Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש להקטין רעש צמיגים 185/60R15 84H

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אפשר אני תמיד מעדיף לדייק במינוח. גם אני איש "מדע" (במובן הכללי של מחקר עם חשיבה מדעית) ולכן זה טבוע בי. אם בכל זאת ייווצר בלבול, נתפשר על PSI.

לגבי מנגנון ההיווצרות של הרעש, זו הסיבה שהבאתי את דבריו של אד דליס שהוא גם מהנדס רכב מדופלם. כך אגב גם דון פלמר (ׂ.M. Sc) שמסביר על האופן שהצמיג מתעוות בפניות.

בלי להעליב אף אחד, אני רואה את עצמי כבן אדם יותר טכני ו״מדעי״ מהממוצע. עם זאת אני עדיין לא מכיר את המינוח PSIG.

עדיין אשמח לקבל הסבר במה מדובר, בייחוד מה הכוונה ב- 1-2PSIG.

לגבי נושא החיפוש. חיפשתי רבות לגבי המידה הזו, אך מכיוון שהצמיגים ברכב שלי חדשים יחסית, מכיוון שלא מצאתי שום השוואה בין הצמיגים שלי לצמיגים אחרים ומכיוון שאני באמת לא רוצה סתם לזרוק כסף לפח. אני שואל שאלות שספציפיות אליי.

כמו כן, עדיין לא הבנתי אם יש צמיגים שבאמת יהיו טובים יותר מההנקוקים שלי או לא.

לגבי איטום הרכב, קראתי גם לגבי זה, אך מכיוון שמדובר ברכב חדש ועדיין באחריות ונראה לי שמדובר בפירוק חלקים גדולים על מנת להוציא את השטיחים וכו. אם יש לכם הפניות לאיך לעשות זאת מבלי לפגוע באחריות ובמקומות אסטרטגיים אשמח לקרוא.

שוב תודה לכולם.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.setra.com/blog/the-difference-between-psi-psia-psig/2015/03/12

ask and you shall receive (אם כי לדעתי הלינקים קיימים באחד השרשורים):

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Auto-Bild-Top-18-Summer-Tyre-Test.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2013-European-Summer-Touring-Tyre-Test.htm

בכל אופן, אפשר להתייעץ עם מי מפותחי השרשורים לגבי חוות דעתם גם.

על אודות ביצוע איטום, בצע חיפוש בפורום אודיו.

חפש גם בפורום שיפורים את פרוייקט המינוריסט האובססיסט ולקראת הסוף יש דיון בנושא כולל כמה לינקים.

פורסם (נערך)

אם לאחר שתעלה ללחץ הגבוה יותר עדיין הרעש יפריע לך, תנסה להוסיף עוד PSI או שניים מעבר לזה ותראה אם זה עוזר.

לחצי האוויר שקובע היצרן הם כמעט תמיד מתחת ללחץ שבו קשיחות הפניה מגיעה לשיא ולכן גם בחריגה מסוימת מהלחץ המומלץ עדיין יש עליה בביצועים ולא ירידה.

גם כשמגזימים ויש ירידה אז היא מאוד קטנה והדרגתית, שלא כמו בלחץ חסר, ובכל אופן אוויר עודף ניתן להוציא אחר כך בתנאי שדה.

מעבר לכך, זכור שאם אתה מגיע לתחנה עם צמיגים חמים אתה בכל מקרה צריך למלא כמה PSIg מעבר למה שהיצרן ממליץ, כי ההמלצות שלו הם לצמיגים קרים.

עוד נקודה למחשבה, בעיקר לאור השיח על איטום - זה טוב שיש קצת רעש מהצמיגים כי כמו שדליס אומר זה סוג של היזון חוזר לנהג כשהוא מתחיל לדחוק ברכב.

זה גם אומר שמלבד הרעש בשיוט, תוכל להפחית את הרעש של הצמיג תחת עומס (בלימה, פניה) אם תנהג בצורה עדינה ומדודה יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בלי להעליב אף אחד, אני רואה את עצמי כבן אדם יותר טכני ו״מדעי״ מהממוצע. עם זאת אני עדיין לא מכיר את המינוח PSIG.

מינוח טכני. כאשר אתה רואה בתחנת הדלק שלחץ האוויר הוא 65PSI, זה למעשה PSIG שכן המכשיר מכיול להציג 0 בחלץ אטמוספרי. ביחס לוואקום הלחץ הוא 65PSI+14.7PSI.

פורסם

וכמובן שהלחץ הזה משתנה ממקום למקום בהתאם לגובה וגם לשינויים קטנים בכוח המשיכה (זניח) במקומות שונים על כדור הארץ.

ואם כבר מדייקים, אז אין ואקום אלא וקואום, מלטינית VACVVM.:wink:

פורסם
http://www.setra.com/blog/the-difference-between-psi-psia-psig/2015/03/12

ask and you shall receive (אם כי לדעתי הלינקים קיימים באחד השרשורים):

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Auto-Bild-Top-18-Summer-Tyre-Test.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2013-European-Summer-Touring-Tyre-Test.htm

בכל אופן, אפשר להתייעץ עם מי מפותחי השרשורים לגבי חוות דעתם גם.

על אודות ביצוע איטום, בצע חיפוש בפורום אודיו.

חפש גם בפורום שיפורים את פרוייקט המינוריסט האובססיסט ולקראת הסוף יש דיון בנושא כולל כמה לינקים.

תודה.

או קיי, אז עדיין נשארתי עם כמה שאלות.

1. האם החלפה של ההנקוק שיש לי K415 תעזור במשהו, האם מדובר בצמיג טוב או לא ? לא מצאתי.עליו כמעט כלום :(.

2. למה לחץ אוויר גבוה יעזור ברעש ? ואיך בדיוק מוגדר המושג נוחות ? ע״פ מה מודדים אותו ?

3. אני ככל הנראה אצטרך להחליט בין הצמיגים הבאים:

א. ContiPremiumContact 5. נראה שהוא המנצח במבחן בהרבה מאוד פרמטרים - לפי המבחן - נראה שהרעש שלו חזק יותר מאחרים.

ב. Dunlup BluResponse - גם פה הרעש פחות מוצלח במבחן וגם מהקריאה לא ברור אם יש עדיין צמיגים כאלו בארץ.

ג. Goodyear efficientgrip Performance - לפי המבחן של אוטו בילד הצמיג קיבל ציון ממש ממש נמוך של שחיקה אבל הוא מהשקטים בקטגוריה.

ד. Toyo Proxes CF2 - לא מצאתי השוואה שלו לצמיגים האחרים לעיל, אבל ממה שקראתי פה הוא מאוד מומלץ ומצד שני מתיישן מהר וגם לא ברור מההתכתבויות אם יש בארץ או לא.

ה. Michelin Primacy 3 - לא מצאתי עליו מידע, האם קיים במידה שלי ? האם קיים בארץ ?

ו. Hankook Kinergy k425 - הגיע למקום שני במבחן של אוטו בילד. מצד שני הרבה reviews ב tyrereviews.co.uk הצהירו שהוא גרוע ברטוב. קצת מוזר לאור התוצאות של המבחן. מעבר לכך זה שוב הנקוק, וכמו שאמרתי לא הצלחתי למצוא שום נתון השוואתי בין ה415 ל-425.

שוב תודה לעונים.

פורסם

הקפצות מותרות לאחר 24 שעות לפי חוקי הפורום.

1. באותו אתר שצירפתי יש חוות דעת משתמשים ל-K415 ומסתמן שהוא בסדר בסה"כ. אבל צריך לקחת אותם בערבון מוגבל, כי הנסיון של כל אחד שונה, אופי הנהגיה, המידה, הרכב, מזה"א וכו'.

2. שחן יסביר. הוא זה שטען כך.

אני חושב שברוב המבחנים מדד הנוחות הוא סובייקטיבי עבור הבוחנים. ישנם מספר מבחנים בהם משתמשים במד דציבלים בתוך הרכב תוך כדי נסיעה כדי להשוות את הנתון הזה.

3. וולאד נתן לך את האפשרויות בתחילת השרשור שסביר שיהיו השקטים ביותר.

לגבי ה-K425 ובכלל, לעיתים יש שינויים ושיפורים שמתבצעים בצמיגים במהלך חיי הדגם (ולכן ביקורות עדכניות רלוונטיות יותר). בנוסף, לעיתים לאותו דגם יש מספר תתי דגמים (שעדין נושאים את אותו שם) ולא תמיד ברור מה נבחן בפועל במבחן. מעבר לזה, ה-K425 הוא צמיג ירוק יותר.

פורסם
עכשיו החלפתי צמיגים לוורדסטין ופתאום שקט.

הצמיגים הקודמים היו של קוהומו ועשו רעש ממש מציק.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מה הדגם והמידה ששמת ? ומאיפה רכשת ? חיפשתי על וורדשטיין בארץ ולא מצאתי מי היבואן.

תודה.

פורסם

שני דברים

dunlop bluresponse קיים בארץ. לפני שבוע חבר טוב שלי רכש זוג צמיגים כאלה בהמלצתי לקורולה שלו ומאז לא מפסיק לשבח אותם ( רכים, שקטים ונוחים ).

goodyear efficient grip perfomance לא נשחק מהר בכלל

אולי נשחק יותר מהר בהשווה למציגים ירוקים אחרים, אבל אבסולוטית לא נשחק מהר.

Perfomance זה דגם חדש שהחליף את הדגם הקודם ( efficient grip ) שהחליף דגם excellence.

אף אחד מהדגמים האלה לא היה גרוע. גם הדגם הפשוט והזול duragrip לא רע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
קודם רק תן לי להציב "אזהרת חפירה" ולהזכיר לך שזה אתה ביקשת...:wink:

העומס על מדרס הצמיג מקמט אותו (ראה להלן) והאופן שבו קוביות הגומי נדחסות ונמתחות יוצר

שמהדהד באוויר שבתעלות שבמדרס. כשלחץ האוויר גבוה יותר, הצמיג קשיח ולכן יציב יותר ויש פחות עיוותים מהסוג הזה ולכן פחות רעש.

מקדם קשיחות ה-Longitudinal Slip Ratio של הצמיג, מקדם קשיחות כוח הפניה של הצמיג, זמן התגובה של הצמיג (Transient Response) וה-Relaxation Length.

מאחר והצמיג גמיש, הוא לא שומר על צורתו בזמן

,
והאטה. כשאתה מגדיל את לחץ האוויר, אתה מקשיח את מבנה הצמיג והוא מתעוות פחות ובמקום זה נותן יותר פניה, האצה או האטה, ומהר יותר.

בקיצור: לחץ אוויר גבוה משפר את ביצועי הצמיג בציר האורכי (האצה והאטה), בציר האופקי (פניה והתנגדות לסבסוב) ואת זמן התגובה של הצמיג. כל אלו קשורים ישירות לבטיחות.

לפחות הוא מחברה טובה. אני בדעה שכל צמיג מחברה מוכרת הוא פתרון סביר לנהג הממוצע.

PSIG הוא המונח המדויק יותר למה שאתה קורא PSI. הוא מתייחס לכך שהלחץ ב-PSI נמדד בלחץ האטמוספרי במיקום שלך על כדור הארץ, ולא בריק (וקואום).

נ.ב. תום, צדקת. ננסה את הכתיב PSIg ונראה אם הוא פחות מבלבל את הבריות.

חן תודה, מסתבר שפספסתי את הפוסט הזה,

אני ממש לא מפחד מחפירות כל עוד הן מוסברות טוב ובאות עם בסיס להבנת מושגים שאני לא מכיר.

הצלחת לסקרן אותי עם ההסברים אבל,

בנוגע לרעש, אני אתן דוגמא נגדית ואשמח אם תאמר לי היכן אני טועה.

אם מותחים גומיה ומנענעים אותה היא תעשה יותר רעש מגומיה רפויה. על כן, אני דווקא מתקשה להבין למה גומי מתוח יעשה פחות רעש.

לגבי נושא הנוחות, ממש מטרידה אותי המחשבה של לעלות בלחץ כי זכור לי שבהתחלה הכל הרגיש לי נורא קשה, עד שהורדתי את הלחץ ואני לא יודע איזה רעשים יופיעו לי כשיעברו יותר ויברציות לפנים הרכב.

בכלל, ההבנה שנוחות ומעט רעש לא הולכים ביחד דיי חדשה לי ומטרידה אותי.

לגבי השאלה שתישאל, מדוע לא עשיתי כבר את הניסיון לראות אם באמת יש שיפור, הסיבה לכך היא שאת האוויר בפעם האחרונה מילאו לי בפנצ׳ריה. ואני חושש ללכת לתחנת דלק בגלל שקראתי פה שהמכונות שם לא מדוייקות ואי אפשר לסמוך עליהן.

אז עד שאזמין מאמאזון מד לחץ או אגיע לפנצ׳ריה, נותר לי רק לחכות.

אם למישהו יש המלצה לתחנת דלק (באיזור פת, קרית אונו, רמת גן גבעתיים) עם מכונה מכוילת לניפוח ו/או על מד לחץ טוב שגם נשלח לארץ במחיר סביר, אשמח לקבל.

תודה.

פורסם

צמיג לא מתנהג כמו בלון. המדרס של הצמיג נשאר שטוח בטווח לחצים רחב למדי הודות לרצועות הפלדה שבצמיג. מה שלחץ האוויר כן עושה הוא להקשיח את הצמיג.

לכן הצמיג מתקמט פחות כשמופעל עליו כוח אורכי (האצה, האטה), צדי, אך גם אנכי: הצמיג מתקמט פחות גם בעליה על מהמורות.

מכאן הירידה בנוחות, אך גם הירידה ברעש כי כשהצמיג מתקמט כך גם המדרס ונוצרת התנועה בקוביות הגומי שיוצרת את הרעש.

אני לא מאמין שבלחץ שהיצרן התיר לשימוש תהיה נוחות נסיעה כל כך לוקה בחסר. תנסה, תתרגל, ואם זה עדיין מפריע לך תעשה חושבים לגבי על מה אתה מוכן להתפשר יותר - רעש או קופצנות.

ולגבי הניפוח: אמנם שווה להצטייד במדיד אישי (יש מדיד מעולה לרכישה באוטודיפו) שמדויק ואמין יותר מזה של תחנת הדלק, אבל עדיין רוב המשאבות האלקטרוניות מדויקות למדי, ולא צריך לחשוש מלהשתמש בהן.

פורסם
צמיג לא מתנהג כמו בלון. המדרס של הצמיג נשאר שטוח בטווח לחצים רחב למדי הודות לרצועות הפלדה שבצמיג. מה שלחץ האוויר כן עושה הוא להקשיח את הצמיג.

לכן הצמיג מתקמט פחות כשמופעל עליו כוח אורכי (האצה, האטה), צדי, אך גם אנכי: הצמיג מתקמט פחות גם בעליה על מהמורות.

מכאן הירידה בנוחות, אך גם הירידה ברעש כי כשהצמיג מתקמט כך גם המדרס ונוצרת התנועה בקוביות הגומי שיוצרת את הרעש.

אני לא מאמין שבלחץ שהיצרן התיר לשימוש תהיה נוחות נסיעה כל כך לוקה בחסר. תנסה, תתרגל, ואם זה עדיין מפריע לך תעשה חושבים לגבי על מה אתה מוכן להתפשר יותר - רעש או קופצנות.

ולגבי הניפוח: אמנם שווה להצטייד במדיד אישי (יש מדיד מעולה לרכישה באוטודיפו) שמדויק ואמין יותר מזה של תחנת הדלק, אבל עדיין רוב המשאבות האלקטרוניות מדויקות למדי, ולא צריך לחשוש מלהשתמש בהן.

או קיי, עדכונים, ותהיות.

קודם כל קפצתי היום לאוטו דיפו וחיפשתי מד לחץ. היחיד שהיה להם הוא מדיד פלסטיק קטן עם מחוג עם סקלה מ-5 עד 100

אין שום סיכוי לראות שם רזולוציות קטנות מ-3-4 PSI :(. לטענת הבחור, פעם היה להם אחד אחר אבל הם הפסיקו לעבוד עם החברה.

ניפחתי את הצמיגים ל-38/35. ואני לא יכול לומר שהרעש פחת, אבל אני דיי בטוח שהוא השתנה.

שמתי לב שהרעש למעשה מתחלק לשני סוגי רעשים. אחד זה השריקה של האוויר ששומעים כמו שמקשיבים לצמיגים במהירות מחוץ לרכב, וזה רעש שאני חושב שפחת.

לעומת זאת, יש רעש אחר בעיקר כשהאספלט לא מספיק חדש. מעין רעש שמזכיר את הרעש ששומעים כשטופחים על הצמיג המנופח עם כל היד או כמו שבודקים אבטיח.

והרעש הזה לדעתי גבר.

בנוסף לזה, יש רעשים אחרים כתוצאה מהויברציות שמתקבלות כשהצמיג קשה יותר, אבל אפשר להימנע מהן אם שמים לדוגמא את המפתחות בכיס ולא על המושב שליד.

אם כן. אני לא ממש בטוח מה אני לומד מהניסוי הזה, ואם אכן יש עדיין סיכוי להפחית את הרעשים בדרך כזו או אחרת. החלפת הצמיגים או ניפוח נוסף אולי ?

אשמח לתשובות מדעיות ;)

תודה.

• תוכן חדש...