Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סוזוקי סוויפט 2008.

הטיפול האחרון נעשה ב-73000 קמ לפני שנה וחודשיים.

היום אני ב-82000 קמ.

עד היום הקשבתי למה שבמוסך אמרו ובאתי כמו ילד טוב כל 15 אלף או שנה.

אבל בגלל שהאוטו לא עושה הרבה קילומטראג הרבה פעמים אומרים לי "זה כמו חדש, זה עדיין במצב טוב, זה לא צריך להחליף..." ויוצא שאני משלם על עבודה רק כדי שיגידו לי לחזור עוד חצי שנה.

מה לעשות? האם "למשוך" עד ל-15 או להמשיך ללכת רגיל מדי שנה בשנה?

פורסם

שמן מאבד מאיכותו עם הזמן , לכן ממליצים להחליף כל שנה ללא תלות בק"מ או ב10/15k הקודם מבניהם.

בארץ האקלים חם כך שעדיף למשוך לכל היותר עד שנה.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

מה בנוגע לשמן סינתטי מלא?

המכונאי הקודם שלי טען בפני שהוא מאריך ימים משמעותית יותר מאשר שמן חצי סינתטי (שמומלץ על ידי היצרן).

פורסם

אפשר להתווכח על זה, בעיקרון אתה צריך להיצמד להוראות היצרן מבחינת סוג שמן, אצלי באיביזה היצרן דורש שמן סינטטי מלא ולמרות שאני ממלא שמן איכותי מאוד של castrol , ולמרות שאני נוסע כ11k בשנה אני מחליף כל שנה את השמן.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

שכנעתני.

אני גם ככה חולה לאוטו הזה על הטמבון.

משרת אותי בכזו נאמנות אין-קץ שגם הבא שלי יהיה סוזוקי בעזרת השם אנשאללה.

ביום ראשון אזמין תור למוסך.

שבת שלום

פורסם

חשוב להבין כלל: כל יצרן ובכל מקום בעולם, מדובר על טיפול שנתי (כעבור שנה) או ק"מ, המוקדם מבינהם, גם אם נסעת 5,000 ק"מ בלבד.

שמן מאבד מהתכונות שלו והתוספים שלו יעילים פחות, ככל שעובר הזמן או תלוי ק"מ מן הסתם.

בספר הרכב הכל רשום כפי שצריך.

עוד דבר שהרבה שוכחים, רכב הנמצא בסביבה עירונית בלבד, תחת עומס לא שגרתי או בסביבה פקוקה מאוד, עליו להקדים את מרווח הטיפולים (זה מצויין בהרבה ספרי רכב של המון יצרנים) ויש להחמיר, מה הכוונה? אתה צריך כל 15,000? נמצא תחת הגדרה של שימוש "קשה" יותר? הקדם מרווחים ל 10,000 ובמידה והרכב סובל מחיים לא קלים עוד יותר, מקדימים עוד יותר את מרווחי הטיפולים.

אגב, גם מצתים (פלאגים) אמורים להיות מוחלפים כל X שנים או Y ק"מ, בדיוק כמו מי הרדיאטור ושאר הדברים ברכב, לכן, עלייך לעקוב לפי הוראות היצרן או ספר הרכב שלך.

אל תזלזל, אחרת זה יהיה יקר יותר.

בהצלחה.

פורסם

מנצל את השירשור,

האם שמן בתוך מיכל סגור שלא נפתח כלל,אבל יושב בתוך תא המטען. האם גם הוא מאבד מהתכונות שלו?

אם כן,איך ניתן לדעת כשאתה קונה שמן שהוא במצב "טוב"?

פורסם

שמן שלא "עובד"... חום/קור/ספיחה של חומרים אליו עקב עבודת מנוע...ועוד.

לא מאבד מהתכונות שלו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...