Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז הדרישות הן כאלה: רכב לסטודנטית תפרנית שישרת אותה כל יום נסיעה לירושלים ולרחובות בחזרה, 100 ק"מ סה"כ עם כביש 1 הנוראי כיום.

אוט' בלבד.

חשבתי על אקסנט 2005 מנוע 1.5, אמינה מאוד ויש כמה שנראות שמורות מאוד אבל צריכת דלק לא אידאלית. מחיר הביטוח והטסט של משפחתית רגילה?

פונטו ספייס 2002-2005, חסכונית, ביטוח ותחזוקה זולים. נוחה? קשה למצוא אחת שמורה ושלא תתקע בעלייה בכביש 1? הגה חשמלי שנוטה לשבוק חיים?

פג'ו 206 לא על הפרק בגלל הגיר האוט' הבעייתי לפי מה שאני קורא כאן.

אופל קורסה 2003 מנוע 1.2.

ברור שצריך למצוא את הרכב הכי שמור שאפשר ואולי לוותר על חיסכון בדלק לטובת אמינות?

הרבה שאלות אבל מעט תשובות ודי הלכתי לאיבוד, פשוט רכב שיהיה סוס עבודה עם בערך 1600 ק"מ בחודש ושלא ישחט את הכיס עם הוצאות גדולות.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם (נערך)

סוזוקי באלנו תהיה הכי חסכונית בקטגוריית המשפחתיות אמינות יפנית וזולה לאחזקה.

אפשר גם לקנות מודל שמור של כל רכב שמור מעל שנת 96 ולהסבות אותו לגז לדעתי שבורלט קאווליר שנת 2000 ומעלה נמכרת בסביבות המחירים האלו.

כל הבעיות שתיארת ניתן לפתור ע"י בחירת דגם שמור(הגה בפיאט,גיר אוט' בפיג'ו וברנו).

חוץ מהגיר באופל מדובר בגיר רובוטי שלא היה בשל לזמנו.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

הפיתרון הטוב ביותר יהיה דווקא כן בצרפת!

הגיר ה"בעייתי" ממש לא בעייתו אם לא קרעו אותו והמכוניות בטיחותיות פי כמה מכל המתחרות הרלוונטיות ומתקדמות יותר.

הגיר הזה תורם משמעותית לחיסכון בדלק ובבלאי של הבלמים.

חפש אך ורק רכב שמור מאוד... וצריך יהיה לתחזק אותו היטב בתחזוקה מונעת, כי אלו נסיעות משמעותיות.

האקסנט היא אכן פיתרון לא רע, אבל היא ספרטנית לעומת הצרפתיות, גם צורכת יותר דלק וגם מיכל הדלק שלה דורש ביקורים תכופים בתחנות הדלק (כשנוסעים הרבה זה מה-זה מעצבן!).

אתה לא צריך ללכת רחוק - ב"מכוניות ואופנועים למכירה" מוצעות הרבה מכוניות זולות וטובות, כמו ה- 307 הזו שנראית כמו קנייה מצויינת...

אם תתעקש על רכב שטופל כל ימיו במוסכי רשת היבואן (ויש כאלה לא מעט) ותמשיך ותטפל בו היטב, יהיה לבחורה שקט להרבה זמן.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מאוד קשה למצוא צרפתייה מתחוזקת טוב בזמן הקצר שיש לנו כרגע.

חשבתי על הבאלנו, איך צריכת הדלק שלה? זה רכב שעוד אמין גם אם לא עבר תחזוקה טובה מספיק? יש לי סובארו ישנה וחוץ מטיפולים שוטפים ואלטרנטור ששבק באמצע נסיעה אין שום תקלות ב10 שנים.

פורסם (נערך)

אני עשיתי במשך שנה נסיעות יומיות לוד-תל אביב 1:14.5 ממוצע בשעות רגועות.

נסיעות יומיות בשעות לחץ הורידה את ל1:13.5 בממוצע.

הרכב דורש טיפול כל חצי שנה או 10 אלף(לפי הוראות היצרן)

ובדיקת כיוון שסתומים כל 20 אלף(לפי הוראות היצרן)

פילטר אוויר מקורי לא קיים לדגם הזה בארץ לכן הכי קרוב לאיכותי זה של MANN מEBAY בעלות של 100 ש"ח.

בכללי לרכב הזה מציע להשתמש בפילטרים של MANN (כי המקוריים קשה להשיג חוץ מפילטר שמן).

קניתי מסוחר שמכר את הרכב של "אישתו" עשיתי 50K עם הרכב.

על החודש הראשון נקרע טיימניג ורצועת אביזרים (במזל לא היה צריך לעשות ראש מנוע).

רדיאטור(סיני) החלפתי פעמיים בשנתיים(אחת אחריי חודשיים שקניתי והשני חודשיים לפני המכירה).

טיימינג פעמים(אחריי שנקרע ופעם שנייה כשהחלפתי משאבת מים ,המוסך שיכנע אותי להחליף אחריי 30 אלף והיא נראתה בסדר).

פעמים אטם מכסה שסתומים(פעם ראשונה בגלל הזעה פעם שנייה ע"י יגאל מהכנופייה כשכיוון שסתומים)

לא הוחלפו חלקים כבדים כמו מנוע או גיר.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

תודה על הפירוט.

צריכת דלק מעודדת, השאלה איך העליות בכביש 1 ישפיעו על הצריכה.

מה אומרים על פיאט פונטו ספייס מנוע 1.3 שנת 2005? מצאתי אחת שעל פניו נראית טוב ומטופלת במורשה.

פורסם

תלויי במנוע אצלי הוא היה קצת עייף אז היה צריך ללחוץ על הדוושה כשנסעתי לבקר את אחותי בירושלים(60 קמ"ש בלי לחיצה כבדה בעליות של ירושלים).

אני מתאר קרוב ל1:13(בוא נגיד שזה חלום רטוב של כל בעל קורולה או מזדה לנטיס בשנים האלו)

פורסם

מארק, התקלות האלה לא מעידות בדיוק על רכב אמין.

ומעבר לכך, הבטיחות של הבלאנו מזעזעת ובעיניי זאת סיבה מספיק טובה לפסול אותה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התקלות הינם בלאי של הרכב.

כאשר נקרע הרצועה ב200k כי היא לא הוחלפה בזמן.

בזמנו טיפלתי במוסך של הסוחר שהחליף רק רצועה בלי משאבה.

המשאבה נזלה אחרי 130k +- או חמש שנים(במידה ובוצעה טיימינג ב90k).

הרידאטור שהוחלף היה סיני ולכן גם לא החזיק הרבה זמן(כ40k שזה בסביבות שנתיים ק"מ של נהג ישראלי ממוצע).

הרכב לא התחמם אחרי החלפת הרדיאטור(הסיני) ראשון והוחלף לאחר מכן( כי האמבט העליון התחיל להזיע בצורה לא בריא).

לא היה לי היסטוריית רכב לפניי אבל אני בטוח שהשארתי להבא בתור קצת שקט נפשי שכלל בולמים חדשים(בלאי)

,ברקסים(צלחות ברמבו ורפידות רמסה) עם פחות מחמש אלף אליהם.

רכב לא אמין זה גיר אוטומטי שמחליק רכב שמתחמם למרות שמערכת הקירור הוחלפה.

שלא לדבר כשהחלפתי שמן גיר בפעם הראשונה הוא שחור

ולא היה שום תקלות מהגיר אחריי ההחלפה ולפניי.

פורסם

אני חושב ללכת על באלנו שמצאתי עם 132K ק"מ(לא בעייתי קצת שפתאום הרכב יעשה הרבה קילומטרים אחרי שהק"מ הנוכחי לא גבוה לשנת 2002) ולא על הפונטו ספייס.

איפשהו היפנית מנצחת אצלי את האיטלקיה.

רק בגלל שזה רכב לחברה שלי שחייב לשרת אותה נאמנה ובמינימום הוצאות אני בהתלבטות וחיפושים כאלה.

פורסם

חוזר לשאול כאן לגבי חיישן קאמשפט בפונטו ספייס, ראיתי היום את הרכב והמוכר אמר לי שיש תקלה בחיישן(נורת מנוע דולקת גם).

מה המחיר של החיישן? יש ממה לחשוש? לפני 60K ק"מ הוחלף טיימינג, ובעבר עשו גם ראש מנוע במוסך מורשה.

סה"כ האוטו נוסע ובולם יפה מאוד, קצת רועש אבל נראה לי שזה תקין.

אני מתכוון לקחת את האוטו לבדיקה במוסך אמ הדרך כדי לקבל אינדיקציה מלאה על הרכב.

פורסם

היום תדלקנו את יונדאי אקנסט 2005 1500 אוטומט של אמא של חברה שלי יצא לנו 13.67 הרכב הזה ברובו נוסע בין עירוני.

סתם אם תהיתה לגבי תצורכת הדלק של אקסנט.

• תוכן חדש...