Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות רכב חדש, מתלבט בין כמה דגמים.

הפיינליסטיות שלי כרגע הן שברולט ספארק, קיה פיקנטו ויונדאי i10.

ספארק המאובזרת ביותר, פיקנטו הכי נמכרת, והi10 הכי אמינה וגם זולה.

ההתלבטות הכי גדולה כרגע היא אם ללכת על גיר ידני או אוטומטי.

מלכתחילה העדפתי ידני עקב צריכת דלק טובה משמעותית.

ההבדל במחיר לא קטן בכלל, אבל להבנתי גם ההבדל בשוק משמעותי מאוד.

יכול להיות ששווה לשלם עוד 10,000 ש"ח לגיל אוטומטי רק בשביל שיהיה קל יותר למכור?

נשמע לי טו מאץ'.

בנוסף אשמח לעזרה בבחירה בין השלושה.

תודה!

פורסם (נערך)

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב. אם מדובר בקניה לשנתיים - שלוש יתכן ששיקול המכירה משמעותי, אם מדובר בטווח ארוך זה הרבה פחות משמעותי, כיון שאין לדעת איך יתנהג השוק בעוד 5 או 8 שנים, ובכל מקרה, ההפרש בין ערך הידנית לערך האוטומטית יצטמצם מאד.

לגיתי אתה צריך לחשוב על עצמך - עד כמה הנהיגה הידנית תקשה עליך את חיי היום יום, ועד כמה משמעותי החסכון בדלק. אם הנסועה שלך אינה גבוהה מאד סביר שההפרש בצריכת הדלק לא יהיה משמעותי, ובמצב כזה שיקולים אחרים - כגון נוחות ובטיחות - הופכים משמעותיים מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לרוב, לגרסאות האוטומטיות יש יותר אבזור ומנוע חזק יותר. למשל, לספארק מנוע 1.0 עם אבזור די בסיסי בשידוך לגיר ידני, בעוד שהגרסא האוטומטית מוסיפה יחידת הנעה מעולה יחסית לסגמנט (1.4 עם כמעט 100 סוסים וגיר רציף) והמון אבזור ביחס למקובל בקטגוריה (בגרסה הכי הכי).

אבל- במחיר שאני מניח שהגעת אליו (80K בערך?) יש לך לא מעט אלתרנתיבות- בגזרת הידניות, יש לך לא מעט סופר מיני ידניות, למשל איביזה עם מנוע 1.2T (או גרסת ליטר שאני לא יודע אם משווקת), קליאו עם מנוע 0.9T, או אם אתה צריך יותר מקום אז I20, ובגזרת האוטומטיות יש לך את גרסאות ה"סופר מיני באבזור קצת פחות עם גיר אוטומטי במחיר של קצת יותר משמונים אלף שקל"- סיאט איביזה עם מנוע ליטר אחד מוגדש ופיג'ו 208. אלו יהיו יותר מרווחות, חסכוניות ומרגישות יותר "אוטו" ממכוניות המיני אבל פחות מאובזרות (בייחוד הפיג'ו).

מהם סדרי העדיפויות שלך? כמה אתה נוסע בשנה, ומה אופי הנסיעות? צריך יותר מרווח או אבזור? איפה כוח מנוע וחיסכון בדלק ממוקמים אצלך?

פורסם

לא יודע איך הגעת למסקנה שהיונדאי הכי אמינה האמת.

10 אלף נותנים לך הרבה הרבה יותר איבזור,מנוע חזק משמעותית במקרה של הספארק וכניראה שיהיה יותר קל למכור.

אבל ניראה לי שיש פה בילבול קטן הידניות נעות סביב ה60-64 אלף,האוטומטיות באזור ה78-82 כך שזה לא בדיוק 10 אלף,אלא אם אתה מכוון למנועים החלשים יותר שבאים עם הגיר אוטומטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על ההמלצות.

אני נוסע בשנה סביב ה20,000 ק"מ, אולי קצת פחות.

בעיקר בין עירוני.

האבזור חשוב לי גם אם על חשבון מרווח, אך ההבדלים במחיר בחלק מהדגמים מצליחים קצת להוריד אותי מהאבזור.

ברמת העיקרון רוצה רכב חסכוני, אך חושש מלהיכנס למערכת יחסים מחייבת מידי עם גיר ידני.

כמו כן לא מתחבר בכלל לגיר רובוטי.

בנוגע להפרש במחיר הוא לא בהכרח משפר את המפרט.

דגם הבסיס של הפיקנטו לדוגמה עולה 63,800 לידני ו 68,300 לאוטומט באותה רמת אבזור.

אותו הדבר בi10 ושם ההפרש הוא באמת 10,000 שוב לאותה רמת אבזור.

ספציפית בספארק המעבר לאוטומט אכן משפר את רמת האבזור ושם באמת הקפיצה במחיר משמעותית הרבה יותר.

פורסם

אם רוב הנסיעות שלך בין עירוניות, אתה יכול לנסות לפזול גם לכיון הסופר-מיני. יש לא מעט זולים בימינו. אגב אם ידני לא בעייתית עבורך, תשקול גם את פיג'ו 108 שהיא חזקה עם מנוע טוב.

אני יכול להמליץ לך על פיקנטו אוטומטית, אחלה רכב מיני לדעתי.

פורסם

כיון שרוב הנהיגה של בין עירונית בהחלט עדיף להשקיע בסופרמיני, אם אתה יכול לעמוד בכך כלכלית. הבטיחות והנוחות משמעותיים מאד במתאר שימוש זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבחירה אם ידני או לא לא צריכה להיות משיקולי מכירה. זה סגנון הנהיגה שצריך להכריע. אם אתה אוהב ידני אז אין שאלה ואם בא לך אוטומת אז לך על זה. מה הקשר למכירה? הרי במכירה ההפרש כבר הרבה יותר קטן. בכל מקרה, אני אוהב את הפיקאנוטו בגלל האחריות 7 שנים, הגג הנפתח, הסחירות המדהימה שלו ובכלל הרכב פשוט מצויין ולא ברור לי למה החלטת שהיונדאי אמין יותר.

פורסם

כיוון שציינת שאבזור וצריכת דלק חשובים לך יותר ממרווח, מה דעתך על 108? תא הנוסעים שלה נאה, מעוד צבעוני ועם מסך מולטימדיה שלרוב לא מוצע במתחרות הידניות. בנוסף יש לה מנוע 1.2 ליטר מעט חזק יותר משאר המתחרות וצריכת דלק כמעט זהה למנועי ה-1.0 ליטר.

פורסם
למה לא לרכוש פשוט רכב מ 0 ק"מ? ככה גם תקבל תמורה גבוהה יותר, מחיר המכירה בתכלס לא יהיה שונה מרכב פרטי ותישאר עם יותר עודף בכיס...

לרכוש מ0 ק"מ זה תמיד נשמע מפתה וטוב

אבל אל תשכח 2 דברים חשובים

1. מה עם האחריות? דוגמא הכי פשוט קיה פיקנטו 7 שנות אחריות אתה אמור לקבל וב0 ק"מ מה?

2. תמורה גבוה יותר? אני לא בטוח, ובמכירה של הרכב לאחר מכן הוא יקבל הרבה יותר במידה והוא רוכש רכב חדש ולא יד שניה מחברת ליסינג

פורסם

האחריות של ה-7 השנים זה תרגיל שיווקי לא יותר מכך.

הרכב בנוי על פלטפורמה כלכך אמינה שהם פשוט יודעים שהגיר או המנוע לא ימותו תוך הזמן הנ"ל,בנוסף אל תשכח שאתה מחוייב לטפל במוסכי החברה על מנת שבאמת יתנו לך גיבוי במקרה של תקלה.

קיה מאיזה שהיא סיבה לא מובנת לי פיתחה מחירון גבוהה כמו סוזוקי אז מכירת הרכב בעתיד לא תהיה בעייתית במיוחד.

פורסם

גיר ידני, במידה ומתאים לך, כנראה יהיה עדיף גם מבחינת המכירה, דווקא בגלל שההיצע לא גדול בשוק היד השניה ביחס לאוטומט.

ממליץ לך לעשות סיבוב על הפיאט פנדה. במחיר שלה כיום, חבל לא לקחת אותה בחשבון. רכב נוח, חסכוני, מרווח ואמין.

פורסם
למה לא לרכוש פשוט רכב מ 0 ק"מ? ככה גם תקבל תמורה גבוהה יותר, מחיר המכירה בתכלס לא יהיה שונה מרכב פרטי ותישאר עם יותר עודף בכיס...

יש מחיר לליסינג 0 שנאמר, אין ארוחות חינם. זה יתבטא במכירה שלו, בפחות אחריות ועוד...

פורסם
יש מחיר לליסינג 0 שנאמר, אין ארוחות חינם. זה יתבטא במכירה שלו, בפחות אחריות ועוד...

סוף סוף מישהו נורמאלי הבין למה 0 ק"מ זה לא טוב... תפסיקו לחפש הכי זול כי זה עולה ביוקר בסוף ולא תמיד משתלם

• תוכן חדש...