Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית ג'יפ קטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אנחנו זוג צעיר שאוהבים לטייל והרכב הרבה פעמים מגביל אותנו (פונטו גרנדה).

אני מתלבט לגבי כדאיות החלפה לרכב שטח, ובמידה וכן- איזה. אשמח אם תוכלו לשפוך אור.

מס' נקודות שלפיהן אשמח לדעת אם לדעתכם בכלל כדאי להחליף, ואם כן- מה האופציות:

1. שנינו סטודנטים, כך שהתקציב לא גבוה במיוחד (כ 40k +-) וכדאי שלא נצטרך להוציא יותר מידי על תיקונים... ביטוח ודלק- ברור לי שיהיה יותר יקר מהפונטו, אבל שיהיה סביר עד כמה שאפשר.

2. אין בעיה (ואפילו עדיף) מרכב 3 דלתות.

3. צריך שיהיה אוטומט (בשביל האישה), אבל אם יש איזשהו דגם שממש מומלץ והוא ידני- יש על מה לדבר :-)

4. ביומיום נוסעים בעיקר בינעירוני (ממוצע 20k בשנה).

6. אין צורך בעבירות מטורפת- בעיקר לשטח "קל".

אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל המלצות.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי yogev_b17
פורסם

על פניו הרכב שמתאים לכם ידני או אוטומטי הוא ג'ימני.

הבעיה מתעוררת בק"מ שאתם עושים.

אני לא יכול לחשוב על רכב פחות מתאים ל 20,000 ק"מ בשנה מג'ימני.

מצד שני כשהייתי צעיר הייתי עם דיפנדר וטחנתי ק"מ עם האוטובוס הזה.

עזוב את כל היתר - תקנו ג'ימני. יקח אתכם לכל מקום בשטח, יחזיר אתם מהשטח, בעלויות אחזקה של רכב פרטי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כשאתה אומר פחות מתאים ל 20k קמ בשנה- מבחינת בלאי של הרכב או מבחינת נוחות נסיעה ביום יום?

אילו שנתונים מומלצים/תואמים לתקציב? דברים מיוחדים שכדאי לשים לב (בג'יפים בכלל וג'ימני בפרט)?

תודה!

פורסם

ממליץ גם על גימני. לדעתי הסיבה שהוא פחות יתאים לקילומטראז הזה זה בגלל נוחות הנסיעה ובגלל המנוע החלש.

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

פורסם

עוד אופציה שמתאימה לשטח קל וגם יותר נח לשימוש יום יומי - דייהטסו טריוס.

מרווח גחון סביר , זוויות גישה ונטישה יחסית טובות , 4*4 קבוע עם אפשרות לנעילת דיפרנציאל מרכזי מאפשרים לנסוע בלי בעיה בשבילים ובשטח קל וגם טיפה מעבר לכך.

יותר מרווח מהג'ימיני (לי זה היה חשוב כי יש ילד) וגם תא מטען סביר. נוחות נסיעה סבירה. מנוע מחוספס ולא הכי חזק. עושה את העבודה בתוך העיר אבל קצת אסתמטי במהירויות תלת ספרתיות (100 קמ"ש 3000 סל"ד) וגם קצת מרעיש.

צריכת דלק אצלי 1-9 , רוב הנסיעות שלי הן ראשון - רחובות ופעם בשבוע נסיעה קצת יותר ארוכה לטייל (כשמזג האוויר מאפשר). אם נוסעים מחוץ לעיר אני מניח שאפשר גם להגיע ל 1-11.

אפשר למצוא רכבים כאלה גם שמורים יחסית.

אסף

פורסם

אני כרגע עם הפונטו גרנדה אז לצערי אני כבר רגיל למנוע חלש, ככה שזו פחות בעיה.

הג'ימני עד כדי כך צפוף שעם ילד זו כבר בעיה? איך תא המטען שלו? וצריכת דלק?

התחלתי לקרוא קצת על הג'ימני ואני יותר יותר מקבל את הרושם שזה רכב שנועד לשטח, ופחות לכביש.

כמו שאמרתי- רוב הנסיעות שלי בין עירוניות, ואופציית השטח היא לטיולים מידי פעם.

אני מפחד שבסוף אמצא את עצמי "סובל" בכל נהיגת כביש, רק כדי ליהנות ממנו בשטח פעם בשבועיים.

בנוסף- עבירות מטורפת זה לאו דווקא מה שחשוב לי.

עדיין הייתם ממליצים עליו מאשר משהו אחר?

תודה!

פורסם

נשמע שג'ימני פחות מתאים לדרישות הצנועות שלך.

הטריוס שהוצע כאן בהחלט יכול להיות בחירה ראוייה כמו גם ראב 4 (קצר או ארוך) או סובארו פורסטר. הם יביאו אותך רחוק יותר מכל משפחתומטית תוך שמירה על אחזקה זולה (במונחי ג'יפים) וצריכת דלק שאפשר לחיות איתה. החסרון הוא שב 40K ש"ח תוכל למצוא רק כלים מבוגרים יחסית שעברו ידיים אוהבות יותר ואוהבות פחות. יש לוודא היטב כי קיימת היסטוריית טיפולים מסודרת ורצוי במוסך מורשה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה יכול לגשת לכל סוכנות של סוזוקי ולראות איך המרחב במושב האחורי ולמה בדיוק מספיק תא המטען.

למחמירים - תעשה עליו נסיעת מבחן ככה תקבל אינדיקציה כלשהי לגבי הנוחות.

בשטח מדובר על חמור עבודה, אבל ל20K בכביש בשנה אני לא ממליץ, אולי כדאי להתפשר על רכב קצת יותר רך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עד שהגעתי לסעיף-4, הייתי משוכנע שהג'ימני מתאים לכם בול. סעיף 4 קצת הרתיע אותי אבל עדיין, לסטודנטים צעירים זה בסדר.

סעיף 5 חסר משום מה, ובסעיף-6 כבר הבנתי שג'ימיני זה לא מה שאתם מחפשים. טריוס יותר מתאים לנסיעות בינעירוניות ויסתדר מצויין בשטח קל ואף מעבר לכך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

האמת שחשבתי על זה קצת והגעתי למסקנה שכן כדאי ללכת עם רכב בעל עבירות של יותר משבילי קק"ל,

כי להיות עם ג'יפ שלא יכול לעבור יותר מדרך עפר קצת משובשת נראה לי שיוריד מהחוויה, שבשבילה אני קונה ג'יפ, וחבל שבסוף כל הכיף ירד כי אין הילוך כוח ועכשיו אי אפשר לעבור את הדיונה הקטנה הזו :|

רק העניין של ה 20k בשנה זה משהו שאי אפשר להתגמש בו.... זה עד כדי כך קריטי עם הג'ימני, או שיתגבר על זה?

או שעדיין הטריוס עדיף?

עוד שאלונת- לאיזה מהם יש יותר שוק?

תודה רבה!

פורסם

ג'ימני ניתן למכור כמעט בכל מצב ובכל רגע נתון במחיר מנותק לחלוטין מהמחירון.

לוי יצחק מנסה כבר שנה להוריד אותנו (אותם?) מהעץ ולא מצליח, אפילו לא קצת.

(זה כמובן עובד גם נגדך, מהביטוח לעולם לא תקבל מה שהרכב באמת שווה בשוק)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גם הטריוס לא בדיוק מגהץ אוטוסטרדות.

הוא רועש,חלש,צר,צפוף, עם זוויות גלגול של אוטובוס קומתיים וצריכת דלק של נגמ"ש (1:8 משולב).

הוא זול משמעותית מהג'ימני, וזה בערך היתרון היחיד שלו עליו.

מי שמתאהב, קונה את הכלים הללו למרות כל זה, ותמורת הכיף שבלרדת איתו מהכביש.

אם אתה מוכן לשלם את מחיר הנוחות בהתניידות היומיומית, ולא "חייב" כמו זוגתי, את הדלתות האחוריות- חפש ג'ימני.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אני רואה שהעלו פה את הסובארו פורסטר.

ממליץ בחום על הרכב. יש לי קרוב לחצי שנה. 2000 סמ"ק שנה 12'.

התקנתי מיגון מנוע וגיר ו"ביצה" אחורית.

רכב מעולה. ירדתי איתו לשטח מספר פעמים ופשוט תענוג.

כ"כ אני עושה סביב 25K בשנה בעירוני משולב בין עירוני והרכב מאוד מאוד נוח.

ממליץ בחום. ואני מאמין שאם תחפש טוב בשוק תמצא רכבים משנתון נמוך יותר ובמצב טוב.

אל תלך על רכבים מלפני 08. מדובר על דגם שאומנם היה טוב לשנתון שלו. אך ב08 היה שיפור משמעותי.

סוף סוף יצאתי לשטח...

היה כיף... :wink:

פורסם

אם הכוונה לרדת לשטח, טיולים במדבר וכד', אז רק הג'ימיני מכל השאר שהוזכרו כאן יוכל להתמודד בכבוד ולחזור שלם הביתה.

יש לו הילוך כח ולכן הוא ג'יפ האמיתי למרות החסרונות של הצפיפות והמנוע החלשלוש, יש לו גם גיר אוטומטי רגיש.

אפשרויות אחרות לרכבים קצת יותר קשוחים וחזקים ועדיין קטנים במימדים, הגראנד ויטרה דור קודם, ג'יפ ליברטי, ופג'רו קינג קצר.

• תוכן חדש...