Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי אתם עושים עליהום שלם לגבי הבאמפרים.

בשורה התחתונה, בסיכום קצר: הם גורמים להאטה!!!!

זה שבאמפרים לא תקינים יכולים להרוס רכב בצורה כזאת או אחרת, או שאין תמרור אזהרה לפני באמפר-זה מחדל בנושא נפרד!

אבל להגיד שזה הרס בטיחותי? ממש לא נכון.

גם אני, כמוכם שונא באמפרים, ואין ספק שלפעמים זה נורא מרגיז כל כמה מאות מטרים להאט למהירות 15 קמ"ש כדי לא לקפץ- אבל זה מכריח אותי להאט, גם אם אני רוצה וגם אם לא!

2. פשוט לא נכון, הנהגים שבגללם שמת את הבאמפר, נותנים רייס עד אליו, ברקס חזק במטר האחרון שמשתחרר יחד עם המגע הראשון בין הגלגל לבאמפר וגז עד הבאמפר הבא. (ככה לא מרגישים את הבאמפר וזה כיף לא נורמאלי...)

פה אתה כבר גולש לנושא של "תרבות נהיגה" וסוטה מנושא "הבאמפרים".

זה פשוט מראה על נהיגה לקויה וטיפשית בלי קשר לפס ההאטה!

אמיר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי הפסי האטה... במקומות מסויימים הם עוזרים, אבל לא צריך להתקין אותם בכל חור... כמו כן כדאי שיתחילו לאכוף את מידות הבאמפרים, יש באמפרים שמזכירים יותר הרי האטה ולא פסי האטה... ודרך אגב ההשוואה בין המקרה של פסי האטה למצלמת רמזור בלשון המעטה לא משהו...

ושאלה שיש לי, מי אחראי לתכנון הכבישים בעיר ולהצבת התמרורים, כלומר מי מתכנן איפה יבנו כיכר למשל ואיזה תמרורים להציב (למשל זכות קדימה או תמרור עצור) האם זאת אותה ועדת "מומחים"?

פורסם
פה אתה כבר גולש לנושא של "תרבות נהיגה" וסוטה מנושא "הבאמפרים".

זה פשוט מראה על נהיגה לקויה וטיפשית בלי קשר לפס ההאטה!

וזה בדיוק העניין...!

באמפרים, גבוהים ככל שיהיו, רבים ככל שניתן, יאטו רק את מי שנוסע לאט גם בלי הבאמפר.

הציטוט שהבאת מראה את הטענה שלי, שבאמפר לא יעיל נגד נהגים שעושים שטויות, שהם הסיבה לבאמפרים.

ד"א... את גפן קראת השבת...?

dirty old man

need love too

פורסם

לא יואל, האמת שלא הספקתי עדיין לקרוא את הגפן.

תראה, נהגים שנוסעים בצורה שתיארת יסעו ככה בכל מקרה ובכל מקום- בדיוק כפי שתיארת!

אבל לנהגים "ישרים" שרוב טעויות הנהיגה שלהם מסתכמות בחוסר ריכוז בזמן הנהיגה- בשבילם הבאמפרים הם "התזכורת" שאומרים תזכור איפה אתה נוסע עכשיו.

והם אכן מאיטים.

ואני אוסיף, מי שמגיע למצב שהוא לא מספיק להאט את הרכב לפני באמפר לא מסומן/ או לחילופין נהגת שעפה מהכביש בגלל באמפר (כפי שפירסמת) זה רק אומר שהם הגזימו יותר מהמקובל במהירות הנהיגה בשטח בנוי- והעונש לצערי בהתאם!

אגב יואל, מזכיר לי את הבאמפר שבנו עכשיו קצת אחרי הכיכר מול אגד, בדרך ליקב.

כבר פעמים שהתרוממתי שם באויר!!

אמיר.

**עריכה**

יואל, קראתי עכשיו בגפן על מה שפירסמת..:wink: ואני בדיוק רשמתי את זה כמה שורות למעלה..

אך עדיין, פה מדובר בפס האטה חדש ללא סימון ונהיגה מופרזת של נהגת לא זהירה שנסעה מהר

וללא שום שיקול דעת (כביש רטוב).

ואפשר גם להוסיף את חשיבות הנהיגה המתקדמת שהייתה יכולה למנוע את מה שקרה.

פורסם

יש משהו אחד שכולכם תסכימו איתי, אי אפשר להעלות על במפר ב50 קמ"ש ולא להרגיש "בום כזה" נכון ?

והרי 50 קמ"ש היא מהירות חוקית בעיר.

אז אם העיריה (או לא יודע מי) רוצה שניסע יותר לאט אז חייבים לשים תמרור של מהירות מקסימלית !

(כמו למשל 40 קמ"ש), ואם מישהו יסע יותר מהר אז זה בעיה שלו שהוא פתאום יתקל בבמפר.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

שמה היא התהפכה... בדיוק איפה שציינת...

כבר עניתי על איך "להזכיר" לנהג שהוא בשטח עירוני ועליו להוריד מהירות (למרות שאינו חייב, 50 קמ"ש זה חוקי, כמו שאמרו לפני...)- אפשרות אחת היא אבנים משתלבות.

dirty old man

need love too

פורסם
כבר עניתי על איך "להזכיר" לנהג שהוא בשטח עירוני ועליו להוריד מהירות (למרות שאינו חייב, 50 קמ"ש זה חוקי, כמו שאמרו לפני...)- אפשרות אחת היא אבנים משתלבות.

יש לך מושג כמה יעלה לעשות כבישים שלמים באבנים משתלבות ? :shock:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יואל, אבנים משתלבות לא יאטו שום רכב ולא יזיזו מהומה- קח למשל את סגנון בניית דרך היין בזכרון... זה משנה משהו?

למרות שאינו חייב, 50 קמ"ש זה חוקי, ...
טעות!!!

אין שום חוק שמאשר לך לנהוג 50 קמ"ש בדרך עירונית!

החוק אומר שמותר לך לנסוע עד 50 קמ"ש בדרך עירונית ובתנאי שזה מתאים לסביבה בה אתה נוהג!

לדוגמא, ברחוב צר מאוד עם שער כניסה של גן ילדים, נסיעה ב-50 קמ"ש תיחשב "מופרזת" מדיי לתנאי הסביבה..(קלות ראש אם תרצו).

פורסם

לא, אלה הן סלעים מחודדים ולא אבנים משתלבות. דרך היין זו דוגמא רעה.

ראה צמתים וכבישים ברעננה וכפר סבא, העשויים היטב. זה מאט את התנועה באופן טבעי, גם את אלה שממהרים... יש תחושה לא "חלקה" שגורמת לנהג להאט... ואם אתה ממש ממהר, מהיר, אדיוט או סתם בא לך לתת בגז, אין באמפר שיעיף אותך לאוויר.

אין אחד בעולם שעבר את כל הבאמפרים כמו צדיק... כולנו עוברים את חלקם במהירות.

ולגבי החוק... אם דרסת ילד, נסעת מהר מדי. אחרת לא היית דורס אותו, נכון?

אז כל עוד לא דרסתי ילד ואני מתחת 50 קמ"ש, המהירות שלי חוקית. לפי החוק.

הנקודה היא שאין גבול ברור, יש שיקול דעת לנהג שתקף כל עוד יצאת בסדר...

וטרם נגענו במצב שרכב חירום צריך לעבור בכביש, ומה זה עושה לפצוע בתוך האמבולנס...

dirty old man

need love too

פורסם

הדוגמא עם האמבולנס הייתה דוגמא טובה.

שוב, שלא תבין אותי לא נכון, אני לא בעד באמפרים ולא דוגל בשיטה שאומרת "להרים גבעה" בכל חור.

אבל נכון למצב העכשוי ולתרבות הנהיגה בארץ, אין פתרון אחר.

גם הרעיון של אבנים משתלבות אולי ימזער במעט את התופעה, אך עדיין זה חסר תועלת.

פרדס-חנה בנושא הזה היא לדעתי הבדיחה של המדינה.

במקום באמפרים פרסו על הכביש עיני חתול ב-3 שורות לרוחב (אל תשאלו כמה שזה מאיט את הרכבים שטסים שם...:roll: )

או שבמקום עיני חתול, הם פשוט מניחים לוחות פלסטיק עבים במיוחד וגבוהים במיוחד שדורשים מהירות "אפס" כדי לעבור בשלום- וכמובן שנכון להיום כבר דאגו לתלוש אותם מהכביש... אזרחים הגונים ממש!!

פורסם

באמפרים הם לטעמי פיתרון לא טוב ממספר סיבות:

1. הבאמפר גורם לנזק לרכב - אולי קטן ולא משמעותי אבל מכה מהבאמפ אפילו במהירות 30 הצנועה, במיוחד עם רכב קשה מתלים זה נזק. ואני עוד לא מדברים על באמפרים מסויימים שפוגעים בחלקי הרכב עצמו - בראשון יש שניים ליד ידלין שגם לא מסומנים, גם גבוהים וגם לא נראים היטב - תוצאות: כל יום יש מספר רכבים שנפגי בחלק התחתון או האחורי.

2. חוסר התקן או חוסר יישום התקן גורם לכל מני באמפרים שגורמים נזקים ומוגזמים, אני חושב שלפני שמנסים להאט אותנו, צריך שיהיה פיקוח נאות על המאיטים, עוד מעט פשוט יזרקו על נהגים ממהרים דיקטים ...

3. הבאמפר פועל אחרת על כל רכב, יש רכבים שיעברו את הבאמפרים ב60 קמ"ש בכייף (טויוטה פריוויה) ויש כאלו שיצטרכו להאט ל 15 קמ"ש. תלוי במתלי הרכב ובזהירות הנהג.

רצית שהמהיר ביותר יעבור רק ב20 :?: אז הזהיר עם המתלים הקשיחים יעבור ב 5 ועדיין ישפשף טמבון.

לא איכפת לי איך יעקפו אבל שיטה כזו זה בעייתי נקודה.

פורסם

פסי האטה שעשויים מאבן משתלבת, זה דבר חוקי?

ראיתי כזה רק ליד הבית שלי וזה לא כיף לעבור אותם כי הם לא מעוגלים בגלל האבנים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בהחלט..

אלו גם לרוב הבאמפרים הכי טובים..

הם לא ממש מעוגלים, אלה יותר מאורכים והרבה יותר נוחים לעבירה מאשר הבאמפרים הרגילים מאספלט.

בד"כ באמפרים מאבן משתלבת הם מעברי חציה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...