Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום יש ברשותי אופני שטח jamis x1 בנות כשנתיים/שלוש, רכבתי איתם בעיר ובשבילי קק"ל, לא בשטחי שטח קשים.

בשנה האחרונה אני רוכב רק בעיר ולא חושב שאשוב לרכב בשטח.

לאור האמור לעיל, אני שוקל להחליף את האופניים לאופני עיר פשוטים (אולי מתקפלים), לא חשמלים.

כאשר המטרה היא אפשרות כניסה למעלית יותר נוחה כדי להוריד את האופניים, ישיבה יותר נוחה על האופניים שמתאימה לישיבה עירונית, עליה וירידה נוחה מהאופניים, שאיפה למשקל יותר נמוך של האופניים.

המטרה היא לא להוסיף בכלל כסף, או אולי מאות בודדות של ש"ח בלבד, עם דגש על בודדות.

מהלך כזה כדאי, האם שווה להחליף? אולי כדאי להחליף רק צמיגים ו/או קוטר חישוק ?

פורסם (נערך)

לדעתי כל הרעיון של להוריד משקל לא בא לידי ביטויי במתקפלים, (שלך שוקלות 13 ק"ג כאשר המתקפלים 11-14 ק"ג כאשר הקלים יותר עולים כפול מה X1 )

אז מבחינת משקל כנראה שלא יהיה שיפור, בנוסף אין בולם קידמי, גלגלים קטנים יותר שלדעתי יפגעו בנוחות\מהירות, מכלולים של חברות לא ידועות,

אצלך אמנם שימאנו בסיסיים אבל עדיין עדיף מכל מה שיש שם.

קוטר חישוק שונה יפגע בגיאומטריה של האופניים ולא מומלץ,

מה שכן אולי החלפת הצמיגים לצרים יותר (מה שיוריד קצת משקל וישפר את החוויה בעיר).

עד כמה אתה עושה שימוש בהילוכים? (תוכל לצמצם מאוד את המשקל במעבר לSingle speed :twisted: )

עריכה אחרונה על ידי MaDxXx
פורסם

משהו נחמד שעשיתי באופניים שלי - ברגע שהבנתי שהשימוש יהיה רק עירוני, החלפתי לצמיג קדמי כביש. (כביש רחב אמנם, 1.5"). זה שיפר את משמעותית את הטרן-אין שלי (לוקח קצת זמן להתרגל לזה שהצמיג הקדמי ישר נופל להשכבה והאחורי לא, אבל זה סבבה) ואז יכולת הבלימה (אחיזה עדיפה בהרבה על אספלט).

מצד שני, ברגע שיש טיפה חצץ בתמונה זה כבר לא בריא.

למה לא החלפתי את האחורי? לא יודע.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אופס, התכוונתי לרוחב הצמיג ולא לקוטר, המטרה היא להקטין חיכוך ולעבור לצמיגים יותר חלקים ויותר צרים.

Single speed לא ולא, אך אני משתמש כמעט אך ורק ב 7 הילוכים האמצעים.

פורסם

החלפתי לאחותי את ה זנב קשיח 29" לאופני סייקלו קרוס. היא מאוד מרוצה עכשיו היא רוכבת קצת כביש וגם שטח.

דגם: טרק קרוסריפ.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

יש לי בעיה עם הצוואר ואופניים בסגנון אופני מירוץ לא יתאימו לי בגלל צורת הרכיבה, כאשר בנוסף מטרתי גם (אולי) להקטין בגודל האופניים ולא להשאר עם אופניים גדולות יחסית.

דרך אגב, מה עלות משוערת של החלפת צמיג או החלפת גלגל + צמיג?

פורסם

יש מספר סוגים של אופני עיר,

כנראה שהקלאסיים יהיו הכי נוחים לנסיעה רגועה בעיר,

הספורטיביים לנסיעות מהירות,

והמתקפלים ככלי תחבורה.

כמו שאמרתי (לרוב) אין להם בולם קידמי, אז השטח מתבטל כליל, או כל דרך עם קצת מהרמורות לא תהיה נוחה כל כך.

מציע שתקפוץ לחנות שיש לה את כל הסוגים ותנסה כל אחד (אם ניתן לקחת ליום-יומיים התנסות מה טוב, אם לא אז סיבוב של כמה דקות בחוץ)

ותראה, אם בכלל הם עונים לדרישת הנוחות שאתה רוצה או שהX1 עדיפות.

צמיג עיר סביב 100 ש"ח ופחות.

פורסם

תרכיב צמיגי "עיר/הייבריד" על החישוקים שלך, זה ישפר לך את החוויה משמעותית בעלות זולה יחסית.

צמיגים כאלה הם רחבים יותר מאשר צמיגי כביש "קלאסיים" (32 למשל), אבל עדיין עדיפים משמעותית בתוואי סלול על פני צמיגי שטח.

!AWDSOME

פורסם
יש לי בעיה עם הצוואר ואופניים בסגנון אופני מירוץ לא יתאימו לי בגלל צורת הרכיבה, כאשר בנוסף מטרתי גם (אולי) להקטין בגודל האופניים ולא להשאר עם אופניים גדולות יחסית.

דרך אגב, מה עלות משוערת של החלפת צמיג או החלפת גלגל + צמיג?

גלגל אל תחליף. יקר.

צמיגי עיר יהיוו שיפור גדול. יותר דקים יספקו פחות התנגדות ויהיו יותר "מהירים" (גם הדיווש יותר קל). יותר שמנמנים יוסיפו נוחות (משמעותית).

אתה יכול גם להחליף סטם (החלק שמחבר את הכידון למוט ההיגוי) לאחד שייתן לך זווית ישיבה זקופה יותר (יותר גבוה ו/או יותר קצר, ויש גם כאלו עם גובה מתכוונן, שלא טובים לשטח אבל טובים לעיר).

לבסוף (וזה לא הכי זול), זה לוותר על ההילוכים הקדמיים ולהחליף לקראנק עם גלגל שיניים יחיד מלפנים. רק תספור שיניים לפני שאתה עושה זאת, שלא תישאר עם מהירות סופית בלתי מספקת, מאחד, והילוך קשה מדי לעליות, מאידך.

אין לי ניסיון בכלל עם אופניים קטנים/מתקפלים, אבל בטוח שכושר התמרון שלהם במרווחים צרים עדיף, לעומת היציבות והמהירות שלהם בקו ישר, שנחותה.

אבל, בגדול, נוחות עולה במשקל וסרבול. האופניים הכי נוחים שיצא לי להתסובב איתם היו אלקטרה טאוני. מאוד נוחים לרכיבה, גם מבחינת תנוחה וגם מבחינת שיכוך. אבל זה טנק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...