Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה 1L או פאביה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביצעתי הזמנה של סיאט איביזה חדשה עם המנוע החדש בנפח 1L.

כרגע אני קצת לא שלם עם ההחלטה מאחר ואני פוזל לכיוון של הפאביה. הרכב הרבה יותר מרשים לדעתי מבחינה חיצונית, מבחינת איבזור ובטיחות.

רציתי לשמוע את דעתכם קודם כל בנוגע לאיביזה. רשמים מאנשים שהרכב כבר בבעלותם

בנוסף, התקציב שלי הוא 90K, מה שתואם את מחיר האיביזה. לכן רציתי לשאול האם כדאי למשוך אותו עוד 15K צפונה ו"להשתדרג" לפאביה, האם היא שווה את ההפרש לדעתכם?

(האם 90K הוא בכלל מחיר טוב לאיביזה ברמת איבזור STYLE שכוללת את תוספת הצבעים, איתוראן וכל שאר התוספות המוצעות?)

אשמח לשמוע חוות דעת כלליות על ההבדלים בדגמים ועל הביצועים של האיביזה מול הפאביה.

תודה רבה וחג שמח!

פורסם

לדעתי לא,אם הגעת ל90 אני מניח שרכב שלך די מאובזר,איכות החומרים עדיפה.

איני רואה הצדקה להוסיף 15 אלף.

.מבחינת ביצועים הם יהיו דומות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי משה! רכשתי את האיביזה לפני כחודש וקיבלתי לפני כשבוע - אז אני אתן לך ככה רשמים אישיים.

לגבי עיצוב - לדעתי זה עניין אישי לחלוטין. אני אישית יותר מתחבר לאיביזה מאשר לפאביה, סקודה תמיד נראית לי כמו מונית (אלא אם כן אתה לוקח חבילת צבעים עם גג שאני מניח שזה הולך לייקר את העסקה בהרבה).

מה שכן - עשית טוב שלקחת עם החבילת צבעים באיביזה, לדעתי בלעדיה היא משעממת מאד מבפנים - וזה שעדיין בשנת 2016 מוציאים אצלנו מכוניות עם טאסות ולא מגנזיום כברירת מחדל זה כל כך מעפן לדעתי, זה הופך את האוטו לממש מכוער - מה שגם הטאסות של סיאט מזעזעות. המבחר צבעים של סיאט הצטמצם בצורה משמעותית - פעם היה ירוק חזק וצהוב וכתום - ואין יותר... יש רק צבעים מעפנים. אני הלכתי על שחור כדי לקבל אוטו עם תחושה קצת יותר "ספורטיבית".

כמובן תלוי איזו חבילה אתה לוקח - אני לקחתי את ה VELVET שבין היתר גם מוסיפה צבעים על הריפוד, משענת יד, צמיגים בחתך נמוך (לג'אנטים פחות התחברתי בחבילה הזו).

במחיר של הסקודה אגב - אני חושב שאתה יכול להביא כבר FR שלוש דלתות עם גג פנורמי ועיצוב FR אדום שהופך את האיביזה למאד יפה לדעתי.

האיתוראן - חבל על הכסף כי אחרי שנה זה יתחיל לעלות לך. יש ביטוחים היום שמסתפקים בכספת.

לגבי רשמים אחרים - לפה או לפה אתה מקבל את צ'מפיון - שכבר במסירה גיליתי כמה הם מזעזעים. קיבלתי את הרכב עם שריטה (ממש ממש קטנה) בלמטה של הגחון - התייחסו לזה הכי בזלזול בעולם. עשו טיפה פוליש וזהו. הנציג היה כל כך לחוץ לאכול צהריים שאפילו הדרכה הוא לא עשה לי במעמד מסירה - אחרי שהם הלחיצו אותי להגיע בזמן למסירה והוא בעצמו איחר ב 20 דקות.

מנגד - שמעתי שגם קרסו לא יותר טובים אם אתה משווה מול הרנו קליאו.

מנוע - לאיביזה מנוע 1 ליטר עם 110 כ"ס ו 20 קג"מ לעומת הפאביה עם 17 קג"מ.

אני מאד מאד מרוצה מהביצועים שלה, אבל אני אחרי פיקנטו ולא נהגתי בפאביה - אז קשה לי להשוות פה.

מאד מרוצה מהאבזור ומההרגשה הכללית של האוטו.

הביטוח יקר וכנראה שגם חלפים וטיפולים הולכים לעלות יקר.

אני אישית במחשבה אחורה - כנראה שהייתי בכלל הולך שלוש שנים אחורה - ומביא מיני קופר אטמוספרית.

פורסם

המכלולים של האיביזה יותר חדשים , 1L זה המנוע החדש, הפאביה עדיין משווקת עם ה 1.2 TSI המתיישן והחלש יותר!

תעשה נסיעת מבחן על שתיהן.

אגב נראה לי שהשוק של האיביזה יהיה יותר חם כשתבוא למכור! אתה יודע, רוב הקהל של הסופר-מיני זה חבר'ה צעירים, וצעיר לרוב לא יסע בסקודה מרווחת במיוחד אם היא בלי צבעים וג'אנטים..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מצד שני, זה לא שה-1.2 עגלה חלשה- הוא חזק, יש אופציה לשיפור תכנה שיקרב אותו למנוע ה-1.4 של הקונצרן, ואת בעיות האמינות שלו מכירים ויודעים לטפל וחלקן גם נפתרו ב"שיפור" שעשו למנוע (החדש 110 סוס מול 105 בישן, שופרו: ראש המנוע, תזמון, מערך הקירור והטיימינג הבעייתי).

מצד שני, הפאביה מרגישה יותר "אוטו" מהפאביה- יותר מאובזרת, יותר בטוחה, ניהוג טוב יותר... אבל להגיד שהפער הזה שווה מעל 15K? לא נראה לי.

פורסם

אני לא מבין במה הפאביה מרגישה יותר רכב,זה לא שמשווים בין אלטו לפאביה.

מצד שני לאביזה איכות חומרים רמה מעל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לה שלדה מעט טובה יותר עם מערך היגוי וחלקים מהמתלה והאחורי והקדמי מה-MQB החדש יותר, יותר מאובזרת בגרסת הסטייל (גם צמיגים יותר רחבים שתורמים לאחיזה ויציבות טובים יותר), יותר בטיחותית (מניח שהשלדה חזקה יותר [בכל זאת, האיביזה קיבלה 5 כוכבים ב-2009 או משהו כזה והפאביה ב-2015 אותו ציון אבל עם מבחנים קשים יותר], אבל מעבר לזה יש 6 כ"א מול 4 ומערכות בטיחות אקטיביות]), היא יותר מרווחת (גם תא נוסעים וגם תא מטען).

להגיד שההבדלים הם שמים וארץ? ממש לא. זו סופר מיני, וזו סופר מיני, זה טורבו וזה טורבו, זה צ'כי-גרמני וזה ספרדי-גרמני, זה נוסע טוב מאוד וגם זה נוסע טוב מאוד (ואפילו קצת יותר טוב), אבל ההבדל במחיר גדול- מעל 15K, משכורת או שתיים או שלוש בארצנו הקטנה, ממש לא הולכים ברגל (אבל מקבלים קצת פחות תמורה במונחים מסוימים). שפות"ש יחליט מה הוא רוצה.

פורסם

אני חושב שנהג ממוצע יעריך יתא נוסעים איכותי יותר מאשר את ההבדלים של השילדה.

ואם כבר אז את הפולו שציעה מרווח טוב יותר מאחור,המושב אחורי הכי נוח בין הגרמניות ותא נוסעים איכותי אפילו יותר וגם לטעמי לפחות מושב הכי נוח.

רק חבל שהמחיר של המנוע הבכיר יקר יותר.

פורסם

היי לכולם,

ראשית, תודה רבה על כל התגובות היעילות ומפורטות גם יחד! מאוד מעריך את הזמן שהקדשתם עבור הנושא והתהיות שלי.

למען האמת די שכנעתם אותי לרדת מהפאביה בטיעונים שנתתם פה.

רציתי לדעת אם המחיר שקיבלתי עבור הרכב כולל כל התוספות (90k כאמור) הוא מחיר טוב? שמעתי מהמון גורמים שבחטיבת סיאט של צ׳מפיון ניתן לקבל הנחות יפות, לכן גם ביקשתי. אשמח לשמוע מהחבר׳ה שבבעלותם סיאט מה המחיר הסופי שהם שילמו.

בנוסף, אם תוכלו לצרף תמונות של שילובי הצבעים במציאות זה יהיה מעולה. בחרתי באפור עכבר עם שילוב הbismuth.

תודה רבה לכולם שוב.

פורסם

אילו תוספות הוספת?

פורסם
היי לכולם,

ראשית, תודה רבה על כל התגובות היעילות ומפורטות גם יחד! מאוד מעריך את הזמן שהקדשתם עבור הנושא והתהיות שלי.

למען האמת די שכנעתם אותי לרדת מהפאביה בטיעונים שנתתם פה.

רציתי לדעת אם המחיר שקיבלתי עבור הרכב כולל כל התוספות (90k כאמור) הוא מחיר טוב? שמעתי מהמון גורמים שבחטיבת סיאט של צ׳מפיון ניתן לקבל הנחות יפות, לכן גם ביקשתי. אשמח לשמוע מהחבר׳ה שבבעלותם סיאט מה המחיר הסופי שהם שילמו.

בנוסף, אם תוכלו לצרף תמונות של שילובי הצבעים במציאות זה יהיה מעולה. בחרתי באפור עכבר עם שילוב הbismuth.

תודה רבה לכולם שוב.

היי משה... ראה תמונות באשכול שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?599259-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-(-)-%D7%9B%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A7%D7%98%D7%95

לקחתי שחור עם VELVET. יצא לי גם 90. שמעתי כבר ממישהו שהוא סגר ב 88. אתה יכול לדבר עם הסוכן שלך ולהגיד לו שאתה שוקל לרדת מהעסקה כי חשבת שכל העסק לא יצא יותר מ 86 (ואני יודע שככה חשבתי כי גם אני הייתי ככה) ובסוף הגעת ל 90 ועוד הביטוח יקר... ומכוניות אחרות בסגמנט עם ביטוחים יותר זולים וכו'.

אתה תראה איך הוא יורד עוד קצת.

אני חושב שאפור עם BISMUTH זו בחירה יפה.

פורסם

לי יש איביזה אחלה רכב, לא שווה להוסיף 15K בשביל הפאביה.

הצריכת דלק בעיר עם מזגן 1:10 שזה לא משהו אבל מחוץ לעיר בנסיעה רגועה הצריכת דלק 1:17.

פורסם

מה זה ערכת נהג?

• תוכן חדש...