Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - וולוו S60 T4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן עיצוב הפנים לא מושך. זו בעיה, בוודאי לקהל שמחפש סגנון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

התמחור בכלל מוזר בוולוו. ב v40, בעלת המנועים הזהים, ההפרש בין ה T4 ל T5 מגיע ל 30! אלף ש״ח, לא פחות ולא יותר (לאותה רמת גימור קינטיק).

ההפרש בין ה T3 ל T4 עומד על 9 אלף ש״ח בלבד. נכון, כאן הגיר זהה ורק המנוע שונה.

לא מבין את ההפרשים הללו. מישהו במאיר קצת התבלבל לאחרונה.

פורסם
אהבתי מאוד.

אני רק שאלה: הכיצד?

לב.מ.וו יש תיבת 8 הילוכים מתוצרת ZF.

וולוו משתמשת שנים ארוכות מאד בתיבות של אייסין, עוד כשנקראה בורג וורנר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מכיר היטב את התיבה של ZF וגם את זו של אייסין. השאלה איך השניה הפכה להיות גרסה מוקטנת של ראשונה?

פורסם

cats.jpg

אם הכוונה שלך ל-t6 החדש שהוא מנוע 2000, אז ההספק שם הוא 320 כ״ס עם מגדש על ומגדש טורבו.

לא מכיר מנוע כזה, אני מצרף פה מפרטים עדכניים מתוך אתר וולוו של סדרת ה-T שב-S60. אין אזכור למנוע שציינת.

מילא להגיד שהיא לא מרווחת במושב האחורי בהשוואה לאודי A4, אבל להזכיר XE כמרווחת? ישבתם במושב האחורי שלה?[emoji15]

גם בסיס הגלגלים שלהן וגם המרווח בפועל גדול משל ה-S60. הן לא מרווחות באופן אבסלוטי, אני לא מצליח לחשוב עם מכונית בקבוצה הזו שהיא ממש מרווחת מאחור, אבל ביחס ל-S60 הן כן.

אהבתי מאוד.

אני רק שאלה: הכיצד?

זה לא בדיוק שהוציאו שני הילוכים, אבל הן שתיהן תיבות מסדרות ה-F ו-TF החדשה של אייסין. תיבות אוטומטיות פלנטריות המיועדות למנועים רוחביים, עתירי מומנט והנעה קדמית או כפולה. אם זה מעניין אותך אני אשמח לברר עוד פרטים עם המנהל הטכני של "מאיר" שהוא זה שציין בפני את העניין הזה.

לב.מ.וו בהחלט יש תיבות 8 הילוכים של אייסין, הן נמצאות באקטיב טורר וכן ב-X1 החדש (ב-xDrive20i)

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
היתרון המובהק שיש לכל וולוו על פני רוב הרכבים האחרים הוא ברכישה מיד 2.

מחיר המכירה צונח צניחה חופשית!

ה-S60 של תחילת שנות ה-2000 הרגישה הרבה יותר טוב מהחדשות.

אבל גם המחיר שלה היה גבוה ביחס לחדשה..

קוראים לזה חיסרון, לא יתרון.

אתה מתבלבל.

אם אתה קונה וולוו אתה מחזיק אותו עד שנמאס לך ואתה משאיר אותו ברחוב עם המפתחות בפנים.

אז יש להם מנוע 2.0 עם 400 כ"ס, אם אתה קונה אחד אתה מפסיד את כל הכסף שהרכב עלה לך בזמן הכי מהיר שיש

אייל

פורסם

זה ייתרון כאשר אתה מחפש אותן כיד 2

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי אתם מפספסים. זו הגרסה לליסינג, לכן היא מתומחרת גבוה. אני משוכנע שהיא נמכרת לליסינג סביב 150, בניסיון לחזור לפלח המנהלים, היכן שכל מיני גיפונים לקחו להם מקום.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם בסיס הגלגלים שלהן וגם המרווח בפועל גדול משל ה-S60. הן לא מרווחות באופן אבסלוטי, אני לא מצליח לחשוב עם מכונית בקבוצה הזו שהיא ממש מרווחת מאחור, אבל ביחס ל-S60 הן כן. (ב-xDrive20i)

אני יודע שהS60 צפופה מהם, אבל גם אם הXE מרווחת ממנה, זה בקושי מורגש.

גם הA4 וגם הסדרה 3 מרווחת ממנה משמעותית.

פורסם
לדעתי אתם מפספסים. זו הגרסה לליסינג, לכן היא מתומחרת גבוה. אני משוכנע שהיא נמכרת לליסינג סביב 150, בניסיון לחזור לפלח המנהלים, היכן שכל מיני גיפונים לקחו להם מקום.

גם לי עלתה המחשבה הזו.

מצד שני - כל חמשת הS60 שאני מכיר מליסינג הן T5

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

באופן כללי וספציפי - תודה רבה על הסיקור ועל כך שיש פה מגזין אמיתי.

לגבי המבחן - חסרים נתוני ביצועים. זה חסר במיוחד לאור השורה התחתונה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
גם לי עלתה המחשבה הזו.

מצד שני - כל חמשת הS60 שאני מכיר מליסינג הן T5

כי זה מה שבעיקר היה עד עכשיו. אצלנו בכל מקרה יש אחת כזו ואחת כזו, מליסינג. נראה מה ילד יום. אני מניח שעל הרכב הזה ייקל להם להעניק הנחות.

עריכה: ותודה על הסקירה. ממש כיף לקרוא כך כל פעם על רכבים נוספים.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
באופן כללי וספציפי - תודה רבה על הסיקור ועל כך שיש פה מגזין אמיתי.

לגבי המבחן - חסרים נתוני ביצועים. זה חסר במיוחד לאור השורה התחתונה.

קודם כל תודה רבה,

לגבי הביצועים:

המספרים ב-T4 הם 0-100 ב-7.2 שניות ו-225 קמ״ש מירביים. ה-T5 תאיץ למאה ב-6.3 שניות ותגיע ל-230 קמ״ש.

במדד התחושות, בלי למדוד עם סטופר או משהו האצה חזקה במצב ספורט עם המנוע שרץ עד סוף כל הילוך והעברה מהירה של התיבה מקבלים מכונית זריזה. גם בהיבט של התאוצות היותר ״שימושיות״ במהירויות ביניים המנוע והתיבה מגיבים מהר מאוד. אם תסתכל בגרפים שהעליתי קודם אפשר גם לראות כמה עקומת המומנט שטוחה לכל אורך תחום הביניים של הסל״ד.

התוצאה - זמינות מיידית של כוח בכל טווח מהירות שפוי וגם קצת צפונה לו.

בהיבט הזה בעצם, מאוד מסקרן אותי ה-T5 כי על הנייר הוא מוסיף הרבה יותר פאנצ׳ על טווח סל״ד רחב יותר ועם עקומת כוח גבוהה בהרבה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...