Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. היום הייתי בחנות לאביזרי רכב, התקנתי אצלהם משהו(לא חשמלי ולא מכאני). שבאנו להיפרד לשלום אני קולט שהרכב לא מניע. כמה ימים בודדים כולל היום בבוקר הסטרטר אכן נהיה חלש מאוד יחסית אבל הניע. המצבר של שנפ בן 3 וחצי שנים שלא נתקע ולא קרה לו כלום מעולם, שזה תענוג בפני עצמו.

בכל מקרה, הרכב לא הניע בכלל, החלונות עלו לאט מאוד, הנעילה המרכזית לא ממש עבדה.

הבחור הניע לי את הרכב ונסעתי לשלום, שכיביתי את הרכב הוא לא מניע כמובן אבל השלט נועל את הרכב.

השאלה שלי האם יכול להיות שמשהו השתבש כי כל העבודה הרכב היה על סוויץ' או שהמצבר כבר גמור לגמרי?

איך הוא נועל ופותח לי את הרכב?:roll:

פורסם

המתח הדרוש לנעילה/פתיחה נמוך מהמתח הדרוש להנעה.

ראשית בדוק טעינה ברכב אחרי שתניע בעזרת כבלים.

אם הטעינה תקינה- כנראה שהמצבר אכן סיים את חייו.

פורסם

טעינה במטען מצברים (רצוי אחרי השלמת מים מזוקקים) יכולה לתת לך עוד כמה חודשים של עבודה

המתח הדרוש לנעילה/פתיחה נמוך מהמתח הדרוש להנעה.

המתח הדרוש לשתי הפעולות זהה, הזרם שונה.

ראשית בדוק טעינה ברכב אחרי שתניע בעזרת כבלים.

לא בודקים טעינה על מצבר ריק\לא תקין.

יום טוב גם לך

פורסם

רוב הסיכויים מצבר הלך לעולמו.

(רק שאל תפתח לנו עוד שבועיים שלושה שרשור "קניתי מצבר משומש - למה הרכב לא מניע" בהמשך ל-http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?591256-מוסר-השכל-קטן-ארוך-לגבי-תיקונים-לשווא-ברכב).

:lol:

alfa 156 2.5.

פורסם

נכון שלא תקבל אבחנה מדויקת של טעינה על מצבר חלש/לא תקין, אבל עדיין תוכל להבחין אם ישנה טעינה או לא, וזה מספיק במקרה הזה.

לגבי המתח- מקבל את שאמרת, למרות שנעילה מרכזית תעבוד גם עם 10 וולט (לפחות ברכב שלי, 307).

פורסם

חולגי, באמת שחנקת אותי עכשיו...

הפעם זה בלאי ללא אשמתי:lol:.

מזל שהוא החזיק עוד כמה ימים ולא מת לי איפשהו אחר.

עדיף כבר להחליף אותו מאשר להטעין אותו עם איזה חשמלאי, לא? במילא הוא זקן ועוד לפני נתן לי סטרטרים חלשים.

פורסם (נערך)

לגבי המתח- מקבל את שאמרת, למרות שנעילה מרכזית תעבוד גם עם 10 וולט (לפחות ברכב שלי, 307).

מדוד בהזדמנות מתח מצבר בזמן הנעה, תגלה שהוא יורד לאיזור 8-9 וולט..

עדיף כבר להחליף אותו מאשר להטעין אותו עם איזה חשמלאי, לא? במילא הוא זקן ועוד לפני נתן לי סטרטרים חלשים.

אם אין לך מטען מצברים אז אין לך יותר מידי ברירה. טעינה אצל חשמלאי זה לא ממש אופציה כי מדובר בטעינה ארוכה שיכולה לקחת גם יממה, ואף חשמלאי לא יתן לך לתפוס לו מקום יום שלם בשביל לטעון מצבר.

מטען מצברים (שמתאים גם לשלל סוגי סוללות) באיביי עולה סביבות 100 שקל.. לדעתי שווה להחזיק בבית

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

בסדר, תודה.

אני מרשה לעצמי לטפוח על השכם של שנפ ולהגיד להם כל הכבוד שהמצבר שלהם החזיק אצלי 3 שנים וחצי עם מגבר שיש לי וקודנית בניגוד לסיפורים המפחידים שיש באיטנטרנט עליהם.

זה מצחיק אבל איך שבאתי להניע אני אומר לו שהרכב לא מניע... מזל שהיה לו בוסטר מהשטיפה שם ליד אחרת הייתי דופק לו יום עבודה וגם לעצמי.:lol:

פורסם

הקיבול של המצבר פוחת כשהטמפרטורה נמוכה. לכן המצברים מגלים סימני חולשה בבקרים וכאשר הימים קרים מן הרגיל.

מציע לעשות למצבר טעינה אטית ואז לבדוק אותו בשנית. מצד שני 40+ חודשים למצבר שנפ הם אורך חיים מכובד.

פורסם

לא, פשוט הייתי צריך להשאיר אפשרות לפתיחת החלונות כל הזמן אז ביקש ממני להשאיר את הרכב בסוויץ' בערך 40-60 דקות ואחר כך אני קולט שאי אפשר להניע יותר וחלונות עולים לאט אבל הוא עדיין פותח וסוגר את הרכב. עשיתי 1+1 בהתחשב בסטרטרים החלשים בימים האחרונים ולצערי אני נאלץ לקבור את המצבר.

אבל אין ספק שהופתעתי מהאורך חיים של המצבר בהתחשב בסיפורים שאני שומע פה וברחבי האינטרנט.

פורסם

לפי זה שהמצבן בן 3.5 שנים הוא כנראה כבר עשה את שלו. על הדרך תבדוק גם תקינות של האלטרנטור.

קרה לי פעם שלמרות שהמצבר הוחלף לחדש, יום אחרי זה הרכב שוב לא הניע-אלטרנטור הוחלף גם כן.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

• תוכן חדש...