Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שורה ראשונה - לחצים מומלצים בעומס רגיל.

שורה שניה - לחצים מומלצים בעומס רגיל עבור נסיעת נוחות.

שורה שלישית - לחצים מומלצים בעומס מלא.

כל הלחצים הינם כשהצמיגים קרים. אם נסעת כברת דרך עד לנקודת הניפוח, הוסף 2-3PSI ללחץ המומלץ.

עדי - 42 רק בסרן אחורי כשהרכב עמוס. 35 בקדמי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טום שאלה נסיעה של 5 דקות לתחנת דלק לניפוח הגלגלים עדיין יש צורך בלהוסיף 2,3 PSI יותר? או שזה עדיין סביר ואפשר למלא על פי הכתוב

עריכה אחרונה על ידי Yanivssshua
פורסם (נערך)

תלוי בתוואי הנסיעה ובטמפרטורה החיצונית.

בעקרון, אם אתה בספק אז עדיף לחץ גבוה על לחץ נמוך ולכן במצב שתיארת תוסיף עוד 2-3PSIG.

גם אם זה "יותר מדי" לא ייגרם שום נזק או פגיעה בביצועי הצמיג, ויש נהגים שבוחרים במודע לנהוג עם 1-2PSIG יותר מהגדרות היצרן וזה גם לגיטימי.

בנוסף, אם כאשר הצמיג מתקרר (למחרת בבוקר, נגיד) זה באמת מתברר כיותר מדי אתה יכול להוציא את האוויר העודף בתנאי שדה. ההיפך אתה לא יכול.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני יכול לתת דוגמה למשל להגדרת צמיג קר ע"י קיה - צמיג שלא ננהג עליו למשך 3 שעות לפחות, ונסיעה של עד 1.6 ק"מ (מייל אחד).

כמובן שמשתנים כמו תוואי הנסיעה, האקלים, חשיפה לשמש וכיוצב' כמו שציין חן עשויים להשפיע מעט.

פורסם (נערך)

הכי טוב - לקנות מדיד אישי.

סיטואציה: בצמיגים שלך צריך למלא שלושים PSIG. אתה מודד בבוקר לפני הנסיעה עם המדיד האישי ומגלה שחסרים לך שני PSIG. מגיע לתחנה ומודד שוב ומגלה שהם "חזרו" כי הצמיג התחמם.

ככה אתה יודע שלמרות שהלחץ נראה תקין, אתה צריך למלא 2PSIG יותר כי הלחץ המוצג הוא כבר לא הלחץ הקר, ואתה גם יודע כמה למלא ולא פועל לפי כלל אצבע. אתה גם יכול לוודא אחר כך שהמשאבה לא מזייפת.

אתה קם בבוקר למחרת ומגלה שהניפוח היה קצת מופרז והלחץ הקר שלך גבוה מדי ב-PSIG אחד, אתה יכול להוציא ולוודא עם המדיד שהלחץ נכון.

פורסם (נערך)

גם נכון, זה הסימול.

אבל היחידה הנמדדת היא PSIG (ביחס ללחץ האטמוספרי של כדור הארץ) ולא PSI אמתי, שנמדד ביחס לריק (וקואום) מוחלט.

אני לא מאמין שמישהו שרואה את הסימול PSI (במשאבות, בהמלצות היצרן או לצורך העניין כאן בפורום) לא יבין שמדובר על PSIG שאני מדבר עליו, או להיפך.

פורסם

אז אתה אומר שב-PSIA ה-A עומדת עבור אמיתי ולא אבסולוטי? :wink:

יש שיבינו ויש שאולי זה יגרום להם לבלבול. ואפשר להימנע מהדילמה כלל בשימוש הנפוץ יותר ולא המדויק פיזיקלית.

• תוכן חדש...