Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שוטטתי לי בלוח יד 2, ואני רואה אלפא רומיאו ג'ולייטה תלת 1700 סמ"ק, 230 כ"ס, שנת 2012, נראית שמורה מאוד בתמונות, עם 79,000 ק"מ.

ואני לא מבין איך רכב כזה, לפי מועד העלייה בדיוק 4 שנים על הכביש, וכבר החליף 5 ידיים ולמכירה?

יש הסבר הגיוני לתופעה?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכבי נישה, בפרט רכבי ספורט - "סובלים" מבעלים עם רצון תמידי לשדרג ולהתחדש.

לכן בסגמנטים האלו זה פחות מפתיע לראות תחלופה גבוהה של ידיים, לעומת ליסינגומטית (לדוגמא).

יש עוד כל מיני פרמטרים שמשפיעים על התופעה - נהיגה נמרצת מהרגיל (שעלולה לגרום לבלאי מואץ), בעלים צעירים יותר שפחות סגורים על עצמם, הוצאות תחזוקה שמכבידות על אנשים שלא בדקו היטב לפני הרכישה וכו'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רכבי נישה, בפרט רכבי ספורט - "סובלים" מבעלים עם רצון תמידי לשדרג ולהתחדש.

לכן בסגמנטים האלו זה פחות מפתיע לראות תחלופה גבוהה של ידיים, לעומת ליסינגומטית (לדוגמא).

יש עוד כל מיני פרמטרים שמשפיעים על התופעה - נהיגה נמרצת מהרגיל (שעלולה לגרום לבלאי מואץ), בעלים צעירים יותר שפחות סגורים על עצמם, הוצאות תחזוקה שמכבידות על אנשים שלא בדקו היטב לפני הרכישה וכו'.

אני מקבל את מה שאמרת.

אבל עדיין - יוצא שהרכב הזה ספציפית הוחלף בממוצע כל 9-10 חודשים. בזמן הזה אתה בקושי מספיק לעשות איתו טיפול אחד.

קצת מחשיד העניין לגבי הרכב עצמו. אולי יש בו איזו בעיה מתגלגלת.

פורסם
אני מקבל את מה שאמרת.

אבל עדיין - יוצא שהרכב הזה ספציפית הוחלף בממוצע כל 9-10 חודשים. בזמן הזה אתה בקושי מספיק לעשות איתו טיפול אחד.

קצת מחשיד העניין לגבי הרכב עצמו. אולי יש בו איזו בעיה מתגלגלת.

קודם כל אני מדבר באופן כללי, לא באופן ספציפי. כמובן שתמיד קיים החשש שמדובר ב lemon מסוג כלשהו.

שים לב שמה שאמרת נכון מתמטית, אבל לא בהכרח נכון בתכלס. מה שצריך לבדוק זה היסטוריית בעלות, נניח לפי רישוי, ולראות כל כמה זמן החליפו ידיים על הרכב. לגמרי יכול להיות שהרכב היה 3 שנים אצל בעלים 1, שנה אצל בעלים 2, ואז חודשים ספורים אצל 3-5.

כשאני רכשתי את הנוכחית שלי (יד 00), היתה אחת אחרת שעניינה אותי (יד 01). מעט זמן אחרי שרכשתי את שלי האקזמפלר המדובר נרכש, וקצת יותר מחודש לאחר שהוא נרכש הוא חזר ללוחות. במבט צד, אתה רואה רכב שהחליף 2 בעלים תוך שנה, כאשר האחרונים החזיק מעט זמן ברכב - האם זה בהכרח אומר שמדובר במוצר פגום? אני סבור שלא.

או בקצרה: כל מקרה לגופו.

לא הייתי רוכש רכב כזה יד 04, מהסיבה שלא הייתי רוצה להיות האדם שצריך למכור אותו יד 05 ותו לא. יש מספיק דגים אחרים בים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זו לא תופעה, זה החריג.

אתן לך דוגמא אמיתית על מכונית שהחליפה שלש ידיים בפחות מחצי שנה, האדם שקנה אותה נפטר עוד לפני שקיבל אותה, היא נמכרה עם פחות מ100 ק"מ לאדם שקיבל שלילה זמן קצר אחרי שקנה אותה ונאלץ למכור למישהו שהיה יד שלישית תוך חודשים ספורים.

לא כל מקרה כזה מעיד על בעיה ברכב אבל זה בהחלט משפיע על המחיר שלו.

פורסם

אם בהיסטוריית הטיפולים (ואין סיכוי שלא תהיה היסטוריה, הרכב לא רחוק מתקופת האחריות) אין שום דבר חריג - אחלה רכב עם עילה להורדת מחיר משמעותית. אם רואים בהיסטוריה שהרכב לימון - באמת שלא חסרות ג'ולייטות תלתן טובות לרכישה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם בהיסטוריית הטיפולים (ואין סיכוי שלא תהיה היסטוריה, הרכב לא רחוק מתקופת האחריות) אין שום דבר חריג - אחלה רכב עם עילה להורדת מחיר משמעותית. אם רואים בהיסטוריה שהרכב לימון - באמת שלא חסרות ג'ולייטות תלתן טובות לרכישה.

צריכה להיות הורדת מחיר מאוד משמעותת כדי לקנות רכב שנת 2012 שהוא יד 5

פורסם

ניתן היום בסניפי סופרפארם עם עמדות רישויומט להוציא היסטוריית בעלויות.

הייתי מבקש לראות אותה.

מסכים שהפחתת המחיר צריכה להיות משמעותית. מי שיקנה אותה יהיה יד 6, נראה אותו מוכר בטווח אחזקה סביר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
צריכה להיות הורדת מחיר מאוד משמעותת כדי לקנות רכב שנת 2012 שהוא יד 5

אין ספק, וגם הבדיקה לפני קניה צריכה להיות מאד יסודית, במוסך מתמחה ואצל פחח טוב ולא במכון שכל מה שמעניין אותו זה למלא טופס ולגבות חצי אלפיה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם הרכב תקין (וקל לבדוק זאת כי סביר שיהיה תיעוד מלא בגלל האחריות) אז זו הזדמנות מעולה לקונה שמתכנן להחזיק את הרכב 3-5 שנים.

ברכישה יהנה מהורדת המחיר בגין ריבוי הידיים המאסיבי וכשימכור יהיה יד שישית לרכב כזה בן 7-9 זה לגמרי סביר.

אבל הייתי בודק ביתר זהירות שלא מדובר בלימון יקר ומתסכל

פורסם

כשחיפשתי רכב שמתי לב שאלפות מחליפות הרבה ידיים.. לא נראה לי בגלל אמינות כי גולייטה הוכיחה את עצמה בשנים שהיא ממכרת בארץ

• תוכן חדש...