Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היגוי קל מדי (?) ביאריס 03'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ביומיים האחרונים לקחתי את היאריס החדשה-ישנה שלי לנסיעת מבחן, קצת בעיר, קצת חניות והרבה בינעירוני בשביל ההרגשה.

בגדול, ההיגוי של הרכב קל בטירוף, מה שלא מפריע בנסיעה עירונית כשאתה מתמרן נונסטופ, אפילו די חיובי.

אבל בבינעירוני זה סיפור אחר. תגרד בראש\תחטט באף ואתה סוטה מהנתיב, תחליף תחנה ברדיו\תתעטש - סיים שיט. מצאתי את עצמי נוסע ב-110 והרגשתי שבכל הנסיעה אני רק מתעסק בתיקוני כיוון.

יש גם קטע עם המרכוז של ההגה אחרי שמסובבים אותו, נראה שההגה חוזר לאט מדי ואני מוצא את עצמי 'עוזר לו' ידנית. סיבוב בשביל לפנות ואז סיבוב נגדי בשביל למרכז מחדש.

מהפניות שעשיתי בעיר לא היה טעם לראות לאן הוא מגיע בעצמו או כמה זמן ייקח לו, כי הייתי מתנגש במדרכה או ברכב אחר, אבל בהזדמנות אקפוץ למגרש של איזה קניון קרוב בשעה שאין אנשים ואראה חד משמעית מה נסגר איתו.

שאלתי את אבא מה נראה לו, כי הוא עשה עליו כמה נסיעות, והוא אמר שככה זה עובד באוטו הזה ושהוא לא הרגיש משהו מיוחד. הביא אותה במשפט בסגנון "קנית קארטינג, ככה זה".

מה כן, שמתי לב שהנהיגה שלו ביאריס היא הרבה יותר עצבנית מאיך שהוא נוהג בריו \ DMAX שלו.

אותו הדבר אצל ידידה שגם נוהגת די אגרסיבי ברכב הקטן שלה, אבל מדובר כאן על סיריון, אבל יכול להיות שזו רק חמימות המוח של הגברת ופחות הכיוון של דייהטסו.

אז יכול להיות שככה זה ברכב הזה \ רכבים קטנים בכללי? מוכווני נסיעה עירונית עם היגוי סופר חד על חשבון יציבות במהירויות גבוהות? והאם יש משהו שכדאי לבדוק בהקשר הנ"ל?

חשבתי להציץ על הצמיגים, הלחץ תקין והם במצב טיפ טופ, אבל אני תוהה כמה זה רלוונטי דווקא לצמיגים עצמם כשאין משיכה לאף כיוון. פשוט היגוי קל מדי שגורר מלחמה בשמירה על הנתיב בבינעירוני.

פורסם (נערך)

ההיגוי קל למדי ברכבים פרטיים היום, אבל אם זה ממש בעייתי (ובהתחשב בזה שלחץ האוויר תקין) כדאי לבדוק שכיוון הגלגלים ("פרונט") תקין.

בלא מעט רכבים בני זמננו ההיגוי קל מאוד. רכבים פרטיים היום הם בעלי חרטום כבד למדי, וזוויות גלגלים יחסית אגרסיביות כדי לייצר יציבות.

זוויות אלו גורמות לכך שפעולות היגוי "מרימות" מעט את החרטום ובשל המשקל הרב, נדרש תגבור הגה רב, שיוצר היגוי קל.

כמו כן, מאחר ורוב פעולות ההיגוי מתבצעות בסביבה עירונית, קיימת העדפה להיגוי מהיר וקל בתמרונים מדויקים במהירות אטית על חשבון יציבות במהירות גבוהה.

התיישרות ההגה מקורה בנטיה "טבעית" של הצמיג הפנאומטי ולכן לחץ האוויר כן משפיע. ככל שהוא גבוה יותר - הצמיג מתיישר לאט יותר.

בכל אופן, מבחינת תפעול נכון, אתה אמור להחזיר את ההגה למצב ישר עם הידיים ולא להסתמך על המומנט המחזיר. מידת ה"תזזיתיות" בתפעול ההגה שראית אצלך ואצל זולתך תלויה גם בביצוע הפניה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ההיגוי קל למדי ברכבים פרטיים היום, אבל אם זה ממש בעייתי (ובהתחשב בזה שלחץ האוויר תקין) כדאי לבדוק שכיוון הגלגלים ("פרונט") תקין.

בלא מעט רכבים בני זמננו ההיגוי קל מאוד. רכבים פרטיים היום הם בעלי חרטום כבד למדי, וזוויות גלגלים יחסית אגרסיביות כדי לייצר יציבות.

זוויות אלו גורמות לכך שפעולות היגוי "מרימות" מעט את החרטום ובשל המשקל הרב, נדרש תגבור הגה רב, שיוצר היגוי קל.

כמו כן, מאחר ורוב פעולות ההיגוי מתבצעות בסביבה עירונית, קיימת העדפה להיגוי מהיר וקל בתמרונים מדויקים במהירות אטית על חשבון יציבות במהירות גבוהה.

התיישרות ההגה מקורה בנטיה "טבעית" של הצמיג הפנאומטי ולכן לחץ האוויר כן משפיע. ככל שהוא גבוה יותר - הצמיג מתיישר לאט יותר.

בכל אופן, מבחינת תפעול נכון, אתה אמור להחזיר את ההגה למצב ישר עם הידיים ולא להסתמך על המומנט המחזיר. מידת ה"תזזיתיות" בתפעול ההגה שראית אצלך ואצל זולתך תלויה גם בביצוע הפניה.

תהיה בעיה אם אוריד טיפה את לחץ האוויר ואראה איך הרכב מגיב?

וחוץ מצמיג/כיוון-איזון, זה הכל? אין קשר לבולמים/מתלים וכד'?

האמת שאין לי ממש ותק, 3 שנים רכבתי על אופנוע כשלפני שנתיים נסעתי כמה חודשים עם סקודה אוקטביה דיזל ולפני כמה חודשים על קיה ריו.

מן הסתם שתגובת הרכבים הייתה שונה שמיים וארץ, הם אמנם היו פחות "שובבים" בעיר, אבל יכולת התמרון שלהם הספיקה בהחלט, מה רק, שככל שמהירות הנסיעה גדלה - ככה גדלה התנגדות ההגה לשינויי הכיוון והנסיעה בבינעירוני הייתה קלילה.

פה זה לא ככה, הוא סופר מגיב בעיר - אפילו קופצני מדי ומחוץ לעיר הוא גם על ספידים.

כשלקחתי את הכלי בעיר זה תפס אותי הכי לא מוכן, מצטער על הביטוי אבל הרגשתי כמו "ילד קקה" כזה שנוסע כאילו הכביש שייך לאבא שלו.

זה גם ידני ועוד לא פיתחתי את הרגש לקלאץ' וגם הכלי פשוט מתמרן כמו סכין יפני.

אז גם זה וגם החלק הבינעירוני שאני בטוח שאנשים מאחוריי חשבו שאני מדבר בפלאפון או משהו עם הזגזוגים המוגזמים האלו.

אבל שוב, אני בכוונה מציין את החלק הזה כי אולי זה חוסר רגישות שיש אצלי, כי נהגתי עליו רק יומיים, ולא פגם ברכב עצמו - וככה הוא באמת בנוי.

יש פה מישהו עם יאריס ספורט שמוכן לשתף חוויית נהיגה?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

ההגה של היאריס הוא הידראולי ובעל משקל טוב, הוא ממש לא הגה חשמלי טיפוסי קל נטול תחושה ופידבק.

הגה קל יכול להיות בגלל מילוי יתר של אוויר בצמיגים, צמיגים גמורים, כיוון פרונט לקוי או כזה שכוייל בכוונה להיות "עצבני". כמובן שברכב עם רבע מליון קילומטר יכולות להיות עוד סיבות להיגוי קל או חופש מוגזם, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שהמצב לא קטסטרופלי.

הייתי מתחיל מבדיקת לחצים בצמיג, בדיקת גיל הצמיג ובכלל שוקל את החלפתם, ציינת כי על הרכב יש צמיגי FALKEN. מאחר ובמידה הבעייתית משהו של היאריס אין שום צמיג פאלקן נורמלי אני משער שמדובר בדגם 912 או 914, ואם זה המצב מדובר בצמיגים בינוניים בביצועיהם שלא מאפשרים את סחיטת המיץ ומלוא הפוטנציאל של הרכב.

אם המצב שם תקין גש למכון כיוון פרונט מקצועי ואמין. הוא יעיף מבט על חלקי המתלה, יבדוק ויכוון את מה שצריך. אם יתגלה שהבעייה היא בכיוון פרונט לקוי בעל מקצוע טוב בהחלט יכול "לכייל" את תחושת הפידבק מההגה על ידי משחק עם זוויות הפרונט.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוכל להמליץ על צמיג ספורטיבי ראוי לרכב עם עלויות משוערות? כשאחזור הביתה אסתכל ואראה על איזה צמיג אנחנו מדברים.

העניין שחיצונית הוא נראה אחלה, אין עיוותים, לא יבש ויש לו הרבה "בשר". שווה להציץ שוב בלחץ האוויר.

פורסם

צמיג בעל ביצועים מצויינים ליאריס הוא Toyo T1R. בניגוד להשמצות שהוא זוכה להן, על היאריס הוא תפקד מצויין אחרי מציאת לחץ האוויר האידאלי (36 קדימה, 32-33 אחורה). הצמיגים שהחליפו אותו, GoodYear EfficientGrip Performance היו בעלי ביצועים נחותים משמעותית.

עוד אופציות אפשריות הן יוקוהמה S DRIVE (וכנראה שזו הייתה הבחירה שלי היום אם הייתי צריך להחליף צמיגים ליאריס, הבעייה היא שקשה עד בלתי אפשרי להשיג אותם) וגם Toyo DRB אמור להיות צמיג מוצלח.

עלות משוערת נעה סביב ה 500 ש"ח לצמיג, אתה יכול לבדוק באתרים הייעודיים. היוקוהמה יקר יותר.

מעבר לצמיגים הנ"ל אני לא מכיר עוד דגמים ספורטיביים במידה הזו. לשים לב לגיל הצמיג במעמד הרכישה, עד חצי שנה מתאריך הייצור.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האמת שצמיגי פאלקן הם צמיגים מצויינים ואני בספק גדול מאוד שהחלפה לצמיגים של 2000 ש"ח לרביעייה (רבע ממחיר הרכב?) תפתור את הבעייה. למה יאריס 1.3 צריכה צמיגי ספורט? היא רחוקה שנות אור מההגדרה הזו.

הייתי מציע שתיתן לחבר'ה מהכנופייה פה סיבוב ברכב שלך כדי שייתנו את דעתם.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

פאלקן הם צמיגים זולים וטובים לרכב ממוצע שמגיע מנקודה א' לב'. לפותח השרשור יש יאריס T SPORT ולצמיגים יש תרומה מכרעת למיצוי מלוא הפוטנציאל שלה.

במקרה הזה הפאלקן לא מספקים את הסחורה כאשר דוחקים את הרכב למגבלות, הם לא מספקים את רמת האחיזה שצמיגים ספורטיביים יותר מספקים.

• ספונסר פורום
פורסם

ניתן לרכוש את הצמיגים הנ"ל ברשת צ'ק אפ כולל חבילת הטבות אטרקטיבית במחירים טובים *2575

צ'ק אפ - צמיגים לדרך בטוחה

רשת מרכזי שירות מתקדמים לצמיגים

2575* | checkup.co.il

פורסם
האמת שצמיגי פאלקן הם צמיגים מצויינים ואני בספק גדול מאוד שהחלפה לצמיגים של 2000 ש"ח לרביעייה (רבע ממחיר הרכב?) תפתור את הבעייה. למה יאריס 1.3 צריכה צמיגי ספורט? היא רחוקה שנות אור מההגדרה הזו.

הייתי מציע שתיתן לחבר'ה מהכנופייה פה סיבוב ברכב שלך כדי שייתנו את דעתם.

אכן מדובר על דגם הספורט (1.5)

כאחד שעבר מאופנוע לרכב, אז אלפיים לרביעייה שמחזיקה זמן מכובד עושה לי יותר טוב בהרגשה מלשפוך 2500 שקל על זוג צמיגי ספורט לאופנוע שמחזיקים בין 5 ל10 אלף (או אלפיים ק"מ אם עברת בשכונה עם פינוי בינוי..)

אם הייתי מביא 1.3 אז גם הייתי בראש של אחד עם 1.3, אני מניח.

אעשה "סיבוב" בגוגל ואחפש את הדגמים הנ"ל וארים צלצול גם להוא שהגיב מטעם החברה שמתעסקת עם הצמיגים.

אני רגיל להחליף צמיגים בחורף, אז אולי אמתין טיפה שיתקרר בשביל ההחלפה או אראה אם יש מקום במחסן של אבא לאחסון, שיהיו בסטנדביי.

מה עושים עם צמיגים "ישנים" שעדיין תקינים לנסיעה? יד2? זיכוי/מיחזור? ראיתי שהם אשכרה הגיעו עם תעודת אחריות, חדש לי כל הקטע הזה של אחריות על צמיגים.

פורסם
פאלקן הם צמיגים זולים וטובים לרכב ממוצע שמגיע מנקודה א' לב'. לפותח השרשור יש יאריס T SPORT ולצמיגים יש תרומה מכרעת למיצוי מלוא הפוטנציאל שלה.

במקרה הזה הפאלקן לא מספקים את הסחורה כאשר דוחקים את הרכב למגבלות, הם לא מספקים את רמת האחיזה שצמיגים ספורטיביים יותר מספקים.

כשפותח השרשור קורא לו "היגוי קל מדי (?) ביאריס 03'", אני אמור לנחש שיש לו יאריס טי ספורט?

מעבר לזה, 106 כ"ס (כשהיא הייתה חדשה) זה משהו שצמיגים "סבירים" לא יתמודדו איתו? הרשה לי להיות סקפטי. ועדיין, אם פותח השרשור מתכוון לדחוק את הרכב למגבלות, בהחלט רצוי שיישב על רביעייה של צמיגים רכים ודביקים.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אל תהיה סקפטי, יש תכשיר נגד התקרחות.

אין קשר לכוח סוס. צמיגים טובים מגדילים משמעותית את מעטפת הביצועים של הרכב, בין אם הוא בעל 40 כ"ס או 400.

מאחר ומי שקונה רכב ספורטיבי קונה אותו כדי להנות ממנו ולדחוק אותו למגבלות, צמיגים אוחזים זה הדבר השני שכדאי להשקיע בו אחרי לימוד ואימוץ טכניקות נהיגה נכונה.

• תוכן חדש...