Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה חברים?

יש לי משהו שמעסיק אותי לפעמים בראש.... למה אין בישראל חברות לייצור חלקי רכב, או אפילו שיפורים לרכב?

בלי שום קשר בכלל להקמת חברה לייצור רכב, שהנושא הזה נטחן פה מספיק, ויש מספיק חסרונות. אני מדבר על חברות למיניהן שעוסקות בייצור חלקים או מנגנונים לרכב, או אפילו מערכות שלמות, כמו: גירים, מנועים למיניהם, מערכות פליטה וכו'.

יש מספיק אנשים בעלי ידע רב בתחום הרכב, מהנדסי מכונות, מהנדסי חשמל ואלטרוניקה, שיכולים "לשלב כוחות" ובאמת להתחיל וליזום פה משהו בתחום הרכב.

אולי זה יכול ללכת, אולי לא... אבל אם בתחום ההייטק ישראל נחשבת בין המקומות המפותחים בעולם בתחום הזה, ומייצאת חברות ואנשים גם לחו"ל, מוכרת אקזיטים רבים, אני מאמין, אפילו בטוח שאפשר להתחיל וליזום פה משהו(ואני לא מדבר על חברות לייצור מצברים :?).

אז, למה אין?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש חברות, למשל באשדוד יש חברה שמייצרת פילטרים באשדוד לכמה יצרני רכב. יש מצברים תוצרת הארץ ואני מניח שיש עוד.

בכל מקרה תחום הנדסת הרכב מתחלק בין הטכניון למכללת אפקה בעיקר ואפשר גם לכלול את הפורומלה. SAE בכמה מוסדות אקדמאיים כחלק מהתחום.

פורסם
כי לא תוכל להתקין אותן בכלום....

ולמה APR אפשר? למה אפשר להתקין מערכות פליטה של REMUS? כל עוד מייצרים חלקים מותאמים לרכבים כאלה ואחרים לא אמורה להיות שום בעיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

APR זו תוכנה לא? אף בוחן תנועה לא יכול לראות ששיפרת עם תוכנה.

לגבי צנרות, כל עוד זה לא רועש מדי או נראה דומה למקורי לא מתייחסים לזה, אבל עקרונית על כל שינוי מהמקור הם יכולים להוריד את הרכב מהכביש תחת "שינוי מבנה". המשטרה אוהבת להתפאר בתקשורת שהיא מצליחה "ללכוד רכבים שמשמשים למרוצים לא חוקיים" וכל מיני משפטים מפגרים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
APR זו תוכנה לא? אף בוחן תנועה לא יכול לראות ששיפרת עם תוכנה.

לגבי צנרות, כל עוד זה לא רועש לא מתייחסים לזה, אבל עקרונית על כל שינוי מהמקור הם יכולים להוריד את הרכב מהבכביש בטענת "שינוי מבנה".

אבל עדיין, אני לא מבין כל כך את הקשר? אני עדיין רואה הרבה רכבים שמתחדשים בצנרות חדשות של חברות מוכרות. מה גם שתמיד אפשר לייצא לחו"ל. זה לא מפריע לאנשים לשפר את הרכב שלהם בדברים כאלה ואחרים. אם רוצים שימציאו תוכנה, אם רוצים מערכות פליטה, אם רוצים טורבו, מה זה משנה? לפחות משהו!

ונכון, התחרות גדולה, אבל התחרות בתחום הזה היא בדיוק כמו התחרות בהייטק, בתעשיית הרכב, תעשיות צבא ובכללי תעשיות. זה אומר שאין דברים חדשים? זה אומר שישראל לא יכולה להצליח בתחום הזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר יש בארץ סדנאות שמייצרות צנרות בהתאמה אישית אם זה מה שאתה מתכוון.

התחומים האלה מפותחים במדינות בהן יש תרבות מוטורית. פה אין.

פורסם

יש בארץ הרבה יצרנים שמייצרים חלקים לחברות הרכב, מה שנקרא קבלני משנה.

גם בתחום האפטר מרקט יש לא מעט סדנאות עם לא מעט ידע.

רק היום למשל יצא לי במסגרת פרוייקט פורמולה טכניון להיפגש עם חברה שלא הכרתי עד עכשיו בשם 'מוטוגת' שעוסקים בדיאגנוסטיקה וניהול מנוע.

בקיצור, יש - הם פשוט לא באור הזרקורים כמו כל ענף הרכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תתפלאו, אבל יש בארץ חברה לייצור חלקי רכב.

לא רק זה, אלא שהיא מיצרת מוצרים מקוריים עבור מספר חברות בלתי מבוטל, בניהן קבוצת וואג.

בתצוגה שלהם בדרום הארץ אפילו ניתן לראות את החלקים שלהם עם חותמת vw.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הזכירו אותם פה כמה פעמים. מייצרים מסנני אויר לפי מה שאני זוכר.

פורסם

mobileye

נסחרת לפי שווי שוק של 6.5B$

Mobileye N.V., together with its subsidiaries, designs and develops software and related technologies for camera-based advanced driver assistance systems primarily in Israel. It operates through two segments, Original Equipment Manufacturing and After Market. The company offers proprietary software algorithms and EyeQ chips that perform detailed interpretations of the visual field to anticipate possible collisions with other vehicles, pedestrians, cyclists, animals, debris, and other obstacles; and detect roadway markings, such as lanes, road boundaries, barriers, and related items, as well as identify and read traffic signs and traffic lights. It serves original equipment manufacturers, tier 1 system integrators, fleets and fleet management systems providers, insurance companies, leasing companies, and others through distributors and resellers. The company has a strategic partnership with Volkswagen AG for the supply of optical sensor systems. Mobileye N.V. was founded in 1999 and is headquartered in Jerusalem, Israel.

פורסם

מיצרים יותר מזה.

ככל הידוע לי לא מדובר בחברה סודית, אך מדובר בלקוחות שלי כך שאני משתדל שלא להכנס לפירוט מעמיק מדי.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

על אספיר שמעתם? מייצאים יותר מאשר מוכרים בארץ

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נתקלתי במישהו שייצר מערכות עבור מנועים של אחד מיצרני הרכב הגדולים בעולם, עד שבאחד המשברים הכלכליים נאלץ לסגור את העסק ולהחליף כיוון.

הייצור הישראלי קיים ואיכותי, אבל בעולם לא יודעים שהוא ישראלי. מתחיל במערכות שמנהלות רשתות תקשורת ונגמר במערכות לרכב, הכל "מתחת למכסה המנוע" בלי יותר מדי רעש וצלצולים. ובינינו, עם ה-BDS, זה גם טוב לכלכלה שלנו: התוצרת נמכרת תחת שמות בין לאומיים ומרבית המחרימים לא מודעים בכלל לכך שהם תורמים הרבה לכלכלה הישראלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...