Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית לא אוהב "לחיות על הקצה" מבחינת הרכב... ברגע שמשהו עושה קצת רעש אני משתדל להחליף, מעדיף להיות עם ראש שקט לשנתיים ולא לסחוב חצי שנה- שנה עם "אולי הפעם לא יבלום\ ישבר". המחשבה על להתקע באמצע הכביש מכניסה אותי לדיכאון.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אני מנסה להבין מה יכול להיות "גמור" בבולמים... זה לא בוכנה עם קפיץ?

לא, זה בוכנה עם שמן וחרירים. חלקם מכילים גם תא מדוחס בגז.

על רגל אחת:

1. שחיקה של מיסבי החלקה מה שגורר חופשים ו\או חיכוך פרזיטי (זוכר שהשחזת לי פעם בושינגים? זה מיסבי החלקה)

2. שינוי בתכונות השמן ו\או שינוי בכמות

3. סתימת חרירים כתוצאה מלכלוך בבולם \ התרחבות חרירים כתוצאה מארוזיה של החומר.

4. איבוד גז בבולמים מדוחסים

ככל שמבנה הבולם מורכב יותר ניתן להוסיף עוד מרכיבים לרשימה

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

1. יודע מה זה מיסב החלקה :)

2. זה מה שכתבתי- נוזל הידראולי (שמן) שמתיישן ומתפרק ושחיקה (שיוצרת חלקית את הג'יפה שסותמת חרירים). אם האחזקה שלהם מתוכננת לon condition אז למה אמור להיות משנה אם החרירים טיפה סגורים או שהבלם לא מגיב באותו הקצב כמו חדש. לא אמור להיות עניין בטיחותי- אחרת הייתי מצפה שיעשו לו בדיקה כל טיפול או כל טסט. אם לא אז כנראה שזה "רק" עניין של נוחות שתחטוף יותר מכות בתחת במקום שהבולם יספוג (מה קרה? קמצן- מגיע לך)

3. די בטוח שיש שם איפשהו קפיץ ;)

*מזכיר- אני על כל חריקה הכי קטנה במוסך. על חריקה בציר הדוושות הייתי 3 פעמים במוסכים שונים. מסתבר שהתכן דפוק קצת

פורסם (נערך)
1

אם לא אז כנראה שזה "רק" עניין של נוחות שתחטוף יותר מכות בתחת במקום שהבולם יספוג (מה קרה? קמצן- מגיע לך)

*מזכיר- אני על כל חריקה הכי קטנה במוסך. על חריקה בציר הדוושות הייתי 3 פעמים במוסכים שונים. מסתבר שהתכן דפוק קצת

אני לא מתווכח על הצורך בהחלפה או לא, מגיב נטו לשאלה הטכנית שנשאלה.

נוחות זה בערך הדבר האחרון שמעניין בעבודת הבולם, למעשה הנוחות היא תוצר לוואי של עבודה בטיחותית.

עבודה בטיחותית = ריסון כזה או אחר של תדרים כאלה ואחרים. או בשפת העם, הצמדת הצמיג לכביש במגוון רחב ככל הניתן של תסריטים.

ברגע שספקטרום הריסון משתנה, נפגעת קודם כל הבטיחות וכפועל יוצא גם הנוחות. על עוצמת הפגיעה ניתן להתפלפל ארוכות..

למה בבולם אמור להיות קפיץ? הקפיץ של המתלה עושה עבודה מקסימה..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אוקי, הבנתי איפה הטעות שלי... לרגע חיברתי את הבולם והמטלה לאחד.

אז שוב- אם זה בטיחותי למה לא בודקים את זה?

פורסם
אוקי, הבנתי איפה הטעות שלי... לרגע חיברתי את הבולם והמטלה לאחד.

אז שוב- אם זה בטיחותי למה לא בודקים את זה?

כניראה כי ציוד הבדיקה הוא מרעד שקיים במכונים בודדים בארץ, כמות האנשים שיודעים לנתח בצורה רצינית את תוצאות ההרעדה קטנה אף יותר..

לבסוף, הגדרת הבולם כרכיב מתכלה בעל אחזקה שוטפת תשפיע לרעה על הדירוג הירוק של היצרן ובמדינות רבות תפגע בתמחור הרכב.

אני מניח שאפשר לחשוב על עוד סיבות..

גם את תכונות הגומי של הצמיג לא בודקים בצורה רצינית אף פעם.

יום טוב גם לך

פורסם

בולם עם 100k קילומטר יכול להיות תקין אבל גם במצבו התקין הוא לעולם לא יתפקד באותה רמה כמו בולם זהה חדש ומסיבה פשוטה- השמן שבתוכו מאבד עם הזמן מתכונותיו, הוא מאבד מצמיגיותו והופך ל"רך" יותר ממה שהיה כחדש.

רך יותר= סופג ואורז פחות טוב ממה שהיה כחדש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא, זה בוכנה עם שמן וחרירים. חלקם מכילים גם תא מדוחס בגז.

על רגל אחת:

1. שחיקה של מיסבי החלקה מה שגורר חופשים ו\או חיכוך פרזיטי (זוכר שהשחזת לי פעם בושינגים? זה מיסבי החלקה)

2. שינוי בתכונות השמן ו\או שינוי בכמות

3. סתימת חרירים כתוצאה מלכלוך בבולם \ התרחבות חרירים כתוצאה מארוזיה של החומר.

4. איבוד גז בבולמים מדוחסים

ככל שמבנה הבולם מורכב יותר ניתן להוסיף עוד מרכיבים לרשימה

תודה, אכן מידע מעניין.

1. התגובה שלך מעוררת בי את התחושה שכמעט כל תקלה בבולם תלווה בנזילת שמן, דעתך?

2. אם השמן מאבד מתכונותיו, מדוע היצרן לא מגביל מפורשות את זמן השימוש בבולם, כמו שהוא עושה עם רכיבים מתכלים אחרים?

פורסם
תודה, אכן מידע מעניין.

1. התגובה שלך מעוררת בי את התחושה שכמעט כל תקלה בבולם תלווה בנזילת שמן, דעתך?

2. אם השמן מאבד מתכונותיו, מדוע היצרן לא מגביל מפורשות את זמן השימוש בבולם, כמו שהוא עושה עם רכיבים מתכלים אחרים?

1. לא, רק כשל של מחזיר השמן בבולם יגרום לנזילת שמן.

2. כל מה שאומר הוא בגדר ספקולציה. ניסיתי לתת סיבה בהודעה הקודמת, אני מניח שסיבה נוספת זה הקושי בלחזות מתי תכונות השמן ישתנו מ"נסבל" ל"מסוכן".. גם בבולמים שניתנים לשיפוץ והחלפת שמן, דוגמת המתלה הקידמי של האופנועים, מעולם לא ראיתי הוראת יצרן למרווח טיפול או החלפת שמן. רק כאשר ישנו כשל

יום טוב גם לך

פורסם

האזנתי שוב להקלטה של השיחה בין אחותי ליועץ השירות ושם נאמר שהבולמים חלשים והתושבות קרועות.

בקבלה שניתנה לה נכתב כי קיים חופש בבולם קדמי שמאלי.

אז אפשר להתווכח עם בולמים חלשים ברכב בן 10. אי אפשר להתווכח עם העובדות שנאמר שהתושבות קרועות והן לא ושאין כל חופש בבולם הקדמי או בכל בולם אחר.

פורסם

אני רק רוצה להציע תיאוריית קונספירציה:

טויוטה שלחה את הנציג שלה בפורום, הוא ביצע הייג'קינג, וכבר 4 עמודים לא מדברים על זה שמוסך מורשה אבחן (לכאורה) תקלה לא קיימת, וכן מדברים על חשיבות הבולמים במכונית המודרנית.

`Touche` Toyota... Touche

(;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הנציג הזה גם מאוד מעודן, זה לא שהוא קופץ בראש כל שרשור שמדבר על טויוטה ו\או משהו יפני בכללי :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני רק רוצה להציע תיאוריית קונספירציה:

טויוטה שלחה את הנציג שלה בפורום, הוא ביצע הייג'קינג, וכבר 4 עמודים לא מדברים על זה שמוסך מורשה אבחן (לכאורה) תקלה לא קיימת, וכן מדברים על חשיבות הבולמים במכונית המודרנית.

`Touche` Toyota... Touche

(;

:-) בהחלט הכל יכול להיות, אני לא אהיה מופתע מכלום אם זה יתברר כנכון

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תוכן חדש...