה את החנייה שלה מרכוש פרטי לסוג של ציבורי, (האם אני טועה?)

אשמח לעצתכם, כמובן שכבר דיברנו עם השכן והוא מבחינתו דיבורים לחוד ומעשים לחוד,(לטענתו, אם היה יודע שהוא מפריע לא היה חונה בכלל בחניה של השכנה המבוגרת ומשאיר אותה ריקה, אך הוא ממשיך להחנות ולהפריע)..

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי השכנה, אני לא הייתי נכנס לויכוח אתה כי אז השכנים האחרים יתמרמרו עלייך.

מה שכן הייתי עושה זה שם מצלמה אמיתית או דמה עם שלט שהאזור מצולם כדי להרתיע את הפוגעים.

לגבי החניה, אין לך הרבה מה לעשות כל עוד השכן חונה בתוך הקווים. איך הייתי נלחם בו? הייתי משתדל להחנות כמה שיותר צמוד לקו שחוצץ בין החניה שלך לחניה שלו כאשר החניה שלו פנויה. תזכור שיש לו רכב הרבה יותר גדול משלך וזה יקשה עליו מאוד להיכנס לחניה. בתקווה שהוא יבין את הרמז מהר מאוד.

כמובן שמומלץ ליישם לאחר התקנת המצלמה כדי שבמידה והוא יגרום לך נזק בטעות בזמן התמרון או בכוונה לאחר התמרון, שהכל יהיה מתועד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה בבעיה.

אני מבין את מה שאתה אומר ומזדהה איתך מאוד, אבל הגברת המבוגרת לא עשתה שום דבר בעייתי והיא יכולה לאפשר למי שרוצה להחנות שם.

השאלה בנוגע לנהג ההסעות - ולצערנו זה רק להדבר איתו אולי יחנה את ההסעות במקום אחר.

פורסם

הבעיה שאם אני מחנה צמוד אליו לחנייה שלו (30) הוא מחנה את המיניבוס שלו על 28 ואת הפרטי על 30 ואז יוצא שאין לי גם אפשרות להיכנס לאוטו..

האם אין איזה חוק או משהו כזה שאומר שאם החנייה של המיניבוס שלו לא מאפשרת לי שימוש סביר בחניה ? (כניסה לחנייה במקרה שלי עם הרכב ובנוסף כניסה ויציאה מהרכב מצד אחד) הוא מונע ממני שימוש בחניה...

לגבי השכנה, אני כנראה ארד מזה, ואלמד אותה לקח כשהבת שלה תבוא לבקר אותה ואחנה צמוד מאוד לקו הפריד שתבין כיצד אני מרגיש...

כמו כן לגבי השכן עם המיניבוס, במידה ואני אתקשר ל ״איך אני נוהג״ שיש לו על המיניבוס ואתלונן על כך זה יעזור, או יגיע למישהו מעליו ? או שזה כלל לא ישפיע ?

פורסם

להעלות את הנושא בצורה מתורבתת מול הדיירים - פתרון אפשרי שלא מזיק לאף אחד יהיה סיכום שהוא יחנה את המיניבוס בחניה אחרת ששם הוא לא יפריע לאף אחד, ובעלי החניה האחרת יחנה ב-28 במקומו. פשוט לעשות איזושהי פרמוטציה על החניות (אפילו החופשיות) ככה שזה יסתדר.

לשאר הבעיות שלך אין לי פתרון להציע.

פורסם
החלפת חניות שתאפשר לכל אחד להיכנס ולצאת בלי בעייה , גם אם לא רשמתי.

לדעתי זה בלתי אפשרי, אף דייר לא יצליח להיכנס עם הרכב או לצאת כל עוד רכב ההסעות עומד בחנייה, מה שכן גם אף דייר לא יסכים... (מי צריך את הכאב ראש הזה?)

אני מצרף תמונה, אתם בטוחים שאין חוק כלשהו שאומר שבמידה ואני לא יכול להשתמש בחנייה הפרטית שלי זה סיבה מספיק טובה להוציא נגדו צו מניעה לחנייה שם??

חח אני חושב שאני גם עושה שיימינג לחברה שלו שלא בודקת כיצד הנהג שלה יחנה את הרכב המסחרי שהוא מקבל, שזה גם לא בסדר, אבל זה כבר עניינה של החברה..

Screen Shot 2016-10-16 at 10.21.27.jpg

פורסם

בצד של 29 הוא על הקו הלבן, הוא טוען בשיחה איתו שהוא לא יכול לפתוח משם את הדלת אלא רק מבפנים ולכן נצמד כדי שיהיה לו איך לצאת, יוצא שאנחנו לא יכולים להיכנס לחנייה, לתמרן כניסה כמו שצריך, בחניה 31 יציאה כמו שצריך בגלל שהרכב שלו חריג באורכו.

אני מבחינתי מעוניין להיכנס מ2 הצדדים לרכב,מבחינתי אין שום סיבה שהוא ימנע ממני שימוש כל כך סביר בחנייה שלי...

פורסם

איך הרכב שלו חריג באורכו אם הוא לא חורג מקווי הסימון של החניות? לדעתי אין לך פה שום בעיה. אם יש לך בעיה להיכנס לאוטו, תחנה אותו הפוך וכך שהדלת של הנהג לא תהיה בצד של המיניבוס.

במידה ואתה מחליט שאתה לא מסוגל, תפנה אליו בהידברות ע"מ לבקש ממנו. זכותו לסרב גם וזה בסדר גמור. אני אישית לא מוצא בעיה בחניה שלך.

פורסם
איך הייתי נלחם בו? הייתי משתדל להחנות כמה שיותר צמוד לקו שחוצץ בין החניה שלך לחניה שלו כאשר החניה שלו פנויה. תזכור שיש לו רכב הרבה יותר גדול משלך וזה יקשה עליו מאוד להיכנס לחניה. בתקווה שהוא יבין את הרמז מהר מאוד.

עצה רעה. היה לי שכן שיישם את המלצה כזו, כשלי היה דיפנדר חבוט ולו היתה איזו אלפא 97 מלוקקת. היה חונה כך שיהיה לי קשה לחנות. בדיוק על הקו הלבן המפריד. יום אחד היה לילה, קראתי לו בחברות, וביקשתי ממנו לנסות להחנות את הדיפנדר בחניה שלי.

אחרי נסיון קצר שלו, כשהוא ראה כמה גדול הסיכון לבונבוניירה שלו מצד הדיפנדר החבוט, הוא התחיל לחנות כמו בנאדם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
איך הרכב שלו חריג באורכו אם הוא לא חורג מקווי הסימון של החניות? לדעתי אין לך פה שום בעיה. אם יש לך בעיה להיכנס לאוטו, תחנה אותו הפוך וכך שהדלת של הנהג לא תהיה בצד של המיניבוס.

במידה ואתה מחליט שאתה לא מסוגל, תפנה אליו בהידברות ע"מ לבקש ממנו. זכותו לסרב גם וזה בסדר גמור. אני אישית לא מוצא בעיה בחניה שלך.

כשאני רושם חריג באורכו וברוחבו הכוונה היא שפסי החנייה הם לא קופסת שימורים..זה יפה שהוא נכנס בדיוק בין הקווים, אך על מנת שהוא ייצא וייכנס לרכב הוא חייב להשתמש בחנייה של השכנים הצמודים אליו..ולכן הוא חריג ברוחבו... באורכו הוא חריג, כי החניה מיועדת לרכבים פרטיים (בדרך כלל גג 5 מטר אורך לרכב) והוא בעל אורך של לפחות 6 מטר, מה זה אומר? אין יכולת תרון בשביל הכניסה לחניה,הוא בולט..

פורסם

תתחלף איתו בחניה

שהוא יחנה בחניה שלך שצמודה לחניה השנייה שהוא משתמש בה

ואז אתה תחנה בחניה שלך ויהיה לך מקום מהצד השני

מעבר לכך צורת החנייה שלך היא בעייתית, תחנה הפוך ותהיה גם אתה בולט קצת החוצה וכך יהיה לך יותר מקום לצאת (כי חניה 28 הוא צמוד אחורה, אתה תהיה קדימה ותוכל לפתוח את הדלת על השטח הפתוח שמאחורי חניה 28)

פורסם

חבר, לפי התמונות אין שום בעיה בחניה שלו ושלך.

הוא חונה בגבולות שלו, החניות הן סימטריות מה הכוונה? במידה ולפי התמונה הוא חונה ויש קצת רווח ייתכן ובצד השני יש רווח גם כן, תוכל לצלם מהצד השני? לראות האם הוא "חונה על הקו" בצד השני בזמן שבצד אחר יש רווח כפי שאתה טוען?

כמו כן, קח לדוגמא שכן שהיה רוכש רכב שטח רחב למשל, או מרצדס או BMW וכו', אלו רכבים מאוד רחבים, גם אז הייתה לך בעיה דומה מאוד, מה היית עושה? כופה עליהם גם כן? אלו הם החיים ואלו הם הרכבים שהבן אדם רכב וזמינים לעבודתו ומחייתו.

במידה ותצלם משתי הצדדים שהרכב הלבן חורג מאוד בצד השני, כיוון שכרגע? הבן אדם כפי שרואים בתמונה חונה בדיוק בגזרה שלו, ואין ברירה הרבה חניות "צפופות" כאלו וצריך לצאת ולהכנס בזהירות עם הדלתות, אין שום בעיה ושום דבר חריג ידידי, אתה קצת מגזים, למרות שמן הסתם כולנו מבינים את התסכול.

בבניין משותף, אתה לעולם לא יכול לדעת מה יהיה ולכן, יש פרוייקטים של "בנה ביתך" במליון וחצי שקל ל 0.25 דונם אבל היות ואתה נאלץ לגור בבניין משותף, ישנם דברים שצריך להבין ולקבל כפי שהם.

אלה אם כן זה בגדר הפרעה או בעיה של ממש שאותה צריך לפתור, כרגע, לפי התמונה? אין פה שום בעיה ובסה"כ רכב "רחב" טיפה מהרגיל שחונה בגבולות הגזרה שלו, אין חוק שאומר שהרכב צריך להיות 1.5 מטר צר כדי שכל אחד יחנה בכיף, כן?

• תוכן חדש...