Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בקרוב האחריות על הרכב תגמר ואני חושב לשדרג את הרמקולים ואת הבידוד רעשים.

יש לי את המערכת הבסיסית שמגיעה עם הרכב, 6 רמקולים בדלתות וקורא USB.

אני לא חושב שיש לי ערך מוסף במערכת מתקדמת יותר (דאבל דין? לא מכיר שמות טוב מספיק) - כנראה שההחלפה רק תגרום לקרטושים בפלסטיקה. אם בכול זאת צריך להחליף אז למשהו מינימאליסטי. כולא סוויפט, אין טעם ליותר מידי שטויות שאני יכול להפעיל מהטלפון (כמו בלוטות', מע' אנדרואיד וכו'... עכשו ה-3 שורות כיתוב מספיקות לי)

אני כן רוצה רמקולים קצת יותר טובים עם סאונד עמוק יותר - אבל אין לי טעם לשדרג גם את זה בלי לשפר את הבידוד רעשים.

אני לא רוצה לבודד את הרכב 100%, אבל כן שיפור קל בבידוד רעשי חוץ וטיפה ברעש המנוע (1.2... כמה רעש כבר עושה?)

התקציב שלי לכל הסיפור כולל התקנה זה 2500 ש"ח (אני לא רוצה להתעסק עם זה, אין לי זמן או מיומנות, ולא בא לי לעשות לבד נכון לעכשו). אני מעדיף לצמצם את הסכום אבל אם יש משהו שממש שווה ויקפיץ אותי 2 מדרגות למעלה אז מוכן להוסיף עוד 200-300 ש"ח.

אני צריך גם המלצה למתקין שלא יקצר לי את כל הרכב ולא ישבור את הפלסטיקה. רצוי באזור רחובות אבל אפשר מאשדוד ועד חיפה.

אני מאוד רוצה שהרמקולים החדשים יחליפו את הקיימים - לא לקדוח מיקומים חדשים. אין לי מושג מה הגודל של הרמקולים הקיימים

אין לי בעיה להזמין דברים מחו"ל.

אם וכאשר אני אעשה את השדרוג זה לא יהייה מוקדם יותר מחודשיים מעכשו אז מוכרים\ מתקינים למיניהם - בבקשה לא לפנות אלי בפרטי.

תודה לעוזרים!

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת היא שאני לא ממש רואה מה הטעם לשפר רמקולים אם אתה לא מתכוון לשפר את יחידת הראש ברכב הזה.

מה שהייתי מציע לעשות זה להוסיף זוג טוויטרים (אלא אם כן מקדימה כבר מותקן סט קומפוננט) ולחתוך אותם בעזרת קבלים ואת כל שאר הכסף להשקיע בבידוד הדלתות הקדמיות.

מעבר לכך - ארבעה צמיגים שקטים ואוחזים.

זו דעתי האישית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הצמיגים אוחזים אבל לא שקטים - והם היחידים בערך במידה הזו בארץ (185-55-16)

כאמור, אני לא מתמצא במערכות סאונד לרכב אז מה שתציע במסגרת 2500-2700 ש"ח מבחינתי מין אללה (= יבדק פעמיים, יעבור הכרות עם דת' מטאל לניקוי האללה כי אני לא מאמין בחברים דמיוניים וכנראה שיותקן)

ברכב יש טויטרים נפרדים (או סתם רמקולים קטנים) בחלק העליון של הדלתות הקדמיות (אולי גם מאחור, לא שמתי לב) ורמקולים בחלק התחתון של הדלתות - לא יודע מאיזה סוג או קונפיגורציה (כנראה הכי פשוט שיש... קומפוננט אחד?)

פורסם

ההמלצה שלי תהיה בידוד הדלתות בצורה זולה ככל הניתן ויעילה ככל הניתן.

גליל אחד של סיקה מולטיסיל (על בסיס בוטיל בלבד!) יעלה באזור ה100-160 שקלים ועוד כשני מטר של איזופלקס יעלו לך בערך 160 שקלים נוספים.

תוסיף לזה יריעת פוליגל מחנות יצירה (לסגירת מחיצות טכניות) וסרט חבלה - באזור ה350 שקלים ויש לך את כל החומר הנדרש בכדי לבצע בידוד בדלתות.

זה משאיר לך כאן לדעתי די והותר תקציב בכדי לשלם למתקין לבצע את הבידוד אבל אני חושב שישאר לך מספיק תקציב או בכדי להתקין יחידת ראש טובה ואני ממליץ לכוון של דאבל דין עם יכולת TC כמו למשל פיוניר סדרה שמונה - או נקמיצ'י שלא מזמן הומלץ כאן - אוכל לברר לך בעזרת חיפוש את הדגם המדוייק.

או להשתדרג בסט קומפוננט קצת יותר טוב ואז בטוח נשאר לך תקציב להתקנה.

- דווקא כן הייתי הולך על שדרוג של המערכת המקורית אבל האמת היא שהייתי מתחיל מבידוד בלבד ומחכים - ורק לאחר מכן מגיע למסקנות אם יש צורך בדבר נוסף - אם זה מעניין אותך תאמר לי וכשיתאפשר לי ארשום לך כאן הוראות מדוייקות מה לבקש מהמתקין לעשות - כיצד להשתמש בחומרי הבידוד נכון.

למרות שכבר פותחים את הדלתות אל תתפתה להתקין סט קומפוננט (בייחוד אם הוא לא נציל מעל 90 דיבי) אפטר מרקט כי ללא הגברה מתאימה - אני דווקא אעדיף את הרמקולים המקוריים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על ההצעות!

נשמע לי טוב להתחיל מבידוד. יש אולי איזה מקום שיודע גם להביא את החומרים? כאמור מתעצל להתעסק עם זה (כמה אמורה לעלות התקנה, אגב?)

בדאבל דינים אני לא מבין בכלל (הולך להשלים שיעורים לגבי מה זה TC). אני רק יודע שאני לא צריך משהו פנסי מידי, העיקר שיהיה אפשר להתקין אותו יפה בלי שהפלסטיקה תעשה לי רעשים (רדיו+ USB+ סלוט דיסקים כדי שיהייה לי איפה לשים את המחזיק לטלפון)

אם אין רמקולים ונגיד על התקנה יקחו 300 ש"ח אז אני מניח אפשר יהייה להביא את הכול ב1500-1700 ש"ח, נכון?

פורסם

נגיד שאתה מבודד את הדלתות בצורה הבאה - שתי יריעות 5 SQFT של דיינאמאט אקסטרים לכל דלת או קיט תא מטען שמכיל 5 יריעות שכאלו שעולה בסביבות ה600 שקלים למיטב זכרוני

לכל דלת אתה לוקח יריעה אחת ומדביק שלושה פסים לאורך הדופן החיצונית (זו שקרובה לכביש) ויריעה נוספת איתה אתה בעיקר סוגר את אזור המחיצות הטכניות ועוד חצי יריעה לאזור הרמקול מהיריעה החמישית.

זה מספיק בוטיל בשביל להפוך את הדלת לתיבה ולהוריד ממנה רזוננס בטח ובטח שלרמקולים מקוריים.

עכשיו אתה קונה גם יריעת דיינאליינר 12 SQFT שצריכה להספיק לשתי הדלתות - כ360 שקלים נניח 400

באלפיה סגרת את כל מה שאתה צריך בכדי לבודד שתי דלתות מבחינת חומרים - לדעתי עבודה תהיה בין 500 ל1000 שקלים נוספים תלוי אצל מי היא מתבצעת או חינם במידה ותעשה זאת בעצמך ובאמת - זה לא כזה מסובך בעיקר ברכבים יפניים.

את שאר התקציב מציע לחסוך בצד וכשיהיה לך כסף ליחידת ראש שיכולה לעשות TC - תשקיע בזה ושם תסיים עם כל הסיפור כי לדעתי אתה לא מעוניין במגברים ורמקולים אפטר מרקט.

אם אתה הולך על החומרים הביתיים - גליל סיקה מולטיסיל על בסיס בוטיל בלבד יעלה כ160 שקלים ושני מטר רבוע של איזופלקס יעלה עוד כ160 שקלים לערך - 300 שקלים וסיימת עם רשימת החומרים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מאוד בעד החומרים הביתיים כי גם אם אני אשים את החומר הכי טוב עדין יש גג שלא מבודד והדלתות האחוריות, והבגאז' (דלת #5).

בנוסף המגבר והרמקולים, אם נשארים מקוריים, לא מצדיקים סופר איטום.

איפה אני יכול לקנות את החומרים? טמבוריות? הום סנטר? אינטרנט?

בנוסף, אין לי בעיה לעשות לבד אבל אני ממש לא יודע איך לפרק את הפלסטיקה בלי לשבור... מדריכי אינטרנט מומלצים יש? או מתנדב :)

איזה ציוד נלווה אני גם צריך? דבקים וכו' - מגע? אפוקסי? (אני מניח לא דבק 3 שניות).

כמה כסף צריך בשביל יחידת ראש (אני מניח דאבל דין?) שעושה TC (ממה שהבנתי זה משהו של פיצול תדרים?)

כמה באמת חייבים את הTC? למה מגבר רגיל לא ידע לתת סאונד ראוי מרקולים עם נגיד 2 קומפוננטים כמו רמקולים של מחשב (לדוגמא! לא משווה)

הרמקולים המובנים אני חושב 6.5 אינצ', לא שווה לי להחליף אותם במשהו שיודע להפיק סאונד טוב יותר?

פורסם

TC=Time Correction=TA=Time Alignment.

תכונה שמאפשרת לשנות את התזמון של כל רמקול/צד בנפרד כדי למרכז את הבמה מול המאזין.

תתחבר לשרשור הגדול של אדי (ספציפית לנ"ל הודעה #13):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?553540

לא חייבים דאבל דין. יש גם יחידות סינגל שיודעות לעשות זאת ובדר"כ מציעות איכות גבוהה יותר מבחינת סאונד ביחס לדאבל, בעלות דומה.

דאבל דין יכול להיות למשל פיוניר AVH-X2750BT (או 2850 החדש יותר), שנמכר החל מסביב 1300 ש"ח.

סינגל דינים, יש פיוניר PRS80, קלריון CZ702/703, אקליפס 7200 ועוד כמה אלפיינים.

שווה לבדוק אם יש ציוד יד שניה רלוונטי.

נדמה לי שיש שם אפילו כמה שמוכרים חומרי אטימה שנותרו להם מפרויקטים.

פורסם

הבנתי. תודה.

אבל למה אני צריך את זה? אם אני אמרכז את הבמה עלי לכל השאר ברכב זה ישמע מזעזע, לא?

פורסם

וזה אכפת לך כי? :wink:

לא ישמע מזעזע בהכרח, פשוט פחות ממורכז אולי או "במקום".

למרות שמדובר בפונקציה חשובה אם רוצים לבנות במת סאונד נכונה, אני מאמין שגם אם תרכוש ר"ד בחצי עלות ממה שהזכרתי לעיל ושאינו כולל אותה, אתה תהנה מסאונד עדיף על פני המערכת המקורית (וכמובן פונקציות לא קיימות כמו USB, AUX, BT).

מצד שני, במקרה של דאבל דין, גם כך הפונקציה קיימת שם, אז למה לא להשתמש בה.

פורסם

אוקי, אז אתה מציע לעשות את הבידוד שאדי תאר ולהתקין דאבל דין של פיוניר? (יש לי את התקציב לזה)

אם אני מחליף יחידת ראש אני רוצה משהו שישב יפה, ורצוי בלי יותר מדי אורות מהבהבים. איך בדיוק מחליפים את היחידה המקורית בדאבל דין אפטר מרקט שיראה טוב?

פורסם

מה שנכנס בתקציב ולדעתך נדרש (מבחינת פונקציות המכשיר) ונאה עבורך.

אין ספק שיחידת ראש שמהווה את המקור הראשוני לסאונד, צריכה טיפול.

לגבי בידוד/איטום, זה תמיד רעיון טוב וישפר את המצב עבור רמקולים מקוריים ויכין אדמה פוריה לשדרוג עתידי.

צריך לקנות מסגרת רדיו תחליפית - לבדוק בארץ זמינות ומחירים או לרכוש מחו"ל.

יש מצב שצריך גם מתאם לחיבור אנטנה ומומלץ גם לרכוש מתאמי חיווט כדי להימנע מחיתוך של המקוריים.

לגבי איך מחליפים, אם ברצונך לבצע לבד, גוגל הוא ידידך. כך למשל מצאתי בחיפוש קצר את:

http://www.swiftfive.net/viewtopic.php?f=64&t=1991

פורסם

בדיוק כמו שאתה בונה בניין מהיסודות שלו ומכין קודם כל את התשתיות - ככה גם אתה תקים מערכת סטריאו אם אתה תרצה לעשות זאת נכון.

שדרוג של יחידת ראש, רמקולים, מגברים ושאר ירקות לא שווה כמעט דבר אם הרמקולים מותקנים באזור לא מבודד אקוסטית.

וברוב הרכבים הרמקולים (מידבאסים) מותקנים בדלתות איפה שהמצב האקוסטי הוא פחות או יותר זוועה בהתגלמותה.

קודם כל בידוד הדלתות, עזוב את שאר הרכב - זה כבר עניין של רעשי חוץ והדלתות זה עניין של לתת לרמקולים תנאי עבודה נכונים יותר.

וזה מן הסתם גם יפיק מהם יותר תחום תדר וככה אתה מקבל הגבר פסיבי של המוזיקה ברכב על פני הרעש החיצוני.

לאחר מכן להתקין רמקולים שדורשים הגברה בריאה (הHU מספק בקושי איזה 20 וואט וגם זה על מגבר לא איכותי) על מגבר פנימי של יחידת ראש - כבר עדיף לדעתי להשאר עם המקוריים אלא אם כן אתה מוצא סט מאוד נציל.

לגבי "נשמע מזעזע"

יש הבדל בין סאונד מזעזע לבין סאונד שהוא "לא נכון" שגוי או חסר תמונה ברורה (במה בכל מובן בסיסי שיהיה)

ביצוע של TC וגם קצת עבודה איקולציה יאפשרו לך בראש ובראשונה לשמוע\לראות את התמונה נכון - וזה כבר באופן מיידי הופך את חוויות השמיעה למשהו הרבה יותר מהנה.

בידוד הדלתות יאזן את תחום התדר שהרמקולים שלך מנגנים ברמה ניכרת וישפר את הסאונד עצמו וכמובן יחדד יותר את התמונה הנוצרת.

אח"כ אם זה לא יספק אותך - כאן כבר מתחילים את שדרוג המערכת מנקודת התחלה נכונה בה התשתיות כבר מוקמות.

Pioneer TS-X150

פורסם

רות.

נתחיל עם הבידוד ונתקדם משם.

בינתיים אני אנסה גם לבדוק איזה מתאמים אני יכול לקנות בשביל דאבל דין חדש.

איפה אני יכול לקנות את החומרים ולעשות את ההתקנה? (בידוד...)

• תוכן חדש...