Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מדובר בדירת מגורים (לא להשקעה) בבניין בן כמה עשרות שנים - לי ולחברה.

לפני שנכנסים עוד כמה חודשים, אני רוצה להתחיל לתכנן את המטבח, לבדוק את השטח בכדי שאוכל למצוא את המקום הטוב ביותר בהתאם לתקציב.

ב-12K-10K ניתן להזמין מטבח מנגריה באיכות טובה? (לא איכות כגון דקור, סמל וכ'ו...)

IKEA - לא.

אך האם הום סנטר/ACE?

כעת, לחלק הלא פחות מעניין: המלצות לבעלי מקצוע (נגריות, נגר, עסק קטן ועוד...)

מצ"ב: סתם שרטוט של מה שחשבתי להזמין. כמובן שהפרופורציות לא בהתאם.

תודה רבה.

שנה טובה!

שרטוט מטבח.jpg

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לא איקאה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם כבר אז לא הומו סנטר ואידס.

איקאה מעולים

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

וואיי, זה לא להאמין עד כמה הדיעות על IKEA חלוקות לשם ולשם.

נראה לי שהבעיה העיקרית עם איקאה היא שלא ניתן לשחק עם המידות.

המטבח הזה מתאים לטעם שלי: http://www.ikea.co.il/default.asp?catid={926B7BD3-1059-4DBB-8C99-83997EE30224}&details_type=1&itemid={4D93D8B0-4142-4917-A2B7-FEE523E8F9F6}

ידוע לכם אומדן מחיר?

תודה רבה.

פורסם (נערך)

ביקרת באיקיאה\הום סנטר\אייס?

המטבח שאתה רוצה לקנות צנוע מאד. תביא בחשבון נגרות, פרזול, משטח עבודה, כיור, ברז, תשתיות חשמל ואינסטלציה. אם אתה מפרק מטבח ישן נל את ההזדמנות לחידוש הצנרת, דליפה מצינור ישן יכולה להרוס לך את המטבח החדש בעוד כמה חודשים.

שאלה חשובה - האם מדובר בדירה שבה אתם מתכוונים להתגורר לאורך זמן, או שמדובר בפתרון ביניים לשנים בודדות? זאת כיון שבדירה המיועדת לאורך זמן כדאי להשקיע, אם מדובר במחנה זמני - לך על הזול ביותר שתמצא. יכול לומר לך שבדירת הרווקים שהיתה לאשתי כאשר פגשתי אותה היה מטבח בגודל כזה או קצת יותר, הספיק לנו בערך עד שהבן הבכור היה בן חצי שנה, אז עברנו לדירה יותר מרווחת, כולל המטבח שהיה בגודל כפול או קצת יותר.

לגבי הסקיצה שלך - היא מאוד לא ברורה. את הארון העליון הבנתי, אבל לא את התחתון: אתה מתכוון להשתמש במקרר באר? כיון שאפילו לזוג צעיר לא הייתי מספתק במקרר של פחות מ-300 ליטר. הערה נוספת - מעל מגירת הבקבוקים תבוא מגירת תבלינים או מגירה רגילה, לא שתיהן (הגובה לא יספיק).

בנוסף למקום למקרר חסר לי המקום לתנור ולכיריים (אלא אם אתה רוכש תנור משולב שאינו מובנה).

מבחינת נגריה - אני בניתי מטבח בנגריה איכותית מאד (בקריות), המחיר היה בהתאם - אבל חצי מכל חברת מטבחים ידועה, והפיניש מעולה. להביא בחשבון שגם החומרים משפיעים מאד על המחיר. להערכתי התקציב שלך יספיק לנגרות, לא בטוח אם לשאר הרכיבים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר כתבתי על הום סנטר בעבר, המפרט זהה למטבחים עם שם יותר מוכר והעלות 60%. חפש פוסטים שלי.

תכלס, מה שציירת די צנוע, נראה לי שהתקציב יספיק. כמו שספריאל כתב, קח בחשבון שיש, ברז וכו. יכול בקלות להקפיץ את המחיר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ספיראל ספיראל...איזה מנעד תחומים שאתה מבין בו, מדהים!

אני חושב שב-50% משאלות שהעלתי פה, שלא בהכרח קשורות לתחום הרכב תרמת מהידע - שאפו.

לא חשבתי על עניין חידוש הצנרת במטבח - חשוב ביותר.

לשאלתך: אכן מדובר לדירה בה נתגורר לטווח ארוך (מדובר בדירה שלנו!). לצערי לא ידוע על ילדים בשנים הבאות.

שרטטתי סקיצה נוספת, הפעם(מקווה) - עם כלל המידע.

* הנישה למקרר - עבור גובה 1.80 רוחב 60.

מעליה - קלאפה מתרוממת עם מדף בתוכנה (מדף צר לדברים קטנים **אולי מיותר? קצת מיותר לעשות נישה כה גבוהה למקרר).

* חלק של המיקרו-תנור BI: מיקרו(קלאפה נפתחת לצד), תחתיו התנור(קלאפה מתרוממת למעלה) , תחתיו מגירה נשלפת עם 2 מגירות - אחת גדולה לסירים ומעליה קטנה לכל מיני תרבדים, כפות בישול וכ'ו).

* מגירת סכום, תחתיה ארון מחולק.

* כיור + ארון תחתיו (דלת אחת לרוחב הכיור).

* ארון עם 2 מדפים.

* ארון עם שני מדפים כשמעליו כירת גז זוגית.

* חלק עליון: ארון המחולק לשניים - בכל חלק קלאפה מתרוממת למעלה (בצד ימין - ייבוש כלים + מדף **עם חוצץ ביניהם.

בצד שמאל - מדף).

אני רוצה שהמטבח יצופה בפורמייקה לבנה טיפה מבריקה.

ידיות שקועות בדלתות/קלאפות (נקרא אינטגרליות?)

SurfHigh, ממש טוב לשמוע זאת.

מבטיח לבדוק את הום סנטר. אם זה אכן כך, ממש מעודד שקיימת אפשרות לבנות מטבח באיכות של חברות גדולות יותר - רק בחצי מהעלות - אם לא יותר!

השאלה אם בשונה מ-IKEA, אצל הום סנטר ניתן ממש לבחור מידות, לקסטם דברים.

מה אתם אומרים?

- נגריה / נגר V.S הום סנטר?

- האם 10K מספיק לשרטוט הנ"ל באיכות חומרים יחסית טובה?

המון תודה!!!

שנה טובה!

שרטוט מטבח.jpg

פורסם

להערכתי זה יעלה לך כ10 כולל הפרזול ללא השיש אצל נגר מקצועי באיכות חומרים טובה.

לא הייתי חוסך אם זו הדירה שלך, ACE/IKEA זה תשאיר לדירות שכורות מתבלות.

המדף בקלאפה מעל המקרר ממש יגביל אותך מבחינה פרקטית.

מיקרו בגובה 180-190, כמה גבוהים אתם בבית?

פורסם (נערך)

הידע שלי מטבחים מתמצה ב-3 מטבחים שקניתי ב-26 השנים האחרונות, ובמיוחד מתהליך תכנון המטבח הנוכחי, שהוא קומפקטי מאד (אילוץ של הדירה, הוא תחום בקיר נושא שאי אפשר להזיז).

כמה הערות לתוכנית שלך, שד"א, חסרות בה מידות:

1. רוחב המקרר? כיון שאתה מתכוון להתגורר בדירה תקופה ממושכת הרי שלמרות שמדובר באופק רחוק הייתי מביא בחשבון הקמת משפחה. לך למרשתת וגם לחנויות, ורשום לך מידות של מקררי 300-500 ליטר. הנישה צריכה לאפשר מרווח של לפחות 5 סמ מכל צד, כלומר לפחות 10 ס"מ ברוחב ו-5 ס"מ בגובה. כמוכן, אם יש בתוכנית מקרר עם בר מים - מקום לברז ניל (וכמובן להביא זאת בחשבון בהתקנת הצנרת).

2. מיקרוגל על הגג? לא מוצלח. מצא לו מקום על השיש או בגובה תואם וליד השיש. הארונות הגבוהים צריכים להיות מיועדים רק לאכסנת כלים ומוצרים המצריכים גישה לעתים רחוקות. בדירה הקודמת היה לי ארון למיקרוגל בגוב העיניים, המיקרוגל יצא משם תוך 24 שעות לשיש, לא תאמים כמה זמן לקח עד שהאורן התמלא (רמז - פחות מהזמן שלוקח לי לכתוב את פוסט הנוכחי).

3. בדוק אם אתה מעדיף את התנור בגובה העיניים או נמוך, מתחת לשיש. חשוב שיהיה נוח להוציא ממנו מאפים חמים לשיש, לא להסתובב עם מגשים לוהטים וכבדים במטבח.

4. מקום למדיח? בהתאם לצרכים ולמקום שיש לכם בבית. האמת היא שנראה לי שלא יהיה מקום למדיח תחת השיש.

5. סה"כ המטבח הזה מצומצם מאד. האם יש לכם לקיר נוסף במטבח שעליו תוכלו להתקין ארונות? האם יש לכם מקום אחר בדירה שבו תוכלו לאכסן מוצרים וכלים?

6. תביא בחשבון שיצרני המטבחים מיצרים ארונות במידות קבועות, וימלאו לך את העודפים בכיסוי שישאיר מאחוריו שטח מת. נגריה פרטית לא כבולה למידות אלה, תאפשר לך ניצול יותר טוב של השטח, ובמטבח קטן כשלך כל סנטימטר משמעותי.

הניסיון שלי הוא שצריך הרבה מאד יצירתיות. דוגמאה הזויה לגמרי: גרתי איזה 6 שנים עם מקפיא בסלון. אמנם פינה שנסתרת מהכניסה לדירה, אבל מי שצפה בטלויזיה ראה אותו מימין. זה היה אילוץ של גודל המטבח והזקקות למקפיא (6 מגירות).

עכשיו אציע לך רעיון שיראה לך מוזר, אבל לדעתי תוכל להפיק ממנו הרבה: קח את מידות המטבח, שרטט סקיצה ולך לחצי תריסר חנויות מטבחים (או יותר) כדי לקבל הצעות מחיר. כל הצעה כזו כרוכה בשעה-שעתיים של ישיבה עם מעצבת מנוסה. החנויות לא יתנו לך את פרי היצירה של המעצבות, אבל בסיום כל ישיבה כזו (או, אפילו, במהלכה) שרטט לך את הרעיונות שעלו, ורשום לך הערות. מכל זה תוכל לסנתז את המטבח המתאים לך. זה מה שעשינו בדירה הנוכחית - קיבלנו משהו כמו 8-10 הצעות לעיצוב, את הסקיצות העברנו לאדריכלית ובסופו של דבר, בישיבה אתה, הגענו לתוכנית שהוגשה לנגר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני פשוט צילמתי עם הטלפון את התוכניות של המעצבות האמת, לא הכי מוסרי אבל גם המחיר שלהם נהג כך ;)

למען האמת, הם לא חידשו לי הרבה, יש גבול למה שאפשר לעשות בשטח קטן, אם היית מראה לנו את התוכניות של הדירה או את האיזור שאתה רוצה להתקין בו את המטבח היינו יכולים לעזור לך לחשוב קצת מחוץ לקופסא.

פורסם
אתה רציניים שאתם קונים באיקאה מטבח שלם

כן. לגמרי כן. ואם תראה אותו בחיים לא תדע שזה איקאה, ועדיין הוא יצא כחצי מחיר מכל הצעה אחרת.

לא חייבים לשפוך טונות של כסף כשיש חלופות סבירות. וכשנרצה להחליף אותו לא יכאב בכיס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כבר ראיתי מטבחי איקאה ידידי השעיר מלמין לא אצלי .

בגלל זה זה ככ זול המטבח חומרים נחותים.

אתה מחליף כל כמה שנים במקום לקנות פעם אחת לכמה שנים .

יופי של שיווק.

פורסם

sperial:

1.
רוחב המקרר: המקרר הנוכחי שלנו - גובה 177 ס"מ רוחב 68 ס"מ עומק 69.5 ס"מ ומספיק די והותר לצרכינו.

אמנם לא מתכוונים להחליפו בשנים הקרובות, אך נכון יהיה לתכנן מקום למקרר עתידי ברוחב 72ס"מ ; גובה 185ס"מ.

שזה אומר - פתח מקרר ברוחב 82ס"מ ; גובה 190ס"מ

לצערי - אין התכווננות עתידית לילדים.

2.
מיקרוגל: אני מכיר תכנון כזה אצל חברים - המיקרו מעל לתנור וזה כלל לא נורא - ואני רק 1.60 מ'.

3.
מיקום התנור: כמו המיקרו - גם עם כך אהבתי את המיקום של המטבח אצל החברים (כפי שאתה מבינים - זורם עם מבנה מטבח שהיה לי נוח).

4.
למדיח - אין לנו צורך.

5.
סה"כ המטבח הזה מצומצם מאד: באמת שאין לנו שום צורך ביותר מכך - בדירה הנוכחית קיים מטבח(בן 10 שנים לערך) שלא גדול יותר מהמתוכנן והוא מספק אותנו די והותר (אולי כי אנו לא בשלנים גדולים).

6.
ארונות במידות קבועות: הום סנטר/איקאה/אייס,
ככלל
- אין משחק עם מידות המטבחים שלהם?

אין ספק כי נגריה פרטית היא "ה"דבר:
אתם חושבים שהם מצליחים להתחרות ברשתות המדוברות? או יקרים מעט יותר אך מעניקים איכות טובה יותר?

רעיון פשוט נהדר!!!

פשוט בכדי לקבל דרכם מגוון רעיונות שאיתם אוכל ללכת לנגר, הבנתי נכון?

discoTD5:
קנית מאיקאה לדירה שלך? מסכים שאין צורך לשפוך כסף...

אתם לא חושבים ש-15-10 א'ש"ח זה סכום גבוה?

שניתן אף בחצי מכך לתכנן מטבח באופן אישי? (כלומר, פרזול, חלוקה וכ'ו בהתאם)

וזה לא שהאיכות בהכרח תהיה נמוכה מחברות יקרות...

כמו שכתב
eyali23
--- מלמין/MDF וכ'ו לא בבית ספרנו. אך ורק סנדוויץ'.

רוב תודות (:

• תוכן חדש...