Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לחברה שלי יש פורד פיאסטה ידנית, שנת 2001 עם מנוע j4j שעבר כ205k ק"מ.

לפני כחודש אני וחבר עשינו לה טיפול ( לראשונה מאז שרכשה את הרכב לפני כשנה), החלפנו פלאגים ופילטר אוויר, וכאשר ניגשנו לרוקן את השמן, ציפתה לנו הפתעה, בורג הקרטר מסרב להיפתח. ניסינו לפתוח אותו במגוון דרכים והכל כשל, ולבסוף ויתרנו על החלפת השמן.

עברתי בכמה מוסכים, ביצעתי בפניהם גילוי נאות, וביקשתי מהם לבצע את העבודה, חלק סירבו להתחיל עם זה בטענה שאין להם זמן, חלק אמרו שצריך לפרק את הקרטר ולשלוח לחרט, ואחד הציע לפתוח את הבורג באמצעות ריתוך.

מה הדבר הנכון לעשות? אני לא יודע מתי החליפו שמן במנוע הזה בפעם האחרונה, ועל פי הפלאגים ופילטר האוויר שפירקנו מדובר בזמן רב ככל הנראה. ובכלל, הרכב מוזנח (יש גם נזילה ממערכת הקירור, אך הרכב לא מתחמם והמזגן לא עובד) וחברה שלי מתחרטת על הקניה, ורק רוצה שיסע עד שתוכל להחליפו מבחינה כלכלית, ולכן לא רוצה להוציא עליו סכומים גבוהים.

זיו

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

אני מאזור הצפון, ובאמת שהכל כבר נוסה ומצב הבורג בכי רע.

פורסם

אין מנוס ידית כח. ואם נגזר הבורג צריך להוריד קרטר.

קח בחשבון שברכב הנ"ל להוריד קרטר צריך לפרק את הגיר.

2 ברגים קיצוני מתחבאים בתוך התיבה. הנדסת אנוש במיטבה.

פורסם

שום ידית כוח גם באורך 60 מטר לא תעזור אם ראש הבורג כבר נשחק בניסיונות פתיחה הקודמים.

האם שחקתם את ראש הבורג עד שהוא הפך להיות כמעט עגול והבוקסה מחליקה עליו או שהוא עדיין בצורת משושה עם צלעות שלמות?

פורסם

אני לא מבין למה להוריד קרטר לפני שמבצעים ריתוך פשוט של בורג נוסף, כפי שהציעו באחד המוסכים. זאת בהנחה שהנסיונות לפתוח את הבורג כבר הרסו לגמרי את הראש שלו, ונסיונות באמצעים אחרים גם כשלו.

פורסם

באם הוא מעוניין לנסות לפתוח אם ידית כח בהנחה שהראש תקין- הוא לא ציין אחרת, ואין לו גישה לרתכת , הוא צריך לדעת שהבורג

יכול להגזר-לא בטוח בכלל. אלא אם כן הכניסו את הבורג עקום בפעם אחרונה שסגרו אותו והרסו את ההברגה . בקיצור לא ניתן לדעת בדיוק מה המצב בלי שפותח השרשור ירחיב.

פורסם

הבורג נשחק, אך עדיין ניתן להלביש עליו בוקסה, הניסיונות לפתיחה היו עם מגוון כלים ואף אחד לא הזיז את הבורג.

חבר שלי אמר שלדעתו הבורג תקוע בגלל לכלוך ומשקעים רבים שוודאי קיימים ברכב מוזנח שכזה, בהחלט יכול להיות שגם מישהו סגר את הבורג עקום או בכלי לא מתאים ( הרכב יד 6 עם עבר של השכרה ככל הנראה, מכיוון שעל הכנפיים ישנן מדבקות שמציינות את לחץ האוויר הדרוש).

יש לי גישה לרתכת ואני יודע לרתך, אך נראה לי שנדרש ריתוך מדוייק ומאוד "סטרילי" במקרה הזה, אני חושש שסתיה קלה או חימום יתר יגרמו לחור בקרטר.

פורסם

קל יותר לפתוח את הבורג שהקרטר חם

גם אני נתקלתי בכמה רכבים עם בורג קרטר עקשן

עם כוח תמיד זה נפתח כמו שאסף אמר ידית כוח תפתח את זה בקלות השאלה מה יהיה דינו של הבורג

יש מצב שהוא יגזר ויש מצב שההברגה תהרס

אני אישית הייתי מנסה עם מכות פטיש קלות על הראצ'ט ראיתי איך גיסי מחליף שמן הוא פשוט בועט בראצ'ט עם הסוליה אחרי שניים שלושה בעיטות זה נפתח :D

פורסם

נסה לתפוס את ראש הבורג עם פלייר פטנט גדול ולתת כמה מכות מדוייקות.

תמיד ניתן להחליף שמן מנוע על-ידי שאיבה דרך מדיד השמן. יישנם מוסכים אשר מחזיקים ציוד מתאים להחלפה כזו.

איזה כייף לי :)

פורסם
נסה לתפוס את ראש הבורג עם פלייר פטנט גדול ולתת כמה מכות מדוייקות.

תמיד ניתן להחליף שמן מנוע על-ידי שאיבה דרך מדיד השמן. יישנם מוסכים אשר מחזיקים ציוד מתאים להחלפה כזו.

מחזק את מה שמרק אומר ,זה וודאי עדיף מלא להחליף!

דעתי האישית בכל מקרה במצב נדיר שכזה רק אימפקט! כי אימפקט עושה מה שכוח לא עושה..

אם אתה רוצה אתה מוזמן להגיע אליי בכיף ,יש לי פטיש אימפקט נטען מפלצתי של מילוואקי ,שניתן לכוון את עוצמת הדפיקה מהעדינה ביותר (עד 1000 ניוטון שיטיס את הבורג ביחד עם הקרטר) ,וכך לאט לאט לשחרר את התפיסה

בהצלחה

רמי

פורסם

אכן ניראה שאימפקט ייתן פיתרון לבעיה ולא יפתיע אותי אם איזה מטומטם גם סגר את הבורג הזה עם אימפקט! אני מאיזור חדרה אם זה קרוב אליך אתה מוזמן לבוא ולקבל שימוש באימפקט מקיטה אכזרי ביותר!

פורסם

תנסה להתיז שמן חודר (וואו זה נשמע רע בעברית ,אבל היי etcg הכל מתחיל משמן חודר )

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

• תוכן חדש...