Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי שיטוטים ארוכים ברחבי האינטרנט וחיפושים ממושכים הגעתי ל2 אופציות רכישה:

סוזוקי בלנו שנת 2000 עשתה 167 דורשים עליה 7.5K

או פיאט פונטו ספייס שנת 2005 עשתה גם 167 דורשים עליה 15K

לא מצאתי שום דבר טוב יותר באזור שלי ואני מחפש כבר הרבה זמן.

שני הרכבים במצב טוב

אני סטודנט וצריך רכב שישרת אותי 4-5 שנים,פשוט שיעביר אותי ממקום למקום לא מחפש חיית ביצועים או משהו כזה.מחפש בעיקר אמינות.

גג התקציב שלי הוא 15K ואחרי חיפושים רבים לא מצאתי משהו עדיף על שני האופציות האלה.

הבלנו ידועה באמינות שלה השאלה אם ההתקדמות בשנתון של הספייס שווה את ההוספה במחיר או לצרכים שלי הבלנו תספיק?

פורסם

הפונטו ידנית או רובוטית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי אמינות לא בטוח בכלל,יש הפרש של 5 שנים.

הפונטו חיסכונית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פונטו תהיה צעירה בכמה שנים, ואם היא תוחזקה כראוי היא תציג אמינות טובה.

גם בפיאט התחזוקה זולה יחסית, בודאי זולה יחסית ליצרנים אירופאים אחרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפיאט דגם הרבה יותר חדיש ובהתאם לכך ציון ה-NCAP שלו הרב יותר טוב מזה של הבאלנו, שתוכנן לפני שהחלו המבחנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חסרים לא מעט נתונים על הפונטו, בעיקר באיזה גיר מדובר. כי אם זאת לא גרסת הדיינמיק ידנית/גיר רציף המחיר נשמע לי גבוה מידי.

בכל אופן, ממליצה לך לחפש אוטו טוב ולא אוטו קרוב. זה ידרוש ממך יום מרוכז שתראה מספר רכבים מחוץ לאיזור שלך אבל לטווח הארוך זה ישתלם כי האופציות שלך יפתחו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

גם הפונטו וגם הבלנו אוטומט,אין מבחינתי אופציה לרכב ידני.

מבחינת בטיחות של הבלנו לא רואה בזה מכשול גדול כיוון שרוב הנסיעות שלי הן נסיעות קצרות בתוך העיר.

בהתחשב בכך מה בכל זאת הייתם ממליצים?

פורסם

פונטו - יותר מודרנית, יותר חסכונית, יותר קל למצוא מקום חניה איתה ובטיחות עדיפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
הבאלנו זכתה אז בכוכב וחצי במבחני ריסוק - היום היא היתה מקבלת הרבה פחות...

כמה פעמים צריך לזור על המנטרה: כל הרכבים שתוכננו באמצע שנות ה-90 או קודם, לפני שהחלו מבחני ה-NCAP, זכו לציונים ירודים כאשר החלו המבחנים. הבאלנו קיבלה בדיוק את הציון שקיבלה BMW סדרה 3 באותה תקופה. כאשר החלו מבחני ה-NCAP המכוניות תוכננו כדי להתמודד בהם, והציונים עלו. ואז נעשו שינויים במבחנים, והופ - הציונים ירדו. הדוגמא הבולטת ביותר היתה הכנסת מבחן ההתנגשות החזיתית בחפיפה נמוכה כל הרכבים שתוכננו ל-5 כוכבים במבחנים הקודמים כשלו בצורה מחפירה.

אני מציע לך לעשות מעשה, להכנס לאתר ה-EuroNCAP ולבדוק את עקומת צבירת הכוכבים של יצרנים שונים. תראה שדגמים שיצאו באמצע שנות ה-90 זוכים ל-1-2.5 כוכבים, אלה שיצאו לשוק ב-1998 כבר מגיעים ל-3 כוכבים ועם השנים מספר הכוכבים הולך ועולה. רכב מיושן הוא רכב מיושן, והשילוב של הנדסה מלפני 20 שנה עם רכב שחוק שמי יודע מה מצב השלדה ומערכות הבטיחות שלו הוא שילוב רע.

עוד הערה לגבי מבחני ה-NCAP - הדגמים שנבחנים הם הערומים ביותר הנמכרים באיחוד האירופי. רבים מהדגמים שנמכרו בארץ הכילו מערכות בטיחות נוספות (כגון יותר כריות אויר או ABS, שלא היה סטנדרטי), ואילו נבחנו היו ראים ציון יותר טוב מזה שבמבחנים. יש גם (מעט) דוגמאות הפוכות.

זו גם הסיבה שציינתי את יתרון הפיאט מבחינת ציון מבחן הריסוק, הרי הוא רכב יותר חדיש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על הנייר הבלנו ככל הנראה תראה יותר אמינות (מאוד אינדיבידואלי) שזה חשוב מאוד לסטודנט. אבל מהשנה הנוכחית תצטרך להציג אישור בלמים בטסט, קצת מציק אבל ניחא.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אני מחפש כרגע מכונית עבור בני הבכור, בתקציב קצת יותר גבוה. יש איזה מחשבה על ליאנה מדור ראשון שמורה היטב עם קילומטראג' נמוך, ועדיין מתלבט הן מבחינת אמינות והן מבחינת ביחות.

פורסם

ספריאל אני לא בא להתערב חלילה, אבל למה לקנות לילד (שאם אני זוכר טוב הוא גדול ממני במעט) רכב משפחתי?

אני זוכר שאתה גר באיזור חיפה, אבל עליות אפשר לעלות יופי עם סופר מיני בעלת מנוע 1.3-1.4.

• תוכן חדש...