Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיבוב אולמות תצוגה בחיפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הגיע הזמן להחליף רכב, אז לקחתי היום כמה שעות כדי לעשות סיבוב בסוכנויות חיפה ולבדוק דגמים שיכולים להתאים.

החיפושים נעים כרגע בתחום שבין משפחתית חזקה (אסטרה, פוקוס) לבין מכוניות ספורט קטנות (אופל אדם S, קופרה וכדומה).

מצורפת התרשמות קצרה מהאולמות ומהדגמים (רק באולם, ללא נסיעת מבחן):

אופל - הסוכנות הראשונה שבה ביקרתי. המקום מרווח, מאיר פנים ועושה חשק להיכנס. האולם היה יחסית ריק ממבקרים (טוב, 12 בצהרים), והיו 2 נציגים באולם. נציג בשם מקסים ניגש אליי, שאל מה אני מחפש, הסביר על הרכבים, שאל אם צריך טרייד אין, נסיעת מבחן וכדומה, ולבסוף הוציא הצעת מחיר מפורטת.

בדיוק כמו שנציג צריך להיות - מקצועי, עוזר אבל לא לוחץ (לא התחיל להציע שאני אשים מקדמה וכדומה).

מבחינת הרכבים - הרכב הראשון שבדקתי היה האסטרה האצ׳בק. הרכב עצמו לא נראה לי מי יודע מה מושך אבל נתתי צ׳אנס - הרכב חזק ועם ביצועים טובים (על הנייר - מנוע 1.4 טורבו, 150 כ״ס), אבזור נחמד (ברמת הגימור הגבוהה - חיישני חניה, מצלמה אחורית, מערכת שמע וכדומה), מרווח פנים טוב, אבל עיצוב הפנים קצת פחות משך אותי, והישיבה בתוך הרכב נתנה הרגשה של ישיבה בטנק (לטוב ולרע).

המחיר יחסית גבוה - כ-137 אלף על הכביש לרמת הגימור הגבוהה, אך ללא חישוקי ״אלומיניום״ (אפשר אולי להוציא את זה כהטבה).

הרכב הבא היה אדם S - סיפור שונה לגמרי - עיצוב נפלא ומושך (פנימי וחיצוני), אבזור רב ומושבים וסביבת נהג תומכים (פשוט כיף לשבת ברכב). החסרון הוא ש-2 המושבים מאחור צפופים מדי לטעמי עבור מבוגרים, וזה בעיקר ליופי או לנסיעות מזדמנות. בנוסף, תא המטען פצפון.

האדם אס חולקת את אותו המנוע עם האסטרה, אך על כ-150 קילו פחות, וכן עם תיבה ידנית.

המחיר הוא כ-122 אלף על הכביש ללא חיישני רוורס (גם אותם אולי אפשר לקבל כהטבה).

פיג׳ו - מאופל המשכתי לפיג׳ו כדי להתרשם מה-208 GTI. האולם של פיג׳ו קצת פחות מושך ונעים לשהייה (אולי זה העיצוב או הצפיפות של רכבי התצוגה), והנציגים היו קצת פחות הטעם שלי. זה התחיל מכמה דקות המתנה בהן 2 נציגים ואחד המנהלים היו עסוקים בשיחה מבלי ממש להתייחס אליי. הנושא בשיחה אגב היה, בגדול, ״לעזור״ ללקוחות לסגור עסקה (או במילים אחרות - שים פה 2000 ש״ח נשמה לשריין את הרכב ומקסימום תבטל). הטקטיקה הזאת עלתה כמובן גם במהלך השיחה שלי עם הנציג.

על הרכב חושב שאין הרבה מה לפרט - נראה מצוין (מראה קרבי), חזק, מאובזר, מושבים תומכים, מרווח יחסית (אפילו תא המטען בעל נפח סביר) ועוד. הדבר היחידי שהרגיש לי קצת מוזר זה ההגה והמיקום שלו ביחס למחוונים.

המחיר הוא כ-143 אלף על הכביש (כולל איתוראן). אגב, בהתחלה המחיר שקיבלתי היה 153 אלף על הכביש, וכששאלתי את הנציג האם העלו את זה שכן פעם המחיר היה כ-140, הוא סיפר לי שהוא אף פעם לא שמע על זה, אבל הנה בדיוק יש להם מבצע (כן, בטח...).

פורד מאזדה - מפיג׳ו המשכתי לפורד כדי לראות את הפוקוס החדשה, ועל הדרך בדקתי גם את המאזדה 3 (הם נמצאים באותו מבנה - מאזדה בקומה הראשונה ופורד בשניה). הנציגים היו נחמדים, מקצועיים ולא לחצו (ב-2 המקרים), והקפה בקומה של פורד היה סוף הדרך. האולם עצמו מאוד מרווח ומזמין.

כעת לרכבים - הפוקוס סדאן פשוט נראית טוב (בגרסת האבזור הגבוהה). הרכב מרווח, המושבים תומכים והרכב מאובזר מאוד ברמת האבזור הגבוהה (חישוקי סגסוגת 18, התנעה ללא מפתח, מערכת שמע, מצלמה אחורית, מושבי ״ספורט״ מקדימה ועוד). הישיבה בפוקוס הרגישה פחות ״קלסטרופובית״ מאשר באסטרה.

מבחינת ביצועים עושה רושם שעל הנייר לפחות האסטרה יותר מהירה מהפוקוס (מנוע 1.5 טורבו, 150 כ״ס, אך כ-50 קילו יותר מהאסטרה).

המחיר של הפוקוס סדאן ברמת האבזור הגבוהה עומד על כ-126 אלף על הכביש (לאחר הנחה), וזה כולל גם מערכת איתור וחיישני רוורס. נשמע כמו עסקה משתלמת.

אגב, הדבר היחיד שהפריע לי בפוקוס שה שהמצלמה לא יושבת מעל ללוחית הרישוי אלא בתוך הטמבון האחורי (כמו חיישני רוורס). כלומר לא רואים בה שום חלק מהרכב, מה שמקשה להעריך את המרחק מעצם מסוים (ללא שימוש בחיישני רוורס).

מאזדה 3 - בקצרה הרכב מגיע עם מנוע 1.5 (120 כ״ס) ו-2 ליטר (165 כ״ס), כאשר ההפרש המחיר בין המנועים עומד על כאלפיים ש״ח בלבד.

המאזדה נראית טוב, בפנים ובחוץ, מאוד מאובזרת מרמת האבזור הבסיסית ( כוללת מערכת בקרת אקלים מפוצלת, מערכת שמע, חישוקי סגסוגת קלה, מצלמה אחורית ועוד), וכוללת עוד כמה תוספות שאני לא זוכר בגרסת הביניים (תמורת כ-3 אלפים ש״ח תוספת). יש גם את רמת האבזור הגבוהה שכוללת גם גג נפתח, אבל זה כבר הפרש של כ-10 אלף ש״ח מרמת האבזור הנמוכה (שכאמור מאובזרת מאוד בעצמה). מבחינת ביצועים - על הנייר הם דומים פחות או יותר לאסטרה.

המחיר של המאזדה ברמת האבזור הבסיסית הוא כ-132 אלף ש״ח על הכביש, ולא כולל חיישני רוורס ומערכת מיגון. כלומר כ-6 אלף יותר מהפוקוס המאובזרת.

פולקסוואגן וסיאט - בפולקסוואגן בחנתי את הפולו GTI בגרסת ה-5 דלתות. הרכב מגיע עם גג נפתח, חישוקי סגסוגת ועוד כמה דברים (לא משהו חריג לקטגוריה הזאת). פנים הרכב הרגיש לי נעים בסך הכל, אם כי מעט פשוט. אני לא ארחיב יותר מדי שכן הפולו נפסלה בגלל המחיר (כ-157 אלף על הכביש לגרסה הידנית, כולל חיישני חניה, 2 איתורנים וערכת נהג, שזה למיטב הבנתי פשוט מיכל דלק מלא במחיר מופקע - 370 ש״ח).

הנציג היה חביב, ואפילו התקשר בערב לשאול אם ארצה נסיעת מבחן, אבל הדרך שלו להצדיק את ה״מוצר״ הייתה קצת משעשעת/מגוחכת - ״תטרוק את הדלת, תשמע איזה רעש של אכות היא עושה״.

משם עברתי לסיאט. תחילה חשבתי להעיף מבט על האיביזה (גם כאן אין מה להוסיף לגבי ביצועים. הרכב מאוד מאובזר (גג נפתח, מצלמה אחורית, חישוקי 17 ואפילו מערכת סאונד של אלפיין עם סאב וכדומה), נראה טוב ורק הכניסה והיציאה למושב האחורי מאתגרים. רק במזל הג׳ינס לא נקרע), אבל אז ראיתי את הלאון 1.4 TSI בגרסת ה-3 דלתות - הרכב נראה מצוין (יותר מהאיביזה לדעתי), מאוד מאובזר (גג נפתח, מערכת שמע עם 8 רמקולים, מושבים נוחים, מצלמה אחורית ועוד), מרווח יחסית (בטח בהשוואה לאיביזה) וגם תא המטען בגודל סביר+.

התמחור של 2 הרכבים מצוין לדעתי - האיביזה עולה כ-142 אלף על הכביש (כולל מיכל דלק, איתורן וחיישני חניה) והלאון כ-128 אלף כולל הכל. סך הכל עסקה מצוינת.

הנציג בסיאט (בחור בשם שחר) היה מאוד נחמד ומקצועי, ולא לחץ יותר מדי. מה שכן, במהלך הביקור שלי היה רק את שחר, כך שגם אני וגם הבחור שהגיע אחרי, חיכינו כ-5-10 דקות כל אחד עד ששחר סיים עם הלקוח הקודם. לא קריטי שכן הזמן הזה הוקדש לבחינה של הרכבים, אבל זה יכול להפריע בשעות העומס אני מניח.

אלפא רומיאו - אחרון לא חביב הגעתי לאולם התצוגה של אלפא ופיאט כדי להתרשם מהמיטו תלתן. הנציגה של פיאט אמרה שהנציגה של אלפא בחופש, אבל לא חשבתי שזה יפריע, הרי באתי להסתכל על המיטו, נכון? אז זהו שלא, מסתבר שאין מיטו באולם תצוגה (רק 4 ג׳וליטות). יותר מזה, לא בטוח שבאולמות התצוגה האחרים יש (״אולי רק בתל אביב״ לדברי הנציגה). טוב, נבקש הצעת מחיר? יאללה. מסתבר שהאלפא עולה ״156-160 בערך, לא יודעת לגבי אבזור״, כך לדברי הנציגה. כשביקשתי שתתקשר לסוכנות אחרת לודא, היא לא הבינה בשביל מה, הרי קיבלתי ״הצעת מחיר״. בקיצור, הבנתי ששום דבר מועיל לא יצא מזה אז המשכתי לדרכי (הנציגה הבטיחה שיחזרו אלי לגבי אלפא, אבל משום מה אני בספק).

לסיכום, יום פורה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי מכל השרשור הזה...

נכנסת כדי לבחון נציגים ואולמות תצוגה או שנכנסת כדי לבחון רכב כי די התפזרת גם בתיאורים של הנציגים וגם בקטגוריות הרכבים...

Sent from my SM-A500F using Tapatalk

Confidence In Motion

פורסם

לא ״התפזרתי״, בחנתי את שניהם. וציינתי שהרכבים שאני בודק הם מ-2 קטגוריות שונות - משפחתיות חזקות וספורטיביות קטנות.

המיטו לא בתצוגה, כי נשארו בודדות במלאי.

לא הבנתי, אז לא מוכרים יותר מיטו?

כי גם האיביזה קופרה לא במלאי למשל (אספקה לקראת סוף אוקטובר) אבל עדיין נמצאת לה באולם התצוגה.

פורסם

כחיפאי שמכיר את כל האולמות האלו, קצת צורמת לי הגישה שלך לאולם של פיאט-אלפא.

היחס תמיד היה אדיב, מעולם לא קרה שלא קיבלתי נסיעת מבחן כשביקשתי.

ולעניין איכות הקפה אצל פורד, אולי בסטנדרטים של נס קפה אבקתי של עלית. גם זה לא בטוח.

באלפא, אגב, יש קפה טוב...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לפי הפוסט אני חושב שסיאט מתאים לך כמו כפפה ליד. הליאון גם לדעתי נראית טוב משמעותית מהאיביזה, אבל תצטרך להחליט מה יותר חשוב בשבילך, מראה ומרווח או כוח (לגבי איבזור אין לי מושג מה ההבדל).

פורסם (נערך)

אלפא רומיאו - אחרון לא חביב הגעתי לאולם התצוגה של אלפא ופיאט כדי להתרשם מהמיטו תלתן. הנציגה של פיאט אמרה שהנציגה של אלפא בחופש, אבל לא חשבתי שזה יפריע, הרי באתי להסתכל על המיטו, נכון? אז זהו שלא, מסתבר שאין מיטו באולם תצוגה (רק 4 ג׳וליטות). יותר מזה, לא בטוח שבאולמות התצוגה האחרים יש (״אולי רק בתל אביב״ לדברי הנציגה). טוב, נבקש הצעת מחיר? יאללה. מסתבר שהאלפא עולה ״156-160 בערך, לא יודעת לגבי אבזור״, כך לדברי הנציגה. כשביקשתי שתתקשר לסוכנות אחרת לודא, היא לא הבינה בשביל מה, הרי קיבלתי ״הצעת מחיר״. בקיצור, הבנתי ששום דבר מועיל לא יצא מזה אז המשכתי לדרכי (הנציגה הבטיחה שיחזרו אלי לגבי אלפא, אבל משום מה אני בספק).

לסיכום, יום פורה.

נותרו מיטו בודדות במלאי עד להגעת הדגם המחודש.

אמנם הנציגה של אלפא הייתה בחופש, אבל אתה בטח לא מצפה מנציגה של פיאט לתת לך הצעת מחיר מדוייקת כולל הנחות (אם יש). הרי לא תצפה מציגה של סיאט לתת הצעה על אאודי, נכון? בין היתר כי כנראה אין לנציג ממותג אחד גישה למותגים אחרים, גם אם הם תחת אותו יבואן.

ממה שאתה מתאר, נשמע שהנציגה של פיאט כן ניסתה לסייע לך ומנסיוני, סביר להניח שייצרו איתך קשר להמשך טיפול. נשמע לי עדיף על טלפון שבור.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני מניח שבתור בעלים של אלפא אני אהיה חשוד כאן בפאנבוייזם, אבל רבאק נכנסתי לשרשור בציפייה לאיזה מקרה עצבני - בפועל... לא ממש. כותרת מאוד מוגזמת ומנופחת יחסית למקרה.

לטעמי לפחות.

ובנוגע לרכבים?

הטעם שלך די דומה לשלי, אישית - הייתי מתמקד בפג'ו / סיאט

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תגיד, חשבת אולי שנציגים של פיאט הם נציגים של פיאט ונציגים של אלפא הם נציגים של אלפא? רוצה לומר, שכשנציג של אלפא לא נמצא הנציג של פיאט לא יכול ולא צריך למלא את מקומו-ולהיפך.

ממה שזכור לי בפיאט בחיפה, הייתה שם נציגה ג'ינג'ית (לא זוכר את שמה), סופר מקצועית וסופר נחמדה. הלוואי על כל האולמות נציגים כאלה.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

פורסם
נותרו מיטו בודדות במלאי עד להגעת הדגם המחודש.

אמנם הנציגה של אלפא הייתה בחופש, אבל אתה בטח לא מצפה מנציגה של פיאט לתת לך הצעת מחיר מדוייקת כולל הנחות (אם יש). הרי לא תצפה מציגה של סיאט לתת הצעה על אאודי, נכון? בין היתר כי כנראה אין לנציג ממותג אחד גישה למותגים אחרים, גם אם הם תחת אותו יבואן.

ממה שאתה מתאר, נשמע שהנציגה של פיאט כן ניסתה לסייע לך ומנסיוני, סביר להניח שייצרו איתך קשר להמשך טיפול. נשמע לי עדיף על טלפון שבור.

בוא נתעלם משם היבואן ונסכים על כלל עקרוני, אני מצפה שבשעות הפעילות של סוכנות למכירת רכב שתמיד יהיה בה מישהו שיוכל לענות על כל שאלה ושיוכל לסגור עיסקה.

לא מחר, לא כשיחזור הג'ינג'י עם המפתח - אלא תמיד.

פורסם
בוא נתעלם משם היבואן ונסכים על כלל עקרוני, אני מצפה שבשעות הפעילות של סוכנות למכירת רכב שתמיד יהיה בה מישהו שיוכל לענות על כל שאלה ושיוכל לסגור עיסקה.

לא מחר, לא כשיחזור הג'ינג'י עם המפתח - אלא תמיד.

איך אומרים? ציפיות יש רק על כריות. אתה לא יכול לדעת למה הנציג לא היה, יש 1001 סיבות כמו למשל שהילד שלו התעלף בגן והוא היה חייב לצאת. קורה. בסופו של יום זה נטו הפסד של החברה ולא של הלקוח.

פורסם

למה הלכת על סיבות קשות? אולי הנציג לא הגיע לעבודה כי החליפה לא חזרה מניקוי?

זה עדיין לא פוטר את הארגון מלהכשיר לו מחליף.

פורסם
למה הלכת על סיבות קשות? אולי הנציג לא הגיע לעבודה כי החליפה לא חזרה מניקוי?

זה עדיין לא פוטר את הארגון מלהכשיר לו מחליף.

למה כל הציניות? טוב שלא דרשת שהם יהיו שם 24/7 כדי שאם למישהו יתחשק לקנות קומפיטציונה בשעה 2 בלילה יהיה שם נציג תורן.

עד כמה שידוע לי הם לא מסתובבים שם עם חליפות וקשה לי להאמין שאפשר למצוא נציג מעכשיו לעכשיו. בכל אופן, אי אפשר לצפות שנציג של חברה אחרת יהפוך בשבילך עולמות, יוציא הצעות מחיר וכו'.

• תוכן חדש...