Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום במהלך נסיעה הרכב (אלנטרה 2006) נכבה לפתע. בלי שום סימנים מקדימים. לא גמגום, לא רעידות, לא נורת מנוע וכו'.

פלאגים וסלילי הצתה הוחלפו לפני שנה וגם ככה לא היו רעידות וגמגומים אז דיי שללתי את המקור הזה.

יש לציין שהמנוע לא התחמם ויש שמן, דלק ומים ברכב.

כשאני מנסה להניע, הוא מניע לחצי שניה ומיד נכבה (במהירות כזו שאפילו לא יכולתי להניע כדי להחנות בצד ברגע שהוא נכבה באמצע הכביש).

הזמנתי גרר ולאחר 40 דקות, כשהגרר הגיע והרכב קצת התקרר, הוא עדיין לא הניע.

ברגע שהגיע למוסך התקשרו להגיד לי שהרכב מניע כמו נינג'ה והם לא רואים שום בעיה ולכן מעבירים לחשמלאי.

החשמלאי אמר שבסריקה של המחשב הוא רואה שני קודים שקשורים לאנטנה של הסטרטר/סוויץ' (P1691 ו-P1696 עד כמה שזכור לי) והחלפת החלק תעלה לי 650 ש"ח (כולל מע"מ), אבל הוא לא מבטיח שזה יפתור את התקלה.

לטענתו זה יכול להיות גם בעיה של קודנית (בהנחה וזה ניתוק דלק) או של משאבת דלק. הבעיה היא שבגלל שהרכב מניע חלק עכשיו, ניטרול קודנית לא ייתן שום אינדיקציה וכמובן שמגיע דלק - אז קצת קשה לשלול ו/או לאתר את מקור התקלה.

אני לא רוצה לבזבז 650 שקל על משהו שאולי לא יעזור (לפעמים מחשבים מזהים כמו תקלות שלא תמיד קשורות. הוא אמר שהמחשב גם מראה בעיה בחיישן נקישות) ובטח שאני לא רוצה לנסוע על 100 באמצע איילון ופתאום האוטו ייכבה ואני אאבד היגוי (הגה כח) ואבלום יחסית מהר. זה ממש מסוכן.

מישהו חווה תקלה כזו? יש איזשהן עצות?

שוב - כרגע הרכב במוסך ומניע בלי הבעיה אז קשה להם לאתר את התקלה.

תודה.

פורסם

אם חושדים במשאבת דלק, אפשר לבדוק לחץ דלק כדי לנסות לקבל אינדיקציה אולי הלחץ שלך לא תקין ועל הדרך אם קיים אצלך פילטר דלק חיצוני, להחליף אותו.

כמו כן אם הבעיה היא בסוויץ' [לפי האוטו] הייתי ממליץ בתקופה הקרובה להחזיק את המפתח הרזרבי שלך איתך, יכול להיות שהבעיה היא במפתח שלך.

פורסם

רועי, אם הבעיה במשאבת דלק, אולי ייראו לחץ דלק משתנה/לא תקין, אבל אם הבעיה היא בקודנית (ניתוק דלק), אז לא יראו כלום כי כרגע הרכב מניע.

אני לא רוצה להוציא את הרכב מבלי לעשות כלום (האופציה של לקחת מפתח רזרבי עלי), כי התקלה בהכרח תחזור.

השאלה אם יש טעם לשלם 650 שקל כדי לתקן את האנטנה של מערכת ההנעה (כי זה מה שמראה המחשב) או לא, כי המוסכניק בעצמו אמר לי שלא בטוח שזה יפתור את הבעיה כי המחשבים תמיד מקפיצים הודעות ולא תמיד ההודעה היא הגורם לתקלה.

פורסם

אבל צריך להתחיל לשלול דברים, אתה מעדיף להתחיל להחליף דברים ולהוציא אלפי שקלים כדי לנסות לפתור את הבעיה כשאף אחד לא מתחייב לך שהבעיה תיפתר?

פורסם (נערך)

אם יש בעיה באנטנה שבסוויץ', ברגע שתנסה להניע לא תראה את נורת האימובילייזר. תבדוק זאת בפעם הבאה שאתה מנסה להניע.

לפחות בגטס נתקלתי בזה והחלפתי אנטנה כזאת, אני מניח שגם באלנטרה הפטנט זהה.

בכל מקרה המתן ליונדאי שופ להצעת מחיר על האנטנה. אין שום סיבה לשלם 650 כשאתה יכול לעשות את זה לבד בעזרת מברג פיליפס. מדובר ב-4 ברגים.

אני אישית הייתי מתחיל בביטול הקודנית, עם ובלי קשר לתקלה.

בנוסף, אולי הבעיה בחיישן קראנק בכלל.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה אסף. אם זה חיישן קראנק, המחשב אמור להתריע על זה?

ראיתי במודעה אחרת בפורום שהיתה בעיה דומה והיה חיווי במחשב לבעיה באנטנת אימובלייזר ואז מישהו כתב שני דברים:

1. אימובילייזר לעולם לא יכבה רכב שכבר מונע. הוא רק יכול למנוע הנעה, אבל לא לכבות.

2. ביונדאי המחשבים נוטים להקפיץ כמעט תמיד הודעה שיש בעיה באנטנת אימובילייזר.

בסופו של דבר הבעיה של בעל הרכב במודעה ההיא באמת היה חיישן קראנק, אבל לא היה רשום אם היה חיווי כזה במחשב.

כשהתקשרתי לחשמלאי שהרכב שלי נמצא אצלו כרגע, הוא אמר לי שהוא לא רוצה להחליף מה שהמחשב לא מראה לו.

פורסם

כיוון שהתקלה טרם אובחנה, גם אין וודאות שהיא תצוץ שוב בהמשך. סבירות כן, וודאות לא.

ביטול הקודנית לא יקר, ויכסה אחוז ניכר מהסיכוי לבעיה.

בכל מקרה ובלי קשר, כדאי להיות מסוגל לתפעל בבטחה רכב שמנועו כבה. יש כבישים פחות סלחניים לכך, אבל זאת לא נחשבת בעיה בטיחותית מהמעלה הראשונה (כשל בבלמים, כשל בהגה, אפילו פאנצ'ר). להבהרה: זאת כן בעיה בטיחותית חמורה אבל לא מהמעלה הראשונה.

אם לאחר ביטול הקודנית הבעיה תצוץ שוב (סיכוי טוב שלא), חזור לאבחן את מערכת הזרקת הדלק, ושוב את מערכת ההצתה, וכן את החיישנים הקשורים. בכל מקרה כדאי לאפס תקלות ולקרוא אותן מדי פעם, גם אם המנוע לא כבה שוב באמצע נסיעה.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן תקלה בטבעת האימובילייזר לא תגרום לדימום מנוע אלא רק לכשל בהנעה.

תקלה על טבעת אימובילייזר נרשמת בזיכרון המחשב לרוב בגלל הקודנית שמנתקת את הטבעת.

ככל הנראה התקלה שלך היא חיישן סיבובי מנוע, כשהוא כושל, במרבית המקרים לא ירם קוד תקלה בזיכרון.

אורן

פורסם

סורי על החפירות, אבל אני דיי אובד עיצות -

החשמלאי איפס את הקוד של בעיה באנטנת אימובלייזר כי כנראה שזה תוצר לוואי של התקלה ולא התקלה עצמה.

הוא לא רואה שום חיווי על חיישן קראנק תקול ולא רוצה סתם להחליף חלק מבלי לדעת שזו הבעיה.

חשבתי אולי לנתק את הקודנית, אבל הוא טוען שהמוח נמצא בכספת ופריצה של כספת זה כמה מאות שקלים.

מזכיר - כרגע הרכב מניע בלי בעיה, אז הוא לא מצליח לאתר את התקלה. אמרתי לו שיעשה סיבוב בעצמו כדי לראות, אז הוא אמר לי שסיכוי גבוה שהאוטו ייכבה בדרך ואז מה?

מבחינתו שאקח את הרכב ואתקע שוב ואז לשים לב אם יש מנורה של המפתח בלוח השעונים ולגרור (שוב) ולקוות שהתקלה תימשך ולא תיעלם כמו שהיא עכשיו. אני כמובן מפחד לנסוע ככה על הרכב כי רוב הסיכויים שיתקע שוב.

למישהו יש רעיון/הצעה מה לעשות?

פורסם

מהמרכז. הוצאתי את הרכב ובנתיים ב10 דקות הנסיעה מהמוסך לבית הוא לא נכבה, אבל דיי ברור לי שמתישהו התקלה תחזור כי לא סידרו כלום. רק איפסו מחשב.

• ספונסר פורום
פורסם

תקלה של חיישן סל"ד לא תקין לא תרשום קוד תקלה בזיכרון.

אני מהמר שמדובר בחיישן קרנק לא תקין, אם תרצה, קפוץ אלינו, נרכיב לך חיישן כזה חדש, סע איתו שבוע כדי לוודא שנפתרה הבעיה, ולאחר מכן תגיע לשלם.

אורן

• תוכן חדש...