Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע 50 סמ"ק ליומיום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום אופנועים,

עתהאני בעלים של מגאן קופה 2.0, אבל האוטו די חונק אותי מבחינה כספית ואני שוקל להוציא רשיון 50 סמ"ק ולמכור את האוטו, בסה"כ אני צריך לסוע כל יום לאונ' ובחזרה מרחק של בערך 20 ק"מ ביום+ יציאות וסידורים באזור.

רציתי לשאול אם אתם מכירים אופנועי 50 סמ"ק נחמדים (ולאו דווקא קטנועים) משנתון די חדש ולא קרועים, ומה עלות אחזקה משוערת,דלק וביטוח (ועלות אופנוע)?

אם יש לכם הצעות מעניינות מעל 50 סמ"ק גם תגידו, אבל אני מעדיף עד 50 כי הבנתי שיש כבר עליה יותר משמעותית בעלות הביטוחים.

פורסם

נכון שהביטוח יותר זול, אבל שווה להשלים את ההפרש ל 125 - 150. איכות חיים אחרת לחלוטין.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

קנה DT ... אומנם זה נקרא צעצוע אבל הוא זול יחסית ונוח מבחינת חלקים...מה שכן הוא ישרת את המטרות שלך..

"הסיבה שאנשים מפגינים נגד לבישת מעילי פרווה ולא נגד מעילי עור היא שהרבה יותר קל להציק לנשים זקנות מאשר לרוכבי אופנועים" :twisted:

http://public.fotki.com/HaDaRuSh//

מעוניינת לקנות טרקטורון מסוג: warrior. כל מי שיכול לעזור שישאיר לי בבקשה הודעה פרטית..תודה:)

פורסם

קח בחשבון ש"אופנועים" מהסוג הזה לא נועדו לנסיעות ארוכות, ויתישו אותך מהר...

בנוסף, הם תוכננו לנערים, כך שהם לא ממש מתאימים לבן אדם מבוגר יחסית, וזה עוד לפני שדיברנו על "הרכבה"... המהירויות, ההיתנהגות הכל, ממש מגוחך...

בקיצור, גם אם אתה במימדים של נער מיתבגר, אתה תתבעס מהר מהכלי...

כמו שאמרו, עדיף 150, ההבדל הוא ממש שמים וארץ!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני בגודל ממוצע של כל גבר, כמעט 180, 75 קילו (למרות שלא עליתי על המשקל כבר כמה זמן :) ), בכל מקרה, ה50 כאלה נוראיים? והאם חייבים לעשות קודם רשיון על 50 ואז עוד לימודים ועוד שדרוג לרשיון כדי לעלות לנפח של 150? ובכל מה הבדל עלויות בין 50 ל150 מבחינת ביטוחים בערך? (את ההבדל הקטן בדלק אני אסבול, אני רגיל לזללן שברשותי עכשיו...).

ד.א בקשר למראה, יש בכלל אופנועי 50 שנראים סביר עוד איכשהו או שכולם הם סטייל אונועי הרים כאלה? כי נראה לי שעל אופנועים כאלה, קצת פלסטיקה ואופנוע לא עובר את ה60...

פורסם
אני בגודל ממוצע של כל גבר, כמעט 180, 75 קילו (למרות שלא עליתי על המשקל כבר כמה זמן :) ), בכל מקרה, ה50 כאלה נוראיים? והאם חייבים לעשות קודם רשיון על 50 ואז עוד לימודים ועוד שדרוג לרשיון כדי לעלות לנפח של 150? ובכל מה הבדל עלויות בין 50 ל150 מבחינת ביטוחים בערך? (את ההבדל הקטן בדלק אני אסבול, אני רגיל לזללן שברשותי עכשיו...).

ד.א בקשר למראה, יש בכלל אופנועי 50 שנראים סביר עוד איכשהו או שכולם הם סטייל אונועי הרים כאלה? כי נראה לי שעל אופנועים כאלה, קצת פלסטיקה ואופנוע לא עובר את ה60...

50 נותנים מענה טוב למי שמוגבל בגלל גיל. הם חלשים מידי וכתוצאה מכך יגרמו לך תסכול הן בשימוש שוטף והן בבלאי מהיר.

125 זול לקניה ואחזקה וייתן מענה טוב יותר.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם
יש לך המלצה לאופנוע 125-200 שיהיה נחמד לאחזקה שוטפת, נוסע נחמד בעיר, ונראה גם טוב?

סופר דיוק. בסיסי פשוט זול ואמין.

על אפשרויות נוספות צריך לשלם יותר.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

גם קטנוע 50 טוב יכול לשרת אותך מספיק...

הרי אמרת בעצמך..., רוב הנסיעות הן באיזור, 20 ק"מ לפה, לשם...

לא קריטי לקטנוע 50 טוב...

אבל כמעט תמיד..., עדיף יותר סמ"ק..., אחרי הכל אתה כלי קטן על הכביש וצריכה להיות לך יכולת התחמקות טובה...

עד לא מזמן הייתי עם טרקר 50, והוא שירת אותי נאמנה הוא היה מהיר מאוד ואמין מאוד.

אבל הכל תלוי בצרכים שלך...

בנוסף..., ביטוח ורשיון. ביטוח חובה ל50 סמ"ק עולה 1700ש"ח לנהג יחיד.

לעומתו מעל 50 עד 250 סמ"ק עולה 3200ש"ח. הפרש אדיר...

להוציא רשיון ל50 סמ"ק יכול להסתיים בשבוע אחד ו500 ש"ח כולל אגרות, טסט ושיעורים.

רשיון ל500 סמ"ק אוטומט(באם אינך מתכוון לעלות על הילוכים) יעלה כבר יותר... ויצרוך כבר טסט בכביש ועוד.

המלצתי היא לחקור את שתי האופציות ולבדוק מה יותר מתאים לך...

בהצלחה!

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

פורסם

וקטנוע 125-200 נותן לך את האופציה לצאת מחוץ לעיר.

לא טיול לצפון או אילת אבל נסיעות קצרות עד בינוניות למטרת סידורים בכיף.

ועוד דבר. אם מסתכלים נגיד על 2001-2000

והRUNNER של GILERA .

שהוא אחד הקטנועים המהירים הנוחים והיפים בקטגוריה (ואחד היקרים מן הסתם)

דורש השקעה של 7K בערך.

הDUKE שלSYM או הHEROISM של KYMCO

דורשים השקעה דומה. ששני הקטנועים נמצאים כבר בקטגוריה 125-150

וכמו שאמרו לך זה כבר ליגה אחרת.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

האמת היא שלא ידעתי שאפשר להתחיל את הלימודים כבר לקבוצת ה500, חשבתי שצריך לעבור את כל הפרוצדורה עוד פעם אחרי שעוברים עם 50, בכל מקרה הפרשי הביטוחים בין 50 סמ"ק ל200 סמ"ק אינם מרתיעים אותי, וגם אני פחות אהיה מוגבל עם 200 סמ"ק במקום 50 (גם מבחינת זמינות כוח, וגם מבחינת נסיעה בכבישים ראשיים), אז אני חושב שאלך על הנפח הזה.

כבר הומלץ לי על הגילרה ראנר, קטנוע חמוד, אבל אני לא ממש רוצה קטנוע, אלא אופנוע... (מה גם שהמחיר של הגילרה די יקר), ואני מן הסתם מעדיף הילוכים, אני לא מסוגל לסוע על רכב אוטומטי ומניח שזה יהיה אותו הרגש גם על דו"ג. דרך אגב גם מראה חיצוני טוב הוא פקטור בשבילי (אם כבר יהיה לי אופנוע אני רוצה להיות מרוצה מכל הבחינות :) ).

העניין הוא שאין לי כ"כ תקציב מוקצע מראש כרגע ולא החלטתי כמה אני מוכן להשקיע, אני מניח שגג עד ה20-25 אבל זה לא בטוח, אולי יותר אולי פחות, בגלל זה אני גם מעדיף אופנוע שיהיה יד שניה אבל לא משנתון נמוך מידי (האמת היא שדי נדלקתי על המראה של הסי בי אר-ים, ולא דורון.. אני לא מתכוון שלשלך כי אני לא הכי מת על המראה הרטרו :wink:, אני מעדיף את מפוצצי הפלסטיקה המודרנית ).

אז אם יש לכם הצעות, רק תגידו.

תודה.

פורסם
, אני מניח שגג עד ה20-25 אבל זה לא בטוח, אולי יותר אולי פחות, בגלל זה אני גם מעדיף אופנוע שיהיה יד שניה אבל לא משנתון נמוך מידי (האמת היא שדי נדלקתי על המראה של הסי בי אר-ים, QUOTE]

כעקרון יש את ה CBR 125 אבל לפי מה שהבנתי מהמבחן הוא לא ממש אח קטן למשפחת ה CBR אלה יותר רפליקה שלהם.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

קראתי קצת על הסי בי אר 125, הבנתי מהכתוב שהוא לא מחזיר כ"כ את השקעה, עם יחסי הברה תובעניים והיעדר כוח (למרות שאני גם ככה לא מצפה להרבה מ125-200), האמת שהוא נשמע לי מצויין לאופנוען מתחיל כמוני, הבעיה היא שהונדה הממותגת לזכרוני מוכרת אותו במחיר מאד גבוה יחסית למה שמקבלים ממנו, כ28 אלף ש"ח. מה שכן, מאד אהבתי את המראה שלו WANNA-BE :)

מאיזה שנה החלו לשווקו בארץ? כי ממה שהבנתי הוא יחסית עולה חדש לארץ. פשוט יהיה לי עדיף לקנות אחד משומש (מעדיף לשלם פחות מאשר לקבל פריסת תשלומים נוחים), האם אתם יכולים להמליץ על עוד אופנועים דוגמת האופנוע הזה שיענו על הדרישות?

פורסם

אם אינני טועה הCBRצ'יק עלה לכאן רק השנה ולא נראה לי שיש כבר משומשים. אם אתה כלכך רודף אחרי המראה הקרבי ונפח קטן יש את הGPX של קוואסקי. 250 סמ"ק. המון פלסטיקים (פרינג בעגה המקצועית).

רונין-רוכב ללא אופנוע

• תוכן חדש...