Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט אופטרה 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני יודע שהנושא "נטחן" מכל כיוון אבל רציתי לשאול בכל זאת , לאחר 7-10 שנים כל הכבישים שלנו האם כדאי לקנות אחת כזאת ?

אני מחפש מחליפה לסוזוקי בלנו המיושנת שלי וראיתי במודעות למכירה הרבה כאלו שעברו ק"מ סביר והן נראות מכוניות מרווחות מאוד (מה שאני מחפש) .

רציתי לדעת צריכת דלק אמיתית והאם כדאי ל"התפתה" למחיר ?

תודה לעונים

פורסם

אם הק"מ סביר, מטופלת, בדיקה במכון\מוסך עוברת טוב ללא הכסת"חים הרגילים, אין סיבה שזו לא תיהיה רכישה טובה.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

הבת שלי ומשפחתה נוסעים בכזאת 4 שנים - אני אחראי על התחזוקה.

הרכב מראה אמינות טובה, הטיפולים זולים, בעיה שראיתי ביותר מרכב אחד (וגם בשל בתי) היא מדחס מזגן שהלך (כ-1500 ש"ח למשופץ)

מעבר לכך יש טיימינג כל 90000 ק"מ עלות החלפת כולל מותחנים בסביבות 1400 ש"ח.

צריכת 9-12 ק"מ לליטר תלוי באופי השימוש והנהיגה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רובן המוחלט של האופטרות היה רכבי ליסינג.

יהיה לא פשוט למצוא אחת שמורה.

האבזור סביר,האיכות חומרים לא משהו.

אמינות שמעתי לפה ולפה.

אני הייתי חוסך עוד קצת ונשאר עם הבלנו כל עוד היא נוסעת ולא עושה בעיות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אם חשוב לך רק להגיע מנקודה לנקודה אז האופטרה היא פשרה סבירה מינוס,אבל אם חשוב לך קצת להנות מהדרך אז חפש משהו אחר, האופטרה היא בעצם המחליפה של הדייהו לאנוס רכב מזעזע לכשעצמו, שלאחריה היצרן פשט את הרגל ונקנה על ידי GM, אם זה מה שחשוב לך גם לא חושב שיש בה יותר מדי מרחב, צריכת דלק לא משהו כמו בכל הקוריאניות, רכב בסיסי, לא נוח ולדעתי לא מומלץ, פשוט רוכב על השם שברולט, במחיר שהן נמכרות עדיף כבר לרדת במודל או להוסיף כסף ולקנות מאזדה לנטיס או מאזדה 3 מהדורות הראשונים או את הקרוז המחליפה שהיא גם לא פאר מוטורי אבל עדיפה, או אפשר להישאר במודל ולקנות מגאן דור שני או סיטרואן c4

פורסם

לא הרכב הכי מומלץ שיש, מבין המשפחתיות שיצאו באותה תקופה היא התברגה בין הפחות טובות שמוצעות. איכות החומרים ברובה המוחלט נמוכה וכך גם איכות ההרכבה, בידוד הרעשים לא מצטיין, נוחות נסיעה סבירה (אם כי רכה מדי לטעמי בדגם ה-4 דל'), צריכת דלק יחסית גבוהה, התנהגות כביש נמוכה, היגוי מעצבן, בלמים לא טובים במיוחד ובסך הכל ההרגשה היא של רכב פחות בשל לעומת המתחרות היפניות או האירופאיות שהושקו במקביל אליה.

מצד שני המרווח טוב, עלויות הטיפולים זולים, תא המטען גדול והאבזור לא רע.

לגבי אמינות, כמו שאמרו יש שמועות לכאן ולכאן. באופטרה שהייתה אצלנו במשפחה היו לא מעט בעיות כמו מנורת מנוע שאוהבת לצוץ פתאום, רצועת טיימינג שנקרעה והצריכה החלפת ראש מנוע (3 פעמים בתקופה של כשנה וחצי למעשה), שסתום EGR שגם הצריך החלפה לא זולה, מנוע שקרטע לסירוגין, בעיות חשמל שצצו פה ושם (חלונות ששבקו חיים למשל) וזה ככה ממה שאני זוכר מבלי לנסות להיזכר יותר מדי.

צריכת הדלק נעה אצלי בין 1:6 ל-1:11. אציין שהרכב לא היה מטופל לפי הוראות היצרן ולכן כנראה חלק מהבעיות צצו.

אני מכיר גם אופטרות מטופלות שהציגו אמינות סבירה לחלוטין למעט כמה מחלות מוכרות שלה.

האופטרה הייתה הרכב הכי נורמלי מבין שאר הדייהולטים שיצאו במקביל אליה כמו האוואו, הויואנט או האפיקה, אבל עדיין הייתה נמוכה מהסטנדרט של שאר המתחרות. במיוחד מבחינת גימור (הרבה חלקים של תא הנוסעים אבדו במהלך השנים אצלי ברכב, חלק מהפלסטיקים נשרפו מהשמש...) וניהוג.

מבחינת תמורה למחיר, אם אתה מוצא אחת שמורה ומטופלת יכול להיות שהיא תהיה בחירה מספקת. במחיר שלה כיום האופציות האחרות שלך הן מיושנות ותצטרך להתפשר על כמה שנתונים אחורה. אם הרכב הזה עדיין מדבר אליך, כדאי לך לבחור בדגם ה-5 דלתות שמציע התנהגות כביש יותר טובה משמעותית מהסדאן הרופסת.

במקומך הייתי מתפשר על השנתון ולוקח פורד פוקוס או מיצובישי לנסר קלאסיק. אם תציין תקציב, יהיה יותר קל לעזור לך.

פורסם

לחבר יש אחת כזו כבר 3 שנים והוא מרוצה ממנה מאוד, אמנם הוא סטודנט אבל נוסע בערך 60-70 ק"מ ביום.

לא היו בעיות מיוחדות מלבד בעיית המדחס מזגן כפי שכתב כאן ZVIT וגם הוא החליף.

Opel Adam S 2017

פורסם

אגב, עוד כמה משפחתיות שאפשר למצוא במחירים נמוכים יחסית ושנתון גבוהה: סובארו B3, מגאן II ומיצובישי לנסר.

לחבר יש את הלנסר כבר קרוב לשנה והוא מרוצה מהרכב בסך הכול, בנתיים הוא לא נתקל בבעיות מכאניות אלא רק בדברים קטנים של בלאי (אחד מהחלונות הפסיק לתפקד). מה שכן הוא מתלונן כל הזמן על צריכת הדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...