Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי עד 120K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן!

הגיע גם הזמן שלי לקנות רכב. בהתחלה חשבתי על איביזה, אבל אחרי התלבטויות החלטתי להשקיע יותר וללכת לכיוון הלאון ודומיו. מחפש רכב שמאיץ מהר, ספורטיבי וצעיר.

אז ככה. תקציב עד 120K. אשמח לשמוע על רכבים שעונים על הדרישה בתקציב נמוך יותר.

הכיוון שלי הוא ללאון FR כנראה שאוכל להשיג שנת 2014. ראיתי שיש שירוקו שנת 2012 במחיר הזה, השאלה אם חוץ מיופי הוא נותן משהו מעבר ללאון. אשמח לשמוע עוד הצעות מכם, אפילו בתקציב נמוך יותר ובשנים נמוכות יותר.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי tal_be
פורסם

לא ציינת ידני או אוטומט

הוט האצ'ים יש לך מגאן RS /סיוויק טייפ R /גולף GTI/לאון FR או קופרה דור קודם/סקודה VRS דור קודם -נדירות, אלפא ג'ולייטה תלתן (גבולי)

הוט האצ'ים על בסיס סופרמיני יש לך קורסה OPC / פולו GTI / איביזה קופרה/ קליאו ספורט דור 3 / פיאט פונטו איבו אבארת', פיג'ו 208 GTI , אלפא מיטו , מיני קופר S ואבארת' 500.

אפשר לשקול גם מאזדה MX5 או יותר ישן ואם תמצא אחת במצב טוב , הונדה S2000.

חוץ מהשירוקו יש גם את הפיג'ו RCZ.

פורסם (נערך)

אתה מחפש רכב ספורטיבי (כמו לדוגמא גולף GTI) או רכב חזק (כמו לדוגמא לאון 1.8 )?

יש הבדל גדול ביניהן, בעיקר במחיר, אבל גם בעוד דברים, כמו למשל שהרכב הספורטיבי יהיה פחות נוח, יותר קשיח, ואם הולכים על דגם עם שלוש דלתות, גם פחות פרקטי.

מה אתה "רוצה" מהאוטו? להאיץ מהר, או 'אתה מתכנן גם לצאת לטיולי נהיגה בכבישים הרריים מפותלים?

אם אתה מחפש כח, לאון עם מנוע 1.8 תסגור לך את הפינה יופי. אם אתה מחפש משהו באמת ספורטיבי כמו הדוגמאות שנתן יואב, תצטרך לרדת בשנתונים. השאלה היא, ואתה צריך לשאול את עצמך ברצינות, זה האם אתה *צריך* את מה שנותן רכב ספורטיבי.

לשאלתך, ההבדל בין הלאון לשירוקו הוא מאוד גדול. השירוקו מגיעה עם מנוע 1.4 או 2.0 עם 122 או 200 וקצת (לא זוכר בדיוק כמה) כוחות סוס והלאון FR מהשנים עליהן אתה מדבר מגיעה עם מנוע 1.4 (גיר ידני ושלוש דלתות) או 1.8 (חמש דלתות ו-DSG). הלאון מבוססת על פלטפורמת MQB חדשה יותר, קלה יותר ויעילה יותר, והשירוקו מבוססת על פלטפורמות הדור החמישי של הגולף (מלפני 10 שנים בערך). השירוקו עם המנוע הגדול תהיה ספורטיבית יותר והלאון מודרנית. לשירוקו יש תיבת הילוכים יותר ישנה, פחות נעימה, אבל יותר אמינה (שישה הילוכים השירוקו, שבעה בלאון). אני חושב שבשביל מישהו שלא "חייב" את הביצועים של השירוקו 2.0 ליטר או את העיצוב שלה, הייתי ממליץ על הלאון.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה על התשובה!

אני מחפש רכב שיאיץ מהר, שייתן לי חווית נהיגה מקסימלית.

מה ההבדל בין הלאון 1.8 לבין שירוקו 2.0?מה הכוונה שהשירוקו "ספורטיבית" יותר? חוץ מבחינת המראה כמובן..

לגבי הלאון, אם מישהו יודע, יש הבדל מכני משנת 2014 ל 2015?

פורסם

אין הבדלים בין 2014 ל-15.

השירוקו יותר חזקה, יותר אוחזת ויותר קשיחה, קשה להסביר יותר מזה מה זה "יותר ספורטיבי", אבל קח בחשבון שכנראה גם הביטוח והטסט של השירוקו יהיו יקרים יותר.

אני חושב שהלאון תספק את הצרכים שלך.

פורסם

ממליץ לך לבחון את ה500 אבארט. חסכונית יחסית, לא יקרה לאחזקה ותיתן לך חיוך בכל נסיעה!

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

האבארט קטנה, נוקשה, ידנית (הוא רוצה אוטומט) וגם מתומחרת ה-ר-ב-ה יותר מדי גבוה למה שהיא שווה.

ה-208 (לא GTi) אין בינה ובין ספורטיביות דבר וחצי דבר.

פורסם

ה 208 החדשה עם המנוע טורבו 1.2 דווקא מראה ניצוצות ספורטיביים.

לא הייתי ממהר לזלזל.

עם עדכון תוכנה קליל היא יכולה להפתיע ולספק את מרבית חובבי הג'אנר.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

איזה ניצוצות ספורטיביים יש לה שאין, נגיד, בכל מכונית של VAG עם אותו 1.2 טורבו או לחילופין ברנו קליאו 1.2 (שמוציאה במקור 10 כ"ס יותר)?

פורסם

ספייר, לדעתי שירוקו לא תהיה מהירה מלאון 1.8 FR החדשות - הן די שוות ערך מבחינת תאוצות, כך שגם בסעיף הזה אין עדיפות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא הייתי ממהר להשוות צרפתיות לוואגיות בכל הקשור לניצוצות ספורטיביים (רמז: הוואגיות לא משהו..)

ולגבי הקליאו, היא אכן לא רעה, אבל ה 208 טובה ממנה בכל סעיף,

ובפרט בנושאי נוחות וספורטיביות.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם
ספייר, לדעתי שירוקו לא תהיה מהירה מלאון 1.8 FR החדשות - הן די שוות ערך מבחינת תאוצות, כך שגם בסעיף הזה אין עדיפות.

יש מצב שאתה צודק, לא יצא לי לבדוק את זה לעומק (או בכלל לצורך העניין), השירוקו כבדה יותר והגיר שלה איטי יותר. ב-0-100 יש באמת סיכוי לא רע שהן זהות אבל אני חושב שבהאצות ביניים, שם נמצאות רוב המכוניות רוב הזמן, יתרון הכח של השירוקו יבוא לידי ביטוי.

אבל בכל מקרה אתה צודק, כנראה שאין פה איזה פער משמעותי מי-יודע-מה.

עופר, הבנאדם רוצה רכב שמאיץ מהר, לא רכב שתופר פניות. בשביל זה, לצערי הרב (לא חובב גדול של תוצרת הקונצרן) אין מי יודע מה תחרות לפולקסווגן.

• תוכן חדש...