Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני גר בבניין בן 6 קומות, כאשר ב 5 קומות ראשונות יש 2 משפחות בכל קומה, קומה 6 היא פנטאהוז.

בבניין רוצים (חלק לא רוצים) להוסיף מרפסת שמש, הפנטאהוז בטח שאין לו אינטרס ורצון להוסיף גם ככה יש לו שטח ענק, נשארנו עם הקומות הרגילות.

בכל קומה כאמור יש 2 דירות, כאשר אחת יש לה חלונות לכיוון מערב (ויטרינה גדולה) ולכיוון דרום (חלון בגודל של כמטר רוחב על 2 מטר גובה), השנייה יש לה חלונות לכיוון דרום (ויטרינה גדולה) ולכיוון מערב (חלון בגודל של כמטר רוחב על 2 מטר גובה).

(מצורף שרטוט).

בצד של הדירות שמסומנות כ"דירה ב", 4 דירות מעונינות בהרחבה ו 1 לא.

בצד של הדירות שמסומנות כ"דירה א", 4 דירות לא מעונינות בהרחבה ורק 1 כן (אני).

כאשר מקימים מרפסות שמש בבניין שבו לא כל הדיירים מעוניינים במרפסת שמש, נהוג שעלות ההקמה חלה רק על מי שרוצה במרפסת ובעתיד אם מישהו התחרט ורוצה להוסיף מרפסת הוא משלם לדיירים שהקימו את התשתית את העלות שלו באופן יחסי.

לכן לטענתי, צריך לקחת את העלות הכללית של הקמת התשתית ב 2 צידי הבניין ולחלק בין 5 הדיירים שרוצים להקים מרפסות.

לטענת הדיירים שגרים בדירה שמסומנת כב', צריך להתייחס לכל צד של הבניין בנפרד ולכן העלות אצלם תתחלק בין 4 דיירים ואני צריך בצד שלי לממן לבד את כל התשתית.

מי צודק?

נקווה שהסברתי מספיק טוב, אם לא, אענה לשאלות הבהרה.

דירה.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

(בתור אחד שהוציא כמה היתרים בעניין), ראשית תלוי באיזה עיר.

התפיסה הכללית אומרת שתוספת המרפסות צריכה להיות אגפית כי לשמור על חזית אחידה.

את הועדה לתכנון לא מעניין מי משלם וכמה. לכן יש מצב שבאגף אחד 2 שכנים יממנו שלד או מעטפת גם לשכן שלא רוצה.

כל זה כדי לשמר מצב של חזית אחידה. מבחינת אחוזי הסכמה ודרישה לתיק מידע יש צורך לברר עם הועדה

הקונקרטית האם יש להם דרישות ספציפיות בעניין. בת"א זה למשל תוספת מרפסות זה "בהליך מקוצר" והתיחסות בהתאם.

ישנן ועדות שרואות בזה הליך רישוי רגיל (שביננו זה לא שונה בהרבה).

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)

לנו יש מצב דומה.

הבניין נבנה בתקופה שבנו מרפסות קופצות, כלומר שאין מרפסת מעל מרפסת, אבל יש מעטפת ברוחב של מרפסת מלאה (כמו בתמונה המצורפת).

וכאשר העלו את הרעיון להגדיל את המרפסות לאורך כל המעטפת, היו כאלה שלא רצו וזה נפל כי לא היתה הסכמה מלאה.

למבינים:

1) לכאורה לדעתי אין פה פגיעה בחזית הבניין כי כבר יש מעטפת, השינוי הויזואלי החיצוני היחיד יהיה מעקה (שקוף) ארוך יותר, האם גם פה חייבים הסכמה של כל הבניין?

2) האם אתם מכירים מישהו שעשה את זה? כי חלק מהבעיה של הדיירים שלא רצו היתה שהם לא רוצים להיות הראשונים שעושים את זה ושאוכלים את כל החרא הבירוקרטי ושכל שאר הבניינים אחרי זה יתגלחו עלינו.

סגירת הרחבת מרפסת קופצת-2.jpg

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

במקרה כמו שתארת הדיירים שרוצים בהרחבת המרפסת צריכים לממן גם את הקמת מעקה המרפסת בדירות שלא רוצים את ההרחבה (רק מעקה, איו צורך ברצפה).

יש ערים שבהם לא מתעקשים עד כדי כך על אחידות.

פורסם
לצערי, נראה לי שהם צודקים. התשתית של דירות ב' לא קשורה לדירות א'.

תשובתך ברורה ומעציבה אותי, האם נדון היי פעם בבית משפט, או שאנשים קבלו את רוע הגזירה ושתקו?

(בתור אחד שהוציא כמה היתרים בעניין), ראשית תלוי באיזה עיר.

התפיסה הכללית אומרת שתוספת המרפסות צריכה להיות אגפית כי לשמור על חזית אחידה.

את הועדה לתכנון לא מעניין מי משלם וכמה. לכן יש מצב שבאגף אחד 2 שכנים יממנו שלד או מעטפת גם לשכן שלא רוצה.

כל זה כדי לשמר מצב של חזית אחידה. מבחינת אחוזי הסכמה ודרישה לתיק מידע יש צורך לברר עם הועדה

הקונקרטית האם יש להם דרישות ספציפיות בעניין. בת"א זה למשל תוספת מרפסות זה "בהליך מקוצר" והתיחסות בהתאם.

ישנן ועדות שרואות בזה הליך רישוי רגיל (שביננו זה לא שונה בהרבה).

ברור שחזית אגפית צריכה להיות אחידה, יכול להיות שאגף ב יעשה ואגף א לא, כאשר אגף אחד עושה המימון כולו חל על האגף גם אם מי מהדיירים לא עושה.

אך מדבריך לא ברור, מה קורה אם באגף אחד כולם רוצים לעשות ובאגף שני לא כולם, איך מתחלקת העלות?

פורסם

^ לשלאתך. כאמור את הועדה לתכנון לא מעניין מי משלם ומי לא.

ב-2 מקרים שיש לי בתל-אביב מבקשי היתר מממנים באופן מלא או חלקי את התשתית או מעטפת לאלו שלא רוצים.

ההתחשבנות תבוא אם וכאשר אלו שלא רצו יחליטו שהם רוצים כן לממש את האלמנטים שאתה שילמת עבורם והם הולכים להסתמך עליהם.

זה מאד דומה לאדם שבונה תוספת בניה בקומת הקרקע.

5 שנים אח"כ מוישל'ה מקומה א' גם רוצה, הו אז פותחים את פנקס "הכמה זה עלה לי - כמה את חייב לי"

וחלק מעלויות הבניה של השכן מלמעלה תהיה גם פיצוי על התשתית עליה הוא מסתמך.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

לפי מה שאתה כותב, מתייחסים לכל הבניין כאל יחידה אחת מבלי להתייחס אם יש שני אגפים ואם באגף אחד בונים 4 מרפסת ובאגף שני רק מרפסת אחת.

פורסם
תשובתך ברורה ומעציבה אותי, האם נדון היי פעם בבית משפט, או שאנשים קבלו את רוע הגזירה ושתקו?

הרשות המקומית לא מתערבת בענייני קניין בין הדיירים.

צריך "עורך בקשה" שיגיש בשם כל בעלי הזכות בנכס, עם הסכמתם. לעיריה לא משנה מי משלם ומי משתתף.

לא יעזור בית דין :)

שכנים יכולים להתאגד ולתבוע שכן שמסרב להשתתף, בטענה שזה מעכב את שאר הבנין ומונע מהם להשביח את הנכס.

קשה לי להאמין ששופט יחייב אדם להשתתף.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יש גם פתרון של מרפסת זיזית שהיא קונסטרוקצית פלדה, אופציה זו יכולה להוזיל לך את "עלות ההקמה" בצד שלך בו רק אתה עושה.

amnon%20shalom02.JPG

משכנתא זה קל

פורסם
:-Dככה בנו את המרפסות בחדרע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
יש גם פתרון של מרפסת זיזית שהיא קונסטרוקצית פלדה, אופציה זו יכולה להוזיל לך את "עלות ההקמה" בצד שלך בו רק אתה עושה.

העובדה שזה מרפסת קונזולית או על עמודים פחות רלונטי במקרה הזה.

הרציונאל של הועדה לתכנון זה אחידות של חזית אגף ולא התקנה של פאצ' לדירה אחת.

מרפסת קונזלותי עולה כמעט אותו דבר כמו מרפסת קונבצ' עם עמודים ורצפת בטון.

הסיבה שבדר"כ יילכו לפתרון הקונזלי זה דווקא מסיבה הנדסית כאשר לא ניתן למקם עמודים שיורדים לקרקע.

הסיבה המשנית היא התקנה יחסית קלה יותר שאת המסגרת מביאים עם מנוף ואת שאר ההרכבה

מבצעים אחרי שזו מותקנת.

יש לי פרויקט לפני ביצוע עם שינוי חזית לבניין של תוספת מעלית מעלית + מרפסות קונבצ' מבטון - זאת בחירה אוט' כמעט של כל האנשים.

יש לי אחד אחר בשלב רישוי להיתר של תוספת 30 ומשהו מרפסות לבניין, כולן קונזלויות מפלדה עכב בעיית עמודים.

כל מקרה נבחן לגופו. במקרה השני שציינתי בעלי הדירות אמורים לממן 2 מרפסות ל-2 בעלי דירות שלא רוצים לשלם.

בנוסף הם גם הגישו התנגדות על רעש ומטרד..

בפרויקט הזה הם קיבלו הצעה של בערך 70,000 ש"ח למרפסת 12 מ"ר קומפלט לא כולל היתרים ומתכננים.

עריכה אחרונה על ידי ytimsit

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אם כבר דנים במרפסות מה סדר גודל עלות אישורים ותכנון למרפסת של כ 9 מטר (קיימים עמודים ומסגרת. יש מרפסת מעל ויש מתחת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...