Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאדה חוזרת לארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה הפלטפורמה של הטיפו לא משתמשים מאז 1998.

הפלטפורמה של 206 אכן בשימוש כיום.

לגבי הפוקוס מדובר בפלטפורמה משנת 2003(שזה לדעתי כבר השלדה של פוקוס דור שני).

נכון שיצרני המכונית משתמשים בשלדות ישנות על רכבים חדשים.

אז טעיתי ואני מתנצל.

אבל בכללי השלדה של דאצ'יה מיושמת רק במכוניות של מדינות מתפתחות.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סנדרו משתמש בשלדה של קליאו דור קודם, אתה יודע להבדיל בין מבנה השלדות? תכנון השלדה זה בהחלט לא הדבר שקובע את גיל הרכב בפועל

השווה לדה הזולה וסנדרו,לצערי רק ברוסית אבל אפשר להבין ..

פורסם (נערך)

הלאדה מגיע עם מנוע 1600 של ניסאן מול הסטפוואי שמגיעה עם 1.2 ליטר טורבו.

מרווח גחון קדמי טוב יותר מדאצ'יה ולדאצ'יה יש מרווח גחון אחורי טוב יותר.

ללאדה יש תא מטען יותר גדול ב34 ליטר והוא נוח יותר להרמת מזוודות לתא מטען.

לדאצ'יה יש נוחות נסיעה יותר נעימה אבל מערכת היגוי פחות נוחה מלאדה(לפי המנחה).

בכללי המנחה העדיף את הלאדה אבל הוא רוסי ושם פוטין מסתכל סרטוני יוטוב.

בכללי כמו שאמרתי רכב של מדינות עולם שלישי.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם
הלאדה מגיע עם מנוע 1600 של ניסאן מול הסטפוואי שמגיעה עם 1.2 ליטר טורבו.

בכללי כמו שאמרתי רכב של מדינות עולם שלישי.

איזה בדיוק הוא רכב של מדינות עולם השלישי ולמה ?

פורסם (נערך)

מי שירצה לקנות לאדה עוד מעט יוכל להביא אותה מסוריה.

ולמי שזה עוד לא ברור תעשיית הרכב הרוסית אף פעם לא הייתה ידועה בייצור איכותי רק צריך להסתכל על הדגמים על בסיס פיאט בזמנו ולהבין את זה.

יכול להיות שהמפעלים ברומניה יכולים לספק איכות אירופאית אבל אני בספק שאותו מפעל שמייצר סנדרו או xray ברוסיה יוכל לספק ברמה אירופאית למשך תקופה ארוכה.

וזה מגיע מאדם שנולד בריה"מ.

במוקדם או מאוחר הרוסים יחרבשו את הרכב.

Mark my words.

שאלת את עצמך פעם למה לא מביאים את האלמרה החדשה מרוסיה אלא ממקסיקו?

כי האלמרה הרוסית לא איכותית ומחלידה מהר.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם (נערך)

יכול להיות שהמפעלים ברומניה יכולים לספק איכות אירופאית אבל אני בספק שאותו מפעל שמייצר סנדרו או xray ברוסיה יוכל לספק ברמה אירופאית למשך תקופה ארוכה.

הבעיה היא לא במפעלים במקרה הזה.

אחרי הפריסטרויקה מרצדס רצו לבנות את הרכבים שלהם במפעל של זפורוז'ץ (אוקראינה).

התחילו פס ייצור, השקיעו הרבה כסף, אבל עדיין יוצא מפס ייצור זפורוז'ץ.

הם חשבו אולי הבעיה בציוד, השקיעו המון כסף, החליפו את כל הציוד, בנו את המפעל מחדש וחידשו ייצור.

אבל עדיין, יצא להם זופורוז'ץ.

אז הם פיטרו את מנהל המפעל, שוב בנו את המפעל מחדש, השקיעו סכומי כסף מטורפים, שמו בתור מנהל את סגנו של המנהל הקודם. ומה יוצא להם? שוב זופורוז'ץ.

אז הם פיטרו גם את סגן המנהל, שברו את כל המפעל, בנו מפעל אירופאי המתקדם ביותר, שכרו מנהל גרמני.

ובינתיים, הסגן המפוטר פוגש על גבעה את המנהל הראשון וראה שזה מתצפת על המפעל עם משקפת. המנהל נותן לסגנו את המשקפת, זה רואה שמפס ייצור שוב יוצא זפורוז'ץ! אז המנהל אומר: "המקום הזה מקולל, אמרתי לך" :lol:

ואם ברצינות, התוצרת החדשה של LADA די עומדת בסטנדרט של הLOW COST האירופאי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה יודע מה החלק האירוני?

במפעל של ZAZ אכן הרכיבו מרצדסים בזמנו (2002-2006)

https://en.wikipedia.org/wiki/ZAZ

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
:roll:

כן, לכן כל שנה יש שיא חדש של רכבים חדשים, והתל"ג לנפש עובר כבר את התל"ג של כמה מדינות אירופיות מכובדות.

פשוט יש יותר רכבים חדשים, וצרכנים יותר נבונים.

התל"ג הוא חסר משמעות מחוץ להקשר.

צריך להשוות אותו ליוקר המחיה ולעוד הרבה פקטורים אחרים.

אם אנשים לא מצליחים לשרוד ביומיום אז זה מקביל למדינה ענייה עם תל"ג שהוא שליש מזה.

לגבי הרכבים החדשים שנמכרים, כיום יש תנאי הלוואות פסיכיים שמאפשרים לכל אחד לשלם 500-2000 ש"ח לחודש עם ריבית שהיא כמעט כלום.

זה, ביחד עם העובדה שהתחזוקה בארץ היא יקרה וגרועה מאוד (מכונאים שלא יודעים לעבוד או לא אכפת להם), מביא למצב שבו יותר זול לקנות חדש ולהחליף כל 3 שנים מאשר לשלם למכונאי ולהפסיד ימי עבודה.

המצב בארץ רע והוא עומד להפוך ליותר גרוע ברגע שייצאו הנתונים על כמה "הלוואות בלון" מתפוצצות לאנשים בפנים.

ועוד משהו, מבחינת תחבורה אנחנו ממש לא מדינה נורמלית.

יש לנו יום וחצי בשבוע בלי תחבורה ציבורית, אז חייבים רכב פרטי.

זה לא נוחות אלא צורך.

פורסם

זה, ביחד עם העובדה שהתחזוקה בארץ היא יקרה וגרועה מאוד (מכונאים שלא יודעים לעבוד או לא אכפת להם), מביא למצב שבו יותר זול לקנות חדש ולהחליף כל 3 שנים מאשר לשלם למכונאי ולהפסיד ימי עבודה.

נכון, זה בגלל זה.

מרוב מסכנות ועניות אנשים מחליפים רכב חדש כל שלוש שנים.

אתה מקשיב לעצמך בתור ממטרת הטענות הזאת?

פורסם
התל"ג הוא חסר משמעות מחוץ להקשר.

צריך להשוות אותו ליוקר המחיה ולעוד הרבה פקטורים אחרים.

תל"ג לנפש הוא מקובל כמדד טוב לעושר וכוח הקנייה של אזרחי המדינה. ברוב המדינות בהן התל"ג גבוה גם יוקר המחיה בהתאם.

בגלל האנומליות של התל"ג פותח מדד הפיתוח האנושי כמדד רווחה המשקלל נתונים רבים כמו השכלה ורמת הכנסה.

במדד הפיתוח האנושי ישראל מקום 18 בעולם - מעל לוקסמבורג, יפן, בלגיה וצרפת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

זה לא מה שאמרתי.

אני אומר שהרבה מאוד אנשים "חושבים שהם יכולים" ובעצם לא יודעים להתנהל כלכלית.

הם קונים את הרכב בתשלומים, בסופר בתשלומים, את הטלפון בתשלומים אבל בסוף החודש כל התשלומים האלו הופכים לחשבון ענק שהם לא יודעים מה לעשות איתו.

יש המון אי ודאות כשיש לך רכב משומש, אז עדיף לקחת את ההוצאות הפוטנציאליות ולהוריד את אלמנט ההפתעה כשאפשר.

ככה כל ההוצאות יותר נשלטות.

אם אני יודע שאני משלם 1300 לחודש וכל 3 שנים מחליף לאוטו חדש ואמין מהמפעל, אני יותר רגוע ממישהו שנוסע על רכב שנת 98, שהתיקונים אצלו יכולים להגיע להרבה יותר מזה, ואף פעם לא בטוח שהוא יסיים את העבודה, כלומר תמיד יש משהו לתקן ולהתעסק איתו.

בעבר יצאו לי פתאום הוצאות של 15000 לשנה על תיקונים (כולל איבוד ימי עבודה, לקוחות ועיכובים בכל מה שכרוך בזה)

כיום אני משלם את זה על הרכב עצמו את אותו הסכום אבל יותר רגוע שאני לא הולך להפסיד כמויות אדירות של זמן במוסך ובתקלות חוזרות.

פעם בשנה טיפול, פעם בחודש בדיקת אוויר ושמן וזהו.

אין יותר התעסקות עם זה.

ולגבי איבוד ערך (הטיעון הקלאסי), אני לא קונה את זה.

אם אתה לוקח כיום הלוואה של 100% לרכב בסיסי אז זה מתאזן אחרי 27 חודשים בערך (במקרה שלי, 22).

זה אומר שהרכב שווה יותר מההלוואה בשלב הזה ובכל רגע נתון אתה יכול להחליף אותו, כשהוא עדיין אמין.

מצ"ב סימולציה שעשיתי לפני שקניתי את הקליאו הנוכחית שלי.

שנתיים וחצי כמעט אחר כך אני יכול להעיד שזה מדויק.

הקו האדום זו ההלוואה (קו קשיח)

הקו הכחול זה הערך הממוצע של הרכב (שונה לכל רכב ולא ליניארי)

והצהוב זה ההפרש ביניהם.

אחרי שהקו הכחול והאדום נפגשים אתה יכול להחליף לרכב חד בטרייד אין בלי להוסיף שקל.

בגלל שאני לא עשיתי את זה באותו רגע אלא חיכיתי עוד כמה חודשים, עכשיו אני עושה טרייד אין ובגלל ההפרש יש לי 15000 "מקדמה" לרכב זהה חדש. אז בעצם אני אתחיל לשלם קצת פחות כל חודש.

בהשקפה כללית עדיף לדעת כמה אתה הולך להוציא ולעשות תקציב כמו שצריך.

יכולתי להישאר עם האלפא או עם הטווינגו אבל העדפתי אמינות.

עדיף לקנות רכב זול ולא מאובזר מאשר לנהוג על רכב ישן.

למזלנו כיום יש אופציות של רכב זול ומאוד מאובזר.

Mimun.jpg

פורסם

אני אומר שהרבה מאוד אנשים "חושבים שהם יכולים" ובעצם לא יודעים להתנהל כלכלית.

הם קונים את הרכב בתשלומים, בסופר בתשלומים, את הטלפון בתשלומים אבל בסוף החודש כל התשלומים האלו הופכים לחשבון ענק שהם לא יודעים מה לעשות איתו.

מסכים איתך. עם זאת, התופעה של אנשים שמתנהלים באופן שגוי מבחינה כלכלית אינה ייחודית לישראל. הכסף זול בכל העולם וניתן ללוות סכומים נכבדים בריבית נמוכה גם באירופה ובארה"ב. בכל אתר אינטרנט אמריקאי של יצרן רכב ניתן לבצע עסקת ליסינג ולקבל רכב בתשלום חודשי בלי לצאת מהבית.

מי שמשתולל יותר מדי ולווה מעבר ליכולת ההחזר שלו יקבל כמה צליפות לא נעימות מהבנק ולבסוף יתעשת או שיפשוט רגל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הפוקוס דור 3 מתבססת על הדור השני שמתבסס על הדור הראשון. אז?

איך הפוקוס השני דומה בדיוק לדור השלישי או הרביעי?

• תוכן חדש...