Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברוב החברות שמספקות שתיה חינם אין בעיה לגשת למטבחון ולבקש כוס מים או מיץ. בודאי באל-על.

זמן התגובה הארוך נובע מכך שיש לדיילות עוד 300-400 איש על הראש והמבנה של הצינור עם המעברים הצרים לא כל כך נוח למתן שירות זריז. ולפעמים יש סתם צוות מגעיל. וגם נוסעי שוקולד.

גם בחברות זרות בהן מחלקים שתיה יותר מפעם אחת, אני מעדיף שיהיה לי בקבוק שתיה משלי.

אני קונה בשדה התעופה ושומר את הקבלה, כך גם אם יש ביקורת אז לא עושים בעיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כתבתי קודם - אני קמצן, או, יותר נכון, לא מוכן לשלם מחיר מופקע. לכן מביא בקבוק מהבית. בדרך חזרה שופך את המים לפני הביטחון וממלא אחריו.

יש לי איזה אנקדוטה מאנטליה - שם המלון מכר מים מינרליים ב-$2 לליטר בעוד שבחוץ המחיר היה סנטים בודדים. זה מקובל, אבל אותו מלון גם הציב בכניסה שומרים שוידאו שהאורחים לא מכניסים מים שנרכשו בסופר בצידו השני של הרחוב. באותו מלון גם לא סיפקו מים בארוחות (היית צריך לקנות בקבוקים באותו מחיר מופקע), ולא אפשרו לילד לצאת מחדר האוכל אפילו עם תפוח נגוס. מובן שאחרי שזה היחס שקיבלתי - ועוד יחס דומה בכל מיני אתרים באזור - הטורקים לא יראו אותי כל כך מהר כתייר, גם בלי קשר לארדואן. לצערי בעוד 3 שבועות אני אמור לטוס עם TK, אבל מדובר במסגרת מחייבת (כלומר, יכולתי לוותר על הנסיעה, אבל TK לא היו סיבה מספיק טובה לביטול).

דומני שבעיית המים היא רק בטיסות עם קונקשן באירופה, ושהאמריקאים לא מתעסקים עם הדברים האלה. אבל ה-TSA (או חברות הבטחון הפרטיות, שמחליפות אותו בחלק מהשדות) ממש בלתי צפויים ויכולים לעשות לך כל מיני תרגילים הזויים. למשל סיפור הנעליים ולאחרונה קראתי על בדיקות ביטחוניות מתמשכות שגרמו לאנשים שהגיעו 3 שעות לפני הטיסה להפסיד טיסות בארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפי השעה מדובר ב-001 של אלעל אני מניח? לפחות זה יום שישי אז אין את קהל היעד הבעייתי.

לפי מה החלטת שזה ביום שישי?

גם לקבל היעד הבעייתי, אין בעיה לנחות בניו יורק ביום שישי לפנות בוקר.

פורסם
אני הייתי נמנע מכדורי שינה רק מסיבה אחת - חס וחלילה מקרה חירום. אתה ישן שינה עמוקה ומתחולל מקרה חירום, מעדיף להגיע עייף וגמור למדינת היעד ולישון, מאשר לא להצליח לצאת מהמטוס בשעת חירום.

כמובן שרוב הטיסות לא נגמרות ככה אבל עוד נקודה למה לא לקחת את זה.

יפה ונכון.

אם אתה מסתדר בלי כדורי שינה עדיף לא להתחיל עם זה,

כדור שינה ראשון יכול להקביל לסיגריה ראשונה,

שתי התמכרויות שהפסקתי ובכלל לא היה קל,לפעמים נדרש טיפול,

עדיף לא להתחיל.

פורסם
כתבתי קודם - אני קמצן, או, יותר נכון, לא מוכן לשלם מחיר מופקע. לכן מביא בקבוק מהבית. בדרך חזרה שופך את המים לפני הביטחון וממלא אחריו.

יש לי איזה אנקדוטה מאנטליה - שם המלון מכר מים מינרליים ב-$2 לליטר בעוד שבחוץ המחיר היה סנטים בודדים. זה מקובל, אבל אותו מלון גם הציב בכניסה שומרים שוידאו שהאורחים לא מכניסים מים שנרכשו בסופר בצידו השני של הרחוב. באותו מלון גם לא סיפקו מים בארוחות (היית צריך לקנות בקבוקים באותו מחיר מופקע), ולא אפשרו לילד לצאת מחדר האוכל אפילו עם תפוח נגוס. מובן שאחרי שזה היחס שקיבלתי - ועוד יחס דומה בכל מיני אתרים באזור - הטורקים לא יראו אותי כל כך מהר כתייר, גם בלי קשר לארדואן. לצערי בעוד 3 שבועות אני אמור לטוס עם TK, אבל מדובר במסגרת מחייבת (כלומר, יכולתי לוותר על הנסיעה, אבל TK לא היו סיבה מספיק טובה לביטול).

קטע מגעיל ללא ספק,

אבל פה בארץ בקבוקי השתיה לא כל כך יקרים.

ליד הגייטים יש חנויות שמוכרות דברים למי שלא הספיק ורוצה לרכוש כמה דברים קטנים, מוכרים שם אפילו שקדי מרק או נס קפה של עלית למי שרצה לקחת עמו ושכח לקנות.

מחירי השתיה שם נעים בין 1$ (בקבוק מים) ל1.5$ (לבקבוק שתיה מוגזת). זה סביר למדי לשדה תעופה.

יפה ונכון.

עדיף לא להתחיל.

ואני מדבר מתוך ניסיון דומה, טסתי שתי טיסות ארוכות למזרח בגרוטאות של אלעל (לבנגקוק ולבייג'ינג), למעט שעתיים בטיסה הלוך לסין (כי יום לפני הייתי בבסיס והייתי עייף) לא ישנתי בשום קטע של הטיסה. לא משנה כמה הייתי עייף. גם עכשיו חזרתי מגרמניה, אחרי יום שלם שקמתי ב8 בבוקר, נהגתי לא מעט, טרטורים משדה התעופה בהמבורג (טיסת פנים) מ5 בצהריים ועד 3 לפנות בוקר עת היציאה מנתב"ג, לא ישנתי.

מעדיף לשתות טונות של קפה וקולה. אני רגיל לזה וזה עובד בסדר אצלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בנוסף לכל מה שהוצע כאן, פסקול שליווה אותי בטיסה הראשונה שלי לחו"ל (גם בגיל 25) - Music for airports של בריאן אינו. עשוי להוסיף לך עוד 25 שנה לחיים, אבל נחמד מאוד אם מחפשים משו לעצום איתו את העיניים במהלך הטיסה או סתם בעת ההתייבשות בטרמינל.

פורסם
יפה ונכון.

עדיף לא להתחיל.

11111111+

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

וואו,

תודה רבה רבה רבה לכולם. זה עוזר המון!

האזניות זה MUST לדעתי, כרית גם כיסוי עיניים אקנה גם רק ליתר בטחון. כאמור תקציב לא בעיה בשביל נוחות של טיסה ראשונה ואין לי כל בעיה לשלם כמה דולרים אקסטרא בשביל בקבוק מים כזה או אחר. השאלה היא לגבי האוכל, האם אפשר לעלות נשנושים? איך מזמינים כשר מראש או במהלך הטיסה?

כשיש חושך אני יכול להירדם בקלות. מצד שני אני לא יודע כמה אני אתרגש וזה בטוח יפריע.

מלטונין בארץ מצריך מרשם רופא ואני מעדיף שלא לקחת. פייסל [לכאורה כן? אני לא יודע מה זה, רק קראתי באינטרנט] אני גם לא רוצה בטח שלא לפני כניסה לארה"ב. תקראו לי פרנואיד, מעדיף שלא.

בדקתי פרטים כדי לוודא: הטיסה יוצאת, ב-23:15 [יום שני, לא שישי] ואורכת 12 שעות בהלוך. בחזור גם טיסת לילה שנמשכת 10:30 שעות [נוחתים ב-16:00 בנתב"ג]. החברה היא united airlines, המטוס הוא בואינג 777 ויש 5 מקומות שמורים בשורה אחת לפי סוכן הנסיעות בחברה של אמי [חברה אמריקאית]. שלישייה ליד חלון ועוד 2 באמצע. אני יכול לשבת איפה שבא לי מתוך 5 המקומות, גם חלון וגם מעברים. צ'ק אין, לפי האתר שלהם ניתן לעשות רק 24 שעות לפני ההמראה.

הבעיה במושבים שהגדרתי כעדיפים - בחלק מהחברות גובים כמה עשרות דולרים תמורת ההושבה בהם. בטיסה כה ארוכה זו עשויה להיות השקעה נכונה, כמו גם רכישת מקום במחלקת "תירים פלוס" שקיימת בחלק מהחברות והמטוסים. עניין של עלות-תועלת מבחינתך.

תודה, אבדוק את האופציה. תיירים פלוס היה שדרוג יקר מאוד, אבדוק את נושא יציאת החירום.

7. מערכת בידור במטוס - בדוק באתר חברת התעופה. לכל חברה יש מערכת בידור שונה, ולעתים זה תלוי במטוס הספציפי.

יש במטוס WiFi ויש מחשב נייד וטלפון, מאמין שאסתדר במיוחד עם ההמלצה הנהדרת על המתאם לשקעים. תודה!

8. לבוש לטיסה - בעיה קשה. יש מטוסים בהם המזג מכוון לטמפרטורה נמוכה (מבחינתי זה עדיף), יש מטוסים מחוממים. כדאי להתלבש קל ולהביא איזה בגד נוסף קל למקרה שהמטוס קר.בכל מקרה האויר יהיה יבש וכדאי לשתות מספיק. מצד שני, מאוד לא נוח לבצע מספר 2 במטוס. להתכונן בהתאם, אולי אפילו למעט באכילת סיבים יום - יומיים לפני הטיסה. לגבי שתיה - בנתב"ג אין שום בעיה להעלות נוזלים לטיסה, הבעיה היא באירופה, ושם אני נוהג לקחת בקבוק ריק ולמלא אותו ב-air side. היו מקרים שבהם אפילו הושמדו בשמים יקרים שנרכשו בדיוטי פרי, אבל זה בעקר באירופה (כנראה שהגרועים ביותר בעניין הם הצרפתים, אבל בברלין נאלצתי להשליך צנצנת נוטלה למרות שהדגמתי לבודקת איך אחד הילדים אוכל כפית גדושה בתאבון. מבחינתה זה היה נוזל אסור).

אתה צופה בעיה עם להביא בקבוק מים?

איך אני מונע אותה? איך לי בעיה לקנות בקבוק במחיר מופרז לפני העליה בדיוטי, זה יפתור לי את הבעיה?

בשביל שקט נפשי וביקורת זריזה, עדיף לקנות את המים בדיוטי?

9. ציוד לטיסה: בדרך כלל מאפשרים להביא שלושה סוגי חפצים לתא הנוסעים: תיק אישי עד 8 ק"ג ומידות חיצונות מוגבלות כך שייכנס לתא שמעל המושב, תיק לציוד אלקטרוני (מחשב או מצלמה) ותיק מסמכים. אישית אני נוהג לקחת תיק גב ובו המחשב וכן קצת מזון ומים לטיסה, חומר קריאה, תרופות ומטענים לטלפונים, וגם הניירת לנסיעה (שכיום תמיד מודפסת על דפי A4). תיק שני הוא פאוץ' בטן ובו הדרכונים, הארנק ומשקפיים. אם אני לוקח את ה-DSLR היא תהיה בתיק נפרד או יחד עם המחשב.

אין מצלמה. יהיה מחשב נייד, מגבונים, מים ואני רוצה נשנושים, זה מותר? תרופות אני לא צריך אבל כן ניקח כל מיני אקמולים וכדורים נגד כאבי בטן וזה. זה יכול לעלות לתא המטען נכון?

10. בדיקת ביטחון - בנתב"ג לא בעייתית במיוחד, אבל בארה"ב ובאירופה מדובר במכה אמיתית - תורים אין סופיים, ומכוונים את הגלאים המגנטיים כך שאפילו הכפתורים של הג'ינס מפעילים את האזעקה, צריך לחלוץ נעליים, להוציא מחשב מהתיק והרבה פעמים שגעונות מקומיים. תתכונן לתורים ארוכים במיוחד בדרך חזרה, כדאי להגיע לשדה מוקדם ככל האפשר. כמוכן תביא בחשבון את הצרה שנקראת immigration בכניסה לארה"ב, תהליך הדרכונים + המכס יכול לארוך בקלות 3 שעות. לא נעים אחרי טיסה ארוכה, ועוד פחות נעים אם יש דיליי. ועוד דבר קטן - שמור את ספח כרטיס העליה למטוס בדרך חזרה, אם מאיזה סיבה היציאה שלך מארה"ב לא נקלטה זו ההוכחה שלך שלא שהית באופן לא חוקי.

תודה רבה!

אני נוחת בניוארק ולא ב-JFK. הבנתי ששם יותר סביר אבל גם לא סימפטי. בסדר, זה מה יש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לדעתי הכי טוב זה פשוט להרגע,ולהרגיע.

כן תקנה את המסכת עיניים הזו,זה לא יקר לדעתי.

כמה שפחות תחשוב ותחשוש יותר בריא.

בקיץ האחרון טסנו כל המשפחה לאורלנדו זה אומר

ניו יורק+3 שעות סה''כ כ 16 שעות טיסה (!)

אני (חצי קלסטרופוב),אשתי (קוטרית חסרת תקנה)

בת,(בת 12 מפונקת) ובן (בן 9,צנתר מרכזי,ילד אונקולוגי)

כל זה ללא שום בעיה,היו חששות אבל דאגתי לפני כן להרגע ולהרגיע.

הכל בראש.

אפרופו ניוארק שם נחתנו ובוטלה הטיסה של 10 בבוקר לאורלנדו,

יצאה בערב,זה היה סיוט,

זו באמת סיבה לדאגה אם יש לך קונקשן.

עריכה אחרונה על ידי yossy
שגיאת כתיב

פורסם

רק בארץ מלטונין דורש מרשם זה ההורומון בגוף שלנו שמגיב לחושך ומעורר עייפות, שלא כמו כדור שינה כימי שעושה קצרים במוח. אפשר לקום באמצע אם רוצים ולתפקד כרגיל מניסיון. קנאביס באמת לא בא בחשבון אתה הרי לא תעשה צ'ק אין מסטול מהתחת

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מלטונין לא ממכר כלל,זה סהכ הורמון,לפעמים לא הייתי נרדם מכיוון שקמתי מאוחר,הוא עוזר להירדם, הייתי קם להשתין בלילה והכל רגיל.

פורסם

חפש לך מושב ליד איזה כוסית בודדה יש לך 12 שעות לחפור לה יעביר לך את הזמן יופי טופי.

אולי תתקבל לחברות ב-מועדון המייל בשחקים.

שום כדורים ושום עמיית, אתה עייף אתה פשוט תרדם.

פורסם (נערך)

תודה רבה יוסי.

זה ממש לא מעניין של חוסר רוגע. סתם מחפש עצות מבעלי ניסיון.

במשפחה שאני טס אתה כל אחד כבר מכיר את הנישה שלו: אמא נרדמת בכל מצב, בכל שעה ובקלות רבה. אחותי לא תישן גם אם תטוס אחרי 24 שעות ללא שינה. אני סבלתי המון שנים מבעיות שינה בלי קשר לטיסות [ולא קשור למחסור במלטונין, הגוף מייצר מספיק]. באופן כללי, אין לי בעיה ואני רגיל לתפקד ללא שינה, אבל יחד עם השינויים בתנאים [לחץ אטמוספרי, לחות, טמפ', שינוי אזור זמן] אני רק רוצה לדעת למה לצפות כדי להיות מוכן.

אני מודע למלטונין ולתפקידו. פשוט מעדיף שלא.

שוב תודה!

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אתה הרי לא תעשה צ'ק אין מסטול מהתחת

יש לי שאלה (ברצינות),

מה יכולים לעשות לך שרואים שאתה בא לעשות צ'ק אין מסטול ?

כבר ראיתי (בישראל) אנשים באים לבידוק עם כוס ו.רדבול ביד

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...