Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אושריקו, מה זה לא קיצוני? הרי בלימת חירום אחת עם בולמים שזמנם עבר יכולה להיות ההבדל בין תאונה לבין כמה קללות, או דריסה חו"ח.

כל רכיב בטיחותי מאבד מכושרו במהלך הזמן.

צמיג חדש יהיה קצת יותר טוב מצמיג בן שנה, והוא בתורו עדיף על צמיג בן שנתיים.

עדיין, אף אחד לא מחליף צמיגים בני חודשיים לחדשים אפילו אם במקרה קיצון מכאן יצמח ההבדל שימנע תאונה.

כנ'ל לגבי בולמים ולגבי שאר אביזרי הבטיחות.

מינון זו המילה, ירידה מינורית של אחוזים בודדים בכושרו של הפריט תהיה נסבלת בעוד שירידה משמעותית תביא להחלפתו.

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בולם בן 10 זאת לא ירידה מינורית.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חלקי בטיחות מחליפים כשצריך, לא מתי שמתחשק.

אם הבולם איבד מהתכונות שלו, מחליפים. אם לא, אז לא. אם יש הוראות של היצרן מתי להחליף, עוד יותר טוב.

זה כל העניין של השירשור הזה.

לאף אחד אין ספק שחלק בטיחותי מחליפים שצריך.

השאלה מתי צריך ולפי מה יודעים שצריך.

פורסם

אני מנסה להבין מה יכול להיות "גמור" בבולמים... זה לא בוכנה עם קפיץ?

אם יש נוזל הידראולי אז סבבה, צריך להחליף מידי פעם.

ברגים משתחררים- אפשר לחזק, אטמים מתייבשים\ מתעקמים- רואים נזילה ואז מחליפים.

אין סיבה שהחומר ישנה את התכונות שלו מעבר לזה.

מה אני מפספס?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

בוכנה הידראולית פועלת כפי שתיארת.

נוזל הדראולי שנדחס דרך חרירים.

לפיכך או שהבוכנה תקינה ויעילותה לאורך כל חייה דומה מאוד, או שהיא לא תקינה ומתחילה לנזול ואז לאבד יעילות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קח בולם חדש מהקופסא, בולם בן 10 ובולם בן 20 משומשים, כמובן כולם מאותו דגם.

אם תפעיל עליהם כח, אתה תראה שבקושי תצליח להזיז משהו בבולם החדש. את הבולם בן 10 יהיה יותר קל לדחוס וכשתעזוב הוא יחזור אחורה מיד. בולם בן 20 אתה יכול לדחוס בקלות והוא ישאר מכווץ ולא יחזור, רק אם תמשוך.

זה לא שחור ולבן.

אפשר לבדוק כדי לקבל מושג כללי ע"י דחיפה של הרכב ויש גם מתקן שבודק את זה במדויק, צריך לברר איך קבעו שהבולמים תקינים/פסולים במוסכים שדובר עליהם כאן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נו אז הבוכנה מלאה ג'יפה וקצת שחוקה.

כדי לתקן צריך מכון דיחוס... אין הרבה כאלה.

אבל זה לא תקף לכל חלק שזז ברכב?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

^זה סתם דוגמא להראות שיש תחום אפור. יש בולם משומש שעוד מתפקד בתחום הסביר ויש בולם גמור.

נו אז הבוכנה מלאה ג'יפה וקצת שחוקה.

כדי לתקן צריך מכון דיחוס... אין הרבה כאלה.

אבל זה לא תקף לכל חלק שזז ברכב?

לא, כי יש חלקים שצריך להחליף כשמגיעים לנקודה שבה הבלאי נחשב כבר לא תקין, לדוגמא עובי של רפידות בלמים. בולם זעזועים לא מתקנים, מחליפים.

השאלה היא לפי מה החליטו שצריך להחליף בולמים, האם הבולמים כאן הגיעו לרמה שהבלאי שלהם משפיע בצורה משמעותית על דברים כמו מרחק בלימה ואחיזה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני כ 10 שנים היה לי טנדר מאזדה מהעבודה עם 120000 ק"מ שהתחיל להוציא קצת עשן, ניגשנו למוסך מורשה מאזדה בחיפה ואחרי בדיקה מאוד קצרה הם טענו שהלך מנוע ויש להחליפו , הבוס שלי לא רצה להשקיע יותר מדי כסף על האוטו כי כבר היה לו ניסיון רע עם החלפות מנועים לברלינגו שהיו לנו, אז הוא נתן את הרכב מתנה לאחד מהמשפחה שלו, יש לציין שהבחור הלך למוסך לא מורשה באחד הכפרים בצפון והחליפו איזה חלק והמנוע לא עישן יותר, מאז הבוס שלי עבר לקנות רק דובלו שלמרות שאנחנו קורעים אותם מגלים אמינות מרשימה

בת זונה , שמש קופחת רק עליי

פורסם
^זה סתם דוגמא להראות שיש תחום אפור. יש בולם משומש שעוד מתפקד בתחום הסביר ויש בולם גמור.

לא, כי יש חלקים שצריך להחליף כשמגיעים לנקודה שבה הבלאי נחשב כבר לא תקין, לדוגמא עובי של רפידות בלמים. בולם זעזועים לא מתקנים, מחליפים.

השאלה היא לפי מה החליטו שצריך להחליף בולמים, האם הבולמים כאן הגיעו לרמה שהבלאי שלהם משפיע בצורה משמעותית על דברים כמו מרחק בלימה ואחיזה?

ברור שלא התכוונתי לכל חלק ברכב. הכוונה לחלקים לא מתכלים. צירים ומיסבים

פורסם
לפני כ 10 שנים היה לי טנדר מאזדה מהעבודה עם 120000 ק"מ שהתחיל להוציא קצת עשן, ניגשנו למוסך מורשה מאזדה בחיפה ואחרי בדיקה מאוד קצרה הם טענו שהלך מנוע ויש להחליפו , הבוס שלי לא רצה להשקיע יותר מדי כסף על האוטו כי כבר היה לו ניסיון רע עם החלפות מנועים לברלינגו שהיו לנו, אז הוא נתן את הרכב מתנה לאחד מהמשפחה שלו, יש לציין שהבחור הלך למוסך לא מורשה באחד הכפרים בצפון והחליפו איזה חלק והמנוע לא עישן יותר, מאז הבוס שלי עבר לקנות רק דובלו שלמרות שאנחנו קורעים אותם מגלים אמינות מרשימה

120k? רק סיים הרצה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

רפידת בלמים תבלום כמו חדשה כל עוד יש עליה חומר חיכוך ולו גם בעובי של מילימטר.

מוסכים נוהגים להחליף אותן מחשש שלא ישרדו עד הטיפול הבא, נהג שמטפל בעצמו ברכב בהחלט יכול למשוך רפידה עד הרגע האחרון.

פורסם

או לעשות מה שעשה אתי הבוחן במוסך טויוטה באותו איזור - אמר לי לחזור כעבור 3000 ק"מ.

כמובן שהוא הבין עם מי יש לו עסק, ושאם אומרים לי 3000 ק"מ אגע שבוע-שבועיים קודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...