Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופ"ש עם ב.מ.וו 528. Twin scroll turbo 2.O

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2320/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D----%D7%91.%D7%9E.%D7%95%D7%95-528

בהמשך לסדרת מבחני מכוניות הסלון, בטווח מחירים של כחצי מליון שקל, עם עודף, קיבלנו, דניאל ואני את הבימר הנ"ל.

כל המכוניות שבחנו הן מותגי פרימיום של טובי היצרנים.

כולן סמל סטטוס, ומציעות נוחות, אבזור, בידוד מהסביבה, שפע גאדג'טים, בטיחות ועוד.

לב.מ.וו אמור להיות מרכיב סודי, שהופך אותה "למכונית לנהג", מוניטין ששמור לב.מ.וו כבר כמה דורות.

יצאנו לבדוק.

בחניה:

האוטו מושך את העין, גם אם לא היה לו סמל, ברור לכל עין שמדובר בב.מ.וו.

מתחיל בגריל הקדמי המסורתי, ובכל צד שלו צמד פנסים עגולים (בדור הנוכחי והקודם כבר בחופת פנס אחד, אבל עדיין, צמד הפנסים המוכר בולט לעין), מסורת ארוכת שנים של היצרן, שנשמרת ומשתבחת עם השנים. זה מה שהעין רגילה ומצפה לראות.

העיצוב של החזית הקדמית ממשיך לתא מנוע ארוך וחטוב, מעל חרטום ארוך במיוחד.

הקימורים על מכסה המנוע מזכירים בדגם הרגיל את מכסה המנוע המנופח של סדרת M. זה סקסי.

תא נוסעים מרווח מאוד, שפע מקום לרגליים לנהג ונוסע גבוהים, שעדיין משאיר מרווח רב לנוסעים מאחור.

על העיצוב אחראי אדריאן ואן הוידונק, מחליפו של כריס באנגל, שניסה לשמר את העיצוב המסורתי, בניגוד לתא המטען ה"חדשני" בסדרה 7 הקודמת.

איכות גימור, חומרים והרכבה גבוהים במיוחד, כיף לשבת באוטו, למשש'תו בעין ולהרגיש'תו ביד.

בין ריבוי דיפוני עור (בדגם המבחן בחבילת LUXURY LINE) עם תפרים עדינים או סמויים, הופתענו לגלות פלסטיק בידיות הדלת, אבל ברגע שמושכים את הידית כדי לסגור את הדלת, שמים לב שמדובר בפלסטיק נעים במיוחד למגע. איננו מתמצאים בהנדסת חומרים, בקורס פולימרים בכימיה העתקתי מגיל, אבל כשנוגעים בו מרגישים שמישהו תכנן עבורך "משהו נעים". It's good to be the king.

ליטפנו עוד וויש אחד, וסגרנו הדלת. לדלת מנגנון סגירה "רכה" (ואקום), ומספיק לקרב את הדלת אל המשקוף, והדלת ממשיכה ונסגרת מעצמה.

אם פעם רכב יוקרה היה נמדד ב"צליל טריקת הדלת", ב.מ.וו הלכו צעד נוסף קדימה, ואת הצליל מחליפה התנועה הנעימה של הדלת הנסגרת מעצמה. בדממה. צליל טריקת הדלת הערב לאוזן של ב.מ.וו נעלם, ומחליף אותו החידוש הנ"ל, שמוודא שהדלת סגורה. בנועם.

ידית הפתיחה המעוגלת יפיפיה, ואפשר לעבור הלאה למבחן הקוק-פיט.

זו באמת התחושה, ידית הילוכים כמו ג'ויסטיק של אפאצ'י, כפתור הפעלה נח וידידותי לכל הפיצ'רים, ה-iDrive, מסך צבעוני גדול (המשדר גם טלויזיה, עידן פלוס, כשהרכב עומד, בנוסף לשלל מבטים היקפיים ממצלמות הרכב, כולל הדמיה מלמעלה), ולוח שעונים מרהיב.

הלוח הוא לא שעונים עם מחוגים, אלא צג, כך שכל החיווי בו משתנה בהתאם למצב הנהיגה הנבחר (חסכון, רגיל, ספורט, וספורט פלוס), בהתאם לאינפורמציה הרלוונטית לכל מצב.

נח במיוחד בנסיעה בין עירונית, במצב רגיל, החיווי של המהירות הנוכחית בשעון מואר יותר, ומודגש בפונט עבה, וכמובן במצב ספורט, בו העין פחות פנויה להתעסק בלוח השעונים, ואת הנהג מעניינים שני נתונים בלבד, המהירות והסל"ד. היצרן יודע שלא צריך לחפור בנתוני צריכת דלק למינהן, ומציג לנהג רק מה שרלוונטי. כך מתייחסים ללקוח J

מתחת למסך הגדול (שמאלץ את גריל המיזוג לקרר את הידיים ולא את פנים הרכב) נמצא חריץ סמוי לנגן דיסקים, עם כפתורי בחירת דיסקים. האם בכלל צריך נגני דיסק ברכב היום? מערכת CarPlay וקישור BT לסלולרי כבר מזמן מתחרים בכוננים הישנים.

התאורה בתא הנוסעים חמה ונעימה, ותאורת האוירה בדלתות יפיפיה.

כיף לשבת באוטו ולהסתכל פנימה. עיצוב הרמוני.

אבל האוטו נועד לנוע ממקום למקום. גם את זה בדקנו.

בעיר:

לנסיעה נינוחה, חסכונית ורגועה מומלץ מצב ECO, ותאורה כחלחלה נוגה מלוח השעונים מעדנת את האוירה.

המתלים של האוטו קשיחים (כמיטב המסורת הבווארית, לטובת דינמיות), ולמרות שהנסיעה בעיר אינה רכה, ואין תחושת "ריחוף", יש בידוד רעשים מוחלט מהבולמים, ודממה בתוך הרכב. במצב ECO הסל"ד נשמר נמוך, תמיד בהילוך גבוה, ואין רעשי מנוע בכלל, ולמרות זאת, כשרוצים להאיץ המנוע מגיב יפה, הודות למומנט גבוה ברצועת סל"ד רחבה (כבר מ-1250 סל"ד), ואז, בסל"ד הגבוה נשמע הצליל הערב מהמנוע.

העברות ההילוכים ושינויי סל"ד כמעט ואינם מורגשים הודות לגיר 8 הילוכים מצויין (ההילוך הראשון קצר מידי) והאצות נשמרות נעימות ורגועות.

מערכות בטיחות - אפשרות להפעיל מנגנון סימון לנהג ברעד קל בהגה המתריע על מעברי נתיב, חיווי בנורה במראות על רכב בשטח מת, ולדברי איש המכירות, מערכת בלימה בנסיעה עירונית של עד 60 קמ"ש שאמורה ולעזור לנהג החולמני חלילה, במקרה של אי שמירת מרחק מהרכב שלפניו.

לא בדקנו את הפיצ'ר הזה.

מחוץ לעיר:

גם פה הרכב אינו "מרחף", ושיבושי הכביש עדיין מורגשים, אבל שוב, הודות לבידוד הרעשים מבחוץ, נשמרת תחושה נעימה מאוד בתוך תא הנוסעים.

אפשר לקיים שיחה שקטה ונעימה, גם במהירויות גבוהות, ובמצב ECO או COMFORT גם צלילי המנוע אינם נשמעים בסל"ד הנמוך שנשמר בשיוט.

רעשי רוח גם הם בקושי נשמעים, אפילו לא מכיוון מראות הצד, גם במהירות גבוהה.

בהאצות לעקיפה המנוע והגיר מגיבים מצוין, והרכב מאיץ יפה.

מערכות בטיחות: מערכת להתראה על אי שמירת נתיב, מערכת אזהרה מרכב עוקף / נעקף בשטח מת, ומערכת קרוז קונטרול, שאף מפעילה בלמים על מנת לחזור למהירות המתוכנתת במקרה של כיול מהירות נמוך יותר.

בהר ובכביש המפותל:

זה המבחן האמיתי של "מכונית לנהג".

מעבירים למצב ספורט, או ספורט פלוס ונותנים ל-ח-י-צ-ה.

לוח השעונים הפסטורלי עם התאורה הכחלחלה מתחלף בחיווי אדום לוהטץ

ההגה, שהיה במשקל מדוייק עוד קודם, משנה משקל תואם למצב החדש, ומעביר היזון טוב מאוד מהכביש.

יש לזכור שההגה אינו מכני, ואפילו לא הידראולי, ובהשוואה להגהים חשמליים של המתחרות, ההגה בב.מ.וו מצוין.

שלדה: הרכב יציב מאוד בסיבובים, גם במהירות גבוה, ואפילו בבלימה.

השלדה מכויילת לתת היגוי, הנהג הפחות מנוסה ירגיש בטחון והאינסטינקט שלו יגיב נכון להפתעות.

הנהג היותר מנוסה יחפש היגוי יתר, אבל בגרסת המבחן (528 עם 245 כ"ס) המנוע אינו חזק מספיק על מנת לאפשר כישכושי זנב.

לנהג שמחפש דינמיות של מכונית ספורט ברכב סלון, (קשה לארגן קבוצת ווטסאפ של חבורה כזו) מציעה ב.מ.וו מנועים חזקים יותר.

ה-535 עם 306 כוחות סוס, בקושי מחזירה עודף מ-540 אלף ₪, או ה-550, עם 449 כ"ס, שלא מחזירה עודף מ-740 אלף ₪.

גרסת ה-M תעלה כבר מעל מליון ₪, ואינה רלוונטית לסדרת המבחנים שעשינו.

לאותו נהג שמחפש התנהגות ספורטיבית אמיתית, בכחצי מליון ₪, לא תהיה ברירה אלא להתאמץ קצת, ולהוסיף כדי לקנות את ה-535.

ה-528 חלשה מידי, והמנוע לא מצליח לתת פייט שהולם את השלדה וההגה המצויין.

מי שפחות מתחבר ל"פילוסופיה רוחנית פלצנית" על "מרכיבים סודיים" ו"מכוניות לנהג", כדאי לו להגיע למסעדת הפועלים של יעקוב ולאכול מהסלטים שבה.

ביס מסלט ירק / תרד עם לימון ושום, וביס מסלט חצילים עם טחינה ורימונים, פתל ומיץ הדר או כרובית עם טחינה, מסביר לך את כל התאוריה ברגע.

הוא לא המציא את זה.

לכולם יש את זה.

אצלו זה אחר בזכות המרכיב הסודי.

מבחן הפרידה:

היינו תמימי דעים, יכולנו להשאיר את האוטו אצלנו בשמחה עוד מספר ימים.

גם כפולות של 365 מתקבלות בברכה.

לסיכום, כצפוי, ב.מ.וו סדרה 5 (שהוצגה ב-2010, וכנראה תהיה מוחלפת בקרוב, עדיין אין תאריך צפוי), בסה"כ עומדת בראש קבוצת מכוניות הסלון שבחנו, לנהג המחפש גם הנאה מנהיגה, בנוסף לשאר הפרמטרים שמציעות המתחרות.

היחידה הנושפת קרוב בעורפה היא האינפיניטי Q70.

הב.מ.וו, מלבד היותה מכונית שעונה על כל הדרישות "השכלתניות", מנגנת היטב גם על הרגש, ועל החשק.

כשתזדמן לידינו 535, נוכל לבדוק את ענין תיגבור הכח המשמעותי בנסיעה הררית ספורטיבית.

הערה: טרם נבחנה יגואר XF, שאמורה להיות מוחלפת בקרוב בדגם חדש.

unnamed (1).jpgunnamed (2).jpgunnamed (3).jpgunnamed (4).jpgunnamed (6).jpgunnamed (7).jpgunnamed (8).jpgunnamed.jpg

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה. כתוב מצויין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה על הסקירה, בהחלט רכב נחשק.

עניין הדלתות מזכיר לי את המרצדס S 600 של שנות השישים, שם כמעט כל התפעול היה הידאולי. הנה דוגמא (החל מ-0:55, למרות שאפשר לראות הכל- משעשע כהרגלם):

[video=youtube_share;aVDKztQ-n1U]

פורסם

למיטב זכרוני המנוע מצוייד בטורבו בודד TWIN SCROLL.

אומנם לא נהגתי על 528, אבל הזדמן לי לנהוג ב328 שאמורה להיות יותר קלה מ528 וממש לא הרגישה לי חזקה. במיוחד ליד קדילאק ATS שנהגתי ישר אחר כך.

פורסם

אם יום כנוסע ב-535 הוא מדד למשהו, אז ה-5 פשוט מכונית מצוינת. נוחה, דינאמית ולטעמי האישי אפילו נראית טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אמנם לא נהגתי על הבימר וגם לא על הסופרב החדשה 2.0 ברמת גימור L&K,

אבל אני מנסה להבין מה יש בבימר שמצדיק מחיר של שתי סקודות או פער מחיר כלשהו בכלל.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
למיטב זכרוני המנוע מצוייד בטורבו בודד TWIN SCROLL.

אכן. תוקנה הכותרת.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

תודה על הסקירה, מאוד נהנה לקרוא את הסקירות שלך (עדיין מרייר על הג'אגית ההיא, שלמען האמת השפיעה עלי באופן אישי ועודדה אותי לעשות טיול נהיגה בסופש האחרון כשעוד הייתי בארה"ב).

יהיה מעניין לראות מתישהו הצלבה בין הסקירות שביצעת(ם?), ולקבל תמונה כללית של מדרג בין הדגמים בכל מיני פרמטרים. איזה רכב היה הכי X, איזה הכי Y וכו'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

נעלה סיכום.

בינתיים נבחנו הב.מ.וו, בפוסט הזה,

המרצדס פה.

האאודי פה.

האינפיניטי פה.

הלקסוס פה.

היגואר XF בקרוב מוחלפת.

הקאדילק גם מתאימה.

נעדכן.

על מה עשית את הטיול שלך?

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
פורד מוסטנג, פעם ראשונה שאני עושה טיול נהיגה בחו"ל (טיול מוכוון ספורט, כי עשיתי בעבר טיול 10K סיאטל->אלסקה->רוקי'ס->ילוסטון->SF->לוסאנחלס, אבל זו היתה נהיגה מזן אחר...), וכעת ברור לי שזה יהפוך לנוהג קבוע בכל נסיעה עסקית כשיש הזדמנות. זה וסקי אלו שתי הפעילויות היחידות שאני מכיר שאני נהנה מהן בטירוף גם כשהן סולו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בתור הוגה הגיבוב הוא הוא חייב להכניס אלמנט מגובב בכל ביקורת.

או כי באנגלית אומרים two point O. אבל נראה לי שזה בכלל הקטע המגובב.

אחלה סקירה כרגיל. נהניתי לקרוא.

וכעת ברור לי שזה יהפוך לנוהג קבוע בכל נסיעה עסקית כשיש הזדמנות. זה וסקי אלו שתי הפעילויות היחידות שאני מכיר שאני נהנה מהן בטירוף גם כשהן סולו.

בטוח?

if-you-know-what-i-mean-127.png

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...