Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתגורר בדירה האחרונה והחל מהחורף האחרון בחלק מהחדרים התקרה החלה להתקלף ויש רטיבות רצינית (כשגשום).

הגג מעלי הינו גג משותף של הבניין (עליו בעתיד גם אמורות להתווסף עוד שתי קומות במסגרת תמ"א 38) ; האם אני צריך לשאת בכל עלות זיפות הגג (או יותר נכון, החלק שמכסה את הדירה)?

הרטיבות גולשת גם לחדר המדרגות וגם הביאה לקילוף של התקרה. בשיחה עם אחד הדיירים הוא ציין שהחלק של חדר המדרגות יזכה להשתתפות של כלל הדיירים, בעוד החלק שלי הוא... well, בעיה שלי.

האם יש צדק בדבריו?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השכן טועה

לא רק שכל הבניין צריך להשתתף בעלות הזיפות אלא חייב .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

למי שייך הגג?

אם הוא משוייך לדירה / דירות ספציפיות אז הן נושאות בהוצאות האחזקה שלו.

אם הוא משוייך לכל הבניין - זו אחריות של כולם.

הזכרת לי שלפני שנים ועד הבית שלא היתה העיפרון הכי מחודד בקלמר (אבל בניגוד גם לא היתה הכי נחמדה) תלתה שלט בו היא מבקשת שכולם יעבירו תשלום עבור זיפוד.

לקח לי הרבה זמן להבין מה היא רוצה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ועד בית מסודר מחזיק רזרבה מספקת לעבודות כאלה.

מבחינת גביה - לא רק שהם חייבים לשלם, אלא שהם חייבים לשלם כל נזק שיגרם לך אם העבודה לא תבוצע בזמן סביר, והנזק יכול להיות גם פי 10 או 20 מעלות הזיפות (והסיוד).

הבעיה היא שלעתים צריך לער גורמים חיצוניים.

החל בפניה מתועדת לועד הבית.

אם הדירה שלך מבוטחת - הזמן שמאי.

אם ועד הבית יסרב לבצע את העבודה - פנה לאגודה לתרבות הדיור. הם גם ידריכו את הועד כיצד לטפל בדיירים סרבנים.

השלב הבא הוא בית המשפט. איני בקי בהיכים, כאן עורכי הדין יתחילו להרוויח לא רע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין טעם לפנות לאגודה לתרבות הדיור. הם עוסקים רק בייעוץ משפטי וייצוג מול המפקח על בתים משותפים (הכל תמורת תשלום, כמובן).

במידה וועד הבית ו/או דיירים מסרבים לשלם עבור הזיפות (קרי זיפוד), יש להגיש תביעה למפקח על רישום מקרקעין במשרד המשפטים.

הדבר כרוך באגרה (2.5% מערך התביעה, כאשר אגרה מינימלית היא 750 ש"ח נכון להיום).

קישור לאתר המפקח : http://bit.ly/2bZmv7N

(ראה טפסים ומידע נוסף בתחתית העמוד)

פורסם

ואם אין ועד?

ראשית פנה לדיירים בע''פ ותציג להם גם מכתב מנומס

לפי חוק אתם מחוייבים...בלה בלה לציין שאם התיקון לא יתבצע לאלתר,

אזי לפי חוק יצטרכו לשלם גם על נזקי דירה אישיים עתידיים נילווים.

תשתדל לארגן מפגש דיירים שם תפגין ידע בחוק וביטחון.

אל תכנס לויכוח,שלב הבא יהי מכתב מעו''ד (לא כ''כ מנומס)

שלב ג' (כנראה כבר לא יהיה)אתה כבר תפעל לפי הנחיות העו''ד

וגם שמאי יכנס לתמונה.

רק תקפיד לקחת איש מקצוע (זיפות) עם קבלות ואחריות.

פורסם (נערך)

אז ככה -

יש ועד, הוא רחוק מלהיות מסודר ומלבד לגבות מדי חצי שנה עבור ניקוי חדר המדרגות הוא לא עושה או מורגש יותר מדי.

הדייר שטען את אשר טען אינו מהועד בית אך ככל הנראה יהיה מאלו שיתנגדו, לפחות בהתחלה (באופן אירוני הוא מאוד פעיל בקידום התמ"א בבניין, מאחר וזה מקדם לא מעט מהאינטרסים שלו. שאר הדיירים, לרבות עבדכם הנאמן, לא יזכו אפילו לממ"ד, רק שבנוסף בתור זה שבונים לו על הראש אני נהנה מכל הבלאגן הנלווה - פינוי, מציאת מקום אחר לפרק זמן השיפוץ וכיוצ"ב).

אינני מתכוון להגרר לבתי משפט עם אף אחד ולא דורש פיצוי על הנזקים שכבר קיימים בדירה (יכול לטפל בהם בעצמי), אבל כן מתכוון להתעקש על השתתפות גורפת בגין הטיפול בגג ; אני מאמין שגיבוי הדרישה ב"ע"פי חוק אתם מחוייבים" יעשה את העבודה ולא יהיה צורך במעבר לכך.

אעדכן ושוב המון תודה לכולכם 8)

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לפני שאתה מוותר על תיקון הנזקים לדירתך הזמן שמאי. בדיוק כמו ברכב, הנזקים עשויים להיות הרבה יותר עמוקים מכפי שנראה במבט ראשון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אינני מתכוון להגרר לבתי משפט עם אף אחד ולא דורש פיצוי על הנזקים שכבר קיימים בדירה (יכול לטפל בהם בעצמי), אבל כן מתכוון להתעקש על השתתפות גורפת בגין הטיפול בגג ; אני מאמין שגיבוי הדרישה ב"ע"פי חוק אתם מחוייבים" יעשה את העבודה ולא יהיה צורך במעבר לכך.

אעדכן ושוב המון תודה לכולכם 8)

צרף את מסמכי הבית המשותף.

בדרך כלל מופיע שם סעיף המתייחס לתחזוקת הרכוש המשותף.

אם אין לך, שלח לי בהודעה פרטית את הגוש והחלקה ואנסה לאתר לך במאגר של משרדי.

פורסם

הצרה הגדולה כאן תמ"א 38 - השכנים חושבים שעוד מעט יתחילו לבנות על הגג, ואין מה להשקיע בזיפות וסיוד.

הבעיה שה "עוד מעט " הזה יכול לקחת שנים. גם לי קרה משהו דומה בדירה הקודמת - אחרי שהבניין חתם על תמ"א וועד בית הפסיק לטפל בגג - בקיץ היה חם - סיוט בקומה האחרונה כי לא עשו סיוד. בחורף היתה לי דליפה מהגג. אחרי דין ודברים וועד הסכים לעשות טלאי מעל הדירה שלי, אבל ההזנחה הכללית המשיכה.

תדבר עם וועד בית - תסביר לו בתקיפות שאין מצב שהוא משאיר את הגג ללא טיפול עד לחורף הקרוב. הנזילה הבאה תהיה יותר גדולה ועם יותר נזקים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...