Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בנשר 2 מוסכי טויוטה. אמין ופריים. פריים יותר צפוני. ואולי לא. ואם כן, אז דברי הוצאו מהקשרם. ואין הנחתום מעיד על גיסתו, וטל"ח. ראה סעיף קטן ג, קו נטוי 2 (:-

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני החלפתי בולמי זעזועים מקוריים כנראה לבולמים חדשים של KYB וההתנהגות של הרכב לא נפגעה לטוב ולרעה והאמן לי, אני מכיר את הרכב 100% והתגזרנתי איתו מספיק כדי לשים לב.

בקיצור, בזבזתי סתם 2000 שקל אז על בולמים. ב2000 שקל האלו הייתי קונה רהיטים לחדר.

האם אתה מרגיש שאתה נושם טוב יותר לאחר החלפת פילטר אויר של מיזוג האויר?

סתם בזבזת 100 שקל שיכולת לקנות איתם ואזה דקורטיבית לשים על הריהוט בחדר.

לאחר החלפת נוזל בלמים אתה מרגיש שהרכב בולם טוב יותר?

הנה, שוב בזבזת כסף שהיה יכול להיות מנותב לרכישת מנורה יפה לחדר.

האם החלפת נוזל הקירור גרמה לכך שהרכב מקרר טוב יותר?

עוד כמה מאות שקלים שיכלו לממן לך וילון חדש לחדר.

האם החלפת פילטר הדלק שיפרה בצורה כלשהי את התחושה בנהיגה?

בזבזת כמה עשרות שקלים שיכלו לממן רכישת פרחים לוואזה.

אני יכול להמשיך ככה עוד מגילה שלמה שתגרום לך להתבאס מאוד על כל הדברים שהחלפת ברכב ולא שינו שום דבר בתחושה ושלחילופין יכלו להפוך את החדר שלך למרשים ומפנק כמו רולס רוייס פאנטום...

אני תומך בהחלפת בולמים רק כשהם במצב אנוש קרי נזילה או עומדים להתפרק.

לעומת זאת, תושבות מנוע אני בעד להחליף ברגע שמתחילה ויברציה הכי הכי קטנה שיש, שאפילו לא מורגשת.

אתה בכלל מבין כמה החשיבה שלך המצוטטת פה עקומה?

בגדול כתבת "אני מחליף בולמים רק כשהם במצב מסכן חיים אבל תושבות מנוע שאינן מהוות כשל בטיחותי, את זה אני מחליף מיד כי זה יוצר ויברציה מטרידה".

אני כן מצדיק את מה שאמרתי - להחליף רק כשהם במצב אנוש שזה נזילה\סכנת התפרקות\חופשים רציניים.

תקשיב אושריקו,

יש שטויות שאפשר לכתוב בפורום פתוח, חלק אולי יצחקו, אחרים אולי יגיבו אחרת, שורה תחתונה אף אחד לא באמת יפגע מאותן שטויות.

בפסקה המצוטטת כתבת שטויות שהן כבר מזן אחר, הזן הזה שאם מישהו בטעות יסתמך על דעתך\המלצתך הוא עלול להעמיד את עצמו בסכנה גדולה מאוד, אותו ואת מי שבקרבתו על הכביש.

אתה מחזיק בדעה הזאת ואני ממליץ לך בחום לשנות קו חשיבה כי מה שכתבת פה זה סכנת חיים.

לאחרים שקוראים את השטויות האלה- תעשו לעצמכם טובה ותשכחו את שקראתם, זו דיעה\המלצה שגויה ומאוד מסוכנת.

בטיחות אקטיבית של רכב נשענת על 3 מכלולים עיקריים- צמיגים, בלמים ומה שמחזיק אותם ובעצם "מחבר" אותם לרכב- המתלים, לרבות הבולמים שמהווים מרכיב מרכזי באותו חיבור.

רכב עם צמיגים גמורים- סכנת חיים כי הרכב יתקש מאוד (אם בכלל) לשמור על כיוון הנסיעה הרצוי ועוד יותר יתקשה לבלום עקב היעדר אחיזה.

רכב עם מערכת בלימה תקולה- סכנת חיים כי יתקשה מאוד (אם בכלל) בבלימת הרכב.

רכב עם בולמים גמורים- סכנת חיים כפולה- מצב כזה יש פגיעה חמורה במגע בין הצמיג לבין הכביש וכפועל יוצא פגיעה אנושה הן באחיזה והן בבלימה.

זה בעצם מצב שבו אתה הנהג מוציא פקודה להיגוי או בלימה אבל לרכב בכלל אין יכולת לבצע את הפעולה כי התנאי הבסיסי ביותר לצורך ביצוע הפעולה לא מתקיים- אין מגע רציף ואיכותי בין הכביש לצמיג.

מה שנקרא "לדבר לקיר", רק שבמקרה הזה אתה בעצם תדבר לקיר שאוטוטו תתנגש בו.

יש דברים באחזקת רכב שאפשר לדחות, יש מכלולים ברכב שאפשר לתחזק תחזוקת שבר ולא יקרה כלום כי אין להם משמעות בטיחותית.

צמיגים, בלמים, בולמים- בהם לא מטפלים בתחזוקת שבר, מטפלים בהם לפני שהם נשברים כשיש עדויות לכך שהם נשחקו מאוד אך עדיין תקינים לחלוטין מבחינה בטיחותית!

תחזוקת שבר של המכלולים הללו משמעותה שאתה משחק רולטה על הבריאות שלך.

וכאן אני שוב אחזור אלייך אושריקו, כשחליפים בולמים לעתים יש שיפור בנוחות, לפעמים יש שיפור באחיזה בתנאי מסוימים.

יחד עם זאת, יש לבולמים חדשים יתרון אחד מרכזי- שכשחלילה תקלע למצב חירום שבו תצטרך לנצל את מלוא פוטנציאל ה"חיבור" הזה שבין הרכב שלך לבין הכביש, נניח בלימת חירום חריפה בתוך עיקול, יכול להיות ששם, בדיוק באותו מקרה חירום קיצוני מאוד, הבולמים החדשים יתנו לך עוד כמה אחוזים של חיבור איכותי לאספלט שבזכותם המקרה הסתיים עם דפיקות לב מואצות וזיעה קרה.

עכשיו דמיין את אותה בלימה עם בולמים ישנים שיתנו לך 10% פחות אחיזה(ואני עדין כשאני אומר 10%).

באותה נקודת זמן זה יכול להיות כאמור ההבדל בין זיעה קרה לפציעה או חלילה חמור מזה.

ועכשיו אחבר את זה למה ש-RK כתב לך, אם לא הרגשת הבדלי אחיזה בין בולם ישן בן מעל 10 שנים לבולם חדש באיכות זהה- כנראה שלא באמת היית על המגבלות אחיזה וזה בסדר גמור, הקשר בין קורולה להתגרזנות זה בערך כמו הקשר בין מנה שווארמה לכוס שוקו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה שעידן אמר. בדיוק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בראבו עידן, ניסוח מצויין.

לצערי מנסים להסביר לו את זה כבר לפחות על פני 5 שירשורים שאני זוכר כרגע, והנה התוצאה לפניך :roll:

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ככה זה שחושבים כמו ישראלי "כמה אני נדפק". עדיף לשלם את זה על בולמים במוסך מאשר לשלם את זה בהשתתפות עצמית ולעו"ד.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לא הבנתי אם אתם מתכוונים אלי או לאושריקו באמירות האלה.

הייתי שמח לשלם על הבולמים אם באמת היה צורך ולא היו מנסים לעבוד עלינו.

בבטיחות לא משחקים אבל כשמשקרים לי בפנים ואומרים שהגומיה קרועה כשהיא לא או שהבולמים גמורים ומרעישים כשהם לא אז אין שום סיבה להגיד אמן.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ברור שלאושריקו.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עידן מעריך את שכתבת לגבי הבטיחות האקטיבית של הרכב -

כל מילה חקוקה בסלע.

בוודאי שאתה צודק בהתייחסות שלך לנכתב ע"י חבר הפורום - אושריקו,

שמא חס וחלילה בטעות יחשוב אחד מקוראי הפורום להסתמך על דעותיו המלצותיו.

קוראי הפורום הקבועים למדו להכיר את הנכתב על ידו (כנראה זה בגלל גילו הצעיר).

דעותיו והמלצותיו בתחום הבטיחות ברכב מהוות סכנה חיים.

פורסם

למען הקוראים העתידיים, החלפת מסנן אוויר מנייר רגיל "לבן" לאחד עם פחם פעיל, עושה הבדל משמעותי למי שנוסע בעיקר בעיר, פקקים וכו', הריחות שהפילטר עם פחם פעיל מסנן והאבק וכו', משמעותיים, זה כמו לפתוח חלון בפקק, הבדל לא קטן.

כיום, ישנו פילטר מסוג חדש, עם פוליפנול polyphenol, אשר נדרש להחלפה כל 15-20 אלף והוא האבולוציה של פילטר הפחם.

עלותו לא קטנה, אבל הם מדהימים, בדוק מוכח ונכון.

עבור אנשים עם אלרגיה, שסובלים מאלרגנים, גזים כאלו ואחרים, אבק, לחות עם חלקיקים וכו', אלו פתרונות מעולים.

תלוי איזה רכב ועד כמה לבן אדם זה חשוב.

אגב, אסטמה ולמי שנוהג שנים בפקקים ונושם רעלים כאלו ואחרים, ישנו קשר ישיר מוכח, סתם לידע כללי.

פורסם (נערך)

לאחר החלפת נוזל בלמים אתה מרגיש שהרכב בולם טוב יותר?

הנה, שוב בזבזת כסף שהיה יכול להיות מנותב לרכישת מנורה יפה לחדר.

האם החלפת נוזל הקירור גרמה לכך שהרכב מקרר טוב יותר?

עוד כמה מאות שקלים שיכלו לממן לך וילון חדש לחדר.

האם החלפת פילטר הדלק שיפרה בצורה כלשהי את התחושה בנהיגה?

בזבזת כמה עשרות שקלים שיכלו לממן רכישת פרחים לוואזה.

אני יכול להמשיך ככה עוד מגילה שלמה שתגרום לך להתבאס מאוד על כל הדברים שהחלפת ברכב ולא שינו שום דבר בתחושה ושלחילופין יכלו להפוך את החדר שלך למרשים ומפנק כמו רולס רוייס פאנטום...

אתה בכלל מבין כמה החשיבה שלך המצוטטת פה עקומה?

בגדול כתבת "אני מחליף בולמים רק כשהם במצב מסכן חיים אבל תושבות מנוע שאינן מהוות כשל בטיחותי, את זה אני מחליף מיד כי זה יוצר ויברציה מטרידה".

תקשיב אושריקו,

יש שטויות שאפשר לכתוב בפורום פתוח, חלק אולי יצחקו, אחרים אולי יגיבו אחרת, שורה תחתונה אף אחד לא באמת יפגע מאותן שטויות.

בפסקה המצוטטת כתבת שטויות שהן כבר מזן אחר, הזן הזה שאם מישהו בטעות יסתמך על דעתך\המלצתך הוא עלול להעמיד את עצמו בסכנה גדולה מאוד, אותו ואת מי שבקרבתו על הכביש.

אתה מחזיק בדעה הזאת ואני ממליץ לך בחום לשנות קו חשיבה כי מה שכתבת פה זה סכנת חיים.

לאחרים שקוראים את השטויות האלה- תעשו לעצמכם טובה ותשכחו את שקראתם, זו דיעה\המלצה שגויה ומאוד מסוכנת.

בטיחות אקטיבית של רכב נשענת על 3 מכלולים עיקריים- צמיגים, בלמים ומה שמחזיק אותם ובעצם "מחבר" אותם לרכב- המתלים, לרבות הבולמים שמהווים מרכיב מרכזי באותו חיבור.

רכב עם צמיגים גמורים- סכנת חיים כי הרכב יתקש מאוד (אם בכלל) לשמור על כיוון הנסיעה הרצוי ועוד יותר יתקשה לבלום עקב היעדר אחיזה.

רכב עם מערכת בלימה תקולה- סכנת חיים כי יתקשה מאוד (אם בכלל) בבלימת הרכב.

רכב עם בולמים גמורים- סכנת חיים כפולה- מצב כזה יש פגיעה חמורה במגע בין הצמיג לבין הכביש וכפועל יוצא פגיעה אנושה הן באחיזה והן בבלימה.

זה בעצם מצב שבו אתה הנהג מוציא פקודה להיגוי או בלימה אבל לרכב בכלל אין יכולת לבצע את הפעולה כי התנאי הבסיסי ביותר לצורך ביצוע הפעולה לא מתקיים- אין מגע רציף ואיכותי בין הכביש לצמיג.

מה שנקרא "לדבר לקיר", רק שבמקרה הזה אתה בעצם תדבר לקיר שאוטוטו תתנגש בו.

יש דברים באחזקת רכב שאפשר לדחות, יש מכלולים ברכב שאפשר לתחזק תחזוקת שבר ולא יקרה כלום כי אין להם משמעות בטיחותית.

צמיגים, בלמים, בולמים- בהם לא מטפלים בתחזוקת שבר, מטפלים בהם לפני שהם נשברים כשיש עדויות לכך שהם נשחקו מאוד אך עדיין תקינים לחלוטין מבחינה בטיחותית!

תחזוקת שבר של המכלולים הללו משמעותה שאתה משחק רולטה על הבריאות שלך.

וכאן אני שוב אחזור אלייך אושריקו, כשחליפים בולמים לעתים יש שיפור בנוחות, לפעמים יש שיפור באחיזה בתנאי מסוימים.

יחד עם זאת, יש לבולמים חדשים יתרון אחד מרכזי- שכשחלילה תקלע למצב חירום שבו תצטרך לנצל את מלוא פוטנציאל ה"חיבור" הזה שבין הרכב שלך לבין הכביש, נניח בלימת חירום חריפה בתוך עיקול, יכול להיות ששם, בדיוק באותו מקרה חירום קיצוני מאוד, הבולמים החדשים יתנו לך עוד כמה אחוזים של חיבור איכותי לאספלט שבזכותם המקרה הסתיים עם דפיקות לב מואצות וזיעה קרה.

עכשיו דמיין את אותה בלימה עם בולמים ישנים שיתנו לך 10% פחות אחיזה(ואני עדין כשאני אומר 10%).

באותה נקודת זמן זה יכול להיות כאמור ההבדל בין זיעה קרה לפציעה או חלילה חמור מזה.

ועכשיו אחבר את זה למה ש-RK כתב לך, אם לא הרגשת הבדלי אחיזה בין בולם ישן בן מעל 10 שנים לבולם חדש באיכות זהה- כנראה שלא באמת היית על המגבלות אחיזה וזה בסדר גמור, הקשר בין קורולה להתגרזנות זה בערך כמו הקשר בין מנה שווארמה לכוס שוקו.

אוקיי, סוף סוף אני בבית אחרי העבודה ויכול להגיב לכם על כך.

תשמע חבר, אני אמנם עברו יותר משנתיים מאז, אך אני עברתי קורס מכונאות רכב וחשמל רכב, אני למדתי טוב טוב על הבולמים ובנוסף דרך הפורום ודרך הספר שיש לי, אני יודע טוב מאוד מה החשיבות ולכן החלפתי אצלי. אתה באמת חושב שבנאדם מבוגר שנוסע ביום יום בצורה סבירה עם רכב משפחתי קלאסי, יעניין אותו אם הבולמים במצב לא משהו כשהם לא נוזלים ושאין חופשים? למה אתם חושבים שכולם נוסעים כמו מטורפים ועל רכבי ספורט? מצטער, זאת הדעה שלי ואני לא מעודד אף אחד ויודע טוב טוב את החשיבות, האמן לי.

מה שעידן אמר. בדיוק.

בראבו עידן, ניסוח מצויין.

לצערי מנסים להסביר לו את זה כבר לפחות על פני 5 שירשורים שאני זוכר כרגע, והנה התוצאה לפניך :roll:

אני יודע מה זה בולמי זעזועים, אין צורך להסביר לי שום דבר.

עידן מעריך את שכתבת לגבי הבטיחות האקטיבית של הרכב -

כל מילה חקוקה בסלע.

בוודאי שאתה צודק בהתייחסות שלך לנכתב ע"י חבר הפורום - אושריקו,

שמא חס וחלילה בטעות יחשוב אחד מקוראי הפורום להסתמך על דעותיו המלצותיו.

קוראי הפורום הקבועים למדו להכיר את הנכתב על ידו (כנראה זה בגלל גילו הצעיר).

דעותיו והמלצותיו בתחום הבטיחות ברכב מהוות סכנה חיים.

האמת שהתגובה שלך מאוד הצחיקה אותי כי זה גרם לי לחשוב שאני מואשם בנסיון רצח בפורום.

התגובה שהגבתי לעידן כנראה מתאימה לכל מי שציטטתי.

במקרה שלי אין שום הבדל בין הבולמים החדשים-ישנים (כבר בני שנה ומשהו( לעומת הקודמים המקוריים שהיו.

אני יודע איך הרכב איבד אחיזה או אחז בנקודות מסויימות לפני ההחלפה וגם אחריה ומצטער לבשר לכם, אין שום הבדל להדיוט הממוצע. לכו תתווכחו עם האוטו שלי, לא איתי.

אני מקווה שכל אחד יחליף בולמי זעזועים כשהם במצב לא טוב, אבל במקרה שלי אין שום הבדל בבלימה, באחיזה. יש כן הבדל וזה שב2000 שקל האלו יכולתי להזמין 20 בחורות לדייט וכל בחורה תקבל 100 שקל עליי שזה יוצא 2000 שקל.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם
יש כן הבדל וזה שב2000 שקל האלו יכולתי להזמין 20 בחורות לדייט וכל בחורה תקבל 100 שקל עליי שזה יוצא 2000 שקל.

לאן ועם איזה בחורות אתה יוצא שכל דייט שלך מסתכם ב₪100?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ברצינות נו, מה זה ₪100? שני כרטיסים לסרט עולים ₪86, איפה הפופקורן והשתייה? דלק הלוך-חזור?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

צר לי לומר לך אושריקו אבל הדיעה שלך לגבי בולמים ומתי צריך להחליף אותם מעידה רק על דבר אחד- אתה רחוק מאוד מלהבין את התפקיד החשוב שלהם בבטיחות.

צמיגים אתה מחליף רק כאשר הצמיג הקיים נקרע לחלוטין מעל הג'אנט?

בלמים אתה מחליף רק לאחר שנותר לך חצי דיסק מחובר לנקבה כי חציו השני נשבר ממנו?

אז מה ההבדל בינם לבין הבולמים?

חבל שאלה הדעות שלך לגבי אביזר בטיחות מהמעלה הראשונה, זכותך להחזיק בדעה הזאת, רק עשה טובה- שמור דעות אלה לעצמך פן חלילה מישהו עוד בטעות יאמץ אותן.

מתנצל אם נפגעת, עשיתי כמיטב יכולתי להימנע מכך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...