Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי רישיון C1 מהצבא ולא יצא לי לנהוג במשאית כמעט 3 שנים (מאז שנהגתי במשאית בצבא בעצם). וגם בצבא נהגתי על משאית כבדה.. אני מניח שהחוקים הרבה פחות נוקשים למשאית קלה ששוקלת 5 טון בהעמסה מלאה. אני לא זוכר כמעט כלום מהתאוריה.

כחלק מהעבודה שלי אצטרך לנהוג במשאית קלה.

אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי חוקי תעבורה שנוגעים למשאיות קלות.

דברים עיקריים כמו מהירויות נסיעה, נתיבי נסיעה שמותר לי לנסוע בהם, כביש 6, העמסת מטען וכו'.

לא הצלחתי למצוא אתר עם חוקים מסודרים שמיועדים לC1. אולי אני עיוור אבל אם לא, באמת שחבל שלא קיים דבר כזה באתר משרד התחבורה.

בעבודה אני אצטרך לשנע על גבי המשאית טרקטור קטן. יש איזשהם תקנות בחוק לגבי קיבוע של כלי רכב אחר והובלה שלו?

מקבעים אותו אצלנו עם ראצ'ט אחד שנכנס לרווח שקיים במרכז הטרקטור כך שהוא מחזיק אותו ממש טוב. השאלה אם זה מספיק וחוקי..

אני בטוח שזה פחות משנה אבל אני מצטרף גם תמונה של המשאית ושל הטרקטור למקרה שיעלה למישהו איזה משהו ספציפי יותר בנוגע לתקנות.

?url=images1.ynet.co.il%2FPicServer2%2F20122005%2F984135%2Fmercedes-%25287%2529_wh.jpg

?url=www.multione-csf.com%2Fen%2FF000233_GT950.jpg

עריכה אחרונה על ידי -MaoR-
פורסם

לגבי הובלת טרקטור (או כל מטען שהוא) - צריך לוודא שאין חריגה במשקל.

קשירה - בתיאוריה, גם קשירה עם שרוך נעל מספקת. הכול טוב ויפה, עד שהמטען נשמט.

לדעתי, קשירה עם ראצ'ט בודד - איננה מספקת.

פורסם (נערך)

על חוקי התעבורה הקשורים לרכב פרטי, יש תוספות. חלקן מתייחסות לכל רכב מסחרי שמשקלו מעל 3.5 טון, וחלקן תלויות במשקל כולל של הרכב.

כרגע - אני מתייחס רק לתוספות רלוונטיות לרכב מסחרי 5 טון.

מהירות - אין הגבלה מיוחדת.

כניסה לצומת - אין מגבלה מיוחדת.

חניה בדרך עם שיפוע - חובה לשים סנדלי בטיחות בגלגלים אחוריים, נגד כיוון השיפוע.

יש לשים לב לשלטים עם מגבלה של משקל/ רוחב/ גובה רכב.

גובה מקסימלי מפני הכביש - 3.5 מטר.

שכרות - אתה נמדד כמו נהג חדש. כלומר, המגבלה היא מאוד נמוכה, ברמה כזאת שלא כדאי לנהוג לאחר שנגעת באלכוהול (בנוסף, ובלי שום קשר - אני ממליץ באופן גורף לא לערבב נהיגה עם אלכוהול...)

כרגע, אלו התוספות הרלוונטיות שזכורות לי (בנוסף לפוסט קודם לגבי מטען)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
להלן קישור לתקנות התעבורה.

שם תמצא תשובות

https://www.google.co.il/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1OPRA_enIL591IL591&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94%202014

בגדול, אני לא רואה בעיות מיוחדות בהובלת הטרקטור.

למה 2014?

ושוב, תקנות תעבורה זה כללי מידי.. אני מנסה לברור את התקנות שמיועדות לרכב משא עד 5 טון.

ניסיתי לחפש תקנות שמיועדות למשאיות קלות אבל לא מצאתי כמעט כלום.. אין מסמך מרוכז של התקנות.

תודה.

לגבי הובלת טרקטור (או כל מטען שהוא) - צריך לוודא שאין חריגה במשקל.

קשירה - בתיאוריה, גם קשירה עם שרוך נעל מספקת. הכול טוב ויפה, עד שהמטען נשמט.

לדעתי, קשירה עם ראצ'ט בודד - איננה מספקת.

על חוקי התעבורה הקשורים לרכב פרטי, יש תוספות. חלקן מתייחסות לכל רכב מסחרי שמשקלו מעל 3.5 טון, וחלקן תלויות במשקל כולל של הרכב.

כרגע - אני מתייחס רק לתוספות רלוונטיות לרכב מסחרי 5 טון.

מהירות - אין הגבלה מיוחדת.

כניסה לצומת - אין מגבלה מיוחדת.

חניה בדרך עם שיפוע - חובה לשים סנדלי בטיחות בגלגלים אחוריים, נגד כיוון השיפוע.

יש לשים לב לשלטים עם מגבלה של משקל/ רוחב/ גובה רכב.

גובה מקסימלי מפני הכביש - 3.5 מטר.

שכרות - אתה נמדד כמו נהג חדש. כלומר, המגבלה היא מאוד נמוכה, ברמה כזאת שלא כדאי לנהוג לאחר שנגעת באלכוהול (בנוסף, ובלי שום קשר - אני ממליץ באופן גורף לא לערבב נהיגה עם אלכוהול...)

כרגע, אלו התוספות הרלוונטיות שזכורות לי (בנוסף לפוסט קודם לגבי מטען)

אין חריגה במשקל.

אתה בטוח שאין חוק מסויים לגבי קשירת סוגים שונים של מטען?

אל תשכח שלטרקטור יש גם ארמברקס ושהוא יציב סה"כ.

המשאית היא עד 5 טון. היא עצמה שוקלת בסביבות ה2.6.

סד עצירה אם אני זוכר נכון זה לרכב מסחרי מעל 5 טון, לא?

אגב, מעניין אותי למה יש שקוראים לזה "סנדלי עצירה"? גם מורי הנהיגה בצבא אצלי (חלקם רוסים, חלקם דרוזים) קראו לזה ככה. אני לא מוצא שום רפרנס לשם הזה בשום מקום..

תודה!

• תוכן חדש...