Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נתקלתי בבעיה מול מוסך מורשה של יונדאי.

בשנת 2013 רכשתי רכב חדש מהסוכנות, במהלך השנתיים האחרונות היו מספר בעיות ברכב (דוגמת קליפסים לגג נפתח שנשברו פעמיים).

לפני כחודש וחצי גיליתי נזילת שמן גיר מהרכב.

הגעתי למוסך מורשה ולטענתם הלך מחזיר שמן (הרכב כרגע ב 48,000 ק"מ - בלאי טבעי זה ממש לא! מחזיר שמן אמור ללכת, אם בכלל, בלפחות 180,000 ק"מ!).

הרכב בילה אצלם יומיים שבמהלכו החליפו את המחזיר שמן.

בהגיעי לקחת את הרכב הסתכלתי מתחת לרכב ולהפתעתי הנזילה עדיין הייתה (החלק התחתון היה רטוב בשמן, אך לא טיפטף).

ביקשתי בו במקום ממנהל המוסך להרים את הרכב על ליפט ולבדוק את הנושא - הרימו את הרכב, ניקו קצת, ריססו חומר כשלהו (שמן סיליקון?) וניקו שוב ואמרו שאלו שאריות מהטיפול.

חזרתי עם הרכב לבית בערב ושמתי קרטון נקי מתחת לרכב, בבוקר בדקתי את הקרטון ולהפתעתי חיכתה לי שלולית של שמן על הקרטון.

חזרתי שוב למוסך, הפעם הרכב אצלם כבר 4 ימים (מיום שני) - ולהפתעתי הם טוענים כי יש בעיה בגיר והם רוצים לשפץ אותו - סירבתי בכל תוקף.

מיותר לציין שהרכב עדיין באחריות יצרן (עוד לא עברו 3 שנים).

לעניות דעתי, כאשר הם יפתחו את הגיר וישפצו אותו זה יוריד מהערך של הרכב.

האם למישהו פעם הייתה תלונה דומה? אילו דרכי התמודדות יש לי? מה הן האופציות?

תודה רבה!

פורסם

לדעתי המוסך נהג בך בהגינות, הם לא מנסים להתנער מאחריות אלא מנסים לפתור את התקלה.אתה לא מצפה מהם שיחליפו גיר שלם בגלל נזילה קטנה. אגב גם אם היו מחליפים גיר שלם במכירה זה היה נראה מחשיד מאוד. לדעתי תן להם לפתור את הבעיה ואז אם לא תהיה מרוצה תוכל להתלונן בכולמוביל.

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

אם תנסה למכור אותו עכשיו ובהיסטוריה יהיה רשום שיפוץ גיר לרכב די חדש כן,זה מוריד מהערך וירחיק קונים.

המוסך אבל בסדר גמור,לא מתנער ומטפל במסגרת האחריות.

תנסה לבדוק אם ניתן להאריך את האחריות על הגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם המוסך מתנהל בהגינות או לא, אני לא יכול לקבוע, מאחר ואני לא יודע אם רק היה לא מספיק מקצועי ופספס את התקלה בגיר או שההחלפה של מחזיר השמן בלבד בעצם הייתה בגדר טיטוא הבעיה מתחת לשטיח, עד שתעבוד האחריות.

על כל פנים, לעניות דעתי, גיר שנתגלתה בו בעיה לאחר זמן ונסועה כלכך מועטים, סביר מאד להניח שזה פגם כבר מהיצור, ולכן שיפוצו (מבחינתי*) לא בא בחשבון. חברה הגונה מחליפה לחדש.

אמנם מנסיון שלי מולם, קשה לי לקבוע ששירות הלקוחות של כלמוביל עונים על ההגדרה הגונים. ושוב, זה מנסיון אישי לעזור למישהי במצוקה. הם לא שירותיים, וגם ניסו ל"עקוץ" אותה בסכומי כסף רבים, תוך מתן תחושה של "באים לקראת".

בכל מקרה, אני ממליץ לך לפנות לשמאי, שיתן חוו"ד על הפגם בגיר, לפנות אליהם בכתב (אם זה מכתב חתום ע"י עו"ד זה יהיה אף אפקטיבי יותר), ובדרישה להחלפת הגיר כולו. ממליץ על שמאי אלי אמרן, עזר לי בעבר.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

הייתי מתעקש על החלפת גיר בחדש קומפלט+הארכת אחריות נוספת על הגיר. לא מקובל שברכב תחת אחריות יתחילו לפתוח גיר ולשפץ אותו, במיוחד בקילומטרז' שכזה. גיר משופץ אף פעם לא יתנהג אותו דבר כמו גיר חדש, וזה מתכון לצרות נוספות. מצטרף להמלצה על אלי אמרן, נסה ליצור עמו קשר.

אם לא אכפת לך-על איזה מוסך מדובר?

עריכה אחרונה על ידי matanfr
  • תוכן חדש...