Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב יעשה כ-3,000 ק"מ בחודש ולא מעט את העליות של י"ם.

לא רוצה לספוג את ירידת הערך של רכב חדש אז חשבתי על רכב בן 2-4 ככה (מתכנן להשאיר אותו אצלי כ3 שנים).

חשוב שהוא יהיה אמין ויגיע כמה שפחות למוסך.

ודבר אחרון זה צריכת דלק שגם צריך לקחת בחשבון.

מתלבט בעיקר בין סופר מיני למשפחתית קטנה. חשבתי על הדגמים הבאים:

טיוטה יאריס

סוזוקי סוויפט

קיה ריו

יונאי i25

מבחינת תקציב אני גמיש כל עוד זה יוצא משתלם לטווח ארוך אבל חשבתי על 60K-75K

תודה! :-)

פורסם (נערך)

ידני /אוטומט ?

באוטומט יאריס תהיה כנראה הכי חסכונית (1.3 עם גיר רציף).

ריו ו25 אוטומטיות לא ממש חסכוניות.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אתה הולך לעשות כ36 אלף בשנה,לכן הייתי לוקח דיזל ולא בנזין.

לכן הייתי מחפש פלואנס דיזל,שילוב טוב בחיסכון לבין מנוע חזק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחפש רכב אוטומטי, מכל הדרישות הצריכה היא במקום האחרון (כלומר, קודם אמינות ושיצליח לעשות את הנסיעות בקלות)

יש שוק לדיזל? כלומר, אני אצליח למכור אחר כך? ובאופן כללי לא מת על רנו, יש לי ניסיון רע איתם

פורסם

היום כמעט אין מכונית שלא תצליח לעלות לירושלים, גם פיקנטו 1000 סמ"ק תעלה וכל יום ללא בעיה רק בנסיעה יותר איטית,

בכל מקרה אכן הפלואנס דיזל מצויינת חזקה ואמינה להפליא, ביחד עם חסכון משמעותי בדלק ובטיחות טובה.

פורסם

הפלואנס תטוס בעליות של ירושלים,ודווקא הדיזל מאוד מוצלח ונהגי המוניות מרוצים מהרכב הזה ובעצם כול מי שתשאל שיש לו כזאת.

אני בעצמי חשבתי לקנות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה נוסע הרבה בדרכים לא נחמדות בכל הקשור לצריכת דלק,

על מנת לא לוותר על אלמנט האמינות ששמת בראש סדר העדיפויות,

למה לא לשקול רכב היברידי כמו ג'אז או יאריס?

ההיברידיות יתנו לך את מבוקשך גם באמינות, גודל רכב, צריכת דלק ואפילו סחירות.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
אתה הולך לעשות כ36 אלף בשנה,לכן הייתי לוקח דיזל ולא בנזין.

לכן הייתי מחפש פלואנס דיזל,שילוב טוב בחיסכון לבין מנוע חזק.

מחזק. רכב מצויין מרווח עם מנוע חזק ואמין - תקנה יחסית בזול ותמכור יחסית בזול

פיג׳ו 307 XSI 2.0 2004 אוטומט

איביזה 2014 1.2 FR ידנית

LEON FR 2017' 150HP 1.4T ידנית

ספורטג׳ דיזל אורבן 2019 מליסינג 🥲

פורסם

הברידיות זו אופציה אם כי ממה שראיתי הביקורות על היאריס ההיברידית לא מדהימות.

לגבי הפלואנס, ממה שאני רואה הרכב גדול למדי ועדיין יש לי טראומה מרנו אז הייתי שמח לשמוע על אופציות נוספות.

תודה!

פורסם

נקודה למחשבה:

אם האמינות אצלך היא ערך עליון, למה לא לקנות לדוגמא מיצובישי לנסר 2008-2010 במצב טוב (לא חסר כאלה), מנוע 1.5 לא שתיין כרוני,

בפחות מחצי מהתקציב שלך וגם אם תצבור את כל העלות יתר של הדלק והטיפולים, תשאר עם 20-30 אלף ביד לטובת חופשה מפנקת בחו"ל :)

ובחזרה לדיון,

אם היברידי מעניין אותך, לך על הג'אז.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

הבעיה עם הלנסר בנסועה שלו לדיזל יהיה יתרון בצריכת דלק,ונוסף יהיה לו קשה מאוד למכור את הלנסר עם הק"מ שהוא הולך לנסוע.

בעוד פלואנס ניתן לקנות ממודל 2013 ויש רכיבם עם 60-70 אלף ק"מ,כלומר בעוד 3 שנים פלואנס כזאת עם 170-180 אלף לדיזל בן 6 זה בסדר גמור ולא מרתיע כמו לנסר עם 250 או יותר אלף.

ואני כבר לא מדבר על ההבדל בביצועים.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם
נשמע שאתה מחפש קורולה, יפנית אמינה מרווחת חזקה יחסית וחסכונית, והכי חשוב יש לה (מבחינתך) את הסמל הנכון בחזית.

36 אלף ק"מ בשנה ומה שאתה ממליץ לו זאת טויוטה קורולה שתשתה דלק יותר מכל היברידית או דיזל בתקציב, תסחוב פחות טוב מדיזל (מישהו אמר מומנט טוב לעליות?) וגם תהיה פחות נוחה מהרבה רכבים בתקציב הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני אסביר לגבי הרנו. הייתה לי רנו מגאן (בת 3-4) כרכב שני שתוך שנתיים הטיפולים שלה עלו יותר מעלות הרכב. היא נכנסה למוסך פעם בחודשיים ותמיד זו הייתה מכה קשה. נוכח זה, מעדיף להתרחק מרנו לזמן הקרוב.

אבל בגדול אין לי בעיה עם דיזיל. לגבי ההיברידיות אני לא מכיר כ"כ אז אני קורא מבחני דרכים. זה קצת מבלבל כי לכל אחד תוצאות אחרות. ואני כבר לא בטוח שהעלות הנוספת משתלמת למרות המרחקים שאני עושה. ד"א כרגע אני נוסע על פיאט פונטו שעושה 15.5 ק"מ לליטר (ממוצע של ה3 חודשים האחרונים) אבל העליות ממש קשות לה. אז הפער הוא 2,500 ש"ח בשנה (7,500 ל3 שנים, לפי 6 ש"ח לליטר).

עריכה אחרונה על ידי mbncar
  • תוכן חדש...