Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

פניתי לפני שבועיים בערך בעניין הרכב שלי - לאנטיס 2003 1.6

בחודש וחצי האחרון שמתי לב שכאשר אני מגיע למהירות של 100 קמ"ש ומעלה, רק בלחיצה על הגז,

הרכב כולו רועד, ברגע שאני מוריד רגל מהגז, הרעידות מיד נפסקות, למרות שהרכב עדיין בשיוט מעל 100 קמ"ש

אז רובכם כאן כתבתם לי שהבעיה היא כנראה ציריה, כי זה קורה רק בנגיעה אפילו קלה על הגז מעל 100 קמ"ש.

הלכתי למוסך שאני מכיר, הרימו את הרכב על הליפט, בדקו חופש בציריה הימנית (הארוכה) - אין חופש ששמו לב אליו, בדקו בשמאלית (הקצרה) וגם אני דחפתי עם היד את מוט הציריה למעלה ולמטה, ובאמת יש תחושה קלה של חופש שם, אבל באמת קלה.

המוסכניק אמר שכנראה מדובר בציריה, הציע לי להחליף אותה לסינית תחליפית בעלות של 400 ש"ח לציריה עצמה, ועוד בערך 200 לעבודה, ובנוסף, אצטרך כנראה לשלם על תוספת שמן גיר - כמה שידרש במסגרת ההחלפה, כי כנראה חלק מהשמן יצא בתהליך ההחלפה.

כמו כן אמר, במידה והוא מחליף ציריה, בודק, והבעיה נמשכת, הוא לא יחייב אותי על הצירייה, אלא רק על העבודה, וימשיך לחפש.

עכשיו, השאלה היא - האם המחיר הזה סביר לציריה + עבודה?

האם מסוכן להוסיף שמן גיר כמה שידרש, לרכב שלי שרכשתי לפני 7 חודשים, הגיר הוחלף לרכב הזה ב-100,000 ק"מ לגיר משופץ, וכרגע הרכב על 134,000.

בדקתי שמן גיר - הוא בצבע אדום, נראה תקין וגם במוסך אמרו שנראה בסדר.

האם יכול להיות שמדובר רק בגומיות של הציריה או רק בפעמון?

ודבר נוסף, כשאני במהירות איטית יחסית - 40-50 קמ"ש, מוריד רגל מהגז, נגיד בירידה או לקראת חניה

אני שומע שריקה כזאת, כמו של מטוס לקראת נחיתה, זה רעש קבוע שהיה מהיום הראשון שקניתי את הרכב.

חוץ מזה, הרכב במצב יוצא מן הכלל, מטופל, מסודר, נמצא בזמנו תקין כמעט לחלוטין בבדיקה, ככה שאין לי יותר מדי בעיות איתו.

אודה לכם על התייחסות לכל הנושא ומה דעתכם / מה הייתם עושים?

פורסם

לגבי צירייה תתקשר ל "מלטש", חפש בגוגל זה נמצא בקריית אתא והוא מספק לכלל המוסכים את כל הציריות וגם מחליף במקום, תתקשר ושאל כמה עולה צירייה לרכב שלך, שנית הבדיקה שביצעת לא חד משמעית כי הצעריה הארוכה יותר, בגלל שהיא ארוכה קורא שהיא יוצאת מאיזון או ממכה או מבור בכביש וכו.

צריך לנסוע באוויר ולהסתכל על הגלגלים מבחוץ.

יכול מאוד להיות שאם הציריות בלויות מידיי, תחליף אחת, אח"כ תצטרך להחליף גם את השנייה.

תתקשר ל"מלטש", ושאל כמה עולה ציריות ימין שמאל פלוס עבודה (אל תסביר לו למה, פשוט תשאל מחיר עם ובלי עבודה).

אני חושב שהציריות ברכב שלך מגיע קומפלט עם הפעמון, תבדוק.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לגבי שמן הגיר שיישפך צריך וחשוב מאוד לשים שמן גיר שעומד בתקן לגיר הזה ומה שאני עושה במצבים שכאלה פשוט מרוקן את שמן הגיר דרך בורג הניקוז, מחליף את הציריה ומחזיר את אותו השמן. לגבי מחיר הציריה עם עבודה בסה"כ סביר.

פורסם

תודה מאור

שאלתי לגבי שמן גיר, אמר לי במוסך שאין סיבה להתעסק עם זה, לשאוב ואז להחזיר, כשהוא יכול להוסיף כמה שצריך, הוא אומר שזה יעלה 30 שקל לליטר, שאלתי אם מדובר בשמן גיר מקורי, אמר שכן.... אני לא בטוח כל כך.

יכול להיות בעיה אחרי שמוסיפים שמן גיר לגיר שפעם אחרונה שהחליפו לו היה לפני 50,000 ?

דבר נוסף , האם יכול להיות שהרעידות שציינתי בנסיעה, נגרמות בכלל בגלל מיסב פגום?

כי אני עדיין לא יודע מאיפה הרעש שמלווה אותי מאז שקניתי את הרכב, הוא מתחיל בהאטה, לקראת חניה

נשמע כמו רעש של שריקה חלשה, כמו מטוס שנוחת.

האם זה המיסב? ואם כן, איך מטפלים בזה ומה עלויות של החלפתו, ואיך בכלל מאבחנים?

תודה!

פורסם

בנוגע לשמן גיר בקושי ייצא לך משם משהו - תבדוק.

לגבי אבחון: אפשר לנחש ולהיכנס למסע של החלפות אינסופיות. טאפשר להרים את הרכב ולנסוע באויר ומשהו שמבין יסתכל מבחוץ יאמר לך בדיוק מאיפה זה מגיע, רצוי ללכת לפרונטים כגון "חושי" שעושה 1001 בדיקות לפני החלפה כלשהי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תודה

מה הכוונה ? "בנוגע לשמן גיר בקושי ייצא לך משם משהו - תבדוק"

אתה מתכוון כשיחליפו את הציריה, בקושי יצא משהו ?

פורסם

זה לא נכון שלא ייצא כלום כי ישנם גירים שהכמות שיוצאת היא דיי מכובדת כאשר מוציאים את הציריה ולכן אני מציע שתדרוש מהמוסך שכן יאסוף את הכמות שתצא ויחזיר אותה במלואה ולא יתחיל לקמבן בשמן גיר שאולי לא מתאים או שאתה חושש שהוא לא יתאים. חבל שהגיר ייפגע מכך. לגבי האיבחון של הציריה והמיסב אני לא ממש הבנתי את הרעיון אם המכונאי לא יאבחן נכון את הבעיה למה הוא צריך לחייב אותך על עבודה?! איבחון לקוי זה בעיה שלו! ציריה אני גם יכול להביא ולשים ואם זו לא הבעיה אז החנות תיקח אותה חזרה ללא שום בעיה. אני ממליץ לפרק אחוצה מהגיר את 2 הציריות ולבדוק חופשים בקרדן ואם קיימים אז הבעיה בוודאות בהם. לגבי רעש המטוס שנוחת - צריך להרים כל גלגל ולסובב אותו ידנית בהתחלה ואז יאובחן אם הבעיה היא במייסב או לא!

פורסם

מאור, שוב פעם, תודה רבה על התשובה המקצועית והעניינית.

אני באמת חושש לגבי השמן גיר, אני חושב שאפילו פעם קראתי כאן שאתה כתבת שזה די מסוכן להוסיף שמן לגיר

שכבר עבר הרבה, במיוחד בלאנטיס, מה שיכול לגמור את חייו את הגיר אפילו יום לאחר מכן.

בגלל זה אני לא רגוע בקטע הזה, אין לי תקציב לשפץ גיר או להחליף, כרגע הוא עובד בסדר, לא הייתי רוצה צרות חדשות.

המכונאי הרים את הרכב על הליפט, שיחק קצת עם הציריות, את הציריה הימנית - זאת הארוכה

הוא בדק, אמר שהוא לא מרגיש בה חופש, אבל מצד שני אמר שדווקא בה קשה להבחין יותר בחופש, לא יודע למה בדיוק.

בשמאלית הוא גם בדק, נתן לי גם ללחוץ עליה למטה ולמעלה, והיה ממש תזוזה קלה, לא משהו רציני

והוא אמר שלדעתי הבעיה בה, אבל הוא לא בטוח ב-100%.

הוא הציע להחליף אותה, לעשות נסיעת מבחן, ואם הרעידות ממשיכות, לפרק אותה, להרכיב את הישנה שלי מחדש

ולחייב אותי רק על עבודת הפירוק וההרכבה, ואז לעבור לציריה הארוכה הימנית, להחליף אותה ואז היא כנראה הבעיה - אני מקווה...

אבל כל הקטע הזה, להסיר ציריה, לבדוק, אחר כך להחזיר, זה פתח לצרות מבחינתי, לך תדע איך הוא ירכיב את הישנה מחדש

ואז יכולות להיות צרות חדשות מכיוון הגיר וכו'...

עכשיו, כשנסעתי שוב היום, מעל 100 קמ"ש, כאשר אני לוחץ על הגז, אפילו בקלות, הרכב רועד, זה לא ההגה, הרעידות מורגשות ממש חזק בצד הימני (של הנוסע), הכיסא, רועד, תא כפפות ממש ויברציות, בצד שלי של הנהג זה לא מורגש כמו בצד הימני של הנוסע.

אתה מציע לפרק את שתי הציריות, ואז יוכלו כאשר הן מפורקות לבדוק בדיוק מי מהן עושה את הבעיה?

ולגבי המיסב, סיבבו את הגלגלים, לא מצאו את הרעש שאני מדבר עליו, אבל כל מי שנוסע איתי שומע את השריקה הזאת כמו רעש של נחיתת מטוס, ככה שאני כבר לא יודע.

מה ההשלכות של מיסב שמרעיש ככה? זה מסוכן בטיחותית?

מה ההמלצה שלך לכל הסיפור הזה? מה לבקש מהמכונאי?

אגב, בדקתי במוסך מורשה מאזדה, המחירים שלהם לא רחוקים בהרבה ממה שהוא ביקש כולל עבודה, שם זה בערך 150 ש"ח יותר.

והם מרכיבים לי גם ציריה חלופית.

מה דעתך? במאזדה מורשה יבדקו ויתנו לי אינדיקציה ודאית לבעיה?

פורסם

מה שאתה מתאר זה בדרך כלל חופש של המפרק הפנימי של הציריה ולא החיצוני.

לרוב משפצים את הציריה כולה אצל משפצי המכללולים כגון דיסקל או המדביק או מחליפים את המפרק הפנימי בלבד, אם קיים כחלק חילוף.

לגבי שמן גיר, מה שיוצא החוצה לא מחזירים וכמובן יש להשלים מפלס עם שמן חדש ותואם.

פורסם

אני לא מבין דבר אחד, אם ככה אמור לצאת שמן בגיר בזמן העבודה - למה לא לרוקן הכל ולשים שמן גיר חדש?

זה יוריד ממך את כל הפחדים, פשוט תבצע החלפה.

פורסם

אישית לפי דעתי בלבד מה שהייתי עושה זה ככה:

הולך ל"מלטש", שם 1000 שקלים, יוצא אחרי שעה עם 2 ציריות (כולל פעמון), חדשות, כולל הכל מסביב, למה לך לשבור את הראש בשמן גיר שיוצא להוסיף וכל הבבלת הזה, יכול מאוד להיות שייצאו לך כמה טיפות משם ולא צריך להוסיף כלום, צא מהסרטים מחליפים את זה שם כמו לחמניות 7 ימים בשבוע.

מחליף 2 ציריות על עיוור כיוויכול ברכב "וותיק" שאם בכלל החליפו לו פעם ציריות כן...

למורשה לא הייתי נכנס בכלל, אבל בכלל.

שיקול שלך, אפשר להמשיך ולנבור ולנבור, העניין לא ייפתר מעצמו.

פורסם

מה שאני ממליץ זה כן להסיר את 2 הציריות ולבדוק באיזה מהם קיים חופש בקרדן ולפי זה להיתקדם. אני רק שוב לא מבין מדוע המוסכניק צריך לגבות כסף על העבודה של החלפת ציריה מסויימת במידה ואותה ציריה היא לא בעייתית והאבחנה שלו שגוייה?!

אולי פשוט כדאי לך לבדוק בעצמך מחיר צירייה ולהיעזר פה באנשים שיוכלו לתת יד בהחלפתה. בלאנטיס זה יחסית פשוט!

פורסם

תודה מאור

הייתי היום במוסך, בדקו שוב, החליטו להחליף דווקא את הימנית הארוכה יותר, בצד של הנוסע

יצאתי לנסיעת מבחן, הרעידות פחתו ב-95%, אפשר להגיד שכמעט וממש לא מורגש יותר.

החלטתי בינתיים לא להחליף גם את השמאלית, כי המצב שלה די סביר כרגע לפי הבדיקה שלהם

ובעצם הבעיה היתה בימנית, שם גם הרגשתי את עיקר הרעידות במהירות גבוהה בלחיצה על הגז.

בסה"כ עלה לי 600 ש"ח כולל ציריה ימנית ועבודה, כולל מע"מ.

ההחלפה עצמה היתה מהירה במיוחד, 10 דקות עבודה בערך, והיא הוחלפה.

אני מניח שאת השמאלית מסובך יותר להחליף.

בנוסף עשיתי גם איזון גלגלים על הדרך.

בהמשך, אם יהיו שוב רעידות, אלך לטפל גם בשמאלית.

המון תודה לכל מי שעזר וייעץ, ותודה רבה מאור על הייעוץ המקצועי, כמו תמיד!

• תוכן חדש...