Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה איתכם... אני נשאר עם הקבל שלי :) ... עד כה האורות שלי לא מהבהבים וזה בזכותו. לפני היו אורות אחרי לא היו... משמע הוא עוזר איך שהוא לא יודע איך לא מעניין אותי איך (כי ממש כבר אין לי כוח לשמוע את הויכוח הזה) אבל, זה עובד! ומי אני או אתם שיתווכחו עם זה. אני נשאר עם חתיכת הבטריה הנטענת הזאת.

אני כבר איבדתי את הקצב אחרי הת'רד הזה...

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוויכוח הזה מיותר מאד...

תכנון המגברים היום מאד יעיל בנושא אספקת המתח.

לרוב המגברים היום יש ספקי MOSFET PWM שניזונים מההזנה המחוברת אליהם ב"פולסים" ולא באופן לינארי, וכך מצטמצם בהרבה כל נושא חלקיקי השניה שיש בהם הפסדים של זרם נמוך יותר ובמתח שיורד..

בקיצור קנו מגבר עם ספק טוב ונצילות גבוהה, קבלים הם דבר מיותר אם המגבר מתקדם טכנולוגית.

פורסם
מזל ששאלת אותו, מה היינו עושים בלי הידע הנרחב שלו בעולם הקאר אודיו ..

אני פשוט אשלח אימייל לפרי באבין דיוויד נבון, וריצארד קלארק..

אני איידע אותם ....

אמרת בצורה מגוחכת, "זה עוזר למשך זמן קצר מאוד". לאחר מכן כתבת

"זה מספק את הזרם החסר" ..

ואם הזרם החסר, הוא יותר מזל קצר מאוד ? הרי לך .. שיצרת עומס ..

מוזר שהמורה הכל כך בקיא שלך, לא דיבר על התנגדות פנימית, התנגדות השראתית , ביזבוז אנרגיה.. וכו וכו ..

אולי המורה שלך לא כל כך בקיא בכל זאת ? (אלקטרוניקה זה תחום גדול...)

טוב אני חדש כאן - אתה נשמע ילד שאוהב איך שאומרים לזיין את השכל.

סליחה שאני גס פשוט כמה חבל שאתה אומר דברים שטוטים..

אלקטרוניקה נושא רחב הוא מהנדס ולא הנדסאי

ועוד משהו קטן !!! זה לא קשור לקאר אוודיו - תבין כבר שחשמל זה חשמל

קבל בבית או קבל במעגל חשמלי או באוטו

הם עושים בסופו של דבר את אותה הפעולה !! הרי לכל רכיב יש את הפעולה שלו

לא יודע אומנם להטבטא כי אתה פשוט הורג אותי

אבל חפיף

יהיה טוב :)

אני פרשתי !

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

גוקר, אתה מחזק את הטענה שלי, זה מוזר שאתה מגיב מבלי לקרוא את המאמר עד תומו.

המאמר מחזק את העובדה שקבל יכול לעזור להיבהובי האורות, אך שולל את הטענה שקבל יכול לעזור באספקת חשמל סדירה.

אזי, בכל הנוגע לאספקת חשמל סדירה למגברים שלנו, קבלים הם דבר מיותר, נקודה.

סמירו, בגלל התגובה המאוד בוגרת שלך, מה שמאוד לא מצביע על ידע נרחב, או אישיות מדהימה..

אתה מתבקש לא להגיב בתרד שלי\אלי.

תודה מראש..

רן, 4 אנשים ענו לך על השאלה הזאתי, עד כה לא הבאת אף טענה שאומרת אחרת.

אני לא מבין למה מאפיסטו לא יכול לענות על שאלה פשוטה שכזו, ולהסביר לך ולכולם שזה בולשיט.

כניראה מאפיסטו לא בקיא בתחום, אין מה לעשות, גם המורה של הילד ההוא, סאמירו .. לא בדיוק בקיא בתחום

ולכן הוא לא ייחס חשיבות לנושאים שדיי פאטליים במערכת אספקת החשמל שלנו ברכב, מה שאיננו מתבטא בעולם האלקטרוניקה, אלה -רק- אצלינו ברכב.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

טוב, בגלל שלאף אחד ממכם אין שמץ של מושג איך אמורים לחשב ג'אול, ובגלל שכולכם כל כך בטוחים שאני ממציא את מה שאני מדבר עליו.

אז החלטתי להביא ציטוטים מאתרים באינטרנט, שתומכים בדברייהם של כל אותם האנשים "הקטנים" שציטטתי.

אם לאחר מכן מישהו מכם יטען שאני טועה, או שמשהו בחישובים שלי לא היה מדוייק, אני לא אחזור על עצמי משום שמדובר בבורות ממדרגה ראשונה לטעון אחרת כשהאמת מונחת מולכם. בבקשה ...

ציטוטים מקוריים:

RICHARD CLARK

20 F cap.

10*(14V^2)=1960 J

10*(10V^2)=1000 J

1960 J @ 14V - 1000 J @ 10V= 960 J

דיוויד באבין

A cap's value is determined by it's capacity to store x number of

coulombs per volt. For a 1 farad capacitor, you have exactly one

coulomb per volt. If you have one coulomb of electrons flowing through

a point in a circuit in one second, you have one amp of current. If you

draw the capacitor's voltage down from 12 volts to 11 volts in one

second, you had a current flow of 1 amp

Many people try to suggest

that a capacitor stores a certain amount of energy and that the total

stored energy can be used by the system. This isn't the case because to

use the total stored energy, you'd have to draw the voltage down to

zero volts

מידע מפורום CARSOUND.

The capacitor is charged to 14v and there is a load

on the electrical system causing the voltage

on the electrical system to drop down to 12v

and it holds 12v. Did the capacitor discharge current ? yes. How much did it discharge ?

Well, it didn't discharge 98 joules of energy

because the capacitor voltage never dropped down

to zero. The amount of discharge is probably

the differential in voltage

אלו הציטוטים שהבאתי, שלא שיכנעו את חברי הפורום המלומדים, שטענו שאכן ניתן להשתמש בכל האנרגיה שצבר הקבל.

או לפחות ברובה, כפי שהחישובים שלהם הראו.

הנה המידע החדש מאתרים מגוונים ברשת.

http://mgc314.home.comcast.net/igbtswitch.htm

Energy_C1 = 1/2 * Voltage_C1^2 * C1 = 0.5*50*50*0.01 = 12.5 joule

The final amount of energy in C1 = 0.5*45*45*0.01 = 10.1 joule

The difference is 12.5 - 10.1 = 2.4 joule

http://www.classictesla.com/download/mmcpower.html

MMC Capacitor Power Handling Calculations

Capacitor Energy per Bang

ECAP = 0.5 Co (VP / NLINE)2

Where:

ECAP = Energy Stored in Single Capacitor per Bang (Joules)

Co = Capacitance of a Single Capacitor (Farads)

VP = Gap Firing Voltage (Volts)

NLINE = Number of Capacitors per String

http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor#Capacitance

In SI units, a capacitor has a capacitance of one farad when one coulomb of

charge causes a potential difference of one volt across the plates

http://tomacorp.com/tenjoules/

Section 7: Capacitor's Energy

E = 1/2C (V2)

Where C equals the Farads of the capacitor and V is the voltage you will

store. Let's get 10 Joules of energy by discharging a 0.1 Farad capacitor.

You need around 14.14 volts.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אייל אני בהחלט לא מגזים שאני אומר אטומים

אין ספק שיש להם ידע יותר גדול משלי באלקטרוניקה

אבל אם הם לא מוכנים ללמוד זה אטימות לכול דבר

פורסם

אני קראתי ועיכלתי את כל המאמר והתרד הזה,

ושמעו אני לא יודע מה להגיד אבל אותי זה שיכנע שהקבל לא יעזור למתח שלנו ברכב.. לגבי היבהובי אורות זה נושא אחר ... אבל שינוי באספקת החשמל שלנו בגלל שהוספנו אנרגיה כל כך קטנה, שגם אותה נצטרך להטעין מתישהו .. אני ממש בטוח(!) שזה לא יגרום לשינויי סאונד כל שהם, חוץ מהיבהובי אורות.

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

אני לא סתרתי את המאמר גם לא התכוונתי לכך.

השאלה שלי היא... האם ברגע שהקבל עוזר לאורות זה לא עוזר בשורה התחתונה לכלל מערכת החשמל ברגעי הפיק שבהם הוא מפצה. וע"י כך בעצם גורם לאורות לא להבהב ? אבל לא רק, אלא מייצב לאותו רגע את המערכת חשמל וע"י כך בעצם לא נוצר מצב שבו המגבר נותן צליל מופחת ממה שהוא צריך.

זאת השאלה. שוב לאותו הרגע המסוימם הזה שבו הוא מפצה על האובדן הכללי.

פורסם

גוקר, יש לי תדר שלם שמספר על העובדה שאי אפשר לשמוע את ההבדל בין "איכות" המגברים.

יש אנשים שטוענים שהם שומעים הבדלים בין סוגי דיסקים.

יש אנשים שטוענים שהם שומעים הבדלים בין BITRATES של שירים, בצורה חדה כסכין.

אלון אמר את זה בפורום בדרך פחות יפה, הוא הסביר שיש הרבה "פסיכולוגיה" שהיא נראת לאנשים ממש ממש אמיתית, ולכן הם מאמינים בה.

גם אם המגבר שלך אכן סובל ממפל מתח, אנחנו מדברים פה על כמה מתח ? מ14 ל13.5 ? אתה באמת חושב שהאוזן האנושית באמת יכולה לחוש שינוי שכזה ?

אני כימעט משוכנע שלא רק אין בן אדם שיכול באמת לשמוע את זה, אלה אפילו למדוד את זה לפי דעתי יהיה כימעט בלתי אפשרי.

ותשים לב שאני מדבר על מצב אמיתי, של חצי וולט שבאמת עוזרים לו,

ולא על חצי וולט "שבכאילו" הקבל שלנו יכול לייצב.. כי מן הסתם הוא לא יכול לייצב שום דבר, עם כמות האנרגיה המצחיקה שלו, חוץ מלהיבהובי אורות שלנו.

וגם זה, כפי שציינתי .. תלוי ביכולות הקבל.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

רן, למה אני טועה ? (ולמה אתה כל הזמן כותב זאת בביטחון מלא ..)

תסתכל על הנוסחא שכתבת, עם צריכה עצומה של 60 אמפר, (איפה ביזבוזי הכוחות ?)

קיבלת סטייה של 40 וואט, מתוך 840 וואט, תעשה חשבון, ותספר לי כמה דציבלים הפרש קיבלת.

ואני לא דיברתי על מפל מתח של 12 וולט, שגם פה אם תעשה חשבון פשוט, תבוא ותספר לי כמה הפרשי דציבלים קיבלת עם 120 וואט. מתוך 840 ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
... אלה אפילו למדוד את זה לפי דעתי יהיה כימעט בלתי אפשרי.

...

אז אחרי שמיקמיק, בהודעה פרטית מאוד קנטרנית ומזלזלת,כדרכו (רק חבל שהפוסל - במומו פוסל), ניסיתי להשקיע 5 דק' לקרוא את הת'רד בלואו אבל מהר מאוד התייאשתי...

בכול אופן מיקמיק - ביחס לציטוט לעיל - אני מאוד מקווה שאמרת זאת בצחוק כי אם לא מצב הידע שלך באלקטרוניקה בכלל ובצב"ד בפרט מאוד עגום... תופעות מהירות הרבה הרבה יותר מאילו נמדדות באופן מאוד סטנדרטי... אולי אפילו הסקופ שלך יראה לך...

כל עוד לא תתחיל יישם את "הידע" מהאינטרנט שלך, ותתחיל למדוד ולראות איך דברים נראים ולא דרך צג המחשב, תראה שהרבה דברים יסתדרו לך באופן פלא...

חוץ מזה, אני ממש לא מבין על מה כל הויכוח הזה...

קבל עוזר להתמודדות עם הבהובי אורות (זו דרך פשטנית להציג את הבעיה כאשר זהו רק הסימפטום...). לא זכור לי שמישהו פעם טען שקבל הוא פתרון הפלא למערכות חשמל לא תקינות, אבל את זה כל הגיון בריא יאמר...

אז כפי שרפאל טען - אתם רוצים לחסוך קבל - תקנו מגברים טובים עם ספקים טובים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...