Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעניין הכותרת: כל שיפור מסכן או ממשי, נעשה כאן בשו-שו, ובסתר.

לקרוא לזה מעצמה? לא. אפילו רחוק מזה שנות אור. מייצרים פה ושם, אבל זה לא הדבר האמיתי.

חייתי תקופה קצרה ב-LA. שם זה הדבר האמיתי. כל מה שעולה על רוחכם נמצא שם. גם דברים שלא חלמתם אפילו.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מספר לא מבוטל של חסמים לכניסת חברות ישראליות לאספקת רכיבים בהיקף גבוה לתעשיית הרכב.

חסמים גיאוגרפיים, פוליטיים, תשתיות, היסטוריה וגם עניין כללי.

החסמים הגאוגרפיים - שבניגוד לתעשיית תוכנה (שאגב, יש כאן יוצאים מן הכלל, דוגמת מובילאיי או מרכז פיתוח של GM בישראל וחברות אחרות), כאשר רוצים לתכנן, לייצר ולספק צמיגים, בולמים וכיו"ב - מעבר לעובדה שאתה צריך מקום לבחון ולפתח אותם (לא ברמה של אליאנס, אלא ברמה של צמיגים עולמיים מובילים), אתה רוצה להיות קרוב למפעלי הייצור של המכוניות עצמן כדי לקצר זמנים ולחסוך בעלויות שכן גם עלויות השינוע שבישראל אפשרי (לעת עתה ובעתיד הנראה לעין) רק בדרך הים והאוויר מצטרפות כדי להפחית מהכדאיות.

פוליטיים - חלק מספקי המשנה שכן עובדים עם תעשיית הרכב העולמית נוטים להצניע - בלשון המעטה - את מקורות הייצור של החומרים.

תשתיות והיסטוריה - אין דין חברות שנטועות המון שנים בלב תעשיית הרכב כדין חברות שצריכות להקים עצמן מאפס, אם נחזור לייצור צמיגים, כדי להיות ספק ברמת היקפים גדולים, נדרשת השקעה עצומה במתקני ייצור וניסוי.

עניין - שלא כמו ייצוא בטחוני, בו ישראל היא מעצמה עולמית או ייצוא טכנולוגי, ישראל כמדינה, להוציא אפיזודת הרכבת המכוניות בנצרת וחיפה - לא ממש יכולה להסתמך על שוק מקומי או אפילו יצרן מקומי לו ניתן לספק את התוצרים האלו.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
תתפלאו, אבל יש בארץ חברה לייצור חלקי רכב.

לא רק זה, אלא שהיא מיצרת מוצרים מקוריים עבור מספר חברות בלתי מבוטל, בניהן קבוצת וואג.

בתצוגה שלהם בדרום הארץ אפילו ניתן לראות את החלקים שלהם עם חותמת vw.

עד החלק של דרום הארץ הייתי משוכנע שאתה מדבר על תדירגן.

http://www.tadirgan-group.com

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לא, זאת לא החברה.

אבל בהחלט מגניב לראות חברה נוספת. עושה רושם שהם אפילו מיצרים חלקים מורכבים.

אגב, נזכרתי עכשיו בחברה נוספת שמיצרת מיסבים, רינגים ועוד באיזור השפלה. ברח לי שמה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

תאמינו או לא, אבל ישראל נחשבת למעצמה בתחום ייצור מכלולים לתעשיית הרכב העולמית (בוודאי ביחס לכלל התעשייה וביחס למספר התושבים וכו'). למעשה, ישראל מייצאת בשנים טובות בהיקף של כמיליארד דולר בשנה לתעשייה זו! דוגמאות לחברות יצרניות: פומוטיב; קפיצי נורדיה; רביב; רבל; מתכת מעיין; תדיר גן; מאג; לורד; מיברג; היי אימפקט; פלג-ניה; פרופל; גרופיט; אקסטל; אוטוטוקס; מובילאיי ויש עוד רבות מאד.

העובדה שאתם לא שומעים עליהן זה כי אין כאן תעשיית רכב מקומית - הכל יוצא החוצה ליצרניות רכב בעולם ולעיתים קרובות גם נשמר בחוזים כחלק מהסכמי OEM שלא מאפשרים לפרסם את מה שמיוצר ועבור מי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
לא, זאת לא החברה.

אבל בהחלט מגניב לראות חברה נוספת. עושה רושם שהם אפילו מיצרים חלקים מורכבים.

אגב, נזכרתי עכשיו בחברה נוספת שמיצרת מיסבים, רינגים ועוד באיזור השפלה. ברח לי שמה.

נשמע כמו King Bearings.

לחלקים גדולים אגב לא הייתי פוסל את זה שמשאבי טבע (חומרי גלם) שלא קיימים אצלינו ודורשים יבוא קודם - הם גם חסם כניסה לא קטן.

כמובן לחלקי אפטרמארקט אין מה לדבר עם החוק הישראלי :(

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ישראל בהחלט נחשבת למעצמה בתחום המגנזיום לתעשיית הרכב. חברת תוכנה ישראלית (שכחתי את שמה) אחראית כיום לתכנון של חלק נכבד מפסי הייצור/הרכבה בעולם הרכב, מספקת פתרונות הדמייה למרצדס, ב.מ.וו, פורד, ג'נרל מוטורס ועוד.

פורסם

בטח שיש בישראל חברות לייצור חלקים לרכב. אורטל יציקות וישקר, עוד שתיים שקפצו לי ככה מהזכרון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ולא ברכב אזרחי, אלא בדגמים צבאיים - פלסן מסאסא שמוכרת לצבאות הגדולים בעולם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כבר שנתיים עובד על פרויקט לפתיחת יצרן רכב חשמלי בארץ.

יש בארץ את כל הידע לזה וזה אפילו לא מסובך מבחינת משרד התחבורה (הייתי שם וביררתי הכל כמה פעמים).

הבעיה היא תפיסה של "בשביל מה? זה קשה מדי".

אין מניעה מפתיחת יצרן ישראלי של רכבי נישה.

רכבים להמונים זה יותר בעייתי בגלל מליון ואחת סיבות.

אבל בשביל רכב חשמלי באמת אין מניעה. הכל נמצא פה.

פורסם
ולא ברכב אזרחי, אלא בדגמים צבאיים - פלסן מסאסא שמוכרת לצבאות הגדולים בעולם.

יש גם את carmor (התכוף לשעבר) שעובדת באותו התחום.

פורסם

בצעירותי עבדתי על קו ייצור לחלקים של אופל מרצדס ועוד כמה שאי אפשר לספר ממש כאן בארץ הקודש ארקל היום הם נקראים ארקל אוטומוטיב.

ריכוז של היצרניות הבולטות בארץ.

• תוכן חדש...