Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק היינו בויכוחים האלה כבר 1000 פעם וגם בדוגמאות שנתת לא מוזכר "מי ברז".

בשורה התחתונה וכדי לעשות את החיים פשוטים מומלץ:

א. לרכוש נוזל קירור מוכן מראש.

ב. לדלל עם מים מזוקקים / נטולי יונים ולא מתמי 4 או כל מסנן ביתי זה או אחר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

איתמר,

כתוב מים. כאשר הייצרן מתכוון למים מזוקקים אז כותב זאת במפורש (ראה שוב פעם בקובץ BASF).

הכוונה שלי הייתה להאיר את תשומת ליבך שקיימים ייצרנים שממליצים על מי ברז המיועדים לשתייה.

בבקשה מקום שכתוב במפורש מי ברז המיועדים לשתייה (מצורף קובץ).

Only tap water may be used for mixing

* 30 שנים אני מדלל את נוזל הקירור של VW במי ברז וכך עושים גם במוסכים המורשים ומערכת הקירור נשמרת

כביום היוולדה ללא שום קורוזיה ומשקעים הנראים לעין בלתי מזויינת.

Binder1.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

extended life זה שווה ערך לlong life מבחינת זמני ההחלפה של הנוזל או שזה רמת ביניים כזאת?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מרק היינו בויכוחים האלה כבר 1000 פעם וגם בדוגמאות שנתת לא מוזכר "מי ברז".

בשורה התחתונה וכדי לעשות את החיים פשוטים מומלץ:

א. לרכוש נוזל קירור מוכן מראש.

ב. לדלל עם מים מזוקקים / נטולי יונים ולא מתמי 4 או כל מסנן ביתי זה או אחר.

אני מקווה שמאז הכתבה בקישור המצורף פני הדברים השתנו.

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1328449,FF.html

פורסם

מרק אני לא אוהב להיכנס לפינות ולקטנות ולכן אפסיק את הויכוח כאן. אני את המחקר שלי עשיתי, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ועל סמך הידע או הנסיון שלו. חוץ מזה אני משער שהמקום שממנו ציטטת את הפסקה האחרונה זה מסמך טכני ישן ולא עדכני. אני צודק?

שמת לב שהכתבה הזו היא משנת 2001, נכון? ובכל מקרה מה הפליאה? חסר דוגמאות למוצרים שלא עומדים בתקן או בנתונים שמצהירים עליהם? ובכל מקרה גם אם המים המזוקקים מעט חומציים זו לא בעייה, התוספים שבנוזל הקירור יכולים להתמודד עם זה. מלחים וריכוז כלור גבוה לעומת זאת זה כבר יותר בעייתי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
extended life זה שווה ערך לlong life מבחינת זמני ההחלפה של הנוזל או שזה רמת ביניים כזאת?

כול ייצרן רכב או נוזלי קירור משתמש במונחים קצת שונים לגבי נוזלי קירור בעלי אורך חיים ארוך.

אצל ייצרן X לונג לייף הוא 5 שנים ואצל ייצרן Y זה עשוי להיות 10 שנים.

אצל VAG לונג לייף קולנט = אין צורך בהחלפה ייזומה של נוזל הקירור.

פורסם
מרק אני לא אוהב להיכנס לפינות ולקטנות ולכן אפסיק את הויכוח כאן. אני את המחקר שלי עשיתי, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ועל סמך הידע או הנסיון שלו.

שמת לב שהכתבה הזו היא משנת 2001, נכון? ובכל מקרה מה הפליאה? חסר דוגמאות למוצרים שלא עומדים בתקן או בנתונים שמצהירים עליהם?

ברור ששמתי לב שהכתבה מ-2001.

ראשית זה לא וויכוח אלא דיון פתוח. לדעתי עצם העובדה שאני מוסיף לך מקורות מידע מהימנים זה רק ברכה וחבל שאתה מנפנף זאת כלאחר יד.

אני לא נגד דילול של נוזל קירור במים מזוקקים אשר מתאימים באיכותם לדלול של נוזל הקירור אלא מציין מספר עובדות בכדי שקוראי הפורום לא יחשבו בטעות שדילול נוזל הקירור במים מזוקקים זו הברירה היחידה.

פורסם

מאוד תלוי בסוג התוספים המעקבים ובריכוזם שיש בתרכזי נוזל קירור לאם ניתן לערבבם עם מי ברז.

אם היצרן הוריד את הדרישה למי ברז אז הוא שינה את ההרכב של התרכיז או הוריד את הריכוז, יותר סביר שההרכב השתנה עקב רגולציות של איכות סביבה שהחמירו (די שכיח בשנים האחרונות).

כלל האצבע בבחירת נוזל קירור הוא קודם כל להעדיף נוזלים מקוריים של היצרן הרכב ורצוי מאוד במידה וזמין אז רק מוכנים לשימוש..במצב זה אין תהיות ואין חששות.

עוד משהו סופר חשוב עם נוזלי קירור זה תאימות, אם שמת סוג נוזל מסויים בעל הרכב תוספים מעכבים מסויים ואז החלטת לעשות טופ אפ או החלפה לסוג אחר קיים סיכוי שתגרום להווצרות בוץ שיסתום את הרדיאטור.

לכן, בהחלפת נוזל קירור מסויים לסוג אחר או ישור קו, יש לבצע שטיפה של המערכת קירור עם מים רגילים מספר פעמים ואז ריקון של כמה שיותר מים ואז את הנוזל קירור המתאים.

פורסם
לעניין הכלור במים אני לא בטוח שהצדק איתך, לפחות ביישוב בו אני גר למים לעיתים יש ריח שמשתווה לבריכה בקאנטרי. בכל מקרה אני מבטיח לעדכן בתשובה ממקור מוסמך.

מים מזוקקים / נטולי יונים הם בעלי רמת חומציות נייטרלית. במגע ממושך עם האוויר הם עלולים לספוח לתוכם כל מיני מזהמים ולייצר חומצה, אך בכל מקרה יהיה מדובר בחומצה חלשה אשר ניתנת לנטרול באמצעות התוספים שבנוזל הקירור, מה גם שמערכת הקירור ברכב אטומה למגע עם האוויר כך שזה לא פקטור.

יתרה מכך, בכל המאמרים שקראתי דובר על שימוש במים מזוקקים או מים נטולי יונים, לא מצאתי מקור אחד שדיבר על שימוש במי ברז.

איתמר, ראשית אבהיר כי אין בכוונתי להתנגח, פשוט במקרה אני מעט מתמצא בתחום עקב עיסוקי ולימודיי ויש לי מה לתרום בנושא.

בנוגע לכלור-

לא דייקתי, כרגע התקן עומד על 1PPM בלבד במי השתייה המסופקים.

כמובן שיכולות להיות חריגות, בעיקר במקומות בהם הכלור מוסף ע"י גורמים אזרחיים ולא ע"י מקורות, אבל גם במקרה כזה מדובר על ריכוזים אפסיים.

בנוגע למים רכים וקורוזיה-

ניתן לבחון את זה מכמה זוויות. מים מזוקקים הם אכן בעלי PH 7. אבל הם גם בעלי יכולת באפר אפסית, כך שכל תוספת שהיא מהאוויר (פחמן דו חמצני לדוגמא) או משאר מרכיבי נוזל הקירור יורידו את רמת החומציות ובכך יעלו את האפשרות ליצירת קורוזיה.

זווית נוספת- אי הימצאות של קטיונים (אותם יוני סידן ומגנזיום שהזכרת) מעלה את פוטנציאל החימצון-חיזור של המים, כך שיפעלו בתגובה כימית עם קטיונים מהמתכת שבסביבתם (מה שאנחנו רואים כהופעת חלודה).

כמובן שגם מים "קשים" לא יהיה טובים למערכת הקירור, לכן צריך ללכת על פשרה בנושא.

אתה מוזמן להציץ בעדכון האחרון של תקנות מי השתיה ולקרוא את המלצות הוועדה המוסמכת למניעת קורוזיה בצינורות הובלת המים, גם שאר התקנים מופיעים שם.

http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/water_Adin.pdf

פורסם
אני אישית מוהל אותו 40:60 לטובת המים. משתמש במים מבר מים שקר כלשהו.

עירבוב נוזל קירור עם מים לא מוריד את טמפ' הרתיחה של נוזל קירור וגורם להיווצרות אדים במערכת?

כי לי פעם אחת קרה שהתחמם לי הרכב בגלל זה (וגם בגלל משאבת מים דפוקה כנראה), אבל אחרי ששפכתי את התויבע שהיה במערכת, ושמתי פרסטון ירוק חדש, התופעה הפסיקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה זאת אומרת? חייבים למהול נוזל קירור עם מים! כמובן רק כשמדובר בתרכיז כמו ביונדאי, לא נוזל מוכן לשימוש כמו פרסטון למשל.

a.jpg

Stay Dirty

פורסם

טוב, הקוריאנית שלי קצת חלשה 8)

לא ידעתי שזה תרכיז

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

* 30 שנים אני מדלל את נוזל הקירור של VW במי ברז וכך עושים גם במוסכים המורשים ומערכת הקירור נשמרת

כביום היוולדה ללא שום קורוזיה ומשקעים הנראים לעין בלתי מזויינת.

אני מסכים לחלוטין.

תמיד אני מוהל את נוזל הקירור המקורי ב 50% מי ברז.

כך אני נוהג היום בגולפים עם G13.

וכך נהגתי בעבר עם הפרפלו הכחול של פיאט.

יצא לי להרים ראשים ולפרק משאבות מים במכוניות שטופלו על ידי כך.

ומעולם לא היו סימנים של קורוזיה/איכול/בעיות כלשהן במערכת הקירור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...